Winner.bg Ви пита: Трябва ли във футбола да се въведе видео повторение?

12:02
Winner.bg Ви пита: Трябва ли във футбола да се въведе видео повторение?
Може би често ви се случва да чуете нещо от рода на: "Какво да кажа сега на момчетата? Плачат в съблекалнята. Съдията ограби труда на футболистите". Да..., не веднъж и два пъти играчи и треньори са се оплаквали от съдийските отсъждания и са обвинявали мъжете в черно за провала на отбора им. В някой случаи с право, в други без никакво основание. Преди време правих едно интервю с рефер, който 30 години свири мачове в селските групи. Знаете там как е. Пъдарят, кръчмарят, месарят и пр. дебнат всяка грешка и ако влязат на терена... ти няма да излезеш жив оттам. Та въпросният съдия ми каза, че веднъж един "леко" недоволен футболист го понабил на терена заради негово отсъждане, но после му се извинил, признал, че не е прав и дори поканил съдията на сватбата си, след което станали големи приятели.

Да, реферите са хора и също грешат, но когато спорните им отсъждания са в най-важните мачове, то тогава страдат футболисти, ръководство, фенове и т.н. Една съдийска грешка често води до уволнения, големи финансови загуби, срив на даден отбор и т.н.

Вчера мениджърът на Тотнъм Хари Реднап коментира, че дузпата, която Хауърд Уеб свири в полза на Манчестър Юнайтед срещу Тотнъм при резултат 2:1 за "шпорите" е била повратният момент в мача. Реднап сподели още, че четвъртият съдия би трябвало да изгледа ситуацията на близкия телевизионен монитор и да сигнализира главния.

Сигурно се сещате за редица моменти, в които спорните или неправилните решения на мъжете в черно волно или неволно са "ограбвали труда на момчетата". На прима виста се сещам за "златната ръка" на Диего Марадона, но има стотици подобни случай, в които съдията просто няма видимост, колебае се или просто умишлено си подпира някой от отборите.

В този ред на мисли ви питаме следното:

► Трябва ли, по подобие на хокея, и във футбола да се въведе видео повторение? Тоест, при най-спорните ситуации мачът да се спира, съдията и неговите помощници да отиват до монитора, да изгледат няколко пъти внимателно ситуацията и да вземат правилното решение.

► Предложение за въвеждане на подобно правило има от доста време, но до сега не са направени сериозни стъпки за приемането му? Защо е така според вас? На кого пречи едно подобно революционно въведение?

► Някой са на мнение, че постоянното спиране на играта и тичане на съдията до монитора ще убие темпото и ще направи футбола бавен и разпокъсан. Съгласни ли сте с подобно твърдение?

\"\"


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

petrolet
27.04.2009 22:48

Абсолютно за,така няма да се плюят садиите , зрителите ще виждат реалноста такава каквато е ,както и това ще помогне за премахване на
корупцията в този спорт.Когато садиата вижда едно нещо няколко пъти и това го вижда и цял свят,той не може да каже на черното бяло, колкото и да са му платили.За по-добрият и честен футбол съм !!!

LirokriL
27.04.2009 20:52

Това са пълни глупости футбола си е спорт с история ако се ваведат такива простотии не че ще убият играта ми и толко хора нема да го гледат

gesh123
27.04.2009 19:51

СПОРЕД МЕН ТРЯБВА ДА СЕ ВАВЕДАТ ВИДЕО ПОВТОРЕНИЯ ПОНЕ ЗА ДУЗПИТЕ ,А НЕ КАТО В НЕДЕЛЯ КОГАТО ЗА МАНЧЕСТЕР НЯМАШЕ ДУЗПА СРЕЩО ТОТНАМ

Kimi_R
27.04.2009 18:49

Аз съм твърдо против въвеждането.Дори и с видеонаблюдение как точно ще се определя една ситуация в чия полза ще е?За мен на мача на Юнайтед с Тотнам имаше дузпа,но според някой друг- няма.Тогава кой ще определи кое е правилно.Пак остава субективизма *wink*

tedino
27.04.2009 18:29

Добре,ако се въведе четвърти съдия,то дейностите на главният ще станат почти формални,като всичко ще се казва от допълнителняит съдия...

Pavel_BG
27.04.2009 17:41

Абе кой ви казва, че играта трябва да се прекъсва за дълго време! Вземането на решение за дадена спорна ситуация може да става за по-малко от десет секунди, чрез човек, който не е на стадиона и той моментално да съобщава на главния съдия за решението. Така е в баскетбола, хокея и други спортове!

arestigabe
27.04.2009 16:29

трябва, но само за най-спорните положения

tedino
27.04.2009 15:30

Е,не може да се въведе такова нещо,представяте ли си след всяко единоборство във наказателното поле да се иска видео повторение и да се спира играта...просто не може така.Дори и да се въведе някакъв таван на повторенията за даден мач, не на всеки стадион има видео монитор...да не мислете че в долните лиги и в нашата Б и В(че дори и на накои стадиони в А!)има видео монитор-НЕ!А правилата важат за всички...Темпото ще се накъса и играта ще заприлича на една подаванка!НО е добре да се въведе правило да се гледат повторения след мачове,за да се махат картони(нещо което и сега се прави понякога де *wink*  .

guri
27.04.2009 14:57

не нетрябва защото ака въведът видео наблюдение футбола и тръпката в него ще загубят много

krasenco
27.04.2009 14:16

Предполагам на всички ни е пределно ясно,че няма да стане.Ако го направят,то тогава няма да има как да подкрепят големите отбори.

Lu4k0
27.04.2009 13:48

Много добра тема за размисъл относно тази дългосрочно дискутирана идея за повторенията.Според мен обаче вариантът съдията,заедно с помощниците си да притичва през 2 минути и да спира мача на всеки съмнителен контакт е просто абсурден.Още повече може да си представите атмосферата на легендарните стадиони,които се пълнят при всеки домакински мач...Просто недопустимо! Друга идея беше подхваната,където решенията ще могат да се взимат по бързо или евентуално да присъстват повече рефери на терена,най-вече до наказателното поле,но Мишел Платини категорично отказа това предложение,като най-вече изрази мнението си срещу боравенето на по-нови технологии,които развалят човешкото във футбола.И именно това е мотивът му,с който съм абсолютно съгласен - да се запази човешкото във футбола.Колкото и съдията да бъде точен и безпристрастен,все пак си остава човек и всички са наясно с това,и това е една допълнителна тръпка,едно допълнително непредсказуемост,които също са част от играта и това я прави най-великата в света.

barneta_7
27.04.2009 09:10

Аз съм съгласен предпочитам да се спира за момент мача и да се взимат правилните решения, защото постоянно има фенове които недоволстват от решението на съдията !!

thedead
27.04.2009 00:24

radko23 Подкрепям те .. Все пак спорните отсъждания са си част от играта, с тия видео наблюдения ще се развали тръпката от играта..

Pavel_BG
27.04.2009 00:08

Според мен трябва не съдията, а друг човек да следи за спорните ситуации на повторение и да съобщава на главния съдия, което би могло да става за секунди!!!

Br0onX
26.04.2009 23:38

zizinho и аз съм фен на Маньо, проблем?

motors
26.04.2009 22:30

В страните от 3-тия свят като България от къде ще намерят пари за толква техника ???Аз съм да сложат камери навсякъде !!!

zizinho
26.04.2009 22:17

radko23 ,
ти сигурно си фен на Ман Юн...Трябва да се въведе за да бъде заслужен резултата в края на мача!

radko23
26.04.2009 21:27

За мен спорните отсъждания са си част от играта ако има такива видео повторения страста на играта 6е умре

vass
26.04.2009 21:26

по този въпрос може много да се дискутира,ще са прави и едните и другите ...наистина не бива особено на голям форум да се става пръв след спорна ситуация-на пръв прочит се сещам за световната титла на Гремания след доста спорна дузпа вкарана от Бреме срещу Аржентина на световното в Италия,или "гола" с ръка на Марадона срещу Англия,но от друга страна представяте ли си какво ще стане особено в по-селски първенства като нашето,рефера ще тичка на всяка минута да гледа.Правилата са еднакви за всички-въведе ли се това не може примерно да се гледат спорните положения само в А група примерно,а на мач в селските групи да не се гледат...Правилата са такива с много малки изменения от 130 години и важат на всякъде.Може би като компромисен вариант на първо време може да се въведе като арбитраж след мач дотолкова като отмяна на неправилни картони и определяне на оценката на рефера/и той като знае,че ще бъде проверяван би трябвало да се стреми да не греши,поне не умишлено/ и съответно при грешки сурови наказания

SlipKnoT666
26.04.2009 21:22

Според мен трябва да се въведе. Както каза Br0onX има достатъчно спорни ситуации които предизвикват критики към съдиите.

Br0onX
26.04.2009 20:54

Нека се въведе, има достатъчно спорни ситуации който предизвикват критики към съдиите и към играчите. Нека бъде като в тениса, имаш право на няколко обжалвания от страна на капитана на отбора например, това може би е най добрият вариант според мен.

Brunoo
26.04.2009 20:38

Според мен трябва да се въведе. Защото има куп абсурдни ситуации като смешни дузпи и т.н. които не стрябва да са част от футбола. А и освен това на мач тези ситуации не са 10-20 а в най-лошия случай 1-2. Едно-две спирания на играта за по 1-2 минути няма да обие темпото чак толкова.

XFactor
26.04.2009 20:16

Иначе за накъсването на мача - неизбежно е. Сигурно ще трябват накрая да се дават продължения от сорта на 7-8 минути най-малко, което не е особено приятно.

XFactor
26.04.2009 20:13

Е иска ли питане... колко спорни дузпи и фалове ще бъдат отсъждани правилно.. Друг е въпроса как ще се подготвят нужната техника и монитори *wink*

AviMC
26.04.2009 19:03

А защо трябва гл.съдия при спорна ситуация да тича до монитора?Не може ли тъази работа да я свърши резервния/четвърти/съдия и да му го съобщи?!Все пак всички съдии комуникират по между си чрез слушалка и микрофон!
А иначе,видеозаписа може да попречи единствено на отбора който има претенции за нещо,което в действителност не е така.

AviMC
26.04.2009 18:31

Задължително!По видеозапис също да се наказват симулации,ако трябва и голове и картони да се отнемат,защото на видеозапис се виждат неща недостъпни за човешко/съдийското/око!

okocha
26.04.2009 18:13

Заължително е ! Но тогава как ще се купуват мачовете ... Замислете се какво губят ако се въведат видео камерите ? До сега дози въпрос е бил задаван не въднъж , но ефекта ще е същия !!!

terrorblade
26.04.2009 17:56

Трябва да се въведе за може да няма такива изказвания по адрес на някои или друг съдия .На секи се слу4ва да сбърка и в помощ на съдиите трябва да са тези повторения

vladovichev
26.04.2009 17:23

НЕ !!!
Нещо което трябва да се промени - да се премахне правилото за гол на чужд терен. Така няма да има случаи в които тим да се бори за 0:0 след 2:2 в първия мач примерно. С 2 хикса не трябва отбор да продължава.

dindan
26.04.2009 16:32

Resorter,ди да не си съдия ве пич,а като спрат да се карат със съдията колко време отнема,то е ясно,че нашето мение тук в сайта няма да повлияе но аз се надявам,че ще се наложи,все пак сме 21-и век нещата трябва да прогресират,ще може да се види дали е имало засада,или дали е имало симулация и други ситуации

Ghasper
26.04.2009 16:23

Трябва да се въведе и примерно всеки отбор да има право на 3 оборвания на съдийското решение както е в тениса така няма да има скандали боеве караници и излишни картони и играта няма да бъде накъсване толкова често *smile*

beta_hous3
26.04.2009 16:06

Когато са прецакали твоя отборе много гадно ... Както стана с директния червен картон за Седрик Бардон на мача Левски - Шалке при резултат 1- 0 за сините . Нарушението не беше дори за жълт картон . И оттам всичко тръгна надолу за Левски .

Resorter
26.04.2009 15:57

Категорично и безкомпромисно НЕ! Имено заради това, футболът е най-актрактивната игра, заради бързото си темпо, мигновените решения и реакцията на губещият отбор в дадената ситуация! Как си представяте финал на ШЛ, спорно положение, спиране на мача за период от около 5 минути и многобройно гледания на повторението?? Стига глупости! Убива се скоростта на игра, в зависимост от решението, може да се нагласи и крайният изход на двубоя, стандартните 90 минути за един класически мач, ще станат можеби 115, като включим и продълженията, въобще пълни глупости. Хокея си е хокей, футбола не се играе на лед и в зала, пред 5 пъти по-малко публика, да се оправят. Даде ли се началото на футболната среща, колективността и отборната игра небива да се развалят, за да могат играчите си да дадат най-доброто от себе си. Подобни ситуации, биха разколебали и най-добрият футболист на света в представянето му.

krasenchy
26.04.2009 15:50

според мен трябва да се ваведе ! НО с определен брои на на видеопофторения както е в тениса *thinking*

costa
26.04.2009 14:58

Футбола стана толкова бьрз и ако се вьведе такова нещо то един ма4 ще е не 90 а 190 минути *stop*

manekenche96
26.04.2009 14:58

Според мен трябва да има . Защото не всяко нещо могат да видят съдиите . Има много грешки , и заради тези грешки на съдиите се решават мачове . Но и doko80 е прав , ако има може много да се спори !!! Затова аз Мисля да вкарат един 5 - ти седия , защото от повторението всеки един съдя казва своето мнение . Но и става с 4 - ри съдии , главния има 2 гласа , а другте 3 по 1 глас *wink* *thinking*

minds
26.04.2009 14:56

Твърдо ДА така ще се избегнат несъществуващи дуспи, засади, картони и т.н.

drummer
26.04.2009 14:50

КАТЕГОРИЧНО НЕ! Единственото нещо което трябва да бъде направено, ( и то доста отдавна ) е да бъдат поставени камери, наблюдаващи голлинията. И тогава такива голове, като втория на Левски срещу Беласица преди малко, ......няма да бъдат признавани ...?! *erm*

doko80
26.04.2009 14:48

*thumb_down* ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ.ПРЕТСТАВЕТЕ СИ ФИНАЛ НА ШАМПИОНСКА ЛИГА ПРОДАЛЖАВА ОКЛО 4 ЧАСА САМО ЗАШТОТО Е ОСПОРВАН????????????????

Ikonomischeto
26.04.2009 14:46

само хора, който не са се занимавали с футбол искат да има видео наблюдение! Хора вие виждате ли какво пишете?!? играта се накъсва достатъчно от нарушенията, камо ли да се гледа запис на спорните полужения *wonder* Грешки е нормално да се допускат, съдиите и те са хора правят грешки? Футбола ще се обезсмисли с този вид решаване на спорните полужения *stop*
Твърдо против!!!

rusev11
26.04.2009 14:44

Според мен трябва да се въведе защото моя отбор е страдал страшмо много пъти от грешки на съдиите.Вярно получавали са и те помощ но в някой мач който не е толкова важен.Умишленно няма да кайа от кои отбор съм,това не е важното.Според мен трябва да се въведе и то още от новия сезон,но с едно условие-Всеки отбор да има право не не повече от 1, 2 обжалвания.Тоест 2 или 3 такива прекъсвания на мача за 30 сек.няма да го накъсат толкова.

Meepo
26.04.2009 14:41

Изобщо не мога да си представя четеримата съдии седнали на маса прекъснали мача , пият и обсъждат дали има фал, дузпа , и т.н..Пък и проверката за даденото обсъждане ще премахне , бързата игра (особено на Албиона).

geshana
26.04.2009 14:33

Абсолютна глупост би било това при положение че нещата биха се забавили толкова много при почти всяко по успорвано решение !!!

crazyfreak
26.04.2009 14:24

Разбира се,че трябва!!!Може да се въведе като в тениса-всеки от играчите да има право да поиска "ястребово око" по един път,така във футбола всеки треньор да има право по-един път да поиска видеозапис.Така няма да се накъсва играта.А пък и без това не мислите,че тя се накъсва и без това след някое спорно отсъждане,където играчи и треньор почват да протестират???

barneta
26.04.2009 14:22

Футбола ще стане много безинтересен ако се предприеме тове нещо. Просто трябва тези лумпели съдиите да си отварят очите по-добре и да нямат прострастия към даден отбор.

genchooo
26.04.2009 14:15

не требва видео защото нема да има тръпка *wink* така си е от началото на футбола и требва да си остане до края! *stop* *sick*

cazorla
26.04.2009 14:14

Ако се въведе ,то би трябвало да е само, за да се предотвратят фрапантни грешки като случая със Стойко Сакалиев преди години в мача Марек-ЦСКА и за НИЩО повече, т.е. да се ползва само в краен случай, иначе наистина ще се изгуби чара на играта.

nPoC7aK
26.04.2009 14:11

Категорично НЕ, както преди искаха да слагат чип в топката за да се знае дали е преминала гол линията... Абсолютно съм против, цялата тръпка ще изчезне, верно понякога се получават гафове и се отсъжда грешно, но това е играта...

zandor
26.04.2009 14:10

Естествено , 4е трябва да има даже в ма4овете на ман4естер е задължително защото те са най подпираният отбор в Европа просто съдиите можеби испотват някакъв страх от САФ и си свирят ей така си дузпи4ки , просто за да има за да не загубят ман4естер , понеже после ще бъдат уплювани от " великия САФ" смешници друго не мога да кажа *stop*

inspo
26.04.2009 14:05

Категорично против видео повторенията . Харесвам футбола точно в този му вид . Иначе ще е една скучна игра.

bubrek
26.04.2009 14:03

Гласувам с НЕ,просто това ще отнеме от тръпката от любимата ни игра... *stop*

mitakita
26.04.2009 14:02

Разбира се.Във футбола има много спорни ситуаци ,при които съдиите трябва да вземат трудни решения.Затова трябва да има видео повторение!!!

onzzy
26.04.2009 14:02

и ако вдигнат спорна засада и се окаже че няма такава какво след това ще се наредят на същите места и ще продължат твърдо съм против

fena_man_utd
26.04.2009 14:00

Гласувам с две раце за НЕ!Какви са тия простотий ще ми въвеждат системи за следене на топката.Вижда се в тениса по колко време се губи.Питайте ФЕДЕРЕР да ли ги обича тези системи.Ще го кажа може би за 100000000 път,че футбола си е измислен и ние няма какво да му до въвежадаме още,ние само можем да развалиме тази прекрасна игра.

milchetooo
26.04.2009 13:59

ДА ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО *stop* КАКТО Е В НЯКОИ ДРУГИ СПОРТОВЕ

aaron_lennon
26.04.2009 13:43

Според мен ИЗОБЩО не трябва такова нещо , защото ще се загуби тръпката и спора за някое решение! Ако има видео повторение , то само при гол да бъде , иначе при засади , тъчове , аутове , корнери и други НЕ ! ТОВА Е ФУТБОЛ НЕ ТЕНИС! *evil*

denso_90_vn
26.04.2009 13:41

ами мисля че да , но ако има право всеки отбор по веднъж да обжалва ! в противен случай се губи романтиката на спорта ! *wink* *smile*

AriesBG
26.04.2009 13:28

Идеята донякъде е добра , но повече са минусите:1.Ще се загуби доста от динамиката на мача, което в определени моменти е решаващ фактор.2.Излишно ще се удължи времетраенето - докато се видят повторения от различни камери и ъгли .3.Ако се появи спор между съдиите как ще се решава...По скоро не трябва да се дава на разни некадърни съдии да свирят ,след като се преглеждат пропуските им на видеозаписи

NAZARETH
26.04.2009 13:20

Футболът е професионален спорт и около цялото това ритане на топка текат много пари - тази игра е един голям бизнес.

extravaganse_
26.04.2009 13:20

абсолютно задължително според мен трябва да има .. съдиите правят такива скапани грешки понякога че няма накъде *smile*

Palko
26.04.2009 13:14

Ей само да ви кажа че то ва не е Тенис нито Ръгби нито Хокей или нещо подобно тва е футбол то направо да махнат садийте и да си гледат повторенията и да си свират дуспи,фалове и т.н.

memorex
26.04.2009 13:10

Да,като отбор да има право веднъж или 2 да обжалва

Lud1a
26.04.2009 13:07

НЕ видео-повторенията са много трудни за въвеждане. Аз имам следната идея вместо с видео-повторения да се въведе системата Hawk Eye , която се използва във турнирите по тенис на корт. И примерно на полувреме отбор може да има претенции към програмата по 2 пъти. И ще може да се спира играта само за по-специялни ситуации, като червени картони ... голови засади , и спорни моменти. Това ще бъде много по-добре от видео повторения! Но Фифа и Уефа няма да го въведат, за да може да не се премахне човекшия фактор и да не се спре копуването и продаването на мачове.

maistorinho
26.04.2009 12:56

Според мен е абсолютно задължително ,но то трябва да се ползва от 4-ти съдия ,който да си гледка монитора ,и да следи при спорните ситуации да отсъжда ,както тррябва ,за да я няма тая далавера със съдиите ,недоволствата на клубовете от съдии да изчезнат и въобще футбола да се изчисти,
Ако някой се интересува о тенис знае какво е системата "Hawk Eye",какъв е нейния ефект и полезността и...тъй че няма да е лошо енда камерка да следи заедно със съдиите*smile*

baraba89
26.04.2009 12:51

според мен футболът ще стане бавен и скучен а всащност това го отличава от всички други спортове. Така с разни прекасвания и темподобни ще се изгуби блясака и интригата в футбола - ами кого ще псваме тогава за какво ще говорят трениорите и кого ще обвиняваме то ще стане безмислено!!!

Ars3nal40
26.04.2009 12:51

според мен трянва, така може да намалее копуването на мачове

FEnoM3nA
26.04.2009 12:50

абе кви повторения бе тва да не е хокей нали при секи фал ще искат повторение................

Monte_Cristo
26.04.2009 12:43

Ако въведат видео повторения и камери и компютри, няма да има съдийски грешки, емоции и футбола като спорт ще отъпее значително. Не е интересно без емоции и играта няма да е същата. Плюс това съжалете малко съдиите, и те са хора, няма да имат пари да ядат, щом ги уволнят... *smile*

vladislav4o
26.04.2009 12:42

Е раэбирасе сега , че эаради дуэпата Юнайтед са победили , че как иначе.Юнайтед ги навряха в собствената им врата още от началото на полувремето и ги биха с 5-2 и сички се фаштат эа дуэпата.Погледнете ето това видео и се эамислите наистина эа видео повторенията http://www.youtube.com/ watch?v=rQwd1KGQ1B4&feature= related таэи дуэпа лиши Юнайтед от требала а те ще ми говорят эа подкрепа.

manchev90
26.04.2009 12:41

нетрябва да го въвеждат скороста на мача ще се изгуби еидн мач ще се играе по 5 часа а и нали затова са съдиите... каквото видят това да свирят... според мен е глупаво да се въвеждат видео повторения интригата ще изчезне...

SG_favorit_
26.04.2009 12:39

Да, винаги ще има недоволни и в двата случая, но според мен спорните моменти не са чак толкова много, че да попречат на темпото на играта и да я разпокъсат...И все пак, когато има дузпа като вчерашната ,отсъдена за Манчестър, наистина има огромно значение, относно психологическата страна на футболистите и на двата отбора...Трябва да има и видео наблюдение, защото Точно тази дузпа не беше реална и Точно тя обърна целият мач!!!

iulian_rangelov
26.04.2009 12:35

Трябва, защото в някой ситуации страничния си бърка в носа и не свири засада, и последва гол !!!

prodi
26.04.2009 12:35

Напълно съм съгласен, но не футболисти, съдии и ръководство да търчат до близкия монитор, а това да прави ЧЕТВЪРТИЯ съдия. Съгласете се че е най-добрия вариант, но при всички случаи, трябва да се въведе, подобна промяна, за доброто на футбола и най вече за феърплея!!!

daniel_velkov
26.04.2009 12:32

Не! Не трябва да има видео повторение, защото в това е интригата ! *sick*

Julien
26.04.2009 12:32

Не трябва *stop* съдиите трябва да взимат трудни решения .А и недоволни винаги ще има...

tradera
26.04.2009 12:31

Ако въведът "видео повторенията" мачовете ще станат безинтересни, няма да има интрига нито куриозни ситуации *wink*

dakatabg
26.04.2009 12:29

Според мен трябва да има видео повторения,на голем екран на стадиона,всички да гледат какво става.

shitfyyy
26.04.2009 12:28

ДА определено по некоя камера по гредите нема да навреди. В американския футбол как помагат та тук да не могат?

stefko18
26.04.2009 12:25

няма смисал от тези повторения съгласен сам с Palko *stop*

Palko
26.04.2009 12:22

ако въведът видео повторения футбола няма да е футбол всички знаете че ако няма грешки няма да има и голове тогава кво ще гледаме как садийте гледат повторения

Alex
26.04.2009 12:21

Трябва да се въведе видеоконтро,което е доста лесно при толкова много камери!Чисто игрално време за да няма бавене,търкаляне по терена,артистична агония,разкарване на топката за което се дават картони и играчи пропускат мачове!Целта е да победи по-добрия,а не този с повече късмет от съдийски грешки!Но това са мечти,никога няма да се случи!

MarkoPolo
26.04.2009 12:18

Да, едно такова въведение, ще намали значително спорните ситуаций. Но нали невярвате, че пак няма да има недовлни от някой решения на съдията ? Въпреки това футбола ще стане по-муден от непрекъснатите спирания, защото всички треньори, при най-малкото спорно отсъждане, ще искат да се гледа на видеото. А и като знаят, че имат това право, бих казал, че ще има и доста треньори, които за всяко отсъждане,било то спорно или не, ще искат да се гледа на видеото. И след толкова много спирания на играта, футбола от увлекателна и бърза игра, ще се превърне в нещо като балет пред голяма публика. Изобщо не съм съгласен да се въвеждат такива устройства, футбола и така си е много добър, като се замислите почти няма отбор, който да не е бил подпрян и да не е бил "прецакан", това е футбола и това е интригата.

kobrata_kz
26.04.2009 12:18

То аз се чудя как така все още не са го въвели много по добре ще е ако го въведът

nicky9112
26.04.2009 12:15

Трябва Защото Понякога По Нелепи Грешки На Съдиите Отбори Губат Мачове

Aeonflux
26.04.2009 12:14

Ей,тези,които пускат темите са много издребняли фенове,най вероятно на Ливърпул.Защо не пуснахте такава тема,когато Манчестър игра с Евертън и Игуелка спъна Уелбек в наказателното (и си беше чиста дузпа) ами сега???

HacnaHko
26.04.2009 12:14

Да ви кажа чесно тва е много добра идея за видео повторение !!!
Друг е въпроса че големите ги поткрепят на всякаде и прсто при резултат 0:2 съдята вижда идеалната възможност да съживи недосегаемите които с 2 гола пасив трудно можеха да вземат 3-те точки !!

При приемането на такова правило нещата ще си доидат на мястото но много грандове ще го тхварлят

До колко ще се накъсва играта от подобно нещо ли ?!?! Все пак в един мач колко такива ситуации ще има 2-3 ?!?!? Не е оправдано според мен да се твърди подобно нещо !!!

Но ако говорим за български футбол там нещата стоият по малко по различен начин :

1 . Темпото ни на игра е такова че ниама смисъл да бъде накъсвано наще и без тва се мърдосват по игрището

2. Няма как да бъде прието подобно нещо защото "наще грандове" няма как да си вземат доста мачове ако съдята не им подари някоя друга дуспа да не кажа 2

dindan
26.04.2009 12:09

да,според мен трябва,даже мисля,че трябва да се въведе спиране на времето когато не се играе,при това положение чистото игрално време може да се намали на 30 мин. например