Отборният Меси смачка егоиста Роналдо

13:37
Отборният Меси смачка егоиста Роналдо
Вчерашният финал в Шампионската лига даде безспорен отговор на въпроса кой е най-добрият футболист в света. Часове преди началото на сблъсъка между Барселона и Манчестър Юнайтед всички анализатори и фенове бяха насочили погледите си към своеобразния дуел между Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

Всички говореха за силните и слабите страни на двамата футболни магьосници, търсеха се плюсовете и минусите в представянията на аржентинеца и португалеца. Даваха се прогнози кой ще успее да се аклиматизира по-добре към мач с подобно значение, кой ще покаже освен несъмнената си класа и мъжество, разсъдливост, и ще бъде по-полезен на отбора си.

След последния съдийски сигнал на Масимо Бусака отговорът е ясен като безоблачно синьо небе и безспорен за всички, които гледат футбол, без да са си сложили фенски очила.

Лионел Меси показа защо е наричан "наследникът на Диего Марадона" и бе един от основните фундаменти за триумфа на Барселона. Аржентинецът рядко бъркаше пас, дрибълът му бе постоянна заплаха за противника, а голът му в 70-а минута реши всичко.

От другата страна Кристиано Роналдо бе най-силното звено в редиците на Юнайтед, но подходът му към този мач беше тотално сгрешен. Португалецът е велик играч с невероятен талант и това е видимо за всички. Въпреки това, финал в Шампионска лига не се печели само от един играч, независимо колко той е добър. Роналдо подходи егоцентрично и сбърка. Представянето му заслужава адмирации от привържениците на красивия футбол, но само толкова. Меси беше ниво и половина над португалеца, когато дойде време за цялостна равносметка на двубоя.

\"\"

Какво имам предвид?

Далеч съм от мисълта да кажа, че Меси е бил най-добрият на терена във вчерашния сблъсък на титани. Ако се абстрахираме от индивидуалното противопоставяне между двете най-бляскави звезди на Барса и Юнайтед, ще видим, че двойката вътрешни халфове на каталунците Шави и Иниеста успяха да контролират действията на терена през цялата среща и безспорно бяха двете най-важни звена в състава на Барселона. Двойката вътрешни халфове на "блаугранас" контролираха темпото на игра и не дадоха възможност на Юнайтед да покаже своя стил -а именно мълниеносни атаки с по-едно докосване или с други думи казано, когато "червените дяволи" се разиграят, противникът им все едно попада във вихрушка, от която няма излизане.

Да се върнем към дуела между Меси и Роналдо. Аржентинецът може и да нямаше ролята на маестро в своя тим, но за сметка на това той показа, че може да бъде прекрасното свързващо звено между халфовата линия и нападението на тима си. Меси участваше търпеливо в бавните разигравания на Шави, Иниеста и Бускетс, чакайки някой от хищниците Анри и Ето\'o да излязат на голова позиция. Играта на аржентинеца бе изчистена от ненужни финтове, той бе заложил на мълниеносния дрибъл и подаването на крак. Друга основна характеристика в представянето на Меси бе постоянното движение по терена и търсенето на топката. По този начин той ангажираше винаги поне един бранител да тича зад гърба му и така освобождаваше празни пространства за своите съотборници.

\"\"

Логично, в 70-а минута дойде и моментът на слава за "наследника на Марадона". Тук нямаше "божия ръка", но въпреки това в гола на Лео имаше нещо божествено. По какъв друг начин може да бъде обяснен фактът, че нисичкият аржентинец вкара най-важния гол в кариерата си до момента точно с глава?

Всички знаем историята в детството на Меси и диагнозата на лекарите в Аржентина, които му откриват липса на хормона на растежа. Момчето, което получи шанс в Каталуния да играе професионален футбол, сякаш получи божия благословия в сряда вечер, оползотворявайки мекото центриране на Шави с глава.

Докато Лео Меси заслужено празнуваше като един от новите крале на Европа, Кристиано Роналдо трябваше да преглътне един горчив хап. Португалецът игра добре, но игра най-вече за себе си. Кристиано искаше да вземе за втори пореден път Шампионската лига, желаеше той да се окичи, а Юнайтед остана на заден план. Въпреки че основната роля в тактиката на Фърги бе поверена именно на Роналдо, все пак се очакваше крилото на "червените дяволи" да взаимодейства успешно с Рууни и Парк, и по този начин защитата на Барса да бъде матирана. Вместо това Рон се опита да бие противника сам. Хванеше ли топката, мигновено търсеше възможност за шутира към Валдес, дори когато ставаше въпрос за ситуации, в които топката е на 40 метра от вратата. Португалецът просто надцени ролята на индивидуалното в модерния футбол и забрави, че в основата на успехите на Манчестър Юнайтед в последните десет години, се крие най-вече колектива.

Въпреки всичко, Роналдо бе най-добрият от своя отбор. За това той със сигурност може да бъде доволен от себе си. Неприятното в случая е реакцията на футболиста след последния съдийски сигнал.

Рон обвини за загубата на тима си грешната тактика, което е директна атака срещу сър Алекс Фъргюсън. Не съм убеден, че има играч в света, който след загуба на финал в Шампионската лига в официално изявление ще нападне така остро своя ментор. А в случая не говорим за кой да е треньор, а за сър Алекс, за когото сухите факти говорят, че е най-добрият в света. Странно наистина, но явно Кристиано Роналдо се е почувствал обиден на всички след двубоя.

\"\"

Изводът от вчерашния финал отново разкри старата истина, че футбола се печели най-вече от колективното начало и не случайно Лионел Меси тотално спечели индиректния двубой с Кристиано Роналдо. Аржентинецът спечели битката със своя съперник в това, че постави Барселона над себе си и застана напълно зад тактическите указания на своя наставник. Защото, когато сблъсъкът е между двама суперталанти, крайният резултат се решава от менталните характеристики на звездите. Точно поради това, Меси доказа, че е по съзрял като човек и професионалист да застане на европейския и световен връх.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Berbatov4
24.06.2009 02:00

Меси е наи -добрият футболист в света и успя да победи Роналдо понеже игра сърцато за своят тим и се раздаде до краи *smile*

BENZEMA123
07.06.2009 11:11

Няма спор , че и двамата са МЕГА добри така е, Месси играе в Барса ,Роналдо пък, в Манчестър не може да се каже кой е по добрия... и двамата са показали доста и им предстои тепърва да представят още от себе си!! Може би засега Роналдо е показал малко повече от Меси (нека че отборът му загуби ШЛ ,Случва се пък и Роналдо не е Виновен Както са казали доста хора ''Един футболист не прави отбора'' Роналдо ако ще да е бог на терена без останалите е нищо!)все пак за миналия сезон отбеляза близо 50 гола и спечели класацията за наи-добър през 2007-2008г. Така ,че според МЕН засега Роналдо испреварва Меси.. *smile* *beer*

beckham_07
31.05.2009 14:15

Всички може да барате мекицата!Роналдо е голям и Меси въобще не го смачка.Да беше вкарал 50 гола за целия сезон и тогава можеше да си говорим.Че е един от най-големите спор няма,но при нито едно положение не е смачкал Роналдо!!!!!!!

MeToDueB
30.05.2009 08:44

хохохо колко хубаво звучи това заглавие :} :} :}

rafata_1001
30.05.2009 03:40

най добрия играч в света за мен е Лионел Меси.Просто за него няма кво повече да кажа освен едно голямо ЕВАЛА

LEO_74
29.05.2009 23:23

100 милиона ("и повече") лесно ли се дават?Логиката подсказва че има някаква причина.Или притежава качествата или този който ги дава е "луд"!Безсмислени са тези повърхностноличностни и злобни нападки . Тези които сочат с пръст не бива да забравят че други 3 пръста сочът към него.Особено когато става въпрос за Футболисти носители на Футболните достойнства на своето Време.

Notlike
29.05.2009 22:58

След 10 удара по чайките, Роналдо слезе на земята. Хехе, в екзотичен стил се изказа, че треньорът му е виновен. Защо ми се струва това лято, че Юнайтед на драго сърце ще си напълни кесийката със 100 млн евро, че и малко отгоре... никой не е влизал в спор със САФ и не е излизал печеливш *joking*

LEO_74
29.05.2009 22:25

Роналдо беше смачкан от друго . Подозирам , че не се разбира добре със съотборниците си ако не присъства лице , което да обира луфтовете в отношенията между него и останалите.До сега успяваше да неутрализира напрежението Фъргюсън но като че ли е малко пристрастен към едни и това се долавя от спортистите със чувство на справедливост.Роналдо играе добре със Бербатов.Въпреки че има много гласове които го обвиняват в егоизъм , мисля че се разбира с Бербатов.Нещо повече , дори смятам че това е в основата на претенциите му към "тренера". Не намира място повече в този колектив и най-добре за него ще е да се ориентира на някъде докато му е времето.

RONALDO_Pavel_6
29.05.2009 21:22

Абе Тоя РоНаЛдо Ги прави Пинокио противниковите играчи ,ко спорите не мога да разбера ,просто е най добрият ,а Финтовете му късат нерви ,иначе от далеч бие доста зле ,вратаря на Порто най добре знае ,имаше земи - задръж ,сори Це РоналДо е машина ;] *wink*

Penio
29.05.2009 20:22

Ебете си м....а кво направи Меси в тоя мач аз не видях.1вото полувреме не получи нито един път топката,2рото само гола друго нищо.Даже и той самият незнае как е вкара,смешник.Роналдо може да е самоиграч понякога ама си е по добър от Меси *wink*

Crissstiano
29.05.2009 19:06

iksvel Защо когато Роналдо прави нещо е късмет?Толкова ли ви е гадно,че е най-добрият,а това за смешните голове не ти прави чест да го казваш,а и си спомням 1 твой коментар,не съм сигурен дали беше след мачът с Порто или на този с Арсенал,че Роналдо показал играта с която спечелил златната топка,а сега казваш съвсем друго.Роналдо е казвал неведнъж,че още от малък е искал да осигури по-добър живот за семейството си.Сега много ясно,че не се лишава от нищо(не виждм и смисъл след като си е заслужил парите),но като малък е имал доста по-труден живот от този на Меси и въпреки това е успял да постигне много.Всичико е постигнал с много труд,а всеки си мисли че гледа само причеката си,а това че е един от най-трудещите се и непримиряващи играчи никой не го отчита.

iksvel
29.05.2009 18:40

Мога само да кажа, че Бербатов беше най-добрият за Юнайтед на финала, а не г-н Зализан. Crissstiano, тук бях след всички мачове. А ти се замисли къде трябва да се скриеш от срам заради мизерната победа над Тотнъм с измислената дузпа и 3-те грешки на Гомес, късметлийските голове срещу Порто и Арсенал, които бяха лесни за спасявани, но минаха едва ли не през ръцете на вратарите. А гола срещу Астън Вила ако накараш негово Нежно височество да го повтори, и от 1000 опита няма да успее. А едно нещо ме разстреля - Роналдо правел това за да осигури добър живот за семейството си? Че той скача от оргия на оргия... Лишения? Каква лишения? От липса на какво страда? Какво е неудобно за него? В момента ти говоря, а не преди колко е страдал. Меси не е ли страдал със своите хормонални проблеми?

LFC_T9_G8
29.05.2009 18:01

хахахахаха .. Пред тоя разнежен манекен никога няма да се поклоня .. най-много да дойде и да ми го ла*а .. пффф бахти жената *lol* *thumb_down*

Crissstiano
29.05.2009 15:58

През целият сезон беше най-добрия за Юнайтед,както и през последните 3 сезона,така беше и на финала.Може само да се поклоните пред носителят на златната топка и да замълчите.

Leader78
29.05.2009 15:10

а бе кво му се връзвате на тоя пиклио Crissstiano тфа е некво малко сляпо детенце дето си пада по гейчета *wink* видя се едно БАРСА са най-добрите Меси е с класи над Аналда и така *smile*

tRopcHyy
29.05.2009 14:05

Crissstiano .. Т'ва, че е играл няколко мача добре,а останалите се мисли за герой на тима или за най-добрия него прави велик *stop* *wonder* Видяхме как снощи на мача каталунци правеха всяка своя атака с отлични пасове , а забеляза ли Роналдо как се опитваше сам да изведе своя тим ?!

Crissstiano
29.05.2009 11:08

Пак се напълни с хейтърчета.Къде бяхте през сезона когато Роналдо размазваше противниците?Къде бяхте след мачовете с Арсенал,Порто,Вила и Тотнъм,а да по дупките си бяхте и другата година пак ще сте там.Жалки сте.

denso_90_vn
29.05.2009 09:26

TigerJK ----> много си прав дано те чуят фенките и фенчетата на РуналдУ Симулейрошшш...

denso_90_vn
29.05.2009 09:25

villituu ------> ЗЛЕ ! Как ще защитаваш Роналдо симулейрош Педераслейрош де Мелезпортугалуш ! *lol* Баси злето е тоя и то съдбата му го връща ! Не може да си гаден, надут и егоист и да си на върха има си съдба за да лишава такива кат него и Бичето от трофеи !

TigerJK
29.05.2009 09:18

villituu съгласен съм, че всеки човек макар и скромен си мечтае за индивидуални отличия, но на Роналдо това му е като фикс идея и проявява егоизъм само за да се изтъкне. Какви бяха тези удари от 40 метра? Какво си е мислел? "Ще оцеля вратата 1 път и ако влезе аз ще съм най-великия!". А колкото до Меси, нормално да мисли повече за успеха на Барса, отколкото за своя собствен, защото ако от Барса не му бяха платили лечението като е бил дете, никога нямаше да стане професионален футболист и щеше да си живее в бедност цял живот.

gunner4life
29.05.2009 01:24

"Португалецът просто надцени ролята на индивидуалното в модерния футбол и забрави, че .." че не е такъв, за къвто се мисли келеменцето превзето. Според мен, Митко е точно за отбор като Барса, Милан, Арсенал(може би) където, за Барса говора, освен, че са ненормални всичките *sick*, са и супер отбор като цяло, а Юнайтед не са такива. Дано в бъдеще да има късмет, където и да е, а ако е още тук, да се маха она лиолио, дето със сигурност би предал клуба си и не го е направил до сеа не заради друго, ами като вижда, че Реал не прават нищо в момента - кой би? И кокошиа му гъз също много му пречи, иначе е голям, признавам, но не достатъчно *stop* Колкото до Меси вили ли си ква си, не се прави, такъв си е.. даже напротив-той не се превзема, достатъчно оценен футболист е навсякъде и от много имена.. то е ясно че ше печели титли, медали и т нт .. най - добрите правят като него, а не като Ронка ...

elephant
29.05.2009 01:01

Смешни сте... Меси ако бил в Юнайтед, затворен бля бля - тъпи оправдания, задето никой не можа да го спре.Ми нали уж Видич и Фърдинанд били непробиваема стена, нали постоянно има човек с Меси, някой опази ли го ?! ми не много ясно, щото не могат.А "Рон" го опазиха нали ? Е кой е по-добър?! Да ходи да си "флиртува" срещу Съндърланд.
А пък е жалко че някои хора като villituu например не вярват, че може да има наистина един скромен играч, за който на първо място е отбора... може би щото те не са такива, знам ли... Наистина е жалко.Почнахме да слагаме сульо и пульо над играта, то тва е на 100 % вярно в България кво ли се нерва и аз ...

villituu
28.05.2009 23:52

Знаете ли каква е разликата между Меси и Роналдо?
Разликата е ,че Рон е такъв какъвто е бил винаги:
егоистичен алчен винаги модерен и никога не го е крил!
До като Меси той уж е:
Скромен отборен играч и нз още кво всички го изкарват идеален!
И ето точно тук идва разликата Рон винаги е бил такъв,а Меси "Аз не мисля за Златната топка и индивидуалните отличия,аз искам само Барса да спечели,а това дали ще взема самостоятелните награди не ме интересува"
Е това е истината Роналдо никога не е крил истинската си всъщност докато Меси постоянно се прави на най-скромния човек на Земята!
Но аз не твърдя,че Меси не е добър Футболист, напротив макар и да не е от моите любимци го поздравявам за отличния сезон,койту направи *wink*
И нали знаете "Формата е временна,класата е ВЕЧНА"

Futbulfen
28.05.2009 22:45

Колкото до самия Меси..той е магьосник.Струва ми се даже,че е прекалено скромен за т'ва което е ..евала!

Futbulfen
28.05.2009 22:42

Сега,в момента специално тоя изминал сезон Меси е най-добрия..той е човека,но вие които говорите така за Роналдо не ви прави чест.Вие или не разбирате от футбол или просто твърде много завиждате.Бил гей *joking* ..е от т'ва па по-смешно няма,може ли да наречеш гей човек който всяка седмица(да не кажа всеки ден) е с различна ЖЕНА..коя от коя по хубави.Бил симулант..има понякога доза преиграване,но през повечето времетраене на мача Роналдо е ритан като запряло магаре теглещо каруца.Относно другия ви голям проблем..това,че не бил отборен играч мога да кажа,че т'ва също не е вярно.Той е футболист,който обича да "флиртува" с топката,да играе с нея и да твори(нещо което повечето пъти кара нас да се радваме,че гледаме футбол).Роналдо много подобри играта си в тоя аспект и мисля,че когато трябва подава(изкл.финала..където определено игра под възможностите си).Но замислете се..дали ако Меси бе играл за Юнайтед и бе изолиран като Роналдо снощи..той щеше да се справи по добре..едва ли? Роналдо се опита и тия неща тряа да се гледат.Спрете да плюете по Роналдо не ви прави чест

sasho_kg
28.05.2009 21:30

Абе вие слепи ли сте бе хора той Роналдо най много да направи 5 паса закво мислите му се ядосва Руни щот сичките ходят търсят как да се освободят от хората дето ги пязят да им подадат топката а пък Рон вместо да подава са мисли за по добър от отбора на Барса и тръгва да ги фонтира нз как мислите но Меси е най добирия за мен.
И барса тотално надиграха Ман Ютд освен в първите 10 мин !!!!!! *thumb_up*

SchweppesS
28.05.2009 20:28

cristiannno както се пише в статията тази статия е за хората които нямат фенски очила , вижда се че ти си не с очила а с грамадни телескопи на очите и си едно наивно и заблудено момче, колкото и да пишеш тука по форумите да защитаваш твоята икона, няма да накараш никой да харесва повече роналдо... а напротив то4но обратното...

Crissstiano
28.05.2009 19:35

elephant кво му е ясното че да го псуват,може би го правят защото ги докара до тука Манчестър за благодарност(визирам феновете на отбора),а другите е ясно защо,защото всички са срещу големите.Винаги е било така и така ще бъде.

Crissstiano
28.05.2009 19:26

iliikata_14 Мерси за мнението ти за мен,ценя го много и ще си взема бележките.Още веднъж ти благодаря

elephant
28.05.2009 19:25

Crissstiano първият ти коментар на 2009-05-28 1526 - ето това са измишльотините и простотиите и както искаш ги наричй (само дето Меси никой не го спря без фал).
А тва че всеки 2-ри плюел Роналдо ми много ясно, според мен той не е част от тоя отбор и няма място в него.Вярно понякога прави големи неща, но те остават някак си неефективни или поне не толкова колкото се очаква да бъдат.А вече става и еднообразен, нз кво толкова му харесваш... Повече позьор, отколкото играч (отборен, щото индивидуални качества има някви)

iliikata_14
28.05.2009 19:22

Crissstiano 1во ти за мен си пълен педерас пишеш по 10 коментара във всяка тема за Роналдо и повечето са безмислени и 2ро отиди и се прегледай.Не бъди заслепена фенка на Роналдо ми погледни реално Меси блестеше вчера .Пишеш само глупости Роналдо е един мазен егоист,отивай да те е*е

Crissstiano
28.05.2009 18:23

elephant кой е хейтър бе?Тука всеки 2-ри плюе Роналдо,а аз съм бил хейтър и не разбрах къде са простотиите и глупостите,но да си жив и здрав

di4i
28.05.2009 18:14

По-добре "голямата звезда" Роналдо да се маха по-скоро.В много от мачовете той проваля Ман.Ю.Да ходи в Реал или там кадето иска че само се дразня като го гледам,въпреки че по принцип съм фен на Ливърпул.

elephant
28.05.2009 18:12

Всеки който е фен на Юнайтед и иска на напише нещо, нека първо да прочете статията : " Феновете на Юнайтед показаха класа на "Стадио Олимпико" преди да се пени от яд и да бълва глупости.

elephant
28.05.2009 18:02

Crissstiano ти си сбъркан честно *wink* изплю 1000 простотии и още 1000 измишльотини, за да защитиш някой, който дори и феновете на Манчо не харесват...А относно човека писал статията, как може да казвате, че е пристрастен, като едно нещо грешно не е написал.Видя се че Барса бяха много по-добри.Вие очи нямате ли ?! А след слабата игра на Манчо вчера сто човека почнаха да беснеят и да плзят, вместо да си замълчат.Бахти наглите типове - вие не сте фенове, вие сте скапани хейтъри.

babes
28.05.2009 17:23

Това изявление е знак, че Роналдо иска да напусне. Проявява се с балкански манталитет на завистник( не заслужавали барса да са на финала).Абе защо не се примири това момче, че Меси е с класи над него! Що се отнася до Бербо, ако Меси беше играч на Ман. Юн. , нашето момче щеше да има два пъти повече гола.

Gr1kA
28.05.2009 17:14

Crissssssstiano , само 1 коментар като ти прочета и разбирам че си супер ама супер пристрастен , какво говориш глупости само Роналдо играел от Цял отбор , тои 1 пас не е дал цял мач Пълен Лаком Гъс , както фане топката веднага бие *thinking*

barcelonaVT
28.05.2009 17:01

а бе тея които защитават роналдо ми кажат колко паса направи роналдо в градивен аспект а не да враща назад сигорно за цял мач да са най много 5 а колко пъти опита сам да реши мача много нали така когато осъзнае че футбола е колективен спорт и почне да играе за отбора можи и да спечели пак CL, да вземе пример от Меси вчера той цял мач тича с една цел да спазва тактиката за да можи отбора му да спечели, докато роналдо игра с цел отбора му да спечели заради него е няма как да стане така срещу Барса

jorko_91
28.05.2009 16:48

незнам ама той си ли4и кои има златна топка

iva76
28.05.2009 16:21

абе роналдо може да е добър ама както всички виждат с изключение на няколко човека трябва да подава топката-играят 11 на терена а не да бие от всяко положение.

bitoveee
28.05.2009 16:17

роналдо егоиста . . тоя вчерА гл ли мача е . . той беше единствения който знаеше за кво играе др бяха се една на тренировка .. той беше единствения който се откриваше и опитваше да напрай нещо . . а че барса бяха шерфектни вчера е др въпрос . . но роналдо не заслужава такова отношение то е досатъчно да си реалист и да видиш а не просто да злобееш . . ако беше влязъл оня пряк свободен в началото а . . щяхте да мълчите путки . .

Crissstiano
28.05.2009 15:53

kavazamery и къде бяха другите вчера,гледаха мача от близо май,а само Роналдо играеше и сега го обвиняват-пълни кретени

kavazamery
28.05.2009 15:49

crissstiano,след всичките тези тренировки,лишения и трудности,за които говориш,няма да е лошо да наблегне на отборното представяне на отбора,а не само за себа си да мисли.Защото от това страда целия отбор,както и нащо момче.Има много други спортове където да си играе и развива сам(тенис,голф,гюлехвъргач ако иска),но не да съсипва труда на цял един отбор,които сам сигурен че са се трудили не по малко от него и са талантливи футболисти

Tyrion
28.05.2009 15:43

така е, бе- какво само се бъзикате с Кристиано, само той има собствено, при това невероятно и уникално проникновено и компетентно мнение *stop*

Браво батка, дерзай,

Генииите като теб са един на милион!

Crissstiano
28.05.2009 15:36

А тоя дето е писал статията трябваше още по-пристрастно да я напише,ама то тука много малко хора имат свое мнение,повечето пишат квото прочетат в статията или чуят по телевизията

avir3x
28.05.2009 15:25

Crissstiano, ти да не си му любовница на Гела, че така страстно го защитаваш?

Crissstiano
28.05.2009 15:19

Следващият път когато някой тръгне да го нарича жена да се позамисли малко,защото много малко мъже биха се справили така както той го е направил.Всичкия този труд и лишения той прави за да осигури 1 по-добър живот за него и семейството си,но най-вече защото е с непримирим характер и това той ще го покаже още следващата година,няма значение къде в Манчестър или Реал ще покаже защо е толкова велик и защо всеки трябва да се съобразява с него,а тези които предричат спад в кариерата му ще остонат много разочаронани,защото той просто не е човек,който ще се откаже от нещо просто ей така и го е доказвал не веднъж и не е такава натура,която да се примирява със загубата

TigerJK
28.05.2009 15:17

red_manutd_7 , Меси показа че може да навърже 3-ма от Манчо които му скачат едновременно и от легнало положение да се изправи преди тях и да продължи атаката.. ако това бе станало с Роналдо съм 110% сигурен, че щеше да симулира и да чака съдията да свири нарушение. Освен това Меси вкара така ценния втори гол, донасяйки нужното спокойствие.. и как само го вкара.. играч висок 170 см срещу централни бранители по 190 и вратар 197 вкарва с глава *joking* значи или Меси е много добър или тия тримцата са под всякаква критика

Crissstiano
28.05.2009 15:12

Тренирал е като животно,като малък винаги е остовал с големите за да расте като играч,а в Манчестър си тръгва последен за да усъвършенста качествата си

Crissstiano
28.05.2009 15:10

Бил е в бедно семейство и е изпитвал много трудности и лишения,но е успял да се изгради като характер и всичко което е днес дължи на много тренировки и труд

Crissstiano
28.05.2009 15:08

Роналдо доказа,че е с класи над Меси вчера.Няма значение че Барса взе титлата,ако играчи като Рууни,Гигс и Карик бяха показали какво могат нямаше да стоят нещата така,а може би и съставът не трябваше да е такъв.Докато Меси е взимал хормон на растежа(в някои страни заради това не можеш да играеш футбол)Роналдо се е борил с живота.

Defoto
28.05.2009 14:52

Барселона Са Най-Добрия Отбор в Света!

red_manutd_7
28.05.2009 14:40

И какво показа Меси? Нещо специално? Манчестър до гроб!

ivica
28.05.2009 14:31

Всички знаем историята в детството на Меси и диагнозата на лекарите в Аржентина, които му откриват липса на хормона на растежа.

Точно това го направи толкова велик, както и Марадона.

moby82
28.05.2009 14:20

Много добра Статия всичко е 1 към 1.МЕСИ Е НАЙ-ДОБРИЯТ!!! БОГ *thumb_up*

ForzaMilan1899
28.05.2009 14:00

Наистина прекрасна статия!Всичко е казано точно и много вярно!GRANDE LEO

chelsea18
28.05.2009 13:46

Евала ! ПРекрасна статия *smile* Всичко си е казано ясно и точно и всичко е истина