Челси и Юнайтед поделиха точките в дербито на кръга (видео)

22:40
Челси и Юнайтед поделиха точките в дербито на кръга (видео)

Челси и Манчестър Юнайтед не успяха да се победят за пети пореден път, след като завършиха 1:1 на "Стамфорд Бридж" в голямото дерби от 13-ия кръг на Премиър лийг. "Червените дяволи" имаха предимство през първата част, но Маркъс Рашфорд и Антони пропуснаха добри възможности, като в тези ситуации се намеси добре и Кепа Арисабалага. След почивката Челси се представи по-добре, а удар с глава на Чалоба срещна гредата. В последните минути двата отбора си размениха по един гол. Първо Жоржиньо откри от дузпа в 87-ата, а след това Каземиро изравни в четвъртата минута на добавеното време. Така лондончани запазиха четвъртото място във временното класиране и преднината си от една точка пред Манчестър Юнайтед. Челси продължава да няма загуба при Греъм Потър в седми пореден мач във всички турнири.

Мениджърът на домакините направи четири промени в сравнение с нулевото равенство с Брентфорд. Бен Чилуел, Тиаго Силва, Рахийм Стърлинг и Пиер-Емерик Обамеянг започнаха като титуляри за сметка на Галахър, Кулибали, който изобщо не бе в група, Хавертц и Броя.

Ерик тен Хаг предприе само една корекция от победата над Тотнъм. Кристиан Ериксен замени Фред в халфовата линия. Кристиано Роналдо не бе в групата като наказание за поведението му по време на мача с "шпорите".

"Червените дяволи" бяха със сигурност по-опасният отбор през първото полувреме, а и гостите владееха повече топката и като цяло контролираха играта. Кепа трябваше няколко пъти да се намесва и го направи добре. В 13-ата минута Антони стреля от 20-ина метра, но Кепа изби в корнер. В 28-ата Юнайтед имаше още по-добра възможност, след като Фернандеш изведе Рашфорд очи в очи с Кепа, но стражът на Челси, който е в много добра форма, отново спаси. 

В 34-ата минута Рашфорд направи продължителен рейд, след което стреля, но Кепа отново се намеси. Тук някъде Греъм Потър реши, че трябва да промени нещо и извади Марк Кукурея, като на мястото му се появи Матео Ковачич. Челси път заигра във формация с четирима бранители. Това веднага промени поведението на домакините, които в последните десетина минути на първото полувреме стояха далеч по-добре и организираха няколко обещаващи атаки, при които Обамеянг обаче не успя да стигне до завършващ удар, който да създаде истинска опасност за Де Хеа. 

В 45-ата минута Антони пропусна страхотен шанс, след като Фернандеш го намери много добре зад гърба на Силва. Бразилецът стреля от чиста позиция, но не успя да намери целта и топката премина на сантиметри встрани.

Тенденцията с подобряване на представянето на Челси продължи и в началото на втората част, когато домакините владееха топката доста повече и действията се развиваха по-често в половината на гостите. По-лошата новина за Юнайтед бе, че в 60-ата минута Варан изглежда получи сериозна контузия, след като усука коляното си, и бе заменен принудително от Линдельоф.

Пет минути преди края Челси получи дузпа след безумно действие на Скот Мактоменей, който задържа с две ръце Армандо Броя при центриране от корнер. Жоржиньо бе точен от бялата точка, с което даде преднина на домакините. Лондончани вече виждаха как постигат първа шампионатна победа над Манчестър Юнайтед от 2017 година, но в четвъртата минута на добавеното време Каземиро засече с глава центрирана на Шоу. Кепа направи всичко възможно да спаси, но топката премина голлинията - 1:1 и пето поредно равенство между двата отбора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация