Топ 3 на пропилените таланти, българско участие в антикласацията

08:23
Топ 3 на пропилените таланти, българско участие в антикласацията
Валери Божинов зае челно място в доста неприятна за него класация. Националът е трети сред пропилените таланти, пише "Стандарт".

Пред българския нападател на Виченца са само англичанинът Франсис Джефърс и португалецът Рикардо Куарешма. Оценката е на експертите на "Би Би Си".

"Кариерата му върви надолу и надолу. Играе под наем за все по-слаби отбори. По-лошото е, че българинът явно е загубил голмайсторските си умения, с които направи впечатления", гласи експертното мнение.

Джефърс пропадна от Арсенал до четвърта дивизия. Куарешма пък мина през куп грандове, а сега рита в арабския свят.

Разбира се Валери може да опровергае критиците си като всички се надяваме той да избухне с попадения за България в предстоящите световни квалификации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dzhalev_71
20.03.2013 14:27

Божинката вече избухна за тая година там при победата на Виченца с двата му гола.

brickbat
20.03.2013 11:27

Всички ще кажат, Божинов го провали увлечението му по Николетка и прочие. Но задавате ли си въпроса защо през всичките тези години не го викаха в националния или пък редовно оставаше резерва. Аз на този въпрос не мога да отговоря или пък мога и отговорът ми ще бъде - Боби Михайлов. Нямам друго обяснение как може да не се пуска млад талант (при положение, че са кът при нас тъй като не сме Бразилия), който бе купен от Фиорентина, Ювентус, Ман Сити и Спортинг. Защо се даваше шанс на Митко Бербатов и Мартин Петров когато единия играеше резерва в Леверкузен, а другия в световнонеизвестния отбор Сервет!? Даже и Стоичков който се хвалеше, че Валери е негово откритие не го викаше и пускаше редовно. Вярно, че Валери имаше контузии, но не та са причина!

Fabregas_boy
20.03.2013 16:07

Добре,че не го викаха,че го видяхме какъв стана.Ако още тогава и за националния имаше абонамент нямаше да му издържи черния дроб от живуркане.

Notlike
20.03.2013 11:48

Валери го съсипаха контузиите. И поради тези контузии човекът имаше време за лайф... и тръгна надолу. Помня мача между Юнайтед и Сити, когато той бе титуляр и още рано-рано го контузиха тежко, това за мен бе повратния момент в кариерата му.

overdrive
20.03.2013 10:41

Рикардо Куарешма не е пропилян талант, просто си е скъпичък и е ходил насам натам за пари. За това сега е в арабски отбор, където със сигурност си взима доста добри кинти ..