Гол в последните секунди донесе победата на Ливърпул срещу Уулвърхямптън

19:29
Гол в последните секунди донесе победата на Ливърпул срещу Уулвърхямптън

Ливърпул излезе на върха във временното класиране на Премиър лийг, след като успя да стигне до драматична победа с 1:0 над Уулвърхамптън на "Молиню". Мърсисайдци, които бяха отбелязали по два или повече гола в последните си 18 мача във всички турнири, пробиха отбраната на "вълците" чак в 94-тата минута, когато Дивок Ориги донесе победата "червените". Така Ливърпул излезе на върха, изпреварвайки с точка досегашния лидер Челси, който по-рано днес загуби от Уест Хам. Шампионът Манчестър Сити обаче може да свали мърсисайдци от първото място, ако победи Уотфорд по-късно.

Рубен Невеш се завърна в състава на Уулвърхамптън след наказание. Моутиньо му отстъпи мястото си. Юрген Клоп заложи на същия състав, който започна и при победата над Евертън в дербито на Мърсисайд.

През първото полувреме действията се развиваха почти изцяло в половината на "вълците", но те се представяха стабилно в защита. В 32-rата минута Жота пропусна много добра възможност да откриe резултата, след като получи перфектно центриране от Александър-Арнолд, но ударът му с глава от няколко метра премина встрани от целта. Няколко минути по-късно съвсем малко не достигна на Салах да засече на далечната греда ниско центриране на Робъртсън. Конър Коуди обаче се намеси в последния момент и попречи на египтянина. Това бяха и двете най-чисти възможности, до които гостите стигнаха преди почивката. 

"Вълците" направиха две опасни атаки в добавеното време на първата част. Алисон, макар и не много уверено, успя да попречи на Траоре да достигне топката след едно центриране на Нури, а след това французинът нахлу в наказателното поле на гостите, но стреля много неточно.

В 50-ата минута Ливърпул пропусна страхотна възможност. Салах засече от движение балонно центриране на Александър-Арнолд, топката стигна до Тиаго, но неговият удар бе избит от Са. Халфът опита добавка, но този път не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

Бившият играч на Уулвърхамптън Диого Жота, който днес има рожден ден, направи уникален пропуск в 60-ата минута. Са излезе извън наказателното поле, но бе изпреварен от португалеца, който влезе в наказателното поле. Мане бе близо до него, а двама защитници на Уулвърхамптън застанаха на голлинията. Жота заложи на силата и уцели единия от тях - Конър Коуди.

В 68-ата минута Юрген Клоп включи и четвърти нападател в лицето на Дивок Ориги, който замени Джордан Хендерсън.

Малко след това Салах изведе със страхотно подаване Мане в наказателното поле. Сенегалецът обаче не успя да овладее добре, а след това и фаулира Са.

В 82-рата минута Жота бе заменен от Окслейд-Чембърлейн.

Ливърпул се добра до победата в 94-ата минута, когато Салах проби отдясно, след което върна топката към Ориги, който овладя с гръб към вратата, обърна се и стреля точно, носейки безценни три точки на своя тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация