Юнайтед продължи със силните игри и срещу Лестър

18:36
Юнайтед продължи със силните игри и срещу Лестър

Силната форма на Манчестър Юнайтед донесе нова победа в Премиър лийг, с което разликата с втория Манчестър Сити вече е само три точки при равен брой срещи и на пет от върха. Този път “червените дяволи” разбиха Лестър с 3:0 на свой терен в мач от 24-тия кръг. Два гола вкара изключителният от началото на сезона Маркъс Рашфорд (25’,56’), а един добави Джейдън Санчо (61’). Отделно Лисандро Мартинес удари греда, а Диого Далот пропусна на празна врата.

И все пак срещата на “Олд Трафорд” не започна лесно за домакините, защото тимът на Лестър имаше няколко добри възможности в началото, като в единия от случаите Давид де Хеа отрази удар на излезлия сам срещу него Харви Барнс. Това се случи още при 0:0, а после Рашфорд изведе Юнайтед напред с първата сериозна атака на своя тим. 

Съдиите подминаха спорна ситуация в 41-вата минута, когато халфът на Манчестър Юнайтед Марсел Забитцер влезе остро в крака на Фаес и рискуваше да получи червен картон.

Този дуел за Юнайтед сега беше между двата срещу Барселона от Лига Европа, а  идната неделя съставът на Ерик тен Хаг излиза срещу Нюкасъл във финала за Купата на лигата. 

Виктор Линдельоф, Марсел Забитцер и младокът Алехандро Гарначо бяха титуляри за Юнайтед. Отново Рашфорд започна на върха, Ваут Вегхорст зае позиция зад него, а дясното крило беше за Бруно Фернандеш. И този път Каземиро не игра, като това беше последният мач от наказанието му. 

“Лисиците”, които бяха спечелили последните си два двубоя в Премиър лийг, са на 4 точки от опасната зона. Джейми Варди и Юри Тилеманс бяха сред резервите за началото.

Тимът от Манчестър стартира двубоя по-активно, но гостите имаха първия шанс за гол и той беше от т. нар. 100-процентови. В 8-ата минута Харви Барнс излезе сам срещу Де Хеа, но вратарят успя да спаси удара му. 

Две минути по-късно футболистите на Лестър организираха ново добро положение, като този път Линдельоф се намеси и изби в корнер. Последваха още няколко опасности пред вратата на "червените дяволи", които трудно успяваха да спират атаките на съперника. 

Де Хеа направи блестяща намеса и в 21-вата, когато Ихеаначо беше насочил с глава към десния му ъгъл. 

И точно в тези минути на превъзходство на Лестър Манчестър Юн нанесе своя първи удар. Бруно изведе Рашфорд зад отбраната и нападателят хладнокръвно опъна мрежата за 1:0, като минутата беше 25-а. 

Този гол донесе игрово предимство на Юнайтед и в 37-ата Далот пропусна чиста възможност за 2:0. Тогава Фернандеш подаде към него на празна врата, но португалецът като че ли подходи грешно с десния крак и не съумя да реализира. 

Последва дискусионна ситуация, при която Забитцер атакува опасно крака на Фаес. Нарушението беше за потенциален картон - дори червен, но не последва никакъв. 

Гредата спря Манчестър Юнайтед за второ попадение четири минути след паузата. Тогава Люк Шоу центрира от фал и Лисандро Мартинес засече с глава, но кълбото се отби в напречния стълб на вратата на Лестър.

Минута по-късно Рашфорд си осигури отлична позиция за стрелба, но Уорд парира удара му. 

В 56-ата английският нападател вкара топката в мрежата, след като излезе сам срещу вратаря. Последва обаче вдигнат флаг за засада, което накара "Олд Трафорд" да замлъкне в очакване на решението на ВАР. Съдиите с технологията изчислиха, че Рашфорд е бил покрит, заради което попадението беше зачетено - 2:0. 

След още само пет минути като че ли всичко беше решено след гол на Санчо за 3:0. Тогава той се възползва от нова асистенция на Бруно Фернандеш.

Гостите вече окончателно се бяха предали и само шансът ги спаси от четвърти гол в 69-ата, когато Санчо пропусна сам срещу вратаря. 

Междувременно Тен Хаг извади от игра Рашфорд, Шоу и Фред, а за последните десетина минути пусна на терена 17-годишният Коби Мейнуу, за когото това беше дебют в Премиър лийг. 

До края пропуск направи и Вегхорст. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация