Уулвс затрудни, но не можа да спре Манчестър Сити

16:35
Уулвс затрудни, но не можа да спре Манчестър Сити

Шампионът Манчестър Сити постигна шеста поредна победа в Премиър лийг, след като надделя с 1:0 над Уулвърхамптън, и със сигурност ще остане на върха във временното класиране и след края на 16-ия кръг. Рахийм Стърлинг отбеляза стотния си гол в Премиър лийг, реализирайки спорна дузпа в 66-ата минута. Още в края на първата част "вълците" останаха с човек по-малко, след като Раул Хименес си изпроси два жълти картона в рамките на 31 секунди и бе изгонен.

Джосеп Гуардиола направи осем промени в сравнение с мача с Лайпциг. Само Джак Грийлиш, Илкай Гюндоган и Олександър Зинченко запазиха местата си.

В състава на Уулвърхамптън имаше една корекция от двубоя с Ливърпул. Жоао Моутиньо замени Хий-Чан Хуан.

Първото полувреме премина по типичен за двата отбора начин. Манчестър Сити контролираше топката и имаше териториално предимство, докато "вълците" стояха много стабилно в дефанзивен план и на практика не допускаха чисти положения пред вратата на Са. Най-интересната ситуация се разигра в добавеното време на първата част, когато Раул Хименес си изкара два жълти картона в рамките на 31 секунди и остави отбора си с човек по-малко. Мексиканецът първо фаулира Родри в гръб, за което бе предупреден официално, след което попречи на изпълнението на свободния удар, след като остана на около метър от топката и протегна крак. 

Домакините имаха две претенции за дузпа през първата част, но те не бяха уважени от Джон Мос, нито от хората, отговарящи за ВАР. "Вълците" също поискаха 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Килман, но също не получиха такъв. 

Второто полувреме очаквано започна с много силен натиск от страна на шампионите. В 54-тата минута домакините за трети път поискаха дузпа, след като Стърлинг падна в наказателното поле, след като леко бе задържан за ръката от Аит-Нури. Сигнал и тук не последва. Минута след това Конър Коуди изчисти от голлинията удар с глава на Гюндоган, който прехвърли Са.

В 60-ата минута Стърлинг за пореден път се строполи в наказателното поле, след като бе блокиран от Нури. И този път претенциите му останаха без резултат.

Сити все пак получи дузпа в 65-ата минута, но решението на главния рефер, подкрепено от ВАР, остави много въпросителни. Бернардо Силва центрира отдясно, след което топката рикошира в Моутиньо, чиято ръка бе вдигната. Джон Мос посочи бялата точка, но португалецът претендираше, че топката го е ударила в областта на подмишницата на дясната ръка. Точно така изглеждаше и от повторенията, но ВАР изненадващо потвърди решението на Мос. Стърлинг изпълни уверено дузпата за 1:0, вкарвайки стотния си гол в Премиър лийг. 

Са направи няколко добри спасявания до края след удари на Бернардо Силва и Габриел Жезус. В добавеното време Уулвърхамптън създаде и най-чистото си положение, но Едерсон също се намеси впечатляващо, след като успя да избие удар с глава на Килман, след който топката бе насочена точно под напречната греда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация