Ман7естър Сити се позабавлява с Лийдс

00:13
Ман7естър Сити се позабавлява с Лийдс

Ман Сити унижи Лийдс със 7:0 в мач от 17-ия кръг на Премиър лийг. Голмайсторите за “гражданите” бяха цели шест и единствено Кевин Де Бройне се отличи с две попадения в 32-ата и 62-ата минути. Останалите, които записаха името си в статистиката, бяха - Фил Фоудън (8’), Джак Грийлиш (13’), Риад Марез (49’), Джон Стоунс (74’) и Нейтън Аке (78’).

Срещата започна със сериозна доминация от страна на играчите на домакините, които пресираха много високо, затваряха отлично възможностите за пасове и изнасяне от страна на противника и не му оставяха почти никакви шансове да задържа топката повече от няколко секунди.

Първият опасен удар в полза на домакините дойде още в 3-ата минута, когато Джак Грийлиш стреля опасно малко пред наказателното поле, но Мелие се намеси добре.

Много сериозен пропуск играчите на Джосеп Гуардиола направиха в 7-ата минута, когато отлични техни пресиращи действия доведоха до отнемане на топката дълбоко в половината на гостите, тя бе подадена към Де Бройне, който на свой ред я пусна към Бернардо Силва, но португалецът стреля неточно.

Само няколко минути по-късно Родри тръгна на изненадващ директен пробив през защитата на играчите на Марсело Биелса, изведнъж след рикошет се оказа очи в очи с Илан Мелие, но топката се върна във Фил Фоудън след намесата на вратаря, а той с точен изстрел я прати в опразнената врата за 1:0.

Второто попадение дойде в 13-ата минута, когато Марез изпълни лошо един корнер, топката обаче отново се озова в краката му и повторното центриране намери Джак Грийлиш около точката за дузпа и той отбеляза за 2:0.

В 29-ата минута гостите протестираха бурно за игра с ръка в тяхна полза от страна на Зинченко, но след преглед с ВАР такава не бе отсъдена, след като се оказа, че действието е било извън наказателното поле.

Само три минути по-късно ситуацията придоби притеснителни размери за Лийдс, след като Фил Фоудън получи пас, само отклони леко към свой съотборник, но освободи с движението си зоната на централния бранител, който го последва, а там се вклини Кевин Де Бройне, получи топката и я вкара за 3:0. Поредната лоша новина за Марсело Биелса дойде десетина минути преди края на първата част, когато Джейми Шакълтън получи травма и трябваше да бъде заменен.

“Гражданите” покачиха на 4:0 своята преднина в 48-ата минута след хубав удар от дясното крило на Риад Марез, който отиде в обратния ъгъл на Мелие, а фреснкият страж просто изгледа топката. Мароканецът стреля още веднъж отлично, този път от фал, в 52-ата минута, но този път вратарят спаси.

Футболистите на Лийдс опитаха да отговорят на силната игра на своите домакини в 55-ата минута, но удар на Стюард Далас се отби в гредата на Едерсон и излезе в аут.

В 60-ата минута Манчестър Сити вкара пето попадение чрез Фоудън, но той се оказа в засада. Все пак то дойде само две минути по-късно след страхотен изстрел от Кевин Де Бройне от около 20 метра, който попадна под гредата и се оказа неспасяем.

“Гражданите” отбелязаха шести гол след центриране отново отдясно, когато Джон Стоун се възполза от лошо отразен удар от страна на Мелие и довкара топката за 6:0.

Резервата Нейтън Аке направи 7:0 в 78-ата минута, след като надскочи отбраната на Лийдс и прати топката в мрежата с глава.

В следващите минути футболистите разиграваха спокойно, но само в определени моменти вдигаха темпото и това се оказваше достатъчно, за да хванат отбраната на гостите неподготвена. Те отправиха цели 15 точни удара по посока на вратата на своите гости.

С тази сериозна победа Манчестър Сити взе преднина от 4 точки преди втория Ливърпул, който играе в четвъртък. Лийдс от своя страна е на 16-ото място в класирането с 16 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация