Капитан Футбол окачи бутонките

11:50
Капитан Футбол окачи бутонките
"Искаш ли да се пробваш да играеш в Интер или Милан, попитал Чезаре Малдини 10-годишния си син Паоло. "Да, искам в Милан", отсякъл малчуганът, без изобщо да предположи, че в продължение на 31 години ще играе за "росонерите". В неделя Паоло Малдини записа своя мач номер 901 за Милан и окачи бутонките на стената.

Легендарният бранител, който на 26 юни ще навърши 41 години, сложи край на една невероятно дълга и успешна кариера. Малдини се спря, след като изигра общо 1027 мача за единствения си клуб и националния отбор на Италия. Секссимволът на няколко поколения постави рекорди, които едва ли ще бъдат подобрени в обозримото бъдеще, но по-важното е, че остана в сърцата на милиони фенове по целия свят.

Медиите в Италия наричат иконата на Милан Капитан Футбол. Просто защото играчи от неговия тип се срещат изключително рядко, особено в днешно време. За всичките години централният защитник Малдини е бил гонен едва три пъти. Има два червени картона в първенството и един за купа "Берлускони". Нито веднъж обаче не е отстраняван за рекордните 126 мача в националния отбор.

Дори и по-възрастните привърженици на "росонерите" едва ли си спомнят някакви по-сериозни изцепки на капитана. От тийнейджър носи леко дълга коса. Никога не е експериментирал с прически и цветове, и не е колекционирал манекенки.

"Искам да ме запомнят като един нормален човек", скромничи Малдини в интервю преди последния си мач на "Джузепе Меаца". Според него поведението му се дължи изцяло на възпитанието, което е получил вкъщи. Родителите го научили да уважава съперника и правилата на играта.

"Аз съм един и същи на терена и извън него. Никога не съм разбирал онези, които разграничават човека от футболиста.
Това е много погрешно. Преди всичко е човекът, който може да играе футбол, да кара колело, да поправя коли или да пише статии", убеден е рекордьорът.

Все още Паоло не е решил какво ще прави, но почти сигурно няма да се занимава с треньорство. Не крие обаче, че го влече работата с деца. Шефовете на Милан обявиха, че екипът с №3 ще се пази за синовете на Малдини.

Засега 13-годишният Кристиан изглежда с големи шансове да наследи легендарния си баща.

Вижте дрийм тийма на Милан за всички времена

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Monty
30.05.2009 07:16

Не съм фен на Милан , нито на Малдини, но да посветиш всичко на един отбор и да дадеш сърцето си за него е уникално!ПОКЛОН !!!

petio6
29.05.2009 13:25

Много голям играч е Малдини даже и тея където не го харесват (макар че се съмнявам да има такива) трябва да го признаят това.

moby82
27.05.2009 18:16

ПОКЛОН ПРЕД НАШИЯ ВЕЛИК КАПИТАН!ВИНАГИ ЩЕ ТЕ ПОМНИМ *thumb_up*

DuFkaTa
26.05.2009 16:26

ПОКЛОН пред един от най най великите играчи в историята на футбола *beer*