Chelsea gikk til Roma, men ikke så Pave!*

15:51
Chelsea gikk til Roma, men ikke så Pave!*
Не си спомням 1/2-финал на европейски клубен турнир, в който един от отборите да има толкова много претенции за отсъждане на дузпа. Челси отпадна от надпреварата по възможно най-болезнения начин, с един единствен удар от страна на Барселона в очертанията на вратата, който дойде в допълнителното време на срещата. Лошото е, че най-споменаваното име днес не е на каталунеца и герой за Барса Андрес Иниеста, а на един.......норвежец. Скандинавец, на който бе поверен толкова отговорен мач и той не се справи. Да, Том Хенинг Йовребо не се справи и всеки "син" фен е в правото си да протестира. Факт е обаче, че и от Челси сбъркаха, сбъркаха и то фатално.

В снощната драма на "Стамфорд Бридж" някой ще видят пет неотсъдени дузпи за домакините, други четири, трети две......истината е, че Том Хенинг Йовребо беше решил да не дава наказателен удар на 1/2-финала. Дузпата беше една, но определено я имаше. Брилянтното отиграване на Никола Анелка, с което бе елиминиран Жерад Пике и френският нападател оставаше очи в очи с Виктор Валдес. Бранителят на каталунците игра с ръка и спря топката, но реферът не пожела да отсъди най-тежкото наказание, въпреки брилянтната си позиция, от която видя положението. Защо го направи, едва ли някой освен него може да отговори. Приемаме, че нарушението на Дани Алвеш срещу Флоран Малуда, през първата част, е започнало извън пеналта и е фаул. Приемаме, че паданията на Дидие Дрогба след единоборствата с Ерик Абидал и Яя Туре идват в следствие на дърпане, и на двамата играча, и е трудно да се прецени от страна на главния арбитър. Претенциите на Михаел Балак в 96-а минута, за игра с ръка в наказателното поле на Самуел Ето\'о, също отнасяме към неоснователните. Но за положението на Анелка няма как да се намерят аргументи, с които да се оправдае норвежецът, като се има и предвид позицията му!!!

\"\"

Другите положения всеки да разтълкува както си иска, но според мен могат и да бъдат подминати, могат и да се свирят. Единственото, от което "мирише" най-много на дузпа е събарянето на Дидие дрогба от Яя Туре, но и то не бе уважено от Том Хенинг Йовребо.

\"\"\"\"

\"\"\"\"


Никой не трябва да упреква защитна играта на Челси в двете срещи.
Това е начина да бъде спряна Барселона и той се доказа по прекрасен начин, и в двата мача. Доказа се, но не издържа за някакви си три минути. Прибрани в защита, никакви празни пространства, никакво владеене на топката и опростена игра на контраатака. Това определено не е играта, която практикува Челси, но както се казва.......целта оправдава средствата! Няма как да се надиграваш с Барселона, пробва го Реал Мадрид и го отнесе, отнесе го за години напред. И който го пробва, ефектът ще е същия. Единствената вина в отбора на домакините може да се търси в Гуус Хидинк. Въпреки страхотните изиграни тактически два мача, холандецът сбърка със смяната на Дрогба и бе наказан по много суров начин. Ако играч като Дидие е в състояние да играе (съдя по реакцията на нападателя, че не искаше да излиза), той не трябва да бъде сменян в такъв мач. И при положение, че Барселона са с намален състав и гол пасив, който определено ще гонят да заличат дори и да са с 6 човека на терена, в игра се появява десният бек Жулиано Белети, като на пейката стои бързият Саломон Калу??? Как така?! Никой не я разбра тази смяна! Играчите на Челси също сбъркаха. Сбъркаха с реакцията си и селските атаки срещу главния арбитър. Всички разбират, че напрежението в срещата е огромно, но подобни изпълнение, като тези на Михаел Балак и Дидие Дрогба, са присъщи за стадиони в нашата "В" група и други нискоразредни първенства.

Адмирации за каталунците и за вярата, която не изгубиха до последния съдийски сигнал. Мненията за това, кой заслужи повече финала ще са много! Като се започне, че е победил красивият футбол и се стигне до там, че лондончани са били тотално ограбени от съдията. Истината е една - на финал ще играе Барселона!

* Chelsea gikk til Roma, men ikke så Pave! - в превод от норвежки " Челси отиде до Рим, но не видя Папата!"

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

never_ever
19.04.2010 14:01

винаги Челси играят срещу 14 4овека :@:@ *erm* *evil* просто това за мене е най-лошия съдия искам само за миг да се срещна с него ии ще съжалява цял живот *stop*

eagle92
16.05.2009 16:55

Александър Тенишев
изумително много приличате на Краси Радков *smile*

leomesi
10.05.2009 22:38

Колко смислени атаки имаха селски?
Колко от положенията им за гол НЕ бяха от грешки на защитат ана барса и контраатака?
На това малко теренче е лесно да се затвориш и да риташ топката и краката на противника.
Гледам говорите в цифри и статистика.
Първия полуфинал имаше 22 нарушения на челси и кам 10 на барса жълтите картони бяха 2-2 *thumb_down*

Kamakatsu
09.05.2009 18:14

Пролича си че Барса не може да играе срещу "мощни" отбори и моето мнение е че на финала Манчестър ще ги бие, ако отново УЕФА не реши да прати някои "убийствен" садия.

pafata
08.05.2009 19:09

Борислав Борисов

Великолепен Челси! Искам само да поздравя от цялото си сърце привържениците на отбора и да им кажа, че в моето съзнание купата е за тях. Благодаря ви за удоволствието!



Аз съм възпитаван в определени норми към футбола и достойнството си. Когато бъда победен, вдигам глава и поздравявам противника. А когато видя измама обичайно онемявам и се обръщам с гръб, защото ми е неудобно от конфузното положение.

Ако сега започна да коментирам вчерашния мач ми се струва, че ще обидя себе си, Челси, английския футбол, а и ще предам доста от идеите, които вярвам, че тази игра ми е дала. Предпочитам да си замълча! Смятам, че е било по-достойно.



Това и съветвам привържениците на Челси да направят.



Бъдете горди с отбора и клуба си! И не се оправдавайте с никого! Не обвинявайте никого! Бъдете горди от играта, която видяхте. Бъдете щастливи от гола на Есиен и от нулата срещу точните удари във вратата в 90-а минута на съперника.

Просто вейте флага на клуба си високо!

lfc_bul
08.05.2009 11:34

Хубава статия. *wink* Късмет на Барса на финала

RUSSIA_FAN
08.05.2009 09:32

АМАН ОТ НИКОМУНЕИЗВЕСТНИ СПЕЦИАЛИСТИ БЕ.... " Истината е че дуспата беше само една.... ", МАЙ ИМА КРИВОГЛЕДИ *wonder* ПУСНЕТЕ СИ ПАК ЗАПИС НА МАЧА И ЩЕ ВИДИТЕ 3 ДУСПИ И 2 СПОРНИ СИТУАЦИЙ В КОЙТО ВСЯКО ОБСЪЖДАНЕ Е ПРИЕМЛИВО *thinking* *stop*

brickbat
08.05.2009 09:23

Аз искам да кажа, че погрешно се тълкува от повечето хора играта в защита. Нормално е когато топката е в другия отбор опонента да е прибран назад, но важното е когато отнемат топката колко души се втурват в атака. В Челси това бяха най - малко 5. Затова как може да давате мнение, че са играли защитно *wonder*
Относно съдийството - мисля, че Челси бяха ощетени и то много - всеки го видя (естествено феновете на барса не признават - не се и учудвам *sick* )
Относно смяната на Дрогба с Белети не мисля, че е грешка, а пък и незнаем дали Дрогба не се контузи и Белети не беше защитник а дефанзивен халф, като се вклучваше често в предни позиции.

izpwrc
08.05.2009 00:34

Пристрастия ,пристрастия ,пристрастия...Аз не съм фен на Челси,но още по-малко на Барселона.Какво имахме-отбор,който си вярва и смята,че ще го направи независимо какво става и бърка и такъв,който вярва,че може да направи нещо по план и почти го направи,но не издържа 1-2 минути и защо???Защото плана не беше перфектен-смяната Дрогба-Белети беше тъпа / същите глупости правеше Ериксон като треньор на Англия и колкото пъти изкарваше нападател за защитник за да пази 1-0 загуби/Хидинк също не направи изключение,само че в добавка помогна късмета на Барса и отнемането на късмет в лицето на съдията!Ако тука някой ми каже,че липсва нещо от футбола...И това,че Челси бяха решили да победят тактически не прави Бразило-ориентираният манталитет на Барса по-класен.Просто така бяха наредени планетите-но те се местят!

izpwrc
08.05.2009 00:31

Пристрастия ,пристрастия ,пристрастия...Ад не към фен на Челси,но още по-малко на Барселона.Какво имахме-отбор,който си вярва и смята,че ще го направи независимо какво става и бърка и такъв,който вярва,че може да направи нещо по план и почти го направи,но не издържа 1-2 минути и защо???Защо плана не беше перфектен-смяната беше тъпа / същите глупости правеше Ериксон като треньор на Англия и колкото пъто изкарваше нападател за защитник за да пази 1-0 загуби/Хидинк също не направи изключение,само че в добавка помогна късмета и отнемането на късмет в лицето на съдията!
Ако тука някой ми каже,че липсва нещо от футбола...и това,че Челси бяха решили да победят тактически не прави Бразило-ориентираният манталитет на Барса по-класен.Просто така бяха наредени планетите-но те се местят!

BlueAvalanche
07.05.2009 23:24

Искам да изкажа едно лично мнение.След като по този начин Челси бяха отстранени гарантирам,че Барса ще си платят *smile* Първото което трябва да са сигурни е ,че без 2ма от защитниците си са лесна плячка за Манчестър.Нещо повече след вчерашните аванти няма да има съдия който да свири коеот и да е спорно положение на финала в полза на Барса.Дори и да има дузпа в полза на каталунците не знам кой съдия би я свирил на ФИНАЛ камо ли след теслата срещу Челси.И това е така защото,ако Барселона спечелят ШЛ този сезон то много хора включително и аз ще престанем да гледаме този турнир.Както казават в БГ "Честна игра,Истински футбол"! *joking*

niki_1992
07.05.2009 21:25

Барса на финал това е вече е минало мача!!! *stop*

AriesBG
07.05.2009 21:20

Хидинг не направи една ,а няколко грешки.За мен нямаше смисъл да пуска Белети ,като иска да играят дефанзивно да беше пуснал Микел или Иванович.Най-фаталната грешка беше ,че не използва навреме оставащите му смени.През цялото време тактиката му беше "ва банк" и според мен адреналинът и напрежението също си казаха думата,но ако беше направил тактическите смени в края на мача щеше да спечели(като ще е тактика поне да е така до края)

onzzy
07.05.2009 21:02

е гуус разбра как са се чувствали испанците срещу неговата корея на световното в азия

jimmy_tigara
07.05.2009 20:25

KypaMuUaHKo - *thumb_up* Нямам какво да добавя пич, освен да кажа че имаш най-смисления, точен и обективен коментар... Нека неутралните в този мач да свалят сините или червено-сините очила и да видят че снощи футбола спечели и продължи, футбол който се надявам да ни зарадва с една брилянтна победа и на 27-ми май срещу Манчестър... Продължаваме да мИчтаем, както е казал един местен специалист, но като нищо може да стане требъл тази година (финала с Атлетико е почти предрешен ако не ги подценим*smile* )

leomesi
07.05.2009 19:48

angel_hi типичен българин
Гледай футбол за да се забавляваш а не да гледаш на кой ще му е зле да му се смеем

djbalko
07.05.2009 19:31

манчо ще покаже на барса мястото и - и с дуспи и без дуспи няма как да бъдат спрени , а нашето момче ще влезе към 60-70- минута и ще гепи топката и ще пуска брилянтни пасове за дозагробването на прехвалената барса

KypaMuUaHKo
07.05.2009 19:05

Всички видяхме, че вчера Барса се опитваха да играят футбол, макар да беше трудно да се играе каквото и да било при положение, че имаше 20 играчи в периметър от 40 метра (полето на Челси). Въпреки съдийската грешка при неотсъдената дузпа на Пике смятам, че футбола в лицето на Барса надви ръгбито, селянията и безцелното ритане на топката в лицето на Челси...
P.S. Според мен Гуус Хидинк направи една единствена грешка - разчиташе да не допусне гол от Барселона в два поредни мача, което през този сезон е научна фантастика за 90 минути, камо ли за 180...

anio_84
07.05.2009 19:00

Дузпата беше една, но определено я имаше. *wink*

KypaMuUaHKo
07.05.2009 18:58

Истината е, че снощи футболът победи тактиката. Това нещо се среща изключително рядко в последните години, когато се нагледахме на треньорски лекции от страна на Жозе Моуриньо, Рафа Бенитез, Сър Алекс Фъргюсън, Карло Анчелоти и дори Франк Рийкард (спомнете си колко дефанзивно игра Барса в срещи от шампионската лига срещу Челси, Милан, та дори Бенфика!) Не упреквам ни най-малко тези гениални футболни специалисти, които са показвали как може в един отбор да направиш такъв колектив, такава дисциплина, да накараш 11 човека със седмична заплата от порядъка на 100000 евро да те слушат и да изпълняват тактическите ти указания, но в крайна сметка най-великият спорт - футболът - е създаден за феновете и за да се изпитва наслада от това, което се вижда на зеления терен.

Sonix
07.05.2009 18:49

Момчета вместо да се карате и пишете глупости прочетете коментара на pet_14 защото човека е много прав,първия мач заклаха Барса там трябваше да изгонят 2-3 играчи на Челси и сега УЕФА оправиха нещата като подпряха Барса така,че няма за какво да се правят скандали *wink*

klishev
07.05.2009 18:47

Барселона са най-подпирания отбор в Европа. Доказа го и мача с Челси за пореден път.

Dumbi
07.05.2009 18:41

Avi MC много си прав. Челси изигра отлично мача и надигра Барселона, така както Барселона надигра Челси в Барселона, когато вашият брилянтен отбор спази тактиката на Хидинк да се окопае пред Чех. Е, Барса не заслужаваха да бият снощи и не биха, но Барса поне не се прибра отзад от първата до последната минута и макар с един удар, вкараха един гол, представи си какво би било, ако имаха 2-3 удара, вероятно втора част на Ливърпул - Аршавин???!?!?! Финалът е Манчестър и Барселона, останалото е за статистиката и за поколенията ...

dead_addicted
07.05.2009 18:27

pafata... Челси красив футбол ли играеха в барселона когато как попаднеше топката у Алвеш, Меси, Иниеста или Шави и му трошеха краката ?? Или не сигурно това е била тактика така стана и в Англия.. мача не е бил от добрите за Барселона, но заслужаваха да излязат победители в този полуфинал.. тва че сте пристрастни не означава че трябва да плюете насам и натам.! *thinking*

pafata
07.05.2009 18:20

Барселона беше смешна на "Стамфорд Бридж" - нито една смислена атака, нито един удар във вратата, безкрайни къси пасове около центъра. Това ли е красив футбол, защото моите разбирания са малко по-различни? Челси създаде всички голови положения във втория мач. Всички без едно. Челси обаче също така се отстрани сам, тъй като не успя да реши мача навреме. Естествено и съдията окажа голяма помощ на Барселона, а отсъжданията му бяха направо престъпни.

angelov80
07.05.2009 18:10

Най-смешното което прочетох до тук бе че Барса били играли красив футбол а Челси не. На кое казвате красив футбол?На едно напълно безмислено лутане от центъра да наказателното поле на Челси и обратно? На 65% притежание на топката за Барса и без голово положение и централния им нападател бе изолиран напълно а Меси се чудеше какво да прави... ниаква идея. Единствен Иниеста бих отличи. Как тогава Ман. Юнайтед за един мач им вкараха 3 гола ? А ми Ливърпул..? Барса били вкарали 100 гола до момента и 6 на много слабия Реал Мадрит... е защо не вкараха на Челси? Били играли анти-футбол... дрън-дрън! Мисля че Челси си играха много добре С ИДЕЯ, а Барса напълно безидеийно. Видя се много добре че когато Меси е изолиран от играта за Барса всичко свършва!

SchweppesS
07.05.2009 17:56

Всички дето питат дали това е най-красивия футбол на Барса , ще кажа не... защото Челси не позволи на Барселона да играе и всеки ,който се възхищава на това значи той не разбира що е то футбол, може би е повече привърженик на шаха или американския футбол ...
Барселона може да покаже много повече стига другия отбор да иска да играе футбол, Челси в двата мача показаха много добре играта на анти футбола, залога беше голям, но ако някога любимия ми клуб играе като Челси тези два маче нема зна4ение какъв е залога ще се отрека от него... Но тва е мое мнение аз не дължа любимия ми отбор да печели винаги просто предпочитам да се наслаждавам на играта ...

crazyfreak
07.05.2009 17:49

Тия скапаняци от барселона винаги са играли със съдията.През 2006 беше абсолютно същото като ощетиха МИЛАН.В мача реванш в испания съдията отмени чист гол на Шевченко-така и не се разбра какво нарушение бил извършил.

stoi4o000
07.05.2009 17:37

всички говорят за дузпите на челси а никой не каза че в 4тата минута балак удари топката с ръка в наказателното...но никои от барса не тръгна да протестира... *sick*

zenith359
07.05.2009 17:31

имаше 2 дузпи за челси , но също така нямаше абсолютно никакъв червен картон за абидал!! щеше да е много жалко и грозно, челси с този футбол, ако може да се нарече такъв, да играе на финал! барса с тази игра, напълно заслужено се класираха на финал и се надявам да направят требъл, което също го заслужават с оглед играта, която показаха през целият сезон *wink*

bobskia1
07.05.2009 17:23

Истина е,че Челси бяха ощетени!!!Но също така е истина ,че финал Манчестър Юнайтед-Барселона ще е по-интересен за драгия зрител( изключвам феновете на Челси ).Аз лично искам след този финал всички хейтъри и недоносчета да целуват крака на Бербаров!!!
Глория Глория Манчоси!!!

pet_14
07.05.2009 17:12

Ginekologa научи малко българският език и след това пиши *wink* ти това не го можеш, така, че тихичко . . . научи граматиката и правописа и тогава ела и умувай
чудно м ие защо не се споменава тогава измисленият червен картон на Абидал или пък как първият мач Анри беше съборен в наказателно поле или пък как Балак или Инановеч ,та дори и Алекс не получиха картони. . .
Балак- 2ри жълт, Иванович- удар без топка , Алекс 2ри жълт . ..
айде моля ви се . . . . пк и ако Челси си бяха вкарали положения,никой нямаше да споменава съдията, нали ?

Ginekologa
07.05.2009 17:04

ПЪРВОТО ПОЛОЖЕНИЕ КВО Е БЕ МАЛУМНИЦИ 100% ДУСПА

angel_hi
07.05.2009 17:02

Няма се прекланям пред Барса да не са богове,Челси много добре играха но ги ощетих.То се знаеше кой 2 тима са на финал отдавна е сега ще видим кой е най-добрият.Да Барса се класира няма вече какво да коментираме свърши се минало боли но напред Челси има възмездие споко

angel_hi
07.05.2009 16:54

Челси заслужаваха финала.Според вас Барса игра ли добре и това ли е най-силният отбор на Европа и света?Да ще видим един финал между най-добрия английски отбор и най-добрия испански.За съдията няма говоря,има си възмездие за всички грешки.Въпреки че не съм за Манчо съм за тях.Нека повече боли за Барса като паднат на финала.

iksvel
07.05.2009 16:23

Последните няколко усещате ли какви глупости говорите (без MB_KrisS) ? Не се гледа играта, а головете! Важно е да го разберете! При 2-0 нещата отиваха към своя края, а на резултата не му пука кой заслужава повече победата! Аз пък мога да ви кажа, че от тактическа гледна точка Челси заслужаваха повече да продължат - на практика и теория почти не правеха грешки, а Барселона играеха добре само до наказателното поле.

emzlatev
07.05.2009 16:19

Много накратко за Сашо Станишев.
Ако имаш възможност след два дни изгледай мача отново и виж всички отсъждания за фаул в полза на Челси и след това тези на Барселона, а и тези единоборства, в които не свири нищо, а имаше нарушение и тогава прави такива коментари. Фен съм и на двата отбора, но когато гледаш Барса, дори и когато падат, играта им ти доставя удоволствие. Голяма е разликата в класите.

MB_KrisS
07.05.2009 16:14

Добра статия, само не съм съгласен за коментара за дузпата на Малуда. Имаше дърпане за фанелката преди той да влезе в полето, после Алвеш го пуска и вече в наказателното прави съвсем различен фал като прегръща французина, така че и дума не може да става, че нарушението е започнал извън пенала. Просто норвежкото "прасе" го беше страх да свири дузпа. Ако беше помислил, че фала е започнал извън пенала то трябваше да го свири на 4-5 метра от алт линията, а той го даде почти на линията. ПРОСТО НЯМАШЕ ПСИХИКА ЗА ТОЗИ МАЧ

Krasko0o
07.05.2009 16:10

Абе Александър Станишев нямаше нужда да показваш пристрастията си към Челси. Мога да ти кажа , че си най-тъпия типстър в сайта! Как да не упрекваме Челси според теб те футбол ли играха !? Определено НЕ! Вкараха гол от 30 метра със добро индивидуално изпълнение на Есиен а не , че отбора заслужаваше !!! Отборът който играеше истински футбол беше БАРСЕЛОНА и заслужено спечели Челси и в двата мача играече анти-футбол само накусваше играта!!!

iksvel
07.05.2009 16:03

И как се удря в него, като се вижда как е протегната? Едва ли има такъв футболист, който да седи в неговата поза по време на мач... Да, дузпа имаше. Да, Челси бяха ощетени. ДА, БАРСЕЛОНА СА НА ФИНАЛ! Миналото си е минало, каквото и да говорим и правим сега, не можем да го променим, без значение колко искаме. Така че предлагам на феновете на Челси да приемат възможно най-спокойно фактите и да опитат другата година.
Иначе браво на автора, много добра статия!

peshky_
07.05.2009 15:58

ебати тъпото заглавие а за мача според мен Барса си заслужиха място на финала а Челси играха мн мн страхливо което им изигра лоша шега все пак играта с ръка на Жерар Пике не е умишлена топката се удря в него според мен в нито една ситуация нямаше 100%-това дузпа а и да не забравяме че изгони играч на Барса ако искаше да ги подпира съдията щеше да го пошади само с жълт картон но както и да е минало свършено *wink*