0:3 от Холандия и пак на финал?!

13:21
0:3 от Холандия и пак на финал?!
През последните дни Роберто Донадони бе разкъсан от медиите както в Италия, така и по цяла Европа, заради трагичното представяне на неговите възпитаници в изминалата среща с Холандия и последвалата загуба с 0:3.

Грешна била тактиката! Защо Лука Тони бил сам напред, Панучи бил стар и вече много бавен, защитата действала неадекватно и още много други мнения, изразяващи всевъзможна критика.

Но каква е истината........? Истината е, че Холандците изиграха най-силния си мач от години насам и спечелиха заслужено.

В срещата адзурите създадоха достатъчно положения и доста повече от обикновено, но просто нямаха късмет и точност в завършващата фаза, за да реализират попадение. Пропуските на Ди Натале и Лука Тони през първата част, фаула на Пирло, ударите на Дел Пиеро покрай левия страничен стълб на блестящия в срещата Ван Дер Саар и умопомрачителния пропуск на Фабио Гросо са все моменти, които могат да обърнат развоя на срещата и да вкарат мача в съвсем друго русло. За сметка на това, Холандия отговори с блестящи подавания, бързи контраатаки и убийствена точност в завършващата фаза, използвайки всяка възможност за нападение.

Все пак срещата отмина, а с нея отмина и най-лошото за Италия на това Европейско. Защо ли.........? Ами защото Донадони ще направи промени в състава и "макаронаджийте" ще се завърнат много силни още в срещата с Румъния!

Защото отбора има нужда от промяна, има нужда да се появят направилите страхотен сезон с Рома Де Роси и Перота, които да заменят изчерпаната средна линия в лицето на Гатузо и Каморанези. Ще се появи и Киелини, който заслужава да му бъде даден шанс на такъв голям форум, ще видим нестандартните Касано и Дел Пиеро, които имат фантазията да направят играта на Италия различна и трудно предвидима. По този начин ще се промени облика на шампионите и те ще се превърнат в много по-голяма енигма за своите съперници. Италия разполага с великолепни играчи и трудно бих повярвал, че адзурите ще си заминат рано рано от Австия и Швейцария. Групата наистина е изключително трудна, а старта на кампанията повече от разочароващ за Донадони и компания, но сега е най-подходящият момент Италия да прояви своя характер на победител. Националите от "ботуша" са доказали, че са най-силни, когато са отписвани от всякакви сметки и са притиснати до стената.

Е, моментът за тях дойде. Да му мисли Испания!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

izpwrc
13.06.2008 16:58

Няма лошо да си фен на Италия , но не успях да се разплача докато четох статията!