\"Акулите\" дебнат нова плячка

12:49
\"Акулите\" дебнат нова плячка
Красимир Балъков дебютира начело на Черноморец Бургас с победа 2:1 срещу Ботев Пловдив на старта на пролетния дял в елита, но предупреди, че очаква по-тежък мач срещу Локо Пд тази неделя поради неписаното правило, че два поредни домакински мача се вземат трудно.

Всъщност бургазлии продължиха с инерцията, акумулирана от впечатляващата серия от 12 контроли без загубена точка. Наивно е само след 1 мач да се правят генерални изводи относно състоянието на отбора, неговия потенциал и възможностите за предвижване към челните места. Видно е обаче, че играчите са в добра кондиция и подготвени отлично физически. Те умеят да сменят когато е необходимо темпото, упражняват достатъчно контрол върху топката и най-важното създават с лекота голови положения.

Единственият минус в двубоя с "канарчетата" се оказа липсата на концентрация при завършващия удар. Балъков е убеден, че съпътствалото първия кръг напрежение е нормално да изчезне и в неделя нападателите да бъдат далеч по-уверени срещу "смърфовете". Бившият национал защити тезата, че подобно поведение в атака не бива да се таксува като слабост, а като градивен елемент.

Наложената по време на зимната подготовка схема 4-4-2 показа, че пасва най-добре на състава. Черноморец проявява респект към всеки съперник, но без да се съобразява налага своя стил. В средата на отбраната капитанът Николай Кръстев и Николай Николов демонстрират чудесен синхрон.

Преквалифицираният в десен бек Марсио като че ли все още се оглежда в новото си амплоа, докато колегата му в другия край на защитата Орлин Старокин оправдава гласуваното доверие. Надежда за добро бъдеще в отбора свързва привлечения аржентински тандем Роберто Карбони – Адриан Фернандес. Двамата действат на широк периметър, имат интересни идеи в атака и бързо се приобщиха в новата за тях обстановка. В халфовата линия действат доказани бойци като Цветомир Цонков , Любомир Божинов и сърбина Александър Стоиминович. На елегнтният стил на голмайстора Мишел Платини може да завиди всеки футболен естет. Бразилецът се допълва много добре с новия си партньор Фернандес.

Хубавото е, че Балъков разполага с вариативност в стартовата 11-ка , а конкуренцията за всеки пост създава предпоставки за израстване. И ако през есента "акулите" оглавиха класацията по равни мачове, то през пролетта със сигурност ще покажат далеч по-остри зъби. А търсената плячка се задава – Локомотив Пд – увертюрата преди твърде интригуващия сблъсък срещу Левски идната сряда на "Герена".

На последния брифинг преди втория шампионатен кръг Балъков сподели интересно мнение. Той счита, че телевизионния вариант на отразяване на двубоите в А група ще допринесе за обогатяване футболната култура на запалянковците, ограничаване на корупцията и създаване на спокойна атмосфера за ръководене на съдиите. На срещата досегашния главен селекционер на клуба Златко Янков бе представен като новия тим-мениджер на Черноморец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stef_sh
20.03.2009 22:14

Xelikopterr Напълно съм съгласен с теб !!!

Xelikopterr
13.03.2009 13:52

Желая на Балъков да изучи тънкостите на треньорската професия и някой ден да поеме дори националния отбор! Много го уважавам, защото каквито и успехи да е постигнал през годините, никога не съм забелязал арогантност в поведението му, за разлика от някои други превъзнесли се родни звезди! *thumb_up*