В Левски не знаят какво губят, когато печелят

10:45
В Левски не знаят какво губят, когато печелят
Левски почти стопроцентово ще участва в кръговете на Шампионска лига. Това повелява законът, след като ЦСКА остана без лиценз и без възможност това решение да бъде променено.

В други страни едно подобно развитие на нещата би се приело съвсем нормално. В последно време доста отбори не се справят с критериите за лицензиране, отнемат им се точки, губят права за участие в Европа. Не е прецедент класирането да се пренарежда и дори шампион да губи правото си на участие. И в България нямаше да има никакъв проблем, ако например Литекс или Локомотив София бяха следващата опция след шампиона ЦСКА. Нямаше да има недоволство, нямаше да има брожение, нямаше да се търсят никакви конспирации. Просто такава е буквата на закона и никой не може да я промени. За съжаление на Левски, вторият в класирането е отборът от Подуене. В сегашния случай нещата изглеждат като жестока гавра между вечните съперници, и то не на футболния терен, където дори и най-тежката загуба все някак се преглъща, макар и да големи залъци.

Левски ще участва административно в кръговете на Шампионска лига и от тази паднала от небето печалба, отборът само ще загуби. Дори феновете няма да погледнат с добро око възможността да подкрепят отбора си. А нищо чудно съперниците да излязат и като морални победители, макар че цялата история е изцяло забъркана от тях. Погледнато реално това участие на Левски ще е с най-малки шансове да постигне какъвто и да е било успех поради цял куп причини. На първо място селекцията, която не се прави за лигата, на второ плановете за подготовка, на трето цялата нагласа за следващия сезон. Левски ще участва, но не за да спечели, а за не изложи напълно. До голяма степен това участие може да бъде наречено и присъствие. Най-важното е, от Левски да разберат че точно в сегашния случай не им трябва излишен медиен шум, не им трябват фанфари, не им трябва приповдигнат тон. Нивото на подкрепа за месията е необичайно ниско. Най-добре е тимът да мине някак си през кръга на Шампионска лига и после да се съсредоточи към ясната цел – влизане в групите на УЕФА.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

filip_gb
09.06.2008 11:06

незнам от каде си паднал, но за да напишеш тази безмислена статия явно не си от земята. Как си представяш, че фенове на Левски няма да подкрепят любимия отбор който е носил радос толкова време. Може Левски не заслужено да влиза в ШЛ но ЦСКА спечелват шампионата посредсвом чужди пари (с пари всеки може да спечели (купуват се футболисти има конкуренция между тях) и се печели ).

stenli111
08.06.2008 17:17

ти луд ли си бе ...как няма да подкрепяме Левски ...това ни е любимия отбор САМО ЛЕВСКИ ЗАВИНАГИ .........ЦСКА са един нередовен отбор без право на участие ,ние какво сме виновни...жалко за тях добре дошло за нас ,а и в интерес на истината шансовете на Левски за влизане в групите са по големи ......поне ние имаме борбен дух ,който разбира се на цска е чужд...........и недейте да замесвате други отбори в игричките си ,крайно време е да си платите за шуробаджанащината и зад кулисните игри..........31 титли?..голям виц,май забравяте че повечето от тях са през тоталитаризма ...замислете се върху това и после се бийте по гърдите ...... ЛЕВСКИ това е истината

soul_soul_x
08.06.2008 14:49

Заради такива идиотски статии се предизвикват същите идиотски коментари

No_ConnectioN
Пуснато на
2008-06-08 1134

Жена шофьор, негър скиьор и лефски отбор няма!!!

Makata
Пуснато на
08.06.2008, 1236

ще бъде мн хубаво циганите да се съберат отново на този светъл празник за лефски

soul_soul_x
08.06.2008 14:47

Не стигаше оня Любомир Тасков да пише глупости против Левски, а сега и тоя олигофрен...Айде малко от екипа на winner да си подбират авторите на темите...

Makata
08.06.2008 12:04

ще бъде мн хубаво циганите да се съберат отново на този светъл празник за лефски

lordboni
08.06.2008 11:37

КОМУНИСТИ ВИ СЪЗДАДОХА! КОМУНИСТИ ВИ УНИЩОЖИХА! 60 ГОДИНИ СТИГАТ!

beckham_07
08.06.2008 11:33

Ми мн ясно,че на Левски ще им е трудно в ШЛ,те не са твърдели и дуго.Немога да разбера защо толкова много говориш.Май те яд че ЦСКА няма и във "А" група да играят.Левски само ще спечели от това очастие в Шампионската лига,защото никой няма да очаква от тях да вляза в групите и всеки резултат за тях ще е победа.Тъкмо ще се обиграят за следващатата година и младите момчета ще усетят разликата между Бг шампионат и ШЛ.Ще се мотиварт да станат шампиони тази година и да повторят влизането в групите(дано и нещо повече).Така че няма нищо лошо в това,че Левски ще играе в предварителните кръгове.Това че те е яд за ЦСКА,неозначава че трябва да правиш като Сашко Томо - да казваш че Левски са ти виновни за всичко.Поемайте си вината сами.От този скандал не чорбарското ви има се опетни ами и името на целия български футбол. ГЛОРИ ГЛОРИ МАН ЮНАЙТЕД

Stani_Stavrev
08.06.2008 11:31

Тва големи чорбари го пишат ! Абе ей човек ти от каде си навътре в нещата че няма да си подкрепяме отбора бе ! Тва да не ти е публиката на цска ! ЛЕВСКИ ДО ГРОБ МОЙ ЧОВЕК !

bobi87
08.06.2008 11:21

Ей долен чорбар стига само глупости и стига се занимавате само с ЛЕВСКИ. Не е работа на магарето какво прай стопанина,така че гледайте си отборчето и тва е.

Levski_1
08.06.2008 11:20

Левски няма никаква вина за случилото се,защото е крайно време изкуствено създаденият отбор от Панчарево да разберат,че комунизмът свърши и няма кой да им прави евала най малкото пък в Европа.Стига цял живот са си мислели,че трябва някой да им е длъжен за нещо.Само ЛЕВСКИ и да живее БЪЛГАРИЯ.