Голеади от Манчестър Сити и Челси, победа и за Юнайтед

08:58
Голеади от Манчестър Сити и Челси, победа и за Юнайтед
60 гола в последните му 72 мача във Висшата лига е форма, която превръща Робин ван Перси в страшилище. Холандецът е с ключов принос за първото място в класирането на Манчестър Юнайтед, който при всички положения ще посрещне празниците като лидер. Суонси няма да е лесна хапка за „червените дяволи”, а и миналия сезон тимът на Сър Алекс Фъргюсън спечели трудно в Уелс с 1:0 с гола на Хавиер Ернандес.
Манчестър Сити се изправя срещу последния Рединг в търсене на завръщане към победите у дома, а Челси ще изиграе първия си мач във Висшата лига след като се прибра от Япония. Всичко това – в 18-ия кръг на английския елит.

22 декември, събота
14:45 часа: Уигън - Арсенал

Четири мача без победа и Уигън отново се озова в зоната на изпадащите. Миналия сезон Арсенал спечели с 4:0 тук, но пък падна с 1:2 на „Емиратс” през април. „Артилеристите” са побеждавали „Латикс” в 10 от изиграните 14 двубоя. Сега те ще гонят третата си поредна победа в шампионата, за да останат близо до топ 4. Странно или не, голмайсторът на „топчиите” до момента в елита е Санти Касорла (7 попадения).
Прогноза: гол/гол

17:00 часа: Манчестър СитиРединг

Рединг таи надежди да спре серията си от шест поредни загуби в лигата, но пък отива на стадиона на шампиона Манчестър Сити. Вярно е, че „небесносините” загубиха последното си домакинство, но после веднага се върнаха на пътя на победите. „Кралските поданици” все още нямат суха мрежа в гостуванията си, но пък могат да натрупат кураж от статистиката си срещу Сити във Висшата лига – три успеха от четири двубоя. Всичко друго освен успех ще гарантира на Рединг последна позиция в класирането във Висшата лига навръх Коледа. Хубава идея е да се търси гол на Карлос Тевес, който ще е негов стотен в кариерата му в английския елит.
Прогноза: над 3,5 гола

17:00 часа: Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс

След 6 загуби за 7 кръга Нюкасъл се озова на 15-то място. Куинс Парк Рейнджърс пък спечели при 17-ия опит през този шампионат. Сега Хари Реднап трябва да сложи край и на дългото очакване за победа навън – последната е от ноември 2011 година. Хубаво ще е за „свраките”, ако някой различен от Демба Ба започне да вкарва голове. В редиците и на двата съперника има немалко контузени; и ако при домакините това вече е нещо рутинно, то гостите ще трябва да сглобят състава си без шестима играчи.
Прогноза: гол/гол

17:00 часа: Саутхямптън - Съндърланд

Драстично подобреното представяне на „Сейнт Мери’с” извади Саутхямптън от зоната на изпадащите. „Светците” не са губили вкъщи в четири срещи. Те се радват на добра успеваемост срещу Съндърланд във Висшата лига – имат само три поражения от десет сблъсъка. „Черните котки” са с един успех в предишните шест кръга. Тези тимове не са се срещали в елита от януари 2003 година, когато Саухтмяптън спечели с 1:0 с гол на Джеймс Бийти.
Прогноза: X

17:00 часа: Тотнъм - Стоук

Голът на Ян Фертонген срещу Суонси миналия кръг изпрати Тотнъм в Топ 4. Сега „шпорите” трябва да затвърдят позицията си в четворката срещу Стоук, с който не успяха да се справят в общо три двубоя през миналия сезон. „Грънчарите” не са печелили в Лондон от май 2010, когато надиграха Фулъм с 1:0. Оттогава са идвали 13 пъти в столицата и са записали три хикса и десет поражения.
Прогноза: 1

17:00 часа: Уест Бромич - Норич

В петте най-силни първенства в света само един отбор се намира в по-добра форма от Норич – и това е Барселона. „Канарчетата” са без загуба в десет кръга, а зона „Шампионска лига” стои на четири точки от тях. Уест Бромич сложи край на серията от три поредни поражения, завършвайки 0:0 с Уест Хям. „Дроздовете” загубиха два пъти от този съперник на свой терен през миналия сезон – веднъж в лигата и веднъж за ФА Къп, като резултатите бяха еднакви – 1:2. УБА има един успех от скорошните пет опита вкъщи срещу Норич във всички надпревари.
Прогноза: над 2,5 гола

17:00 часа: Уест Хям - Евертън

Уест Хям има една победа в рамките на последните шест двубоя, като за това си има обяснение – Сам Алардайс се бори с куп кадрови проблеми. На всичкото отгоре „чуковете” се изправят срещу неудобен опонент, който не са побеждавали от април 2007 година (общо девет срещи). Евертън е с осем хикса в предишните 11 двубоя, а освен това е с три поредни равенства срещу Уест Хям. Наказанието на Маруан Фелайни вече тече и той ще пропусне кръговете по празниците.
Прогноза: X

22 декември, събота
19:30 часа: Ливърпул - Фулъм

Брендън Роджърс направи интересно изказване през седмицата, свързано с умората в някои от ключовите футболисти и нуждата да им бъде дадена почивка. Дали обаче той е готов да посегне към ротациите още преди Коледа? Едва ли. „Червените” претърпяха най-тежката си загуба у дома за повече от три години , отстъпвайки с 1:3 на Астън Вила. Ливърпул не се радва на добра форма на „Анфилд”, където е взел 12 точки от 27 възможни. Гостът този уикенд - Фулъм, пък се чувства удобно на този терен и в последните си четири идвания падна веднъж, като и допусна само един гол. „Котиджърс” записаха дубъл над клуба от Мърсисайд в миналия сезон.
Прогноза: Н/Г

23 декември, неделя

15:30 часа: Суонси – Манчестър Юнайтед
Суонси натрупа две поредни загуби, след като преди това се намираше в превъзходна форма. Ред е на домакинството срещу лидера, срещу който „лебедите” претърпяха две загуби в миналото първенство. Манчестър Юнайтед със сигурност ще посрещне Коледа като лидер, но целта е дистанцията до Сити да бъде съхранена. Робин ван Перси има общо 15 гола в 21 мача за „червените дяволи” и изглежда няма кой да спре серията му.
Прогноза: 2

18:00 часа: Челси – Астън Вила
Челси се завръща към Висшата лига след участието си в Световното клубно първенство, а разликата до лидера Манчестър Юнайтед е 13 точки. „Сините” и Астън Вила си отбелязаха 16 гола в последните три мача помежду си, в които си размениха по победа и направиха един хикс. Вила няма поражение в пет кръг, а в последните си две идвания на този стадион наниза шест попадения.
Прогноза: над 2,5 гола
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gerrard_LFC8
22.12.2012 16:55

Лесни и резултатни победи за Челси и Сити, трудни победи за Ливърпул,Тотнъм и Ман Юн *beer*

headhunters
22.12.2012 13:51

Както прогнозирах РАЗГРОМ срещу с Лийдс с поне 4,5 гола и познах, същото ще стане и тук *wink* Астън не са кой знае какво сега и ще ядат много пердах, + това ще играят на нашия стадион.. тоест това е най-твърдата 1-ца за деня + над 3.5/4.5 *wink*

labradora
22.12.2012 13:11

Уигън-Арсенал-Х
Сити-Рединг-1
Нюкасъл-КПР-Х
Саутхямптън-Съндърланд-1
Тотнъм-Стоук-1
УБА-Норич-Х
Уест Хям-Евертън-Х
Ливърпул-Фулъм-1
Суонси-Юнайтед-2
Челси-Вила-1

RedArmyUnited
22.12.2012 12:06

Уигън - Арсенал 2
Манчестър Сити – Рединг ХК1
Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс1
Саутхямптън - Съндърланд Х
Тотнъм - Стоук 1
Уест Бромич - Норич 1
Уест Хям - Евертън X
Ливърпул - Фулъм 1
Суонси – Манчестър Юнайтед 2
Челси – Астън Вила ХК1

Tishoff7
22.12.2012 11:44

Челси – Астън Вила - Твърдо 1 , 5 : 1 за Челси

Tishoff7
22.12.2012 12:14

Мачовете ни с Астън Вила винаги дават много голове . Мисля , че последните 4 мача са все над 2.5 . Отбора ни загуби много до сега през сезона и е време да почнем да бием . 5 - те ни гола срещу Лийдс за 35 минути говорят много / Да , ясно е къде е Лийдс и къде Вила / ама да вкараш 5 гола за 35 минути на труден отбор като Лийдс не е малко . 5 : 1 , разгром над Вила и това е . KTBFFH !


22.12.2012 11:53

Не искаш ли 20:1?

Tishoff7
22.12.2012 11:42

Уигън - Арсенал 2
Манчестър Сити – Рединг 1
Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс 2
Саутхямптън - Съндърланд 2
Тотнъм - Стоук 1
Уест Бромич - Норич 2
Уест Хям - Евертън X
Ливърпул - Фулъм 1
Суонси – Манчестър Юнайтед 2
Челси – Астън Вила 2

ReDeViL666
22.12.2012 11:22

Уигън - Арсенал 2
Манчестър Сити – Рединг X
Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс X
Саутхямптън - Съндърланд НАД 2.5
Тотнъм - Стоук 1
Уест Бромич - Норич X
Уест Хям - Евертън X
Ливърпул - Фулъм X2
Суонси – Манчестър Юнайтед 2
Челси – Астън Вила X2

bareleshow
22.12.2012 11:17

Уигън - Арсенал 2
Манчестър Сити – Рединг 1
Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс 1
Саутхямптън - Съндърланд 2
Тотнъм - Стоук 1
Уест Бромич - Норич 1
Уест Хям - Евертън X
Ливърпул - Фулъм 1
Суонси – Манчестър Юнайтед X
Челси – Астън Вила 1

Rafael_da_Silva
22.12.2012 10:55

Уигън Атлетик-Арсенал 1:2

Манчестър Сити-Рединг 4:1

Нюкасъл Юнайтед-Куинс Парк Рейнджърс 2:1

Саутхемптън-Съндърланд 2:0

Тотнъм Хотспър-Стоук Сити 1:0

Уест Бромич Албиън-Норич Сити 1:1

Уест Хям Юнайтед-Евертън 2:2

Ливърпул-Фулъм 3:1

Суонзи Сити-Манчестър Юнайтед 2:3

Челси-Астън Вила 3:0

Очаквам труден успех на Манчестър Юнайтед срещу Суонзи. Все пак "лебедите" са домакини в този двубой и на Юнайтед няма да им бъде никак лесно да се справят, като се има в предвид, че само срещу Нюкасъл, през този сезон, успяхме да бием по-убедително като гости (тогава победихме с 3:0). А иначе изобщо най-убедителната ни победа през този сезон беше срещу Уигън Атлетик с 4:0 на "Олд Трафорд" в четвъртия кръг. Що се отнася до другите мачове. Смятам, че Челси и Манчестър Сити ще спечелят без проблеми своите мачове срещу Астън Вила и Рединг. Иска ми се и Сити и Челси да загубят точки, но това няма как да стане, като се има предвид съперниците им, които според мен не са от чергата на "гражданите" и "сините от Лондон". Ливърпул пък очаквам и те да бият. Със сигурност "мърсисайдци" още сънуват кошмари от Димитър Бербатов за хетрика му през Септември, 2010 година срещу "червените" още, когато носеше екипа на Юнайтед. Смятам, че в тази среща Бербатов ще отбележи гол, но това няма да стигне на Фулъм да измъкнат точки от "Анфийлд Роуд". Арсенал също смятам, че ще бият като Ман Юнайтед - трудно.

panew
22.12.2012 09:46

Уигън - Арсенал X2
Манчестър Сити – Рединг 1
Нюкасъл – Куинс Парк Рейнджърс - X
Саутхямптън - Съндърланд - 1
Тотнъм - Стоук - 1
Уест Бромич - Норич - X2
Уест Хям - Евертън - X
Ливърпул - Фулъм - 1
Суонси – Манчестър Юнайтед - X2
Челси – Астън Вила - 1