Цената на грешките в Шампионска лига вече е твърде висока!

15:26
Цената на грешките в Шампионска лига вече е твърде висока!
Сещам се за едно изказване на Арсен Венгер преди срещите от 1/8-финалната фаза в Шампионската лига срещу италианския Рома. Френският специалист в типичния си спокоен и усмихнат стил заяви: "Ако в тази фаза на турнира проспиш 5 минути от двата двубоя, със сигурност си заминаваш". В правотата на изречените от мoсю Венгер думи едва ли някой се съмнява, но се оказа, че в 1/4-финалната фаза минутите вече не са 5, ами далеч по-малко. Футболът от много време се е превърнал в игра на мисъл и всички тези, които виждат в него търчане след една топка, бутане, блъскане и ритници, по-добре да пуснат нещо друго по приемника. Правя едно уточнение, че говоря за големите европейски клубове, в които се работи от А до Я, като се започне от тактическата дисциплина, физическата подготовка и се завърши с режима и начина на хранене.

\"\"Арсенал беше отишъл за точка в Испания и си я взе. Дори вкара и феноменален гол, който спокойно може да спори за приза най-добър в лигата през сезона. Равностойна среща, в която двете най-големи грешки на играчите бяха наказани по най-суровия начин. Съмнявам се треньор от ранга на Арсен Венгер да не е гледал играч като Маркос Сена и да не знае, че най-голямата опасност, която може да създаде играчът за неговия тим е след удар от дистанция. Французинът дори проявяваше интерес към дефанзивния халф след напускането на Жилберто Силва, но до трансфер така и не се стигна. Тупалките на Сена са всеизвестни и въпреки това играчът бе оставен да шутира на три пъти към вратата на лондончани. Още първия път топката се оказа в мрежата, което предизвика гневната реакция на Алмуния. Дефанзивните халфове в тима определено не си свършиха работата в тези ситуации, след като Александър Сонг и Денилсон стояха твърде далеч от испанския национал. При втория удар топката почти облиза гредата на Фабиански, а при третия се стигна до рикошет и корнер. Известна доза късмет за "топчиите" в тези ситуации. Пред другата врата също се доказа, че всяка грешка се наказва. Адебайор определено е нападателят във форма за Арсенал и Пелегрини бе взел мерки за неговото опазване, с което бе ангажиран Гонзало Родригес. Стартовият състав на "артилеристите" беше толкова много окастрен от Венгер откъм атакуваща мощ, че се чудех как ще се стигне до гол. От всичките 10 полеви футболиста, само един беше типичен голаджия (Адебайор), две крила, които се разписват веднъж на един-два месеца (Уолкът и Насри) и завърналият се Фабрегас. Гонзало Родригес изигра силен мач опазвайки Адебайор, но миг невнимание, бе достатъчен на тогоанския нападател да отбележи най-красивия гол в кариерата си (голът му срещу Тотнъм при победата с 3:1 на "Уайт Харт Лейн" също не е за "изхвърляне"). За реванша, ситуацията между тези два отбора поразително прилича на тази от преди три сезона и 1/2-финала в Лигата. На Арсенал им стига и резултата 0:0, за да продължат напред, а на Виляреал им трябва чист гол, само че този път на "Емирейтс".

\"\"Юнайтед и Порто определено направиха мач. Защитата на сър Алекс за втори пореден мач приличаше на събрани момчета, които току що се виждат, но за това си има и логично обяснение. Явно без Рио трудно ще стане в дефанса, а лошото е, че формата на Видич след кошмарния мач срещу Ливърпул тръгна рязко надолу. Ван Дер Саар спаси каквото можа, но да оставиш непокрит човек близо до малкото наказателно поле в 88-а минута си е чиста проба кошмар. Първият гол на Порто падна след поредната грешка на Кристиано Роналдо, която хваща защитата неподготвена. Казвам поредната, защото в срещата срещу Астън Вила отново Роналдо позволи да му бъде отнета доста лековато топката от Стилиян Петров, след което се получи и гола на Агбонлахор. Срещу Порто крилото пробва пас в центъра, който бе лесно разгадан и се стигна до контра-атака, грешка на Еванс и попадението на Кристиан Родригес. За безумната грешка на Бруно Алвеш няма какво да се каже. Не знам кой кого не е чул измежду вратар и защитник, но на стадион като "Олд Трафорд" предполагам, че е трудно да чуеш нещо освен публиката. Все пак Юнайтед са длъжни да почерпят защитника, защото точно тя ги върна в срещата. До този момент домакините стояха доста разочароващо на терена и определено не се виждаше как ще се стигне до обрат в играта. От втория гол за Юнайтед си миришеше на класа и разбирателство. Доста въпросителни около играта на "старите пушки" Скоус, Гигс и Невил! Появилият се като смяна Гари, направи доста обезпокоителна грешка за опита, който притежава при изравнителния гол на португалците. Първо Патрис Евра потичваше за здраве около навлизащия на Порто играч, което изтегли Видич на левия бек и най-неприятното се случи. Но съра си знае, а е и негова работа! Да му мисли за Португалия, защото нещата не изглеждат много добре.

\"\"Барселона и Байерн всички ги видяхме. Или поне видяхме Барса. Клинсман определено има проблеми в защита, след като Лусио и Ван Буйтен останаха извън състава, но игра от страна на баварците просто липсваше. Странно бе решението единствено Кристиан Лел да има за цел да спира Меси. Моите уважения към играча, но това определено бе "Mission impossible" за него. Тук идва и въпросът защо бе освободен играч като Марсел Янсен, който снощи направи поредния си силен мач за Хамбургер срещу Манчестър Сити и е сериозен кандидат за място на левия бек в Бундестима. Слаба игра на абсолютно всички футболисти от тима, просто се видя огромен контраст между тях и домакина. От баварската злоба и хъс нямаше и помен, което изглежда наистина доста странно. Един Рибери няма как да стигне, въпреки че се раздава и има страхотни качества. Всички, които заслужаваха особено внимание от страна на Клинси (Меси, Ето\'о, Анри) се разписаха, но по-лошото е, че си правиха каквото поискат по терена. През втората част Барса видимо свали оборотите, което стана и причина съставът да победи само с 4:0. Дано Байерн се възстанови по-бързо и се завърне подобаващо на евро сцената, защото Шампионската лига има нужда от това.

\"\"Бенитес знае как! Бенитес е един от най-големите тактици в Европа! Това е така и е доказано, но Бенитес този път сбърка, поне според мен. Дали бе плод на щастлива случайност или указания на Гуус Хидинг, но включването на Бранислав Иванович спечели мача за лондончани. Миналия сезон се разрази страхотна полемика след като Ливърпул пусна няколко поредни гола от статични положения, дали противниковите играчи в наказателното поле трябва да се пазят зоново или персонално. В крайна сметка Рафа закрепи положението и изпробва вариант със смесица от двете. Ако Челси можеше да използва пълния си титулярен състав, на десния бек място заемаше Босингва. Португалецът обаче не успя да мине фитнестеста и дойде пожарният вариант с Бранислав Иванович, който принципно е централен защитник. При изпълнение на статично положение от страна на "сините" и включване на централните защитници, в защита остават Ашли Коул и Босингва. Сега обаче, Иванович бе инструктиран да присъства в наказателното поле, което определено изненада Рафа. От многото повторения не се вижда кой трябва да отговаря за сръбския защитник при корнерите. В единият случай Шаби Алонсо прави някакви опити да го спре, но го изтърва прекалено рано и бранителят успява да се пласира фатално. При втория гол за лондончани отлично се вижда как Тери и Алекс увличат защитниците, а Иванович остава абсолютно непокрит точно до капитана Стиви Джи. На Рейна пък, не му остана нищо, освен да вдига ръце и да крещи на хората пред него. Третият гол на Дрогба е следствие на откритата игра на "червените", а и му се полагаше след страхотния мач и многото пропуски.

През вторник и сряда видяхме много футбол и то качествен. Въпреки, че реваншите в три от сблъсъците изглеждат решени откъм краен победител, нека да не бързаме.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Vasko22
24.04.2009 15:03

Въпреки, че традиция е шампионът от миналата година да не печели титлата, аз смятам че Ман.Юнайтед ще покажат на какво са способни. Сър Алекс каза, че иска още двапати шампионската къпа и е готов на всичко за да я спечели. Аз лично симпатизирам на "червените дяволи" и смятам, че отново ще ни зарадват с купата. *devil*

ZeroCold
14.04.2009 19:57

@fena1111 Юнайтед почти отпаднали!? Слез на земята бе. Равния резултат не е НИЩО. Как можеш да казваш, че един отбор който е на 1 гол от класиране е почти отпаднал?! Нали знаеш че 0:1 ни устройва? И 1:2. Нещо нереално ли виждаш в тея резултати!??!

macolata
14.04.2009 08:39

То няма как да стане барса и челсии на финал при полужение че ще играят полу финал !!!

drummer
13.04.2009 21:51

Идеята ти Барселона и Челси да играят финал в Шампионска лига е прекрасна, но двата отбора най-вероятно ще играят... на полуфинал ! *devil*

croagunk
13.04.2009 10:24

За мене на финала на Шампионската лига са Барселона и Челси с победител Барса *thumb_up*

matt_dallas
12.04.2009 00:37

По добре да не се подценяват Ливърпул и Челси *thumb_up*

radoevmw
11.04.2009 10:25

От шампионска лига Барселона излиза краен победител няма кой да ги спре.

FlyingSteps
10.04.2009 23:35

никой не е сигурен до изиграването и на 2-те мачове ... всичко се случва във футбола ... защо не Виляреал да направи 1-0 или Порто до направи 0-0 (което ги устройва) Защо ни Пуул да вкара 3 и да отстрани Челси ... или Барса да подцени Байерн и да се стигне до дузпи ... *wonder* Псувайте ме колкото си искате сега ама нищичко не е ясно до 2-те мачоове *wink*

helena122234
10.04.2009 22:19

ей цесекар4етоо, я си затваряй устата и не си мисли че манчестър ще победи порто , а и дори това да стане , победата им срещу арсенал е напълно , напълно невъзможна , това май си го сънувал , или не знаеш какво да си мечтаеш, хаха хаха хаха хаха хаха ха хах а хахах , експерт ми бил , божкеееееее , ха ха хаха хахахах ахахах ах аахах голем слабак

cesekarchetooo
10.04.2009 21:55

Манчестър Юнайтед - Арсенал; Челси - Барселона. Точно както очаквах, нататък очаквам трудна победа на Юнайтед и Барса да продължи да мачка, за да станем свидетели на един мечтан финал между двата най-добре представящи се отбора като цяло в света през сезона. Не бих се наел с прогноза за такъв двубой...

PERSIE11
10.04.2009 20:11

vick22 ГОЛЯМ РАЗБИРА4 СЕ ИЗКАРА КАДЕ ВИДЯ 4Е ПОРТО -ВИЛЕРЕАЛ И ПУЛ-БАИЕР СА ПОЛУФИНАЛИСТИ БАИЕР ИМ ТРЕБВАТ 5 ГОЛА ПУЛ ТРЕБВА 3 ПОРТО МОЖЕ ДА ЗАДЪРЖИ ЗА МАЛКО МАН4О НО МАН ЩЕ ВЪРНЕ ГОЛ КОЛКОТО ДО ВИЛЕРЕАЛ ТЕ ЕДВАЛИ БОХА НИ БИЛИ НА ЕМИРЕИТС ПОМИСЛИ МАЛКО *wink*

Pavel_BG
10.04.2009 20:08

Тук май средната възраст на тези, които пишат коментари е 14 години! *smile* Като гледам какъв спор се разразява на тема любим играч!! *lol*

napoli_fen
10.04.2009 20:01

Мисля,че само Барса и Челси са сигурни.В другите два мача нищо не е решено.Лично моите фаворити за спечелването им са Порто и Арсенал,предвид домакинството и добрата форма в която се намират тези два отбора.

Crissstiano
10.04.2009 19:45

А то вече било лошо най-добрия играч в света да ти е любим

chelsea18
10.04.2009 19:44

bunny hop не не ми е Дрогба любим ограч.За мене Батистута е най големия няма друг такъв *smile*

idol_bg
10.04.2009 19:15

С идването на Хидинк,сините от Лондон направиха една мнооого голяма крачка пред конкурентите си както в Премиер лигата,така и в Шампионската лига.Лично аз ги виждам като основен фаворит за ШЛ,въпреки уникалният футбол който играе Барса.Но всеизвестно е че можеш да играеш точно толкова колкото ти позволи противника.Пък и Гуардиола ще има възможност да научи нещо повече за играта от холандеца.Колкото до Англия,Челси няма да може да стане шампион,поради факта че там вече не всичко зависи от тях.Повечето от играчите в Челси са още от времето на Моуриньо и се вижда че при всеки различен треньор едни и същи футболисти играят различно,така че затова смятам че Хидинк е голямото попадение в отбора..поне до лятото.

machocka
10.04.2009 18:12

Така и така сте заговорили за любими играчи *smile*.И все пак нека да ви светна за моя любим играч от Червените Дяволи ( Те са няколко ).Р.Гиггс , Ван Дер Саар , Поул Сколс и Рио Фердинант.

bunny_hop
10.04.2009 18:08

chelsea18 а ти си поредното лапе фен на челси и съм 100% сигурен че любимия ти играя е Дрогба.Така че земи се гръмни!Аз пък не съм много голям и любимия ми играч не е нито Бербо нито Роналдо ,а е Рууни *stop* *evil*

stoqn_maradona
10.04.2009 17:46

е най-накрая да видя един смислен коментар...chelsea18 много си прав...Лошото в днешно време е че децата неискат и неискат да проумеят смисалът на тази игра,който не е да правиш чупки и стойки над топката докато не ти излезе някои защитник и да падаш при всяко съпрекосновение с човек...Това момче Роналдо трябва да забранят да го дават по телевизията,защото влияе зле на децата...Иначе то се видя кой е най-добрия вмомента...CHELSEA *wink*

fena1111
10.04.2009 17:44

barby манчестър са почти отпаднали ти или си фен на поол или нищо не разбираш един резултат от 0-1 не ли възможен бе.Айде да не те обиждам щото ще вземе да ми отвърнеш подобаващо вас само в това ви бива ебати теорията утд почти били отпаднали

vick22
10.04.2009 17:18

порто -виляреал е първия полуфинал , а втория байерн - ливърпул това е *smile*

chelsea18
10.04.2009 17:08

"Манчестър ще бият ,само идиот би си помислил че Порто имат шансове" не се нуждае от коментар...поредното лапе което е "ФЕН" на Манчестър и любимия му играч 100% е Кристияно Роналдо *joking*

Pavel_BG
10.04.2009 16:37

barby: "Манчестър са почти отпаднали." *lol* Абе, хора, вие луди ли сте??? Манчестър направиха три слаби мача и вече са аутсайдери, хаха!!!

angel_hi
10.04.2009 16:29

Няма интрига мн Иванович-корнера хаха ако не беше той Ливера имаха шанс

barby
10.04.2009 16:19

Ама то май никой от вас не чете? "реваншите в три от сблъсъците изглеждат решени откъм краен победител, нека да не бързаме"
Ако някой си мисли че Барса ще падне с 5:0 значи е ЛУД, Ливърпул си мислк, че ще вкара три чисти гола на Челси в лондон, значи е ЛУД. Арсенал няма за каво да играе освен за ШЛ и ФА. И там трудно ще стане нещо, виляреал са слаби и не са във форма. Какво не е ясно. Манчестър са почти отпаднали. Ако няма фатални грешки от страна на порто

angel_hi
10.04.2009 16:16

Само Барса-Бауер е решен а Челси-Ливера 90% др два не са дано има изненади в тях Порто-Виляреал хаха едва ли но мечтая

angel_hi
10.04.2009 16:14

Щом тези 8 отбора са стигнали тази фаза значи има защо и никои не е за подценяване да не се окаже полуфинала Порто-Виляреал и Барса-Челси е ясен да всяка грешка се наказва ШЛ е най-великият турнир

Pavel_BG
10.04.2009 16:07

SaDisTa, Dumbi, опитайте се да разберете смисъла на това, което съм написал и ще разберете! Авторът явно включва ЕДИНСТВЕНО Порто - Манчестър, а другите ги изключва, тъй че SaDisTa, нищо не забравям, просто не си разбрал какво искам да кажа! Не съм никакъв фен на Манчестър, но просто си мисля, че ще се стегнат за мача в Португалия и ще ги победят (и то с разлика, според мен)!!! Това са си мои мнения и не ангажирам никого с тях, просто се дразня, когато някои се изказва за "решени сблъсъци"!!!

shark2009
10.04.2009 16:06

Манчестър ще бият ,само идиот би си помислил че Порто имат шансове

LFC_YNWA_
10.04.2009 15:56

Павел_БГ .. напълно съм съгласен с теб *wink* .. добро исказване наистина *smile* хареса ми ..

Dumbi
10.04.2009 15:56

Pavel_BG според мен се изключва мачът на Байерн и Барса *smile* Извинявай, но не виждам на какво основание си такъв оптимист за Манчестър, освен, че вероятно си И негов фен ... е ... огледай се и виж формата им в последно време. Относно Арсенал си прав, те винаги страдат от непостоянство и липса на психика в най-важните моменти, защото привидно разполагат с отбор, който може да се справи с повечето отбори в наше време. Колкото до Пул, чиито фен съм и аз, то ... тежко ми е да го кажа, но в Лондон да се вкарат три гола ... трудно е, все пак надеждата я има до последно. Статията е реалистична, така че остава да видим дали ще намери своето потвърждение след реваншите

Pavel_BG
10.04.2009 15:48

"Въпреки, че реваншите в три от сблъсъците изглеждат решени откъм краен победител, нека да не бързаме."
И в кои точно три сблъсъка реваншите изглеждат решени???????
Предполагам, че изключваш само Порто - Манчестър, но според мен едва ли Арсенал - Виляреал може да се нарече решен мач, а пък Ливърпул са вкарвали три гола за едно полувреме, какво остава за цял мач! Според мен дори Манчестър са по-сигурни за полуфинал, отколкото Арсенал, защото Арсенал може да подценят противника си и това да им изиграе лоша шега, а в Португалия Манчестър ще излязат крайно мобилизирани и едва ли Порто ще успеят да ги удържат!!!

Crissstiano
10.04.2009 15:35

Да поясня само,че при първия гол на Порто грешката бе на Еванс,не знам каква е тая омраза срещу Роналдо,но да се каже че задето е изгубил топка в центъра и после Еванс не я изчисти като хората е виновен той за гола e повече от смешно.Искам да попитам кое не беше подготвеното на защитата,подредбата си беше много добра просто имаше индивидуална грешка на Еванс,случва се.