Брентфорд и Челси не съумяха да намерят път към гола (видео)

23:42
Брентфорд и Челси не съумяха да намерят път към гола (видео)

Отборите на Брентфорд и Челси не успяха да си отбележат гол и направиха нулево реми в срещата помежду си от междинния 12-ти кръг в Премиър лийг. И двата отбора създадоха достатъчно положения, но незнайно как никой от тях не съумя да прати топката в мрежата на съперника. Вина за това имат и двамата вратари Давид Рая и Кепа Арисабалага, които също направиха някои важни спасявания.

Първото полувреме бе по-постно. Домакините първи създадоха голова възможност, като в 9-ата минута Айвън Тони стреля с глава отблизо, но Кепа спаси. Челси пък отговори с далечен удар на Сесар Аспиликуета, но в ръцете на Рая.

Втората част бе доста по-динамична. Още в началото домакините пропиляха две добри възможности. Първо Брайън Мбемо получи прекрасно центриране в близост до вратата, но изстрелът му с глава бе твърде слаб, за да затрудни Кепа. Минута по-късно и Тони имаше шанс да стреля с глава отблизо, но той пък не успя да намери очертанията на вратата.

Последва натиск на Челси и страхотен шут на Кай Хавертц, спасен от Рая. Минута по-късно Кристиян Пулишич се строполи в наказателното поле, но съдията бе категоричен, че няма да отсъди дузпа за подобно единоборство.

В 75-ата минута Шандън Баптист се отскубна в наказателното поле и стреля отблизо, но прати топката до гредата.

До края на мача Челси направи всичко възможно да спечели, като първо мощен шут на Матео Ковачич профуча покрай вратата. След това и Пиер-Емерик Обамеянг отправи изстрел, който попадна в ръцете на Рая. Вратарят на домакините направи блестящо спасяване в 89-ата минута след мощен шут на Пулишич, а в добавеното време Чуквуемека се възползва от грешка в отбраната на съперника и изскочи очи в очи със стража, но не успя да го преодолее.

Така срещата остана без голове и без победител. След това реми Челси е на 4-тото място в класирането с 20 точки. Брентфорд заема 9-ото място с актив от 14 точки до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация