Кой сега е №1

14:03
Кой сега е №1
За парите и за тези, които ги управляват или по-точно присвояват ... за лични облаги.

Приказките за ЦСКА тенденциозно се превърнаха в разкази с неочакван край. Всъщност  края още не се вижда или може би е близо.

Преди 2 години клубът все още бе в ръцете на бизнесменът Васил Божков. Седмици преди да си отиде окончателно от клуба, българският бизнесмен направи опит да възвърне част от вложенията си, които трябва да се признае не бяха малко, продавайки няколко от звездите на отбора - Велизaр Димитров, Йордан Тодоров, Валентин Илиев и чужденците Тиаго Силва и Еуген Трика.

По един или друг начин трансферите на повечето от тях бяха замразени и те останаха в клуба. Дойде време на реформи във висшите етажи на властта в "червения" клуб и начело застана не кой да е, a Александър Томов. Случаите на политици, които са успели да издигнат до най-високо ниво даден клуб вероятно са единични, дори според мен започват и свършват с едно единствено лице - Силвио Берлускони. Министър-председателят на Италия дълги години дирижираше нещата в Милан, вероятно и сега продължава да го прави, но в сянка.

С идването на "Лупи" се заговори за милионна селекция, привличане на редица класни играчи и естествено място в групите на Шампионската Лига. Само че г-н Томов не поясни коя Шампионска Лига имаше в предвид - тази, в която играят отбори като Челси, Манчестър, Реал, Барселона, Милан и т,н или тази в Индия, където вероятно централните нападатели са с 4 крака и хобот. Смешно нали, само че според мен по-скоро е плачевно. Защото да затриеш една институция на връх 60-годишния и юбилей и да излезеш пред цяла България, и в частност хилядите фенове на "армейците" и да заявиш - "Чист съм и ще го докажа", е меко казано нагло.

Кучетата си лаят, кервана си върви, а Томов с всеки ден става все по-богат и по-богат. Ще попитате защо? А ми отговорът е много прост и очеваден:

22 февруари 2008 г. - ЦСКА продаде Валентин Илиев за 750 000 евро на руския Терек.

11 юни 2008 г. - ЦСКА продаде Велизар Димитров. Да, на Вили му бе време да поиграе в странство, защото и неговата възраст напредва, но дали Металург бе правилният избор - без коментар.

21 юни 2008 г. - ЦСКА продаде Йордан Юруков на Черно Море за 200 000 лева, където вече бе преминал Георги Илиев.

24 юни 2008 г. - ЦСКА продаде Ивайло Петров. Оказа се в последствие, че немарливостта на шефовете в "Борисовата градина" е довела до там, че един от любимците на сектор "Г" е преминал без трансферна сума, след като разтрогна с клуба по взаимно съгласие.

На същата тази дата се заговори и за продажбата на Куидо Ланзаат срещу сума от 300 000 евро. Е, холандският защитник вече го няма, не че помогна кой знае колко на отбора по време на своя престой.

ЦСКА не пожела да задържи и Емил Гъргоров. Нисичкият халф бе свикнал на европейски стандарт и мислене, и начина по който се действаше тук в България явно не му се понрави. Логично последва публична конфронтация между него и ръководството, саботаж на тренировки и т.н. и т.н.

Продаден бе и Петре. Въпреки не еднократните изявления на румънския национал, който бе мотора на отбора през изминалия сезон, че ще остане в ЦСКА, продължаващите неразбории го подтикнаха към бягство и вече е играч на Терек Грозни, с които парафира за срок от 3 години.

В момента най-актуалните новини са свързани с трансфера на капитана на ЦСКА Александър Тунчев. За времето на престой при "армейците" бившият играч на пловдивското Локо се превърна в лидер и освен че бе стабилен в защита, записа не малко голове, повечето от които решаващи. Едва ли цената от 1 милион евро ще стопли сърцата на феновете на отбора, но пък за Томов си е апетитна хапка, нали?

Така отборът, който трябваше да се окомплектова през изминалия сезон и да изгради стил, с който да се представи достойно в Европа, бе поставен на колене от управата, заради неадекватни решения, в резултат на които не само че отборът не участва в Шампионската лига, а и все още е под въпрос участието му във висшия ешелон на българското първенство. Да, лиценз най-вероятно ще получат, но играчи ... те вече не са част от уникалната атмосфера на "Армията".

Много хора са били във властта на армейците, много са се опитвали да извлекат лични облаги от служебното си положението за сметка на клуба, но не успяха. Той УСПЯ! Томов УСПЯ, а държавата каза невинен е, срещу скромните 10 000 лева. Кой сега е №1, времето ще покаже.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TEDA
06.07.2008 14:18

Кой сега е №1 – поздравления Г.Глушков !!!
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ОТБОРА!!!
Такъв е пътя след като клубът се управляваше от абсолютно доказания мошеник, некадърник и лъжец. Този плужек представлява най-отвратителната прослойка от българското общество – онези които бяха сред първите редици на комунистите преди 10 ноември, и се превърнаха в най-отявлени демократи за 24 часа след тази дата. Навремето Лупи се отлюспи от БСП. Ако беше останал, сега тази партия щеше да е в историята, щото той до каквото се докосне, го съсипва.
Томов е интелигентен и самоуверен тип, за който понятия като морал, съвест и честност за абсолютно непонятни. Единственото важно нещо за него са славата и финикийските знаци.
Дайте му възможност на избор бре хора, нека избере между кофа вазелин, клада, дръвник или бесило, а пък може и някоя доменна пещ от любимия му Кремиковци!!!
Томов дали ще влезе в затвора или не, това няма никакво значение – той си е в затвор по рождение.

riki088
06.07.2008 12:27

Браво Саше!!!
ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС!!!

beto
05.07.2008 15:35

Туко що прочетох във вестник "Стандарт", че в ЦСКА са получили изпълнителен лист по делото на мениджерката Катарина Паунич.Тя претендира за 700 000 евро по трансферите на Настич, Зе Руи, Амунике и Ландзаат.И нейните адвокати ще поискат запориране на трансферите на ЦСКА.Не, че ги има.Но това налива още вода в мелницата.И вместо да се погасяват дълговете се явяват нови и нови.Относно промените в ръководството.И там се разбра, че това е поредната бутафория на Томав.Никодимов и Джони Велинов са отказали.Като легендарният вратар дори твърди, че никой не е говорил с него.Все пак при червените се яви нов играч.Това е супер звездата на френският футбол Тоуфик Зерара.Халф от алжирски произход играл последно в Жерминал.Като е освободен от белгийският клуб заради противоречие с ръководството.Да им е жив и здрав на червените.Ей хора станахте за смях

pafata
05.07.2008 14:34

Като Сашо-Апашо втори няма, впил се е като кърлеж в този клуб и си пие кръвчица...