Реал се откъсна с няколко обиколки

11:14
Реал се откъсна с няколко обиколки
Още един трансферен удар в Реал Мадрид, поредният. Президентът на "Кралския клуб" Флорентино Перес сложи ръце на Раул Албиол, централния защитник на Валенсия и националния отбор на Испания. Следващата му цел е Карим Бензема, нападателят на Лион.

Босът на "Белия балет" прави наистина зрелищна лятна кампания, пазарува с размах в цяла Европа. След като почна в Италия (Кака от Милан), мина през Англия (Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед), сега пусна малко кислород и на закъсалата финансово Валенсия. Сега очаква да захапе най-ценната хапка и на френския пазар с Бензема. За него Реал предложи 35 млн. евро, надцаквайки офертата на Манчестър Юн. Испанците включват в сделката и един играч по избор между Гути и Мичел Салгадо.

Завоят към Лион и Бензема означава, че вън от сметките остават други звездни кандидати за трансфер на "Бернабеу", като Давид Вия (Валенсия), Златан Ибрахимович ( Интер), Диего Форлан ( Атлетико Мадрид). На "Бернабеу" сериозно рискуват да получат проблеми с храносмилането на толкова много таланти.

В същото време останалите големи европейски отбори се мъчат да свържат двата края. Барселона, европейски клубен шампион, със зестра в размер от 60 млн. евро от последното си участие в Шампионската лига, засега не е купила никого. А тези дни испанският парламент отказа предложението на левите партии да се откаже страната от предимствата, които й дава т.нар. "Закон Бекъм". Същият в последните години позволява на испанските тимове да привличат чужденци, върху чиито заплати дължат далеч по-малко данъци, отколкото трябва да плащат отборите в други страни (като Италия, Англия, Германия).

"Газета дело Спорт" оцени всички ходове на големите в Европа досега на летния пазар. В Италия шампионът Интер засега е начело и в меркатото заради привличането на Диего Милито и Тиаго Мота от Дженоа. Продължава обаче да се говори упорито, че нерадзурите може да загубят един от най-силните си играчи през миналия сезон - десния бек Майкон (желан от Реал и от Челси).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ronaldo956
01.01.2010 19:40

Реал Мадрид е моята религия!
Кристиано Роналдо е моят Бог!
Сантиаго Бернабеу е моят храм!
Перес е моят свещеник!
Hala Madrid е моята молитва

samomanutd
26.06.2009 22:39

да прав си 1 при3ина 6ото цска са келе6и втора 6от реал са о големи келе6и и резервите им са наи добрите в отбора

Jayfrog
26.06.2009 17:49

Да тея Седмината и още 4 други от ЦСКА не могат да бият резервите на Реал Мадрид пък камоли да ги сравняваш с трансферите им.. *wink*

Nenoph
26.06.2009 15:18

Ако Реал се е откъснал с трите си попълнения, то ЦСКА пък води на Реал с още толкова заради седмината нови *wink*

niki_kts
26.06.2009 13:09

Покупката на футболисти като Кака,Кристиано Роналдо и Раул Албиол,никак не е случайна!На дневен ред идва и Карим Бензема,който е един от най-младите и перспективни футболисти и същевременно е от световна класа!Очаквам в най-скоро време,Реал да привлече и Франк Рибери,тъй като "белязаният" сам каза,че би желал да играе в мадридския гранд(и това е нормално предвид факта,че Зидан е част от управата на клуба)!
Не съм фен на Реал,но пожелавам успех на клуба и на феновете му,тъй като това е отбор с традиции не само в Испания,но и в Европа и заслужава отново да е част от клубния елит на Стария континент. *wink*

niki_kts
26.06.2009 13:04

Колкото и да не ми се иска да го призная,Реал Мадрид са най-сериозният фактор на трансферния пазар тази година!Мадридчани разполагат с огромен ресурс(след като Флорентино Перес пое властта в клуба) и е очевидно,че го реализират по възможно най-добрия начин!При преизбирането на сторителния магнат за президент на "белия балет" си помислих,че това ще бъде поредния опит да "Галактикос",но явно Перес е научил уроците си и е взел в предвид грешките от близкото минало!

Alternative
26.06.2009 12:38

колко си оригинален само нямаш идея
гледай си манафчестъра и си трайкай

samomanutd
26.06.2009 12:04

бензема е заа ман4естър а не за магал мадрид