Гласът на фена

17:30
Гласът на фена
Продължаваме с материалите от новата ни рубрика "Гласът на фена". В нея ще може да се запознаете с мнението на част от потребителите на WINNER.BG по актуалния въпрос за проблемите в съвременния футбол. Този път ще публикуваме само един от вашите коментари.

Припомняме, че върху мненията Ви не налагаме никаква цензура, а само минимална редакция и те се пускат в същия вид, в какъвто са ни изпратени. Също така е важно да изпращате разсъжденията си по зададените проблеми на електронната поща (ekip@winner.bg), а не във вид на коментари към статията.


ТЕМА: Истински ли е футболът в големите първенства или финансовото облагодетелстване развали удоволствието от този спорт? Реални ли са резултатите от изиграните мачове или почти всичко е нагласено? Огромните суми за трансфери, помагат или пречат за качеството на футбола?

Коментар:

1. Истински ли е футболът в големите първенства или финансовото облагодетелстване развали удоволствието от този спорт?
В футбола има доста нагласени мачове и това не остава скрито-покрито дълго време.Такъв е случая и с мачовете в Италия,но не само там. В всяка страна има черно тото и това разваля удоволствието да се гледа футбол.Според мен дори и големите отбори като Барселона, Челси, Ливърпул, Арсенал и тн. са уговаряли мачове, но не става дума само за точен резултат, а за първи корнер, дузпа, тъч и т.н. Ако си спомним миналото лято, когато бившите капитан на Саутхямптън и Норвегия Клаус си призна, че е вадил така пари, като се уговаряли с другия капитан на противниковия отбор кой ще спечели пръв корнер и кой ще изпълнява първи тъч! Според мен тези играчи, които залагат на уговорени срещи не са финансово облагодетелствани, защото ако един играч изкарва хубави пари в своят отбор не би уговорил мач!

2. Реални ли са резултатите от изиграните мачове или всичко е нагласено?
Зависи за кой мачове става на въпрос! Ако е за България повечето мачове са нагласени макар играчите и ръководството да твърдят обратното и да  казват, че те се борят срещу черното тото и такова нещо няма в техния отбор.Най-пресен ми е случая с Литекс, който от отбор от "Б" група дойдоха в "А" и смазаха конкуренцията, а под конкуренция имам предвид - ЦСКА, Левски и Локомотив София. До колкото знам така наречения "ЦАР КИРО" е влагал пари и уговарял мачовете на ловешкия отбор.Такъв е случая и с Лудогорец, който от малак отбор борещ се в "Б" група изненадващо е шампион на "А" група, шампион за супер купата и шампион за купата на България. Едни ще кажат като има пари има и купи ама дали е само пари, колко скандални мачове е имало в България вече не мога да ги преброя. А за големите първенства ще започна с Висшата лига. Където Манчестър Юнайтед е доста подпиран от съдиите. До момента няма разкрити неща за подкуп на съдията, но според мен те си го подкупват в по-важните мачове.Не казвам,че и Абрамович и Арабските шейхове на Челси и на Манчестър Сити не са подкупвали мачове, но това с Юнайтед вече става досадно. В Примера дивисион не мога да се сетя за случай само единствено за полуфинала на шампионска лига през 2009 между отборите на Челси и Барселона, когато не бяха дадени около 5 дузпи за Челси тогава всеки разбра, че мача е купен. В Италия Ювентус направиха серия без загуба от около 48 мача мисля, че бяха и скандалите, които се разиграха в Италия не мисля, че и те са не невинни.

3. Огромни суми за трансфери, помагат или пречат за качеството на футбола?
Огромни суми за Богати собственици. Едни помагат други не. Не всеки играч може да се реализира в даден клуб пример е Фернандо Торес, който дойде от Ливърпул с надеждата, че ще стане легенда на Челси и ще вкарва всеки мач ама уви и до ден днешен не вкарва, а трансфера му е 50 мил.паунда не мисля, че сега би струвал повече от 25 мил.паунда, но той е един от примерите за тези трансфери, че дори и да дадеш огромни суми за голаджия не е ясно как ще се реализира в отбора. Но има и трансфери който си струват парите.Това е трансфера на Кристиано Роналдо от Юнайтед в Реал Мадрид за 80 мил.паунда. И в момента всяка година е номиниран за "Златната топка" макар да не е печели. Същото е с трансфера на Робин ван Перси от Арсенал в Манчестър Юнайтед, като  играч в момента прави чудеса на "Олд Трафорд"! Трансферите и пречат и помагат за зрелищен футбол да се надяваме за в бъдеще да има все такива зрелищни мачове като Барса и Реал и да има играчи повече като Лионел Меси и Роналдо!

Автор: Тодор Иванчев - Chelsea_Boy_Fan

Приложена снимка:



WINNER.BG благодари изключително много на всички свои потребители, които бяха активни и пратиха своите мнения по предложената тема!

Новата тема,
която подбрахме от коментарите под статията в предишното предложение:

Барселона на Гуардиола и Тито - най-силният клубен отбор за всички времена? Сравнение с Барса на Кройф и Стоичков. Други клубове, достойни да се титулуват с това определение?

Предложена от pavelboikov.

Очакваме вашите коментари по поставения въпрос и предложения за нова тема на електронна поща - ekip@winner.bg!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pletron4o
22.01.2013 11:37

Ще има ли сили Атлетико да издържи на маратона в Ла Лига или титлата ще се реши отново между Барса и Реал?

obichamARSENAL
20.01.2013 21:37

Защо мислите че Мишел Платини не иска съдията да използва камери .

SoundTracK
20.01.2013 10:25

Понеже съм фен на Юве бих се заел да коментирам единствено тях заради това че ги следя по-често.Първо защо след като един отбор успява трябва да си е купил мачовете?Не мисля че Юве са толкова богати да си купят 50 мача и да смачкат Челси в ШЛ...В този отбор се вкараха много пари за играчо , стадион, и прочие..с класа са над всеки един в Италия но започнаха да се поумарят и контузии и тем подобно им развалиха серията.А в ШЛ показаха че който ги подцени го боли яко...Дори ги слагат като скрит фаворит *smile*

lampard____
20.01.2013 05:46

Който не е гледам Челси - Барса през 2009г. нека да го направи и добре да преброй дузпите, без пристрастия (мача е отминал) като стигнете до 5 може да спрете да го гледате! Тогава Челси ги наби в наказателното им поле и ги държа там цял мач!

Манчестър Юн. не спечелиха срещу Барса на финала пак по същата причина! А причината е, че са съдойски отбор и те не си купуват мачовете, просто съдийте знаят, че трябва да се свири за тях ако искат да продължават да си изпълняват професията и за напред!

Относно купуването на мачове... Мачове се купуват и се уговарят ЯКО в Англия (както и във всяко друго първенство) , колкото и да не искам да го повярвам. Играят си на първо/краен (Челси-Саутхямптън пресен пример) на точни резултати, на брой голове и какви ли още не комбинаций... Но в Англия нещата няма да се разкрият, защото от всичко това печели и държавата! Само в ШЛ не се уговарят и не се купуват мачове, нито съдий - там е ясно - Барса трябва да иде възможно най-далеч! Незнам причината, но е ФАКТ, че са съдийски отбор! Ако се купуваха, нямаше миналата година грандовете от Манчестър да отпаднат още в групите, както и Челси тази година... те ще си избият парите във вътрешното както вече става *sad*

Истината боли, но тя трябва да се знае! Но това не ни пречи да си подкрепяме отбора, нямаме друг избор!

CHELSEA FOREVER *beer*

fena_man_utd
19.01.2013 09:39

полуфинала на шампионска лига през 2009 между отборите на Челси и Барселона, когато не бяха дадени около 5 дузпи за Челси тогава всеки разбра, че мача е купен.Значи щом не с дадени толкова дузпи мача е купен.Стига глупости! Тогава наистина имаше 1-2 дузпи,но цели 5 е леко казано пресилено.За подпирането на Юнайтед мога да кажа,че в някои мачове може да го има,но без доказателство нищо не може да се твърди и единствено си оставя само съмнението.

Chelsea_Boy_Fan
20.01.2013 10:50

Да знам, когато го прочетох си видях грешките писах го бързо в четвъртък понеже мислих, че е крайния срок.

Gravedigger988
20.01.2013 00:17

То да беше само пунктУацията, хубаво щеше да е...

GunnerTillDie
19.01.2013 20:48

Той пунктоацията я няма за нищо :Д

Gravedigger988
19.01.2013 20:05

Абе, хубава ти е статията, ама защо поне не я написа грамотно?

Chelsea_Boy_Fan
19.01.2013 17:34

Moмомче ти футбол ли гледаш или хокей ?!?!?! Мога да ти кажа, че точно 5 дузпи не бяха отсъдени за Челси срещу Барса през 2009 година !

dexter
19.01.2013 03:28

Челси Рент Бооойс, Челси Рент Бооойс *lol**lol**lol*

RedToDeath
18.01.2013 21:30

Ако Юнайтед си уговаряха мачовете и подкупваха съдиите, то нямаше да го правят срещу Ливърпул, Челси или Манчестър Сити, а щяха да подкупят съдията на финалите на ШЛ с Барса. Използвайте мозъка си, моля! *smile*

ceco26
19.01.2013 00:43

ха-ха-ха...ми то щеше да е върха на айсберга с наглост от ваша страна... по темата-не ми се дават обяснения, но на кратко-все повече футбола става просто една мнооого добра инвестиция-футболистите все повече пари вземат, а самите шефове и милиардери правят какви ли не игри от букмейкърските къщи, които също печелят добре... трансферната цена пък може много да повлияе на даден играч-или чрез мнението на останалите за него, или просто чрез самите му пари, особено ако е изгряваща звезда /като журналетата да го кажем/ а за Тито-пфф, да сложат дори оня прехвален швед /Свен некъф си/ или някой друг...но дори да приемем, че Тито реално е направил нещо за резултатите на тима, то е рано-още не е взел 6 купи като Пеп, нито дори тия от времето на Стоичков и Кройф, за които се споменава

don_xavi
18.01.2013 20:33

според мен има уговорени мачове в големите първенства ! преди две седмици ми стана много съмнителен мача челси-к.п.р 0-1. предния мач челси биха астън вила 8-0 , а следващтия падат от последния в класирането к.п.р като домакин , почти без удари към вратата. а следващия биха категорично стоук сити 0-4 като гост! нещо се случи на мача с к.п.р и не вярвам победата да се дължи от назначаването на хари реднап ! другия съмнителен мач според мен е нордселанд-ювентус 1-1 ! другите отбори в групата ги смазаха като гост , а точно юве направи X !

SuperSizee
18.01.2013 20:07

Не може да се даде дефиниция за това отбор на времето, защото за всеки период даден отбор е номер 1. Нима Барселона с Кройф и Стоичков не са направили революция като тази на Пеп с 14 купи?

agger5
18.01.2013 19:24

За мен тук има доста истина ама какво да ви кажа всеки си има мнение ... Но мислите ли ,че толкова лесно се отказват големите пари ... Особено миналия сезон Сити как спечелиха титлата в последния мач много интересно ми стана в продължението 2 гола да вкарат ,но няма невъзможни неща наистина може и да няма нищо нагласено ама Сисе от QPR се радваше повече от Насри когато отиде при него. Голям кеф за двамата французи. В всяка лъжа има малко истина !

Chelsea_Boy_Fan
18.01.2013 19:00

Признавам имам грешки и с право ме критикувайте, обиждайте.

ivanrealmadrid1
18.01.2013 19:29

на мен ми хареса брат , написал си го по твой начин с твои думи , а не като всяка друга статия с изтъркан стил *lol*. ще те критикувам само за 1 - пак малко си ги нахранил някои отбори , трябваше още.

Chelsea_Boy_Fan
18.01.2013 18:57

Може малко да съм прекалил с Юнайтед целта ми не беше да обиждам или да хейтвам даден отбор, а да напиша статия явно, която да е интересна на всички, но явно не ми се е получила.

labradora
18.01.2013 18:25

Проблемът е, че се дават колосални суми за звезди, а не се поддържа ДЮШ!

panew
18.01.2013 18:14

Въпреки че не харесвам Юнайтед, тъй като съм фен на Челси, обаче ... Winner доста прекаляват с изказванията за Юнайтед, личи си хейта..

solskjaer20
18.01.2013 18:07

Ебати пристрастната статия честно *lol* Като оставим "малАк" настрани, да видим.. Да речем, че Ман Юнайтед купували мачове - ок.. *lol* "В Примера дивисион не мога да се сетя за случай.." Моля ви, това не е гласът на фена. Това е гласът на някой от вашето тиймче. Всеки себеуважаващ си се фен знае за хилядите съдийски грешки (така да го кажа) в полза на Барселона и това не е тайна дори за самите фенове на този отбор. Признавам, много.. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много грешки и спорни отсъждания се свирят последните 2-3 години и не само в полза на Юнайтед или Барселона. Цялата истина е, че няма как да разберем дали мачове се купуват или не. Да го правиш в такива големи първенства, трябва да си бая майстор. *wink*

svetoslav.kirpiev
18.01.2013 18:04

Кви са тия глупости вие искарахте всичко корупция Във полза на доста отбори се правят грешки на по големите по често но не смятам че е вид корупция а просто слаби Съдии, примерно САФ доста добре знае как да се справя с тях преид мачовете след мачовете с поведение и изявления просто по няккъв начин им въздейства но това не е негов проблем щом го може защо не , вярно в някой мачове съдиството е голям проблем но не мисля че в първенства Като Англия и Испания има кой знае каква корупция говоря за горните нива на държавите,фен съм на Челси и нас са ни подпирали и повечето отбори но това е футбола.. и защо да трбва да амирирам играчи като Меси и к.Роналдо ? мен примерно мн ми допада играта на Стоук Сити играят мъжки здрав як футбол играта в крайна сметка е контактен спорт а не като ги бутнат и да се счупват да падат..

overdrive
18.01.2013 17:19

Абе какви са тия въпроси бе уинър?? И статията е много зле ..

TheFruitMaster
18.01.2013 15:56

Много... "непрофесионален" коментар, мое мнение де... това са някакви съчинения, които не се основават на никакви факти - хипотези и предположения, за които в голяма част съм съгласен, но думите трябва да се подкрепят с факти иначе звучат депутатски *smile* Идеити на автора са чудесни, но начина на изразяване не е добър *smile* Честито на Тодор, браво за усилията, които е положил *smile*

terrorblade
18.01.2013 15:53

1.Сигурно има някакви уговорки,но футболът в топ първенствата е далеч "по-футбол".Това,че стават изненади не значи,че става дума за уговорки.КОлкото е по-висока е класата на отборите в шампионата толкова по-голяма вероятност за изненади.В малките първенства един гол решават мача в повечето случай,заради липса на класа.
2.Щом се понесе слух,че и в ШЛ се уговарят мачове,няма какво да си говорим за България.
За Юнайтед и съдиите станахте банални.Няма голям отбор,които да не е облагодетелстван от съдийски решения.А иначе,че ги подпират леко е вярно, това може би се дължи на лоби,което Юнайтед има във ФА(подобно на Барса в УЕФА).Но да подкупва съдии надали.А че Италия са тотаджийска страна,това на всеки е ясно.
3.ГОлемите суми пречат,това и УЕФА го знае,затова се опитва да въведе финансовия феърплей(нещо което не смятам.че ще успеят да въведат,просто защото в момента няма отбор,които да няма дългове и ако се започне от нулата тези пари които дължат отиват някъде в пространството).Решението е подобно на Ботев и Рейнджърс.Независимо дали си Ман Юн,Барса,Реал и т.н.,сериозни наказания(изхвърляне от евротурнири,глоби,пращане в по-долни дивизии)няма друг начин.

a00011
18.01.2013 17:02

Няма отбор който да не е страдал или да е бил облагодетелстван от съдийските грешки , но когато тези грешки са в голямата си част в полза на един отбор , говорим за корупция . Има я на всякъде в България и Италия повече , по-малко в Англия и Испания , но я има. Да се съди за възрастта на автора на даден коментар/статия по правопис и изразни средства е несериозно . Може да си на 12 и да имаш по-добро образование от човек на средна възраст. Няма ли вероятност грешката да не е от незнание а от несъзнателно натискане на погрешният клавиш ? Вие не правите ли грешки ?

Manchester_1878
18.01.2013 17:02

Аз пък помня мачове срещу Челси в които тези подаръци са им печелили титлата. И не говоря за мача, в който Дрогба беше в 2 метра засада,защото зачетоха нередовен гол на Македа тогава, а за първия мач същия сезон,когато Челси ни биха с 1-0,а гола им падна след нарушение,Джон Тери направо направи суплекс на защитника ни и вкараха гол,а накрая ни биха с 1 точка разлика. Миналата година дадоха мега измислената дузпа за Нюкасъл и загубихме титлата. Всеки отбор го подпират,да по-големите повече,но нормално е да не режеш толкова отбор,който се бори за титлата. Ако Пуул бяха топ отбор и тях щяха да ги подпират,но ти си пристрастен,защото си им фен. И е нормално да ни мразят при положение,че 3 от отборите се борят с нас за титлата, а Л'Пуул ги надминахме по титли и ги е яд,а и поради факта,че в момента са слаби.Така че по-добре си гледай твоя отбор и стига мразил Юнайтед *wink*

biser_gerrard
18.01.2013 16:43

Кой говори сега за Ливърпул ? Тва, че сме слаби в момента и че от няколко години насам отбора ни е в криза няма нищо общо с купените мачове на Юнайтед. ОК - миналия мач ни надиграхте и ни бихтте просто защото сме мега слаби в момента.Но я си спомни предния мач между Юнайтед и Пуул ? Или да ти припомням онова 3:0 за Челси срещу Юнайтед когато Уеб ви подари 2 тотално измислени дузпи.Вас ви мразят сички английски фенове не само тези на Пуул.Питайте феновете на Сити, Челси, Арсенал, Тотнъм и кой ли още не.Просто тва е истината и ви боли като ви я натякваме но ТОВА Е РЕАЛНОСТТА.Как пък все така "случайно" съдийте правят грешка СЕКИ ПЪТ във ваша полза ? Аз не помня някой мач Юнайтед - Пуул или Юнайтед - Челси или Юнайтед - Арсенал, когато съдията да сбърка "случайно" в полза на Челси, Пуул или Арсенал.Все грешките са в полза на Юнайтед...И после ми говори, че не са ви съдийски победите и титлите........

kiksan40
18.01.2013 16:27

Явно си някакво хлапе, което е свикнало да хули, псува и критикува другите отбори за да отклони вниманието от Трагедията около своя отбор! От години насам феновете на Ливерпул си намират оправдания за слабите изяви на техните любимци. Във всеки мач в който има съдииска грешка в мач на Манчестър Юнайтед, и тази грешка е в ущърб на другия отбор, всички Вие фенове на Ливерпул, Ситъ, Челси и т.н. си отваряте големите мръсни усти и започвате да мрънкате, че сме били "Бутани" от съдиите. Нека ви задам въпроса така: Защо Вие, всички тези които говорите затова, че сме подкрепяни от съдиите, Мълчите когато Вашия отбор получи - спорна дузпа, отбора ви вкара гол от засада, или пък изгонят незаслужено играч на противника ви в някой мач? Защо когато Юнайтед бъдат ощетени в мачовете си не обелвате дума? -Истината, че повечето сте едни недорасли хлапета и хейтърчета.

Manchester_1878
18.01.2013 16:23

Мисля че ви смазахме миналия мач без съдии? Добре че след 2рия гол спряха да играят,че отиваше на разгром резултата. Ами почнете и вие да си купувате съдии, а не 35 милиони дървета като Керъл *wink*

biser_gerrard
18.01.2013 15:57

Юнайтед ли не си нагласят мачовете бе хахахаахахаа*joking**joking**joking* Най-гнусния и съдийски отбор сте вие.ВИНАГИ АМА ВИНАГИ в дербитата като ви трябва помощ и я получавате.Така че ако в Англия има уговорени мачове то това са мачовете тояо на ЮНАЙТЕД.Те си имат дружинка от 3-4 съдии, които винаги са насреща.Така че не ми се прави на много интересен *wink* Не случайно ви викат Съдийчестър *wink*

Strraxo
18.01.2013 15:47

Ах колко мразите Юнайтед ах с колко омраза пишете

Отговор
:
10

18.01.2013 16:15

Има нащо , отбор на 30 години какво може да се пише за него ?

toki_
18.01.2013 15:36

Не ми хареса, Според мен има доста глупости

toki_
18.01.2013 15:57

Същото имах предвид и аз, само че всеки си има мнение. На мен също ми изглежда, че тази статия е написана от някое дете, самите изразни средства са такива и наистина са глупости, да уреждаш мачове в ШЛ ..

norwich_ajax
18.01.2013 15:48

Доста глупости ли ??? Това е най-неадекватната статия, която съм чел.И ако тази е най-добрата, която са им пратили по-добре да закриват тая рубрика.Като изключим изключително неграмотния правопис и словоред (все едно някой 12 годишен я е писал) един тон простотии...В Агнлия се уреждали мачове *lol**lol**lol* Просто без коментар........