Тарикатът Фелипе да Коща

12:05
Тарикатът Фелипе да Коща
Десет мача в "А" футболната ни група, два големи скандала и непрекъснати капризи. В това се състои професионалната кариера на Фелипе да Коща като футболист в България.

Последната изцепка на 24-годишния халф беше на почивката в злополучния за Левски мач с Локомотив София. Португалецът игра безобразно и беше сменен при резултат 0:2. Обиден от това треньорско решение, Да Коща си събрал багажа и духнал от "Герена", без да дочака края на мача. Той вече се изтягал блажено вкъщи, докато съотборниците му обираха псувните след мача от побеснелите запалянковци.

В Левски обаче го търпят и вместо да го изритат на секундата или поне да го пратят за наказание в дублиращия тим, оставиха засега Да Коща да ги прави на маймуни без последствия. Очевидно Батков, Боримиров, Велев и останалите от ръководството на Левски не искат да останат по-назад от шефовете на ЦСКА, които вече се опариха от номерата на своенравния португалец. Той има пет мача със синия екип, в които не направи абсолютно нищо, а преди това игра още толкова за ЦСКА, където активът му се изчерпваше с два голови паса на мача срещу Локомотив Мездра и едно полувреме срещу Локомотив София.

Това обаче се стори много сериозно постижение на шефовете от ЦСКА, които в началото на януари пратиха администратора Кирил Костов да причаква Да Коща с 14 000 евро на летището само и само халфът да не разтрогва договора си заради неполучени суми. Португалецът обаче финтира посрещачите на аерогара "София", скъса си договора и започна да се пазари за повече пари. След като ЦСКА не му ги даде, от "Герена" сглупиха да се вържат на номерата му и Да Коща подписа срещу около 10 000 евро на месец, каквито са най-високите заплати в Левски. Сега не играе нищо и Кокала се чуди какво да го прави.

Оказа се, че шефовете на двата най-големи футболни клуба в България - Левски и ЦСКА, са клъвнали един след друг на най-тъпата въдица, която могат да ти спуснат във футбола.

Да Коща, който някога си е играл в юношеските формации на Бенфика, а след това е носил за по-малко от един сезон екипа на закъсалия за пари английски клуб Лийдс и два слаби гръцки отбора, разиграва преди това същия театър в Румъния. Вместо да си издират очите за португалеца, за ЦСКА и Левски щеше да е по-добре да се заинтересуват какви точно ги е вършил Да Коща миналото лято в северната ни съседка. Според "Газета Спортурилор", в началото португалецът се спазарил за 100 000 евро годишно с Поли Тимишоара, а след това агентите му го предложили на Динамо Букурещ срещу 25 000 евро отгоре. На всичкото отгоре португалецът успял да се скара с треньора на Политехника Душан Ухрин - младши.

Наличието на медицински доклад за травма на футболиста в крайна сметка накарало и двата клуба да се откажат от него.

Южно от Дунава обаче се оказва, че футболните началници са по-балами, и Да Коща бързо е прехвърлен към ЦСКА. Негови представители са португалският агент Оскар Диаш, довлякъл ред други трансферни недоразумения в ЦСКА, както и сръбкинята Катерина Паунич. Да Коща подписва за 4000 евро месечно, плюс бонус от 10 000 евро, който е трябвало да му се изплати до края на октомври.

От ЦСКА свидетелстват, че след доброто полувреме срещу Локо София и двата паса в Мездра португалецът поискал да получава поне по 10 000 евро на месец, колкото е и цената на трансферния провал Гардар Гунлаугсон.

В крайна сметка ЦСКА се разминава с ново изваждане на пари, но пък Левски е на линия с пачките и прибират Да Коща на "Герена" с договор за две години. Момчето обаче не е виновно - луд е този, който дава зелника.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wba
23.04.2009 12:12

Тои Окука си го каза : "Щом е чужденец и не е по-добър от българите,какво прави в България"

xumuk
16.04.2009 15:23

до кога ще се дават луди пари за разни измислени 4ужденци?90 % от тия дето играят в БГ парвенството са на по ниско или на сащото ниво като на балгарските игра4и,само 4е изискванията са им мнооо големи и нямат място в балгарските отбори

MeToDueB
16.04.2009 15:06

Сега ще ти кажа, какво е направил Бербатов .. барби е в приказките, не знам .. Бербатов за 68 минути беше пробягал 7 километра и 230 метра, имаше 80% успеваемост в подаванията и всяка топка минаваше през него. Когато той беше на терена, отборът имаше стил на игра, разиграваше и владееше инициативата в мача, а когато излезна, отборът се затвори и беше притиснат от Порто, защото не можаха да разиграят една топка .. нямаше точни пасове и въобще пасовете понамялаха .. и до последно Манчестър Ю беше на нокти !

Futbulfen
16.04.2009 13:37

MeToDueB и за мене говореше същото..чудя се дали не си го казал и на оше някой *joking* А и да те питам за мача и твоя любимец барби..к'во направи барби на терена снощи и какво направи лигльото Роналдо,може би тряаше да търси Барби вместо да я пробва от 30 метра и да вкара

greenred
16.04.2009 13:04

Голям нещастник е Да Коща Само пари иска. Ама и нашите Левски и Цска що му се връзват на въдицата. Да го изритат и да си ходи *stop* Та той да не би да е някаква звезда, за да иска толкова висока заплата *joking* В чужбина футболистите, които взимат високи заплати са се доказали и играят за отбора! На Да Коща много му пука в кой отбор ще е и дали ще бие в мачовете! Той е един Алчен простак *wink*

bacardy_breezer
16.04.2009 12:40

От бивш ЧОРБАР само курвенски номера може да се очакват ...

wba
16.04.2009 12:13

а Левски си мислиха ,че са направили голям удар като го измъкнаха от ЦСКА.Еми ще поседи още малко и ще си ходи към Португалия