БЕРБАТОВ vs ТЕВЕС

14:17
БЕРБАТОВ vs ТЕВЕС
Колко ли всъщност Димитър Бербатов мрази Карлос Тевес? Ето този въпрос (заедно с "Как Джейми Карагър винаги успява да събере шортите си отзад при всеки шпагат?") най-често прекъсват мислите ми, докато гледах футбол този сезон.

Това ме обсеби. Прекарах цели неделни следобеди в гледане отново и отново на записи  мачовете на Манчестър Юнайтед, опитвах се да видя как българинът ругае или се надсмива, докато аржентинецът тича през целия терен, за да направи шпагат на Даниел Шиту при 4:0 за "червените дяволи" срещу Болтън у дома. И то с глава.

Има нещо хипнотично да гледаш как двама футболисти, безспорно от световна класа, играят футбол с такъв контраст. Или, казано по друг начин, Тевес е всичко това, което Бербатов не е и това е видно от скандиранията "Аржентина" при всяко докосване на топката от първия. Ясно е, че публиката на "Олд Трафорд" вече твърдо е решила кой предпочита. Като че ли тълпата обожава Тевес и е готова да се раздели със собствения си номер 9.

Само че точно най-важният човек - сър Алекс Фъргюсън, демонстрира не веднъж непоклатимост в убеждението си, че привлеченият от него за 30 милиона паунда футболист е прекият наследник на Крал Ерик. Засега короната не му е по мярка. Публиката казваше "Обичаме те Карлос", а сър Алекс "Берба е страхотен".

През двата си сезона на "Олд Трафорд" Тевес бе пример за професионалист, обичан от съотборниците си, феновете и мениджъра. Само че до подписване на постоянен договор с клуба ще се стигне много трудно, заради големите финансово изисквания от страна на агентите на аржентинеца, тъй като бордът на директорите на Юнайтед едва ли ще желае да осъществи нов крупен трансфер. Всичко може да се промени с продажбата на Кристиано Роналдо, но това едва ли ще се случи през идното лято.

А небрежната "Школа на мисълта/движението" на Бербатов може и да дразни феновете, но безгрижието, с което залепи за крака си дългия пас на Дарън Флетчър, преди да подаде идеално на Тевес в последното дерби с Манчестър Сити, бе от тези неща, които са доста трудни за описване. Бербатов притежава това, което човек не може да определи в един футболист, макар да се появиха шеговити информации, че българинът преговаря да стане рекламно лице на ново средство против изпотяване с послание: "Бербатов - гаранция против изпотяване".

С риск да обидя таланта на Карлос Тевес, можем да го определим като "занаятчия" срещу "художник", "занаят" срещу "изкуство", сравнен с Бербатов. Ако двамата бяха домашни любимци, Бербатов би бил котка, която едва ще ви погледне, когато се прибирате у дома, докато Тевес ще е кучето, което ще се хвърли да ви ближе, след което ще побегне с обувката ви. Също като Гарфилд и Оди.

Бербатов прилича на филмов актьор със своето красиво лице и стройно телосложение и веднага печели симпатиите на медиите. Той стана любимец на пресата и телевизиите, и е предпочитан от всички редактори. Тевес, като негова пълна противоположност, може и да стига едва до гърдите на българина, но хъсът му за битки е така заразителен, че накара феновете на Юнайтед да направят немислимото: да пеят за отбора със синьо-бялия екип на Аржентина.

Ако трябва да се погледне съвсем разумно и обективно, всичко е в полза на Димитър Бербатов. Българинът отбеляза девет гола във Висшата лига през сезона срещу пет на Тевес. Големият принос на Берба обаче е в организирането на атаките, където аржентинеца участва прекалено малко. По-високият от двамата е начело в статистиката за голови асистенции заедно с Франк Лампард (10), докато Тевес е подал едва три голови паса.

Димитър Бербатов, подобно на червено вино от добра реколта, е скъпа глезотия и лукс, какъвто Фъргюсън обожава и спокойно може да си позволи. Остава да видим намеренията му спрямо Карлос Тевес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nonan4o
23.08.2009 21:08

тевес диша прахта на бербатов
на футбол и бербатов да не се занимава с него *joking*

samomanutd
26.06.2009 23:56

абе тапунгер бербатов се провали но за кво да мрази тевез по то4но обратното и мн тъпа статия кво об6то има карегар които си сабирал 6ортите след секи 6пагат просто тая статия е направена от нчкой напълно малоумен

BENZEMA123
07.06.2009 11:22

няма да пиша много ..излишно е ..само 2 ДУМИ...САМО БЕРБАТОВ!!!! *devil*

help_me
21.05.2009 01:33

LEO първо аз си пазя моята позиция сещ се,а не като един който не ме оставя да се защитя след неговия коментар и трие моя.... *sick* Колкото до съвета който ми даде,има кой да ми помага аз за теб се тревожа...

LFC_T9_G8
20.05.2009 23:16

cesekarchetooo .. викаш и двамата да се задържат в Ман Ю .. Бербатов ще е там , но Тевез отива в Ливърпул ..

cesekarchetooo
20.05.2009 22:15

И двамата притежават страхотни качества. Да се сравняват е смешно. Ще е добре Сър Алекс да задържи и двамата - последният сезон доказва колко са ефективни нападателите на Юнайтед, когато са заедно!

gunner_4_life
20.05.2009 21:57

Е таа статия си казва много добре как точно стоят нешата. Скай Спортс все пак

multikomp
20.05.2009 21:43

Много се позабавлявах с този коментар защо са станали шампиони.Няма нужда да ходя до отдела с вицове. *lol*

barcelonaVT
20.05.2009 21:38

не ми е ясно какъв ви е проблема на вас дето само кририкувате Бербо, специалистите казват че той притежа едно а Тевез друго качество и че единия си е класа а другия борбен играч което си е така и всеки един го знае но вие пак критикувате все едно разбирате повече от англииските журналисти за всеки един човек в чужбина е ясно че бербо е класен играч но не и за някои българи, а тва че феновете подкрепят повече Тевез, Бербо не е първия футболист няма и да е последния който ще бъде недолюбван на Олд Трафорд

multikomp
20.05.2009 21:31

ГОЛЯМ СМЯХ падна като прочетох "Защо Ман.Юн. стана шампион? Тука некои маи много му пречи че Ман.Юн. и Бербатов са във висините??????? Бива простотия ама то тази вече прелива.Не ставаите смешни бе хора. Дане би Батков и сие да ви плащат хонорари да плюете? Леле леле леле мале. *lol*

multikomp
20.05.2009 20:53

danas1970 Футбола е колективна игра. Тази статистика показва колко класен е даденият играч. Не веднъж сме виждали провала на отбори които си нагаждат стила на игра с този на даден футболист. Важен е крайният резултат. В ЦСКА за пореден път доказаха че имат набито око и могат да шлифоват необработени диаманти. Съжалявам много за Гонзо,имаше много потенциал в този футболист. Ако това може да те успокои малко. *joking* БАНАЛНА взе да става тази тема.

MUForeverChamps
20.05.2009 20:40

аххАхах добре winner.bg тази статия я имаше абсолютно същата само че на английки ... явно имате добър преводач а иначе сайта от който сте го копнали е redcafe.net

LEO_74
20.05.2009 20:27

Истината е не Ман. Юнайтет получи своите поздравления за пътя който измина за да стане шампион на това първенство , но знае че това не беше път постлан с "добри намерения " а го приемаха като предизвикателство пред цялата футболна общественост . Да , те благодарят на всички , но пътешествието не е приключило и ще им се наложи да защитят и другите си титли - Европейски и Световен клубен шампион по Футбол. *wink*

LEO_74
20.05.2009 20:18

"help_mi", за някои неща наистина трябва да ти се помогне!За сега е по-добре да си мълчиш за да не предизвикваш съжаление.Но понеже засегна Проблема , която някои "умни глави" се опитват да решат чрез дуалистични спорове на крайности ще поясня!!!Бербатов няма нужда от защита или "градивните критики" на бездарни претенденти(всички искат първото място но не всички са престъпни наглеци , които си позволяват непозволени средства за оспорване.).Бербатов е част от една спортна концепция на Ф.К .На базата на тази концепция , която произхожда от целите се подбират футболните лица.Сравненията с другите му съотборници , на принципа - про или контра са нелепи.Те издават неразбиране и робска злоба!

multikomp
20.05.2009 20:02

Журналиста които е писал тези редове поне си е признал накрая че това което е БЕРБАТОВ, ТЕВЕС може само да мечтае. "Ако трябва да се погледне съвсем разумно и обективно, всичко е в полза на Димитър Бербатов. Българинът отбеляза девет гола във Висшата лига през сезона срещу пет на Тевес. Големият принос на Берба обаче е в организирането на атаките, където аржентинеца участва прекалено малко. По-високият от двамата е начело в статистиката за голови асистенции заедно с Франк Лампард (10), докато Тевес е подал едва три голови паса". Поне си е признал.Свалям му шапка.

excille
20.05.2009 18:41

MeToDueB ти като те гледам най-много разбираш:''за да тръгне да организира атаките, след това да подаде и да тръгне за двойно към наказателното''. Прегледай си още един път мачовете на Берба да видиш колко двойни подавание има ако има изобщо, а за ''търсенето'' на топката да не казвам как я търси *joking* *sick*

lassitar2
20.05.2009 18:02

Извинявам се за грешката,объркал съм човек който каза че Тевес търси самоизява..Коментара ми се отнася за tishkata

lassitar2
20.05.2009 18:00

Как ми се иска да изкажа мнението си,но предпочитам да замълча..току виж някой ме изкарал че не съм Българин и че избивам сини комплекси.Искам само да се обърна към TigerJK,ей пич къде си видял в англия или в ман да се вадят плакати с цел да покажат колко им е антипатичен един футболист.Хората там са културни и всички си изказват мнениеята по форуми и официалните сайтове на Ман.И кви са тези глупави размишление,че Тевез търси самоизява.Като всеки футболист той търси начин да помогне на отбора и да вкара.В англия всички отправят удари от където им падне.Ефекта на изненадата и рикушета(При някои играчи това им е силата,далечните и точни удари).В бГ всички фенове искат българските футболисти да отправят далечни удари както в Англия..Омръзнало ни от отчаяни опити да влзат с топката във врата..Точно това бих нарекъл самоизява...

Pavel_BG
20.05.2009 17:46

Ти пък се научи да пишеш и тогава критикувай хората - "усновна час; особенно", пък за запетайки да не говорим!!!

help_me
20.05.2009 17:42

LEO_74 биеш малко на рязан....така ли е *sick* Като ти гледам глупостите в който се опитваш да мислиш,и се забъркваш в думи който не разбираш чак смешно става. *joking* Да Юнайтед са шампиони,винаги е било така и Бербатов е усновна час в този отбор,ако не бяха головете на Бербатов в последните минути на мачовете сега щяха още да гонят Ливърпул,особенно след като ги отвяха с 4:1...

NAZARETH
20.05.2009 17:36

Всичко по въпроса е казано в статията, относно Бербатов и Юнайтед тепърва предстои най-доброто, тепърва.

Patilanec
20.05.2009 16:55

MeToDueB прав си. Бербатов може да тича изключително бързо докато е с топката и да я пази благодарение на ръста си. И аз преди време го имах за много бавен играч после видях едни клипове още от Тотнъм и там 1на1 със защитник Бербо го лъже и надбяга (случеят не е един). В мача с Уигън пак надбяга левия им защитник. Иначе много хубава статия *smile*

tishkata
20.05.2009 16:35

LEO , понякога невежеството е блаженно *wink*

LEO_74
20.05.2009 16:24

Наистина е трудно да се обясни на хора , които са изгубили свободата , да бъдат учасници и защитници на естетически възгледи за всеобщата възприета Природа и Качества , че не всичко което хвърчи се яде.Жаждата при тези индивиди е жажда за всичко друго , но не и ...правото да бъдат.Ман . Юнайтет е спортна организация , която защити титлата си - Шампион на Англия . През различните години е имало различни победители но за сега фактите говорят - Шампион !!!А , когато фактите говорят Боговете мълчат.

tishkata
20.05.2009 16:13

Най-добрият вариант е двамата да се сработят , но това явно няма да стане тъй като едния бил марзелив , а пък другия е пълен егоист!Грешката на Бербатов е , че въобще спря да търси гола а играе само за отбора.Тевес е на другия полюс - тича като тазманийски дявол и шутира когато топката спре да се удря в краката му, търесейки явна самоизява , било то и за сметка на отбора! Тевез е по-обичан от публиката......но едва ли щеше да е така ако Бербатов не е подложен на явна изолация !Ако двамата се сработят ще е изключително трудно да бъдат спрени!

TigerJK
20.05.2009 16:13

вярно е, че публиката скандира "Аржентина" и се радва на Тевез, но не съм забелязал да освиркват Бербо или да вадят плакати против него.. това, че Тевез си го е набелязал като враг, не означава че е точно така.. ако погледнем на нещата от гледна точка на тактика, Тевез по-скоро дели позиция централен нападател с Рууни. Когато Тевез влезе в игра на мястото на Бербо, Рууни става плеймейкър.. така че двамата не са преки конкуренти за една и съща позиция.. просто Тевез се опитва да насочва погледите към вражда с Бербо, понеже видя, че и медиите критикуваха нащо момче.. да обаче САФ не се подведе на тия манипулации..

Notlike
20.05.2009 16:11

Колега Методиев, Берба е по-тромав от другите. Не съм казал никъде, че е бавен, просто е по-бавничък от другите играчи. Иначе феновете обичат играчи като Тевез, защото бягат като куче от светофар и нищо повече... какво, нима Тевез има по-хубав шут от нашия ли? Я им погледнете точните удари. Нашият когато прави удар, го прави хубав. Тевез бие напосоки и където попадне... той и Роналдо вкарва често, защото от 20 ударя я 1 влезе..

pappi
20.05.2009 16:01

Най-важният критерий в днешния футбол е публиката----а публиката на Манчестър скандира "Аржентина",а не "БЪЛГАРИЯ"...... *thinking* Сами си правете сметка кой е по-подходящ за отбора им-Карлито и Бербо!!! *stop* Колкото и да се мъчи Сър Алекс да хвали нашия или да изкарват ,каквито е да е било статистики в негова полза,публиката е движещата сила и тя може да направи от който си иска звезда и да вдъхне сили така и на целия отбор!!!!Ако феновете са против някой играч,то това ще се отрази на целия колектив.....за това по-бързо Сър Алекс трябва да вземе мерки и да раздели Бербо и Тевез,като най-добрият вариант ще е да махне нашия манекен,за да се успокоят страстите и дяволите да продължават да мачкат наред !! *wink* Феновете на Ман са свикнали всичките им играчи да горят в играта до край,да се раздават всяка минута и да се борят за всяка топка....а наш Бербо просто няма да го приемат никога ,докато не покаже хъс и повече борбеност...а той няма да ги покаже НИКОГА!!!

MeToDueB
20.05.2009 15:43

не се скатава, не е мърда .. много сте зле .. къде сте тръгнали да коментирате, като сте гледали 2 мача на Бербатов .. може ли футболист, който седи на центара и търси топката, за да тръгне да организира атаките, след това да подаде и да тръгне за двойно към наказателното, а при атака на противниковия отбор и ъглов удар, да се върне в собственото си наказателно поле до гредата, за да избие топката. Това мърда ли, скатавка ли е .. това са доста пробягани метри. Може да не са всички пробягани с максимална скорост, но стил .. стил. Проумейте го .. не разбирате от нищо !

toon_army_nufc
20.05.2009 15:38

peter1985bg и drunk_bear : Не му се дават пари ,щото Юнайтед имат супер големи дългове и ако видите на всякъде пише,че ако Юнайтед продадът Роналдо ,най-вероятно ще задържат Тевес.Но вие гледате как да изкарате Берба ,че е най-големия ,ама не е .
Стилиян Петров е далеч по-голям професионалист и биткаджия и такива футболисти радват окото ,а не мърди като Бербатов ,който сумати хора се мъчат да го гледат 90 мин.
ХОРАТА ХАРЕСВАТ ХОРА,КОЙТО СЕ РАЗДАВАТ И ДАВАТ ВСИЧКО ОТ СЕБЕ СИ,А НЕ ДА СЕ СКАТАВАТ И ДА ТРУПАТ ДЕВИДЕНТИ НА ЧУЖД ГРЪБ.

MeToDueB
20.05.2009 15:37

Е как разбра, че са по-бързи от него ? Гледа ги на отсечки ли ? Бербатов си има стил на игра. Бърз е .. аз лично съм го виждал и знам, защото гледам всеки негов мач. Стила му е .. да бяга по-бавно, когато е без топка, но с топката е бърз и за топката. . когато трябва да я подгони и когато не се очаква от него да тръгне да я гони, той показва бързината си .. не е въобще тромав .. стил е просто. Трябва да си го гледал, за да знаеш. Аз знам ! Тевес е енергичен и може да поддържа висока скорост през голяма част от срещата, то това им е и разликата .. и височината, но тя не е фактор .. Марадона, Меси, Пеле също са толкова .. че и по-ниски, но са най-добрите.

Notlike
20.05.2009 15:33

Вашата работа става "сравни магарето с козата". Можете ли да сравнявате примерно Франк Рибери и Тиери Анри. От краката за главата!
Хайде, спрете се. Тевез има много по-голяма скорост и атлетичност от Берба, те почти всички са по-бързи от него. Ама той може ли да бележи голове с глава и да прави позиции. Едва ли сте гледали 3ма защитници при корнер да пазят именно него.. Бербатов е бавен, тромав, но техничен до съвършенство и работи страшно много в организиране на атаката. Яд ме е само, че не е лаком гъз и заради това го мразят. Ако играеше така, както в Тотнъм, щеше да има над 30 гола, защото има голов нюх, но не може да организираш атаката и да правиш 20+ гола ей така.. освен ако не си дузпаджия и не биеш свободни удари. Според мен другия сезон Бербатов ще заиграе като централен таран и 30 гола не му мърдат..

drunk_bear
20.05.2009 15:03

peter1985bg това са деца на 12-15 годишна възраст по какво разбирам ли ми по какво никой зрял здравомислещ мъж няма седне да се занимава с такива коментарчета съсъ лозинги Бербатов завинаги или некви такива простотий играе Берба и си урежда живота с поколения напред.....

peter1985bg
20.05.2009 14:57

toon_army_nufc видя ли, че под статията пише: Алекс Дън, "Скай Спортс"? За каква "Българска злоба" става дума?

"Само гледате да изкарате,защо берба заслужава да остане в Манчестър Юнайтед повече от Тевес ,това ще го реши Сър Алекс". Ами той е решил вече, ако не си забелязал за Бербатов даде 30млн., а за Тевес не му се дават и 20, а и цял сезон Бербатов е титуляр за сметка на Тевес ( освен когато почива ). Не казвам, че Тевес е слаб, но ето това точно е "Българска злоба", да казваш за един толкова успял българин, че не става за нищо и има много по-добри от него. Това е комплекс приятелю и се получава от много стоене пред компютъра и много чи*ии.

Girl_R_love
20.05.2009 14:56

Та значи....Тевес е нужен на Юнайтед,но сър Алекс не иска да плаща.Тогава нека Тевес си намери друг клуб,ако ще това да е Ливърпул.Аз харесвам аржентинеца и предпочитам да остане,но ако неса съгласни с неговите условия,нека си тръгне,пък да видим какво ще направи Барбито.

MeToDueB
20.05.2009 14:55

И двамата са машини и дано останат и двамата. Манчестър игра точно 3 втори полувремена с 4-мата в атака : Тевес, Бербатов, Роналдо и Рууни и в два от мачовете направиха обрат 0-2 до 5-2 .. другия не го помня, а първия мач, в който бяха 4-мач, в който едно второ полувреме .. май беше един равен срещу Евертън 1-1 .. но не си спомням със сигурност.

Те могат и 4мата.

drunk_bear
20.05.2009 14:54

Мисля си че пускат такива статии тук за да карат посетителите да бъдат активни.Има два лагера едните не го харесват а другите го харесват тва няма да се промени БЪЛГАРИЯ СМЕ ТАКИВА едните са ЗА ЧЕРВЕНИТЕ а другите ЗА СИНИТЕ моето мнение е че затова сме СЛАБА ДЪРЖАВА ДЕЛИМ СЕ НА ДВЕ ВИНАГИ ЗА ВСИЧКО.Държава пълна с зависници комонисти и психари.Можеби и малко наркомани последните години *stop* КОЙТО Е КАЧЕСТВЕН И КЪДЪРЕН ГО ВЗИМАТ В РАЗВИТИТЕ СТРАНИ И МУ НАВИРАТ ПАРИ В РЪЦЕТЕ ДРУГИТЕ СЕДЯТ ТУКА И СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕЦАКАТ СИСТЕМАТА КОЯТО И БЕЗ ТОВА Е ПРЕЦАКАНА

embata342
20.05.2009 14:40

Много добра статия!!!Бербо ще се развива още повече през идващия сезон и ще бележи повече,тогава няма да има база за сравнение!

Almalox
20.05.2009 14:38

tamate_unufreev съгласен съм с теб за някой неща,но и двамата са много добри футболисти.Без Митко Манчо щяха да вкарат има няма 15 гола по малко а тези голове който отбеляза и за който подаде бяха решителни.
БЕРБАТОВ ЗАВИНАГИ!!! *stop* *beer*

toon_army_nufc
20.05.2009 14:38

Стига с тая Българска злоба .
Тези двама играчи са толкова различни по стил на игра и характер на терена,а вие ги сравнявате.Това са нелепи сравнения на двама толкова различни характери и играчи.ТУК СЕ ПУСКАТ ТОЛКОВА БЕЗМИСЛЕНИ ТЕМИ,като: Защо манчестър е станал шампион,бербатов vs тевес и т.н.
Изчакайте и ще видите отговорите на всички тези въпроси.
И като видях (tamate_unufreev) Аржентинско Псе ,а бербатов по тая логика е Българска мърда.Стига сте се нервели ,че просто има по талантливи хора от бербатов.Тевес заслужава точно толкова,ако не и повече от колкото Бербатов ,но как да оставиш човек за 30 милиона на пейката.Само гледате да изкарате,защо берба заслужава да остане в Манчестър Юнайтед повече от Тевес ,това ще го реши Сър Алекс,това го оставете на него и стига с тия сравнения и само се правите на разбирачи ,ако бяхте такива щяхте да работите като тренюри в големи отбори ,а не да пишете коментари в Winner.
(tamate_unufreev) - затова феновете обичат повече Тевес ,защото се раздава на терена ,а не ходи.


НЮКАСЪЛ ЮНАЙТЕД

tamate_unufreev
20.05.2009 14:24

оф боже сега се сетиха да хвалят Бербатов ...
А какво стана с Английските медии ... нещо млъкнаха като вчера се разбра че според статистиката на Премиър Лига Бербатов е най полезен играч за Ман ...Защо днес не пишат нищо за него ?
Будали.... да сравняват Бербатов с Аржентинското Псе ... *sick*
смеят му се подиграват се на Митко но какво става .... оня бяга по терена като муха без глава и се моли...дано оня булгарин ми подаде барем вкарам някой гол....
айде моля ви се къде къде Митко е класа над тоя