Арсенал разгони "лисиците" с един патрон и увеличи преднината си на върха (видео)

19:26
Арсенал разгони "лисиците" с един патрон и увеличи преднината си на върха (видео)

Арсенал постигна изключително важен успех с 1:0 над Лестър Сити на "Кинг Пауър Стейдиъм" в двубой от 25-ия кръг на Премиър лийг. Това е втори пореден успех за лондончани, които благодарение на него отново увеличиха преднината си пред Манчестър Сити на пет точки при равен брой изиграни мачове. Шампионите по-късно днес могат да се доближат отново до лидера, ако постигнат удобен резултат в гостуването си на Борнемут. Тогава обаче "гражданите" отново ще са с мач повече. Иначе днес Арсенал имаше голямо предимство през целия мач, макар че гостите не създадоха много на брой чисти положения. Гол на Леандро Тросар през първата част бе отменен за нарушение на Бен Уайт срещу Дани Уорд - решение, с което гостите бяха несъгласни. Малко по-късно пък "топчиите" имаха основателни претенции за дузпа срещу Букайо Сака, но сигнал не последва. Арсенал стигна до така важния гол в самото начало на второто полувреме чрез Габриел Мартинели. Попадение на Сака след това бе отменено заради засада. През първата част гол на Ихеаначо бе анулиран по същата причина. Лестър обаче създаде твърде малко в офанзивен план, като за целия мач домакините нанесоха само един удар към вратата на Рамсдейл и той бе неточен.

Брендън Роджърс направи две промени в сравнение с двубоя на "Олд Трафорд". Уилфред Ндиди и Денис Прат се завърнаха сред титулярите за сметка на Менди, който остана на пейката, и Джеймс Мадисън, който не бе групата за днешната среща.

Микел Артета извърши само една корекция от драматичния сблъсък с Астън Вила преди седмица. Габриел Мартинели започна на мястото на Еди Нкетия на върха на атаката. Томас Партей бе възстановен от своята контузия и попадна в групата на Арсенал , но остана на пейката. Това означаваше, че отново Жоржиньо бе титуляр.

Олександър Зинченко по изключение изведе Арсенал с капитанската лента в знак на подкрепа към Украйна по повод годишнината от началото на руската агресия в родината на левия краен бранител. 

Двубоят започна с предимство за гостите, но липсваше финалният пас в атаките на "артилеристите", който да създаде острота и реални проблеми за Дани Уорд. В 26-ата минута стражът не успя да се справи при едно центриране от корнер, топката стигна до Джака, който върна към Тросар на границата на наказателното поле. Белгиецът си освободи място за стрелба и с много хубав удар прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Уорд. ВАР обаче призова Крейг Поусън да изгледа повторение на ситуацията преди гола, при която Бен Уайт задържа за ръката вратаря на домакините. В крайна сметка Поусън реши да отсъди нарушение и попадението бе отменено.

В 31-вата минута гол на Келечи Ихеанчо, който завърши една контраатака на домакините, също бе отменен. Тук обаче обстоятелствата бяха далеч по-ясни, защото нападателят на Лестър бе в засада. Просто страничният рефер изчака с маркирането й.

Минута по-късно лондончани поискаха дузпа, след като Сака падна в наказателното поле, след като бе натиснат от Соутар при едно центриране отдясно. Претенциите на гостите обаче не бяха уважени.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за лидера в Премиър лийг. Тросар получи извеждащо подаване отляво, след което прокара топката между краката на Соутар и по този начин комбинира с Мартинели, който овладя добре и стреля покрай Уорд, пращайки топката в далечния ъгъл. Ндиди стъпи върху коляното на бразилеца в опит да блокира, което причини сериозна болка на голмайстора, но в крайна смета Мартинели остана в игра, след като получи лекарска помощ.

В 51-вата минута "лисиците" организираха много добра атака, при която Барнс проби отляво и центрира към далечната греда, но малко не достигна на Тете да засече.

В 55-ата Сака също се разписа отблизо, но и това попадение бе отменено заради тънка засада на Мартинели преди това. Малко по-късно Зинченко нанесе опасен изстрел от границата на наказателното поле, но Уорд изби.

Лестър нанесе първи си удар в мача чак в 72-рата минута, когато Дюсбъри-Хол стреля от 25 метра, но фалцовият му изстрел премина встрани. Домакините опитаха натиск до края, но така и не създадоха проблеми на Рамсдейл. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация