Шампион на Англия изпадна в трета дивизия

20:23
Шампион на Англия изпадна в трета дивизия

Бившият шампион на Англия за сезон 1994/95 Блекбърн изпадна в Лига 1, въпреки победата с 3:1 като гост срещу Брентфорд в последния 46-и кръг на Чемпиъншип. Така Блекбърн стана първият отбор, който е ставал шампион във Висшата лига, а 22 години след това стига до третото ниво на английския футбол.

Роувърс влязоха в пряка битка за оставане с двукратния европейски шампион Нотингам Форест, който също като тях имаше 48 точки преди този кръг. Нотингам също обаче също победи с 3:0 Ипсуич и така запази мястото си във второто ниво на английския футбол с 51 точки и голова разлика 62:72 (-10). В същото време Блекбърн остана с 51 точки и голова разлика 53:65 (-12).

Бирмингам постигна много важна победа с минималното 1:0 като гост на Бристъл Сити и по този начин също запази мястото си в Чемпиъншип, за разлика от Уигън и Родъръм.

Шампион на дивизията пък стана Нюкасъл, който спечели с класическото 3:0 домакинството си на Барнзли.

Брайтън пък направи 1:1 при визитата си на Астън Вила и остана с точка по-малко от „свраките” на втората позиция, но също се класира директно за Висшата лига. Полуфиналните плейофи за елита пък ще противопоставят Рединг на Фулъм и Шефилд Уензди на Хъдърсфийлд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
08.05.2017 08:28

Жалко за този славен отбор!

SuperSizee
08.05.2017 11:30

Жалко е за мисленото на хората свързани с подобни спортни клубове. Хората не искат да продават отборите на съответните справедливи цени, а да вземат максимума или да направят сделката на живота си и така погубват история, която гради бъдеще. Вижте и в България къде се развиват най-добрите спортни клубове. Не е нито ЦСКА, нито Левски, нито Пловдив, нито Варна. Всички смятат, че когато работят с големи клубове трябва да вземат максимума от тях, защото така е редно. Какво да кажем само в тази статия за отбори като Нотингам, Блякбърн, Астън Вила, за Италия да не започваме, че и там има толкова потопени легенди в долните дивизии. Хамбургер поредни години се борят за първа лига в Германия, докато един Хофенхайм и Ред Бул правят чудеса от храброст. Испания с телевизионните пакети убиват футбола от години и на моменти се появява някой гении, който или бива купува или започва работа извън Испания.