Трудни за опазване...извън терена!

20:02
Трудни за опазване...извън терена!
Преди няколко години, когато още живеех в студентските общежития, имах един съсед и колега румънец на име Сорин. Сорин беше от 3-4 месеца в България и като седнахме за пръв път да полеем българо-румънската дружба, попитах моя комшия знае ли кой е Азис? Той малко обиден, как може да му задавам толкова наивен и елементарен въпрос, ми отговори с категоричното "Да бе, знам го!". Питам го аз и друго: "Сорин, знаеш ли кой е Цар Киро?", а той "Да бе, онзи дето го прави в гаража!" (имайки предвид алкохола менте без бандерол). При този покъртителен отговор цялата компания избухна в смях, а лафът стана нарицателен и до сега го използваме в много ситуации.

Та защо правя това своеобразно "лирическо отклонение", което в случая играе ролята на увод? Ами защото чуждестранните футболисти, идващи у нас, преди да научат имената на отбора, треньора, стадиона и съотборниците си, вече знаят "Доко, доко", "Тигре, тигре", "Дръжката, дръжката" и т.н. А изявите им в храмовете на чалгата са доста по-постоянни, редовно тренирани, и далеч по-атрактивни от играта им на футболния терен.
Факт е, че в последно време легионерите, които се подвизават в родното ни първенство са често обвинявани в склонност към нощен живот, наричани са "пияници", нарочени са, че всяка вечер затварят дискотеките и после гледат като зомбита на тренировка.

\"\"Един от най-дискутираните напоследък случаи е свързан със защитника за Левски
Юсеф Рабех. Мароканецът пристигна в България с надеждата, че ще бъде поредният чуждестранен стълб в отбраната на "сините". Безспорно, Рабех е класен играч, но проблемите му с дисциплината излизат скъпо както на него, така и на отбора му. Ноември миналата година футболистът се забърка в пътен инцидент с таксиметров шофьор заедно със съотборника си Рашид Тиберканин. Скандалът обаче се оказа бледо провинение в сравнение с това, което играчът бе решил да покаже извън терена. Мароканецът закъсня за зимната подготовка на Левски, а след като се появи на лагера в Кипър, бързо бе изгонен и върнат в София за системно нарушаване на дисциплината и неспазване на спортния режим.
На 26 февруари беше върха на сладоледа, след като футболистът катастрофира 6.30 часа сутринта в Студентски град със служебния си автомобил. Алкохолната проба на защитника се оказа положителна и преди седмица Рабех бе осъден условно на 4 месеца лишаване от свобода, но присъдата му бе отложена за тригодишен изпитателен срок.
Нощните запои в родните дискотеки видно са се отразили на формата и физическото състояние на защитника. Мароканецът изглежда доста тромав и понатежал, което е нормално следствие от многобройните му кръчмарски похождения.

\"\"Скандал пламна и покрай среднощните изяви на Масена Моке
– друг футболист, който от години се състезава по родните терени. Нападателят бе дисциплинарно уволнен от последния си тим Вихрен Сандански. Според шефовете му, той три пъти е идвал на тренировки пиян и е заформил две сбивания в местен клуб.
Когато миналата година защитаваше цветовете на Черно Море Варна, наставникът на "моряците" Никола Спасов направи следният къде шеговит, къде сериозен коментар по повод на конгоанеца преди началото на зимната подготовка: "За последно ми каза, че смята да прекара празниците при майка си в Англия. Дали се е върнал обаче, нямам идея. Трябва да го потърся по варненските дискотеки", коментира Спасов.
В средата на този месец Моке бе задържан от полицията в Интернет клуб. Футболистът не носел личните си документи и поради тази причина прекара 3 нощи в приют за временно настаняване. Според нападателя, арестът му е бил по поръчка на Вихрен. Каква е истината само можем да гадаем, но със сигурност Масена е един от чужденците, които най-много уважават родните ни дискотеки.

\"\"Друг доказан купонджия е футболистът на ЦСКА Удоджи, известен още като Митко, а някой мои приятели го наричат Годжи
. Явно на принципа "Като сме най-зле, все така да сме", играчът бе засичан да вилнее из нощните заведения, след като преди това се оплакваше, че няма пари за ядене. Удоджи също бе замесен в мини скандал, след като налетя да бие фен на "армейците", който се опитал да го снима в дискотека. Митко е фен на нощния живот в Студентски град, където често запиват с вратаря Даниел Беконо. Като потвърждение на факта, че може би знае повече чалга хитове отколкото финтове и заучени положения, идва и друга любопитна подробност. Наскоро се появиха информации, че Удоджи е луднал по устните на Мара Отварачката, която сега е жури в "Мюзик Айдъл".
Като купонджии в лагера на "червените" се славят още Зе Руи и вече бившият нападател на ЦСКА Хосе Гарсес. Твърди се, че "наздраве" е една от първите български думи, които португалецът е научил. Маркиньос пък миналата година бе осъден на 3 месеца условно, след като бе спипан да шофира с алкохол в кръвта и без книжка. Бразилецът бе замесен и в друг скандал. Заедно с Фелипе Машадо и защитника на Левски Лусио Вагнер, Маркиньос заформи семеен купон, в който се включиха и половинките на играчите. Вакханалията завърши с арести и глоби, след като забавляващите се чужденци не благоволили да намалят музиката. Легионерите оказали съпротива при задържането си, а после се жалваха, че са били малтретирани от органите на реда.
Ако има футболисти, близки до нашия манталитет, душа и купонджийски навици, това безспорно са сърбите. Саша Антунович, който е част от шоуто "Вип Брадър", бе замесен в лют скандал с известния кулинар Майстор Миро. "Властелинът" на сръбската скара изгонил с пушка от заведението си футболиста, който тръгнал да коментира сексуалната ориентация на готвача.

И така, в заключени се оказа, че успяхме да съберем чужденци за цял отбор от "нощни птици", които примерно бихме могли да подредим по схемата 3-4-3 както следва: На вратата Даниел Беконо, пред него в защита Юсеф Рабех, Лусио Вагнер и Фелипе Машадо, халфове Рашид Тиберканин, Удоджи, Зе Руи, Маркиньос и в нападение Масена Моке, Хосе Гарсес и Саша Антунович.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alper_941
02.04.2009 11:56

Да махат тази гадна пияница!Виждал сам много футболисти от моя град да се напиват и да се напушват! *sick*

supervanio
27.03.2009 02:28

Забавно ми стана, ама пичът е пропуснал треньорския пост, който се полага по право на Миофак Смешич!

rosen1968
27.03.2009 01:48

И ето поредната глупост в winner-a защо не е показана една добра страна от тия футболисти , а трябваше само лошата да се ръзбере *sick*

mario1914
27.03.2009 00:10

Всички сме хора на този свят....Никой не робот или трансформърс. *wink* Това е България-каквато държавата,такива и футболистите.Лошото е,че хората в някои държави играят повече отколкото пият,а ние пиеме (футболистите) много повече отколкото да играеме.Както е казал народа:Нищо човешко не ни е чуждо!Наздраве на всички!

beto
26.03.2009 23:32

Пиянски изцепки от футболисти има по цял свят.Но както винаги тук се преекспонират нещата!Защото в България освен чужденците по кръчмите ходят и почти всички български играчи.Ще спомена няколко видни представители:Благо Георгиев,Валери Божинов/всеки път като е в България/,Сашо томаш, Ники Михайлов и т.н.По въпроса защо се купуват чужденци.Ми защото повечето президенти на клубове си мислят , че са хванали господ за шнура и изкуствено завишават цените на българите.И чужденците излизат доста по евтино.За школите съм съгласен.Под всякаква критика с малки изключения.Колкото до това , че у нас играели само слаби играчи от вън също не съм съгласен.Списъкът на чужденци оставили положителна диря у нас е дълъг.Ще изредя само няколко имена.Миливойе Новакович, човекът сега е капитан в Кьолн,Мурад Хидиуед,Тиаго Силва,Албан Буши, Алтин Хаджи, Бардон, Томашич, Пажин, Вагнер, Игор Кислов, Пантелич и така може да си ги редя до утре но няма смисъл.Разбира се има и недорузомения, но къде ли ги няма? *smile*

tupka4a
26.03.2009 21:47

Може футбол да не гледаме, ама скандали и пиянски изцепки ще има в изобилие!! Дай на българина сеир и го не закачай !!*smile*

nekakav_pi4
26.03.2009 21:45

Дааа... ние се избиваме глупаците заради Левски ЦСКА Локо Ботев и т.н.
Те пичовете си пият заедно харчат си по бардаци огромните за нас заплати дето "грандовете" ни им дават за сметка на школите лошите терени и посредствения национален.Аз като гледам сега да не се обиди някой цесекар, но Ричард и Бардон бяха единствените свестни чужденци в български отбор.Оня със трудното исландско име четох някъде че с мацката му не знаели къде ще играе.Тя милата си мислела че ще играе в Локо София.А най-лошото е че е такива разкарват топката като титуляри а много наши 17 годишни надежди се отказват от футбола и хващат дискотеките и кръчмите.Успех на нашите срещу Ейре

rokera_henry
26.03.2009 20:44

Кво се чудите?Обираме боклуците на другите държави и ги правим футболисти,а после се чудим ,защо нямаме български футбол и защо националите ни са толкова зле.. А които сме играли футбол по махленските теренчета и сме тренирали знаем колко талантливи момчета има майка България и колко повече заслужават титулярно място пред някой "цветнокож" ,но не,нашите "велики" клубове взимат цигани на кило и си мислим колко сме добри и как ще "мачкаме" по европейските терени.. Жалка работа..

winnera_
26.03.2009 20:11

Така ше е като не дават шанс на младите българи дето се чудят къде да ритат без пари, а дават луди пари за такива утрепки като тия .То затова футбол скоро няма да гледаме