Нетрадиционният трансфер за Арсен Венгер удари рамо на Юнайтед

20:33
Нетрадиционният трансфер за Арсен Венгер удари рамо на Юнайтед
Четири опита, четири шута в очертанията на вратата и четири гола. Андрей Аршавин е антитезата на обичайния класен футболист, който Арсен Венгер би привлякъл в Арсенал. Въпреки това, руснакът угаси много от надеждите на Ливърпул за титлата и остави феновете на мърсисайдци в неведение какво точно се случва с техния любим тим.

"Червените" се научиха да бележат по много, но за сметка на това, странно как, забравиха как да заключват своя катинар в защита. Шоуто на "Анфийлд" беше невероятно, но съм убеден, че всеки нормален фен на Ливърпул би предпочел грозно и скучно 1:0 и две точки пред Манчестър Юнайтед в таблицата за временното класиране.

\"\"

Вместо това се появи Андрей Аршавин... Той е всичко, което не е играчът тип "Арсен Венгер". Руснакът наближава 30 години и е изградил стила си на игра в съвсем различни от Висшата лига обстоятелства. Всичко това в синтез с факта, че Аршавин бе привлечен в последните секунди на януарския трансферен прозорец, може да доведе до заключението, че Венгер е направил един от най-екстравагантните ходове в кариерата си на мениджър в клуба от северен Лондон. В лицето на Аршавин не може да се открие необработения диамант, толкова характерен за трансферните цели на френския мениджър на "топчиите", въпреки това в Аршавин има нещо много по-специално.

"Андрей може да играе навсякъде, като най-великите футболисти. В професията съм от много време, но никога не бях виждал играч да вкара четири гола в такъв дерби мач. Наистина е жалко, че не мога да го използвам в Шампионската лига. Това е един сериозен недостатък за нас", казва френският наставник след вчерашния двубой.

Във вторник вечер, можеше да се открие красива простота в задачата на Ливърпул. "Червените" нямаха никакви ангажименти във ФА Къп или Шампионската лига и единственото, което трябваше да направят, е да спечелят останалите си шест мача и да изчакат момента, в който Манчестър Юнайтед отново ще сгреши.

Най- сериозната задача на Ливърпул бе срещу Арсенал, който нямаше мотивация да гони победата на "Анфийлд
". Момчетата на Арсен Венгер още усещаха горчивината от ужасната загуба от Челси в събота. Междувременно, всички в Арсенал мислеха за предстоящите полуфинални срещи в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед... всички, освен един.

Истината е, че мърсисайдци надиграха "артилеристите". Факт е също така, че момчетата на Венгер бяха натикани в своята половина през по-голямата част от срещата. Фернандо Торес и Йоси Бенаюн заместиха по перфектен начин липсата на Стивън Джерард. Но Аршавин ги засенчи.....всички.

\"\"

Руснакът показа, че може да влезе в ролята едновременно на крило, плеймейкър и голова машина, и абсолютно сам просто съсипа Ливърпул. И въпреки, че нито е млада надежда, нито е продукт на школата на Арсенал, Андрей Аршавин доказа, че е бил липсващото зрънце магия в състава на Арсен Венгер. Толкова много класа в толкова малко мачове за Аршавин с фланелката на Арсенал, а руснакът казва, че може много повече...

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

shark2009
22.04.2009 23:15

Помня само ,че бях играл в ЕвротО 2ка за Арсенал и на всеки гол на Аршавин откачах от кеф направо. Обаче първите 2 гола на Аршавин бяха много красиви на 2рия гол направо нямам думи , страшен мач беше.

Jayfrog
22.04.2009 21:55

пишеш името на венгер с малка буква,а викаш че Арсенал ти е любим отбор смятай .. хах *wink*

footskater_sam
22.04.2009 20:55

Мале просто, кото го гледам как играе и като чета такива статии се просалзявам от кеф Аршавин НОМЕР 1 - са венгер да земе и погребняк от Зенит и почваме да мачкаме *smile*