Топ 10 на най-трудните отбори за треньорите

14:06
Топ 10 на най-трудните отбори за треньорите
Феновете смятат, че да бъдеш мениджър на футболен отбор е работа мечта. Взимаш много пари, а дори и да бъдеш освободен предварително от поста си, прибираш сериозна сума като неустойка. Има обаче няколко поста, на които животът изобщо не е лесен.

Сайтът "bleacherreport.com" направи поредната си класация, като този път тяхната десетка е на "най-ветровитите" места по света за всеки футболен треньор.

Десетото място заема треньорския пост в националния отбор на САЩ, където в момента работи легендата на германския футбол Юрген Клинсман. В страната, в която наричат футбола "сокър", доста често очакванията са много по-големи от възможностите на тима и поради тази причина доста често треньорите си тръгват преждевременно.

Шефовете на гръцкия Олимпиакос, който заема деветата позиция, пък са безкомпромисни по отношение на наставниците на тима. Последният пример - през януари 2013 година португалският треньор Леонардо Жардим беше уволнен, въпреки че отборът водеше с 10 точки на върха в класирането на местната лига.

Осмата позиция заема румънският гранд Стяуа Букурещ. Воден от колоритния Джиджи Бекали, тимът назначава треньори без нито един ден опит, а след това уволнява за "добро утро".

Доста сериозно е и напрежението на поста национален селекционер на Бразилия - седмата позиция в класацията. Феновете на тима очакват с нетърпение шестата световна титла, но тя така и не идва, а треньорите се сменяват през година или две. Тежки са в момента времената и за завърналият се начело на тима Луиш Фелипе Сколари.

Реал Мадрид заема шестото място. Жозе Моуриньо успява да "държи фронта", но Висенте Дел Боске бе уволнен, след като спечели през четирите си години на "Бернабеу" две европейски купи, две титли на Испания, Световното клубно п-во и Европейската суперкупа ...

Английският Портсмут, който изпада на няколко пъти в администрация, сменя треньори и играчи като носни кърпички, но в крайна сметка феновете на "Помпи" трябва да се радват, че имат все още отбор, който да подкрепят.

Четвъртото място е за националния отбор на Англия. Този пост понякога е наричан "най-голямата работа в света", но тази работа не бе по силите на доста английски треньори, а дори се стигна до назначаването на шведа Свен-Горан Ериксон и италианеца Фабио Капело.

Майкъл Епълтън стана третият мениджър на Блекбърн, който бива уволнен през този сезон и това даде на Роувърс място в почетната тройка на класацията. Той последва стъпките на Стив Кийн и Хенинг Берг. Епълтън бе начело на отбора в 15 мача или точно 67 дни. Неговото уволнение пък е характерно за хаотичното управление на индийците от "Хенки".

Палермо объркаха тотално всички колеги по целия свят през този сезон, след като направиха толкова треньорски смени през кампанията, че дописките за назначаването на поредния наставник в тима от Сицилия бяха пълни с грешки и неточности почти навсякъде. Клубът, който има само три успеха в Серия А този сезон, вече има повече треньори, отколкото победи, което си плаче за второто място в класацията.

"Най-ветровитото" място за един треньор обаче си остава тима на Челси. "Сините" печелят първото място, най-вече, заради ексцентричния си собственик Роман Абрамович. Руският милиардер не се поколеба през последните години да уволни имена в треньорската професия от най-висока класа - Жозе Моуриньо, Гуус Хидинк, Карло Анчелоти, Сколари. Той, освен това, си навлече гнева на феновете на лондончани, освобождавайки Роберто Ди Матео, след като младият наставник спечели с тима Шампионската лига и ФА Къп. В момента временно начело на Челси е Рафаел Бенитес, но испанецът трябва да стиска палци Абрамович да се събуди в добро настроение в последния ден на сезона, за да реши да му даде постоянен договор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

afael
25.03.2013 19:08

етър най накрая трябваше да спечели титла*lol**cup*

rucham
21.03.2013 03:53

А стига бе и такава ли класация измислиха.. *joking*

ivanrealmadrid1
21.03.2013 00:29

отбора на сър фъргюсън трябваше да е първи ... айде тея които са правили класацията май не са чували за България

Deadly_teams
21.03.2013 08:49

Точно така, не знам дъртия като се пенсионира какъв мениджър ще се търси :Д .А до колкото мача с челси, който е бил "повратната" точка. Нямаше си нищо нередно, поведохме с 2-0, изравнихте до 2-2 и чичкарито ви изкара сулуците като вкара за 2-3, нищо нередно със съдията и тем подобни.

omonigotemile
20.03.2013 23:54

Хидинк си тръгна сам, Абрамович му предлагаше договор, но Хидинк напусна сам, не е бил уволняван!

Chelsea_FanBlue
20.03.2013 21:28

Хидинк беше временно назначен и в никакъв случай уволнен!!!

overdrive
20.03.2013 19:31

Реално погледнато ЦСКА трябва да са първо, Челси на второ и Левски на трето *lol*

petarata
20.03.2013 17:59

Говоря след мача с Юнайтед .

''Суонзи - Челси 1:1''
''Челси - Ливърпул 1:1''
''Уест Бромич - Челси 2:1''
'' Ювентус - Челси 3:0 ''

Най-фрапиращото беше представянето на отбора в този период не просто загубите в отбора липсваше дух и желание . Еднотипната схема на Ди Матео също му коства поста .

petarata
20.03.2013 18:59

Ми това е друга тема , сега говорим за направеното от Ди Матео . Глупостите на Абрамович си ги знаем и е трудно да ги изредим ,но и Ди Матео не прецени правилното личните си способности , прекалено много разчиташе на трима играчи да теглят цялата каляска ( Азар, Мата и Оскар ) .

drogba_fen_91
20.03.2013 18:51

Мача с Юве беше повратната точка. И не толкова, че паднахме, а начина по който излязохме - без нападател, 6-7 защитника.. Това е срам за такова голямо име като нас и за титлата ''Европейски шампион''

darklight
20.03.2013 18:11

Ди Матео ли е виновен, че беше закотвен с некадърен нападател като Торес или Абрамович с идиотите, с които е заобиколен.

petarata
20.03.2013 16:31

Е какво е толкова трудното при нас ?
Печелиш мачове , трофей и оставаш
НЕ печели мачове , трофей и си заминаваш !

Толкова е лесно и опростено .

Chelsea_BotevPd
20.03.2013 18:31

да,до мача с Юнайтед бяхме лидери и мачкахме всеки,но съдията ни прецака и от този мач сезона тръгна надолу,още ме е яд за Ди Матео

darklight
20.03.2013 17:54

Резултатите в началото бяха само победи и една загуба до скандалния мач с Юнайтед.

petarata
20.03.2013 17:50

Ди Матео спечели ШЛ и ФА къп и си спечели договор за 2 години . Резултатите в началото на сезона не отговаряха на амбииците на клуба и не само резултатите ,а самото безинтересовано поведение на отбора във важните мачове не отговаряше на амбициите поставени от клуба затова беше изгонен Ди Матео .

fl0rida
20.03.2013 17:14

Да ама Ди Матео не бе гласен за старши треньор тоест бе просто заместник.И Абрамович му каза че не иска Челси да играе по подобен начин толкова дефанзивно и никой не искаше РДМ да пуска един и същ състав 19938 пъти и да пуска Марин винаги след 80 минута......и как ще пуснеш състав с 5 защитника без нападател срещу Ювентус?При положение че мачът можете и да вземем нещо от него това ли е ви е големият треньор?

extol
20.03.2013 16:39

Ди Матео спечели това, за което ревахте като малки госпожички сума време + ФА къп и беше изритан като мръсно куче. Логиката ти нещо не се връзва с по-горното изречение.

darklight
20.03.2013 16:06

Американски сайт пише за истински футбол. *lol**lol**lol* Само по последното изречение на статията си проличава колко разбират. Дори самия Гафа каза, че няма да остане след края на сезона и феновете да са спокойни.

specialchoo94
20.03.2013 16:01

Аз се чудя защо Абрамович не стане менижър на Челси .. Така или иначе тои избира кой футболисти да копува .. Може спокоино да искара някакви курсове и да си води Челси-то сам , защото след време няма да остане менижър , които да не е водил Челси , а в последствие да е бил уволняван .. А постъпката му спрямо Ди Матео , беше просто върха на сладоледа .. Можеше спокоино да му предложи предишната работа , като асистент менижър и да назначи дебелия Чичко , като менижър на Челси .. Опитва се да направи Реал Мадрид във Англия , но за момента си остава само с опита ..

EvilMan
20.03.2013 15:17

Хидинк не беше уволнен , напротив Абрама му предложи да остане , но той тогава водеше Русия и отказа ....

MaLkO_LuD94
20.03.2013 15:16

Аз бих прибавил ЦСКА *joking* Не сериозно според мен и Аржентина са за тази класация

fl0rida
20.03.2013 15:16

Абрамович + Моу = Челси непобедим гигант!

Cvet666
20.03.2013 15:01

Моу си е за тази работа ... откачен като собственика *lol* *lol*

Messi9818
20.03.2013 14:45

еми Абрамата толкова ама толкова много сбърка с това уволняване на Роб Ди Матео...поне до края на сезона да го бе оставил и ако тогава резултати не бяха задоволителни...би било донякъде правилно уволнението му..но той за толкова малък период от време пое Челси след пасив от 2 гола на 1/8 и не само преодоля този кръг но Челси с този тренер взеха 1та си и така чакана и от фенове и от футболисти а и от самия Абрамович ШЛ....иначе само Моу май може да се справи с Челси или по-скоро с претенциозния Роман..това е моето мнение по темата*smile**smile**smile*

ceco26
20.03.2013 15:17

предвид това, че Абрамата плачеше за титлата в ШЛ, а ди Матео му я спечели си бе егати неблагодарното решение да го уволни след поредният спад в отбора...в Челси треньора остава докато не настъпи спад във формата на отбора и руснака се побърква и уволнява наред...