Манчестър Сити с очаквана победа срещу Нюкасъл

18:17
Манчестър Сити с очаквана победа срещу Нюкасъл

Манчестър Сити записа осма поредна победа в първенството, след като спечели с 4:0 гостуването си на Нюкасъл. Рубен Диаш откри резултата още в петата минута, а Жоао Кансело се разписа в 27-ата. След почивката Риад Марез направи 0:3 в 67-ата минута, а малко преди края Рахийм Стърлинг също се нареди сред голмайсторите.

"Гражданите" са лидер в класирането и водят с четири точки на втория Ливърпул, който играе по-късно днес. Ситуацията на Нюкасъл става все по-сложна с всеки изминал кръг и тимът продължава да е в зоната на изпадащите с актив от 10 точки.

Очаквано "гражданите" имаха предимство от самото начало. Домакините обаче ги улесниха, като им подариха гол в шестата минута. Киърън Кларк необяснимо остави топката да мине над него в малкото наказателно поле. Кълбото стигна до Рубен Диаш, за когото не бе проблем да открие резултата.

Трагичната игра на Нюкасъл в защита трудно може да бъде компенсирана от добрата игра на тима в атака. В следващите минути "свраките" организираха няколко атаки, които не доведоха до точни удари, но защитата на гостите бе поставена под напрежение. Кевин Де Бройне загуби топката на опасна позиция пред наказателното си поле, но бе отсъдено нарушение.

В играта на тима на Еди Хау имаше импулс, но Ман Сити стигна до втори гол в 27-ата минута след поредните неорганизирани действия в защитата на "свраките". Жоао Кансело бе оставен пробие през центъра и завърши със страхотен удар. Домакините имаха надежди да се върнат в мача, след като Едерсон повали Райън Фрейзър в наказателното поле. Топката не бе близо и играчът на Нюкасъл не можеше да направи нищо особено, но вратарят го отнесе. Съдията и ВАР прецениха, че нарушение няма.

В последните минути на първата част домакините създадоха още няколко положения. Уилсън бе изведен от Жоелинтон, но не успя да отправи точен удар. След ъглов удар Хейдън бе оставен непокрит, но и той не насочи добре топката. Това липсваше в атаките на Нюкасъл - последното подаване или точен удар.

След почивката Нюкасъл оказа по-малка съпротива и в 52-ата минута Дубравка трябваше да прави страхотно спасяване след удар на Жезус с глава от малка дистанция. Вратарят се намеси и малко по-късно след изстрел на Стърлинг. Сити имаше тотално преимущество и създаваше положение след положение.

След час игра Кансело не се възползва от добра възможност след подаване на Де Бройне. Малко по-късно обаче Марез прати топката в мрежата, след като бе намерен отлично от Зинченко. Съдията първо не зачете попадението, но разглеждането с ВАР показа, че Риад не е бил в засада и гостите поведоха с три гола.

Отборът на Гуардиола не спря до тук, но малко намали темпото, което позволи на съперника да организира няколко атаки. Десет минути преди края Едерсон бе близо да допусне грешка, но направи блестящо спасяване при следващата си изява, като отрази удар с глава на Калъм Уилсън. Жезус не успя да се разпише, но асистира на Стърлинг за четвъртото попадение на Сити, което дойде в 85-ата минута.

НЮКАСЪЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:4

0:1 - Диаш (5')
0:2 - Кансело (27')
0:3 - Марез (64')
0:4 - Стърлинг (86')

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация