Канадката Лейла Фернандес би шута на ментално нездравата Наоми Осака от Ю Ес Оупън (видео)

11:02
Канадката Лейла Фернандес би шута на ментално нездравата Наоми Осака от Ю Ес Оупън (видео)

Защитаващата титлата си Наоми Осака отпадна изненадващо рано в тазгодишното издание на Ю Ес Оупън. Японката загуби от канадката Лейла Ани Фернандес в третия кръг след двучасова битка. 18-годишната тенисистка се наложи след обрат с 5:7, 7:6(2), 6:4.

Още в първия сет Фернандес показа, че има сили да се бори с Осака. Тя стоеше напълно равностойно на по-именитата си съперничка, а сетът вървеше гейм за гейм, като всяка от двете тенисиски печелеше своето подаване. Ключов се оказа 11-ият гейм, в който канадката се пропука и допусна пробив на нула. След това Осака взе своя сервис-гейм и затвори сета със 7:5 в своя полза.

Вторият сет не се различаваше особено, поне в началото. И той вървеше гейм за гейм до 5:5, но този път Фернандес първа стигна до пробив за 6:5. Осака обаче успя да го върне и да докара нещата до тайбрек. Там обаче тийнейджърката бе доста убедителна и със 7:2 точки спечели сета и изравни резултата.

Това като че ли разколеба Осака, която допусна пробив още в първия гейм на третия сет, от който така и не успя да се съвземе. Фернадес пък продължи да бъде доста убедителна и не даде възможност на съперничката си дори да си помисли за обрат, като не позволи в никой от нейните сервис-геймове да се стигне до точка за пробив. Така канадката спечели сета с 6:4 и с това сложи точка и на мача.

По този начин Лейла Ани Фернадес постигна най-големият успех в кариерата си досега, като за пръв път ще играе на 1/8-финал в турнир от Големия шлем. В следващата фаза тя ще се изправи срещу Анжелик Кербер, а Наоми ще има време да се погрижи за менталното си здраве, което според нея е засегнато от голямото медийно внимание и натиск, на който е подложена от пресата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация