Защо Манчестър Юнайтед стана шампион?

12:24
Защо Манчестър Юнайтед стана шампион?
Английските медии ни предлагат 20 ключови момента, които донесоха 18-а титла на Манчестър Юнайтед. "Сънди Таймс" в материал публикуван в "7дни спорт" подбра 20 ключови момента от сезона, които донесоха на "червените дяволи" трета поредна и общо 18-a титла в Англия. От шумните избухвания на мениджъра на Ливърпул Рафаел Бенитес до толкова важните късни голове на тима. Ето защо Юнайтед спечелиха купата.

1. Пристигането на Луиш Фелипе Сколари в Челси - 1 юли 2008

Челси е най-големият съперник, откакто Роман Абрамович отвори чековата си книжка и купи клуба. През това лято му трябваше мениджър от световна класа и той реши, че Сколари ще свърши работа. Неговото спокойно отношение към тренировките обаче донесе лоши резултати срещу Саутенд и Клуж. Ако Гуус Хидинк беше дошъл по-рано, може би днес титлата щеше да пътува към Западен Лондон.

2. Скандалите на Рафа - 9 януари 2009
През януари Ливърпул водеше и Рафа Бенитес реши, че сега е точното време да натисне бутона за самоунищожение. На една пресконференция извади ситно изписано листче и нападна сър Алекс за отношението му към реферите. Важни са фактите - Фърги има 11 титли, а Рафа нито една.

3. Ливърпул се проваля срещу Стоук Сити - 10 януари 2009
Рафа загуби трезвата си оценка върху нещата и срещу Стоук остава Торес и Кийн на пейката. Последва втора издънка (пак 0:0) срещу този отбор.

4. Флечър вкарва на Нюкасъл - 17 август 2008

Първият мач за сезона на "Олд Трафорд". Чрез Обафеми Мартинс отборът на Кевин Кигън току-що е повел. Феновете се чудят дали защитата няма да започне с неудобна домакинска загуба. 2 минути по-късно Флечър наказва Шей Гивън и светът отново е красив.

5. Абу Даби Юнайтед Груп купува Ман Сити - 1 септември 2008
На сър Алекс никога не му е хрумвало нещо подобно. Шейховете купили Сити и градският съперник ще настъпи Юнайтед по петите. Цялата шумотевица около Сити му помогна да се съсредоточи върху това, което умее най-добре - да печели.

6. Юнайтед - Челси 3:0 - 11 януари 2009
Началото на края за Сколари. Жозе Моуриньо използва мача, за да види как ще се справи неговият стар отбор срещу Юнайтед. На новия му клуб Интер предстоеше мач в ШЛ с Юнайтед, а след края той не изглеждаше много впечатлен. Месец по-късно Сколари загуби работата си.

7. Арсен Венгер си крие чековата книжка в джоба
Феновете на Арсенал притискаха Венгер да купи класен дефанзивен халф и централен защитник, но той реши да вземе Микаел Силвестър, Самир Насри и Аарън Рамзи. Арсенал загуби 5 пъти в лигата преди Коледа и престана да бъде сериозен конкурент.

8. Тевес спасява отбора срещу Тотнъм - 25 април 2009
В 6:30 следобед позициите на Юнайтед не изглеждаха добри. Ливърпул водеше в класирането, а "Дяволите" падаха от Тотнъм с 0:2. Сър Алекс трябваше да промени нещо и реши да пусне ядрената бомба. Тевес влезе и отборът заигра с 4 нападатели - Карлос, Руни, Кристиано и Бербатов. 45 минути по-късно Тотнъм загуби с 2:5, а Юнайтед се върна на върха.

9.Майк Филън смени Карлош Кейрош - 3 септември 2008
Не много помощник-мениджъри напускат работата си, за да поемат националния отбор на своята страна, но Фърги имаше проблем, когато Кейрош реши да отиде в Португалия миналото лято. Той го смени с Филън и не сгреши.

10. Загубата с 0:2 от Фулъм - 21 март 2009
Юнайтед трябваше да се събуди и загубата на "Крейвън Котидж" дойде в точния момент. Изглеждаше като края на света, но този отбор никога не поглежда назад.

11. Гигс се връща към миналото - 8 февруари 2009
Случвало се е мечтите за титлата да бъдат погребани на "Ъптън Парк". Гигс стартира на дясното крило и в 62-та минута 35-годишният ветеран вкара решаващия гол. Шампионът запази курса към 18-а титла.

12. Ливърпул подписва с Роби Кийн - 28 юли 2008
Може би Ливърпул щеше да вдигне 19-а купа, ако през миналото лято беше подписал с нападател, който Бенитес да иска. Фърги има Рууни, Роналдо, Бербатов и Тевес. Ливърпул, който вкара повече голове през сезона, разчита на Торес и спънатия Н\'гог.

13. Ротациите
Феновете ги мразят, но едва ли "червените дяволи" щяха да защитят успеха си, ако Фъргюсън не се грижеше така добре за своите ресурси. През сезона нямаше титулярен състав и затова успя да запази ключовите играчи свежи. Съперникът никога не знаеше кой ще излезе срещу него.

14. Стив Брус пуска Мидо за Н\'Зогбия
Уигън беше напът да спечели точка срещу Ман Юн миналата седмица, когато мениджърът Брус направи тази смяна. Това означаваше, че Родалега трябва да играе срещу О\'Шей на левия фланг. В 86-а минута колумбиецът не успя да си свърши работата и О\'Шей подаде за гола на Карик. На Юнайтед му трябваше само още една точка.

15. Тевес вкарва срещу Сток Сити - 26 декември 2008
Четири отбора победиха Сток на неговия стадион, а Юнайтед беше един от щастливците. Победата с 1:0 донесе Тевес 7 минути преди края.

16. Най-големият клуб в света бие най-богатия - 30 ноември 2008
Три от най-важните точки дойдоха срещу Сити, когато Рууни отмъсти за двете загуби през миналия сезон.

17. Киа Джорабчян подписва с Тевес - декември 2004
Ако това не беше станало, аржентинецът едва ли щеше да се озове на "Олд Трафорд" под наем.

18. Италианската афера - 5 април 2009
През сезона шампионът вкара няколко вълнуващи гола, а един от тях записа на сметката си Федерико Македа срещу Астън Вила. Времето изтичаше, когато при 2:2 топката попадна у 17-годишното момче и той реши да стреля.

19. Тевес и Роналдо изхвърлиха своите играчки от детските си колички - 10 май 2009
За титлата трябваха 7 точки от последните 4 мача. Сити започна мача добре, но играта свърши, когато Роналдо вкара от свободен удар, а Тевес затвърди победата със сензационен шут от границата на наказателното поле. Първият се нацупи след смяната, а вторият правеше някакви странни жестове с ръце на ушите след своя гол. Освен трите точки в чантата нищо друго нямаше значение.

20. Трансферът на Бербатов - 1 септември 2009

Той не се бори, не се изпотява и не тича, но Фърги мисли, че струва 30 млн. паунда. Кои сме ние, та да спорим с него?

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

multikomp
20.05.2009 21:25

Тука некои маи много му пречи че Ман.Юн. и Бербатов са във висините??????? Бива простотия ама то тази вече прелива.Не ставаите смешни бе хора. Дане би Батков и сие да ви плащат хонорари да плюете?

michael_forever
19.05.2009 18:12

Не бербатов а ето това е ключовата фраза:
"През януари Ливърпул водеше и Рафа Бенитес реши, че сега е точното време да натисне бутона за самоунищожение."

tedino
18.05.2009 20:25

Само не разбрах,какво общо има номер 5 с титлата на Ман.Юнайтед.

CRonaldo_fen
18.05.2009 17:54

На някой места се получава неразбирателство, но иначе статията е добра *wink*

webstar__
18.05.2009 16:39

последна точка мога да я начукам в гъза но който я е писал да му я завра така хубаво отзаде та да неможе да пръдне ако ме разбирате.................. нищо вярно

beckham_07
18.05.2009 15:22

Станаха ШАМПИОНИ,защото само те го заслужаваха и показваха че искат със сърцето си!!!!!!!

venimir4000
18.05.2009 15:15

аз мога да кажа че Манчестър Юнайтед спечелиха титлата не благодарение на тези изписани мнения в статията.Манчестър спечелиха титлата защото бяха отбор и играха като отбор според мен е така.Който не е съгласен негов си проблем.

Bat_Vane
18.05.2009 15:02

Относно казаното от господина по - долу - абсолютно точно . Аз съм от Ливърпул и въпреки това смятам , че Манчестър си заслужиха титлата и всякакви такива подобни оправдания внасят само смях . Нека си се радват сега , но Ливърпул показа , че в никакъв случай не са по - слаби от Манчестър и това го показват доста неща .
1.Въпреки много равенства пак останаха на малка разлика след Манчестър.
2.Имат по - добра голова разлика от Ман.
3.Победиха Манчестър с категоричното 1-4 на Олд Трафорд
4.Въпреки далеч по - скромния си бюджет и играчи пак не оставиха Манчестър да дишат спойно до последния момент .

TigerJK
18.05.2009 14:57

ми за Арсенал си има 3ма защитници и 1 халф контузени... я кайи Ман как играят без Рио и Видич.. или без Роналдо ;>

а за 5-2 с Тотнъм мисля че Рууни свърши далеч повече работа от Тевез

toon_army_nufc
18.05.2009 14:35

Аз съм фен на Нюкасъл,но искам да кажа нещо и по тази тема.

Каквото и да си говорите най-важното е постоянството и колективът ,а както изглежда това в Манчестър Юнайтед е на 100%.
И защо някой викат :
Арсенал - многобройни контузии ,Челси - тренюрски смени ,Ливърпул - Джерард и Торес - пропуснали доста мачове.
Тфа са големи отбори,ако се влиаят от няколко контузии то тогава не им е там мястото и да се оправдават с това.
Най-тъпо е оправданието за Ливърпул - Джерард и Торес ,голям отбор не може да разчита на 2ма играчи и да се надява да спечени нещо ( КОЛЕКТИВЪТ Е НАЙ-ВАЖНОТО)

И какво ша кажете,че в Юнайтед нямаше контузии ли ,Фердинант ,Евра,Роналдо, десният фланг на отбрата през голяма част от сезона беше проблемен ,там сигорно се изредиха - 3-4 футболист.
Ама тфа никои не го споменава ,защото вие търсите причини в другите клубове все едно са подарили титлата и така да я обцените ,но те си я заслужиха на 100%,и финалът си заслужиха и всички успехи през последните години.
Имали късмет късметът е 2-3 мача а това е 10 титла в 16-17 годишна история на Висшата лига на Англия затова замълчете.


НЮКАСЪЛ ЮНАЙТЕД *thumb_up* *thumb_up* Сврака се родих сварака ще умра *smile*

Bat_Vane
18.05.2009 14:32

Пролича си ясно , че тва мизерно журналистче е от Манчестър . Че станаха шампиони - станаха , няма спор , ама тоо поне можеше да ни спести тъпите си фенски наклонности , а сигурно зад тези фенските наклонности се крият и други по - отвращаващи ?

Dido_Man_U
18.05.2009 14:26

Манчестър Юнайтед стана отново шампион на Англия защото беше най-постоянния отбор а и Лузърпул направи много Х-ве с отбори от 2 полувина на таблицата . Напълно заслужена титла за Юнайтед с малко късмет *devil* *thinking* *wink*

Samoletski
18.05.2009 14:10

За съжаление не винаги печелят най-добрите. Просто Юнайтед имаха късмет през този сезон.

Hecepuo3eH
18.05.2009 14:08

Според мен основните причини са треньорските проблеми в Челси, контузийте в Арсенал, непостоянството в Ливърпул (Джерард и Торес пропуснаха доста мачове) и късметът който беше с Юнайтед през януари и февруари, когато спечелиха всичките си мачове с 1:0. Бих добавил, Уигън заслужаваха да поведат с 3:0, ане да паднат, както и може би пресилената дузпа срещу Евертън за 1:0.

lfc_bul
18.05.2009 13:55

Вижте 5-тата причина, едва ли е ставало само веднъж

ZeroCold
18.05.2009 13:53

Защото Ман Юнайтед е най-великият отбор играл някога на тази планета.

DarkRider
18.05.2009 13:51

Защо решиха, че само головете на Тевез са били решителни досега също не мога да разбера... Бербатов също реши няколко мача с важни голове, да не говорим за асистенциите. Той просто промени играта си,за да може да се напасне на стила на Манчестър. В първите мачове се опитваше да играе като централен нападател, но лигавето Роналдо и повечето от останалите "звезди" така и не му даваха топката. Има една дузина ситуации, в които Бербатов стоеше на празна врата, но нямаше кои да му подаде. И затова нашето момче се принуди да се връща назад и да си взима сам топката.... той просто играе за другите в момента, това е ситуацията, затова няма голове... как да ги има като основно разпределя играта от центъра на терена, погледнете само колко пъти е влязъл в наказателното поле на противника и колко пъти Тевез.... просто още не са го приели напълно в отбора, това е истината. Надявам се другият сезон да започнат да играят повече с него, тогава и той ще се отпусне и ще започне да стреля към вратата, и тогава ще дойдат головете.

noob94
18.05.2009 13:45

Отнова най добрия спечели *devil* ГГМУ Догодина паак *joking*

svetlio_vn
18.05.2009 13:33

Като основателни причини за пореден път да ликуваме с титлата мога да приема не повече от половината изброени твърдения . По-голямата част от тях са сложени като че ли просто за пълнеж .
Истината е , че заслужено триумфираме , но поздравявам и отбора на Ливърпул , който се бори достойно и този път беше един наистина сериозен конкурент .

MeToDueB
18.05.2009 13:08

това последното е адски тъпо .. някой пристрастен "син" май го е писал .. няма как да не тичаш и да се връщаш при всяко центриране на противнковия отбор. През повечето време да очакваш топката в центъра и да се включваш в наказателното след двойни подавания в половината на съперника или при центрирания .. това са доста метри .

Berrba
18.05.2009 12:52

Защото сме най ДОБРИТЕ-честито на ВСИЧКИ и тоз Х 18-18 ще е само за кратко УСПЕХ НА 27 05 2009г *devil*