Само \"синята\" кръв може да спаси Левски срещу ЦСКА

16:43
Само \"синята\" кръв може да спаси Левски срещу ЦСКА
В дните преди Вечното дерби между Левски и ЦСКА се изписва и казва много. За съжаление не са малко и хората, които отричат блясъка и заряда на този сблъсък между родните грандове. Вярно е, че Левски и ЦСКА не са Реал Мадрид и Барселона и едва ли в събота ще наблюдаваме подобен мач като в Испания, но пък това си е дербито с марка "Мade in BG". Тук идва моментът, в който голяма част от запалянковците в България започват да оплюват първенството ни, да недоволстват от съдиите, да отричат най-големия сблъсък ЦСКА- Левски.

Има едно нещо, за което обаче легендите на Левски и ЦСКА са изключително прави - голяма част от футболистите не осъзнават (или по-скоро им е все тая) какво означава да се изправиш срещу вечния съперник. Тези дни в лагера на "сините" настъпи тотална паника от загубата на лидера Георги Иванов, а вчера стана ясно, че и Георги Петков и Христо Йовов също отпадат. Вярно, в годините Гонзо се превърна в най-голямото страшилище за "червените", като само на куц крак още не им е вкарал гол, но все пак е твърде жалко отборът да се върти около него. Да, съвсем заслужено Гонзо спечели сърцата на Сектор "Б" със себераздаването си, с желанието за победа, с характера си и най-вече с безспорните футболни качества, които показва на терена. Време е обаче "сините" да открият своите нови герои, които да носят радост на агитката.

Тези момчета, които могат да изведат Левски срещу ЦСКА без допълнителна мотивация, без страх и без да получават безбожно високи заплати, се намират в школата на "Герена". Става дума за двама от най-талантливите футболисти на Левски и България в момента сред юношите - Боян Табаков и Иван Цачев. Младите надежди израснаха на "Герена" с обичта си към "синята" фланелка и спортната злоба към ЦСКА.

И ако все още се чудите кой би заместил Гонзо в събота, то това е Боян Табаков. Хасковлията отдавна доказа характер на победител и едва ли изпитва какъвто и да било страх срещу "червените". Напротив - той им вкарва по навик.

Юношата на Левски е изиграл около 15 мача срещу ЦСКА в различните юношески формации, като е наказал вечния противник над 20 пъти. В мачовете срещу "армейците" Табаков се развихря и в повечето случаи колегите му от "Червено знаме" си тръгват с наведени глави, като на два пъти е отбелязвал хеттрик срещу тях. Именно от такъв гладиатор се нуждаят "сините" в събота при иначе наглед изгубената кауза. Табаков и съотборникът му Иван Цачев имат достатъчно двубои срещу ЦСКА, за да са натрупали завидно самочувствие. Младоците биха се хвърлили и играли така в дербито, както не биха го направили някои други футболисти, които просто живуркат в Левски.

Подобно на Табаков и кръвта на варненското чудо Иван Цачев ври и кипи срещу ЦСКА. Талантът също неведнъж е разплаквал ЦСКА, като е отбелязал над десет гола във вратата им. Просто талантите от "Герена" живеят със "синята" идея.

Само истински левскари с необходимите футболни качества могат да играят с "армейците" като на финал. Финал, в който се решава вечната битка, вечният спор... поне до следващия сблъсък помежду им. И ако ни се иска да гледаме дерби, доближаващо се до това в Примера дивисион, би било добре старши треньорът Емил Велев да пусне двама от най-добрите юноши на Левски, ако не в титулярния състав, то поне за няколко минути. Барса бе извънземна срещу Реал, защото в този мач на терена излязоха общо седем юноши на каталунците, за които този мач бе на живот и смърт.

Да, Табаков и Цачев не са лидери на Левски, но са със "синя" кръв. А при липсата на Гонзо и без Петков на вратата е по-добре Велев да даде шанс на юношите, които поне имат желание да се докажат срещу ЦСКА.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

devils_60
28.09.2009 13:39

Левски е жертва на крупна измама, заяви пресаташето на руския шампион Рубин Максим Лопухов специално за Топспорт.

Както е известно, най-мистериозната трансферна сага в историята на родния футбол се разрази през изминалия уикенд. Четирима асове на Левски - Живко Миланов, Юсеф Рабех, Дарко Тасевски и Зе Соарес, заминаха по спешност за Русия в навечерието на Вечното дерби с ЦСКА, за да подпишат договори с Рубин.

В неделя вечерта обаче четиримата се завърнаха у нас без контракти. На летището изпълнителният директор на "сините" по финансовата част Константин Баждеков удостовери с факс от казанския клуб, че е имало оферта за четиримата. Неговото обяснение е, че е имало разминаване в трансферната сума.

"Рубин не е пращал никакъв факс на Левски. Това, което сте видели в България, е фал-шификат. За първи път чувам имената на четиримата играчи на Левски. Някой жестоко е извозил вашия клуб. Което е много жалко", каза Лопухов.


Можеби Това ще ви Заитересува както направи с мен !!

proffesor
10.05.2009 23:45

MalkiqCska


Малко лайнарче, не се подигравай с майките!!!

lubo17
08.05.2009 17:20

Браво Ваня пиши ми на лс за скайп или телефон *joking*

ov3r
08.05.2009 17:09

Ваня, след като прочетох статията ти ми се доповръща. Бива пристрастие, ама...