Уинър БГ намери себе си

16:39
Уинър БГ намери себе си
След две поредни грешни стъпки (равенство и загуба) през втория полусезон на Столичното първенство по футзал, непривични за отбори с претенции, Уинър БГ, без особени усилия, успя да сломи устрема на амбициозната гордост от град Елин Пелин. Двубоят се игра в зала "Елин Пелин" пред скромен брой зрители. Разбира се, мотивация не липсваше и в двата тима, но тя бе от различно естество. Отборът, наричащ себе си "Каръците", прецени че е настъпил моментът да "снеме скалпа" на проявяващия колебливост отбор на спортния сайт, с което да докаже на себе си, че.... може. Преценката им се оказа погрешна, просто защото случайността е непостоянна величина и уинърите взеха престижна победа с 8:1.

Огорчението от пропуснатите възможности при Уинър БГ се трансформира в допинг и мощният отборен дух се събуди. Мотивацията, при отбори като този не произлиза от илюзорната мечта да спъне, за да се извиси, а е онова свещено чувство, което се ражда от мига, в който решиш да си спортист. Онази дързост, която може да изгубиш, ако забравиш и изгубиш целите си.

\"\"Битката, утвърждаваща превъзходството на Уинър БГ във FUTSAL се случи в зала "Христо Ботев" с шампиона Левски София Запад. Старт на събитието дадоха съдиите Пламен Божидаров (главен съдия), Алекасндър Любенов и Стоян Владимиров. Всичко започна според очакванията. Лидерът Левски София Запад, воден от своя президент Иво Николов, се почувства задължен да наложи убийствен ритъм с цел внушаване на страх и объркване, но атаките му се разбиваха в стена от добре концентриран и организиран опонент. Нещо повече, водените от Костадин Костов футболисти на Уинър БГ, на няколко пъти организираха остри контраатаки, с които показаха, че съвсем не възнамеряват да се предават.

Въпреки опасните положения и пред двете врати, през първото полувреме гол не падна, за сметка на това във второто се реализираха цели 6 попадения. Още в началото на второто полувреме, след няколко неуспешни атаки от страна на Дани Нестеров, Койчев и компания (Левски СЗ), Цветан Димитров съумя да пресече едно неумело подаване и отправи чудесен извеждащ пас към Теодор Кьосев, който не сгреши и откри резултата в полза на Уинър БГ. Въпреки вялото настроение в редиците на Левски (навярно породено от неуспеха в Държавното първенство), шампионите бързо изработиха изравнително попадение. Това бе и момента, в който се повиши темпото на срещата. Атаките се редяха една след друга и ставаха все по-опасни, и съвсем закономерно падна и третия гол, реализиран от кандидат-голмайстора на Софийската лига Цветан Димитров (Уинър БГ).

\"\"Дефанзивната тактика, която предприеха уинърите, се оказа погрешна и не навременна, защото оставаше доста време до края на двубоя. След добре организирана атака и страхотна комбинация между новото попълнение Станислав Василев (наскоро трансфериран от отбора на БГ Бар) и Костадин Меразчийски, Левски се върна в мача. Резултатът стана 2:2 и по всичко личеше, че той не задоволява претенциите и на двата противника. С брилянтен, добре премерен и насочен удар от средно разстояние, защитникът Стефан Узунов разстреля ексцентричния вратар на Левски СЗ - Иван Дичев за 3:2 в полза на Уинър. Разбира се, шампионите нямаше как да се примирят с този развой на събитията и предприеха офанзивна тактика на игра с 5-ти полеви играч – вратар. Наложиха натиск, но отличеният с приз за най-добър вратар в лигата Любомир Тодоров и опитните играчи Гюнер Хаджиев, Иван Минков и компания неутрализираха устрема на "сините" и го отложиха... за по-късно. Точка на спора, минута преди края, сложи капитанът Юнал Ханди след убийствена контраатака в комбинация с Цветан Димитров. Уинър БГ победи с 4:2. Да, фактите показват – Уинър БГ отново е себе си!

Временен лидер в столичния шампионат е безгрешният (засега) ЧЕЗ Разпределение с 49 точки. На второ, трето и четвърто място с равен брой точки (42) са съответно: Уинър БГ, Левски София Запад (с 2 мача по-малко) и Макдоналдс. Но това е само временното класиране и до края на първенството остава доста време за доказване, така че никой не може да се чувства сигурен за мястото си в спора за столичната шампионска титла. Всички вярваме, че професионалните отбори от А1 ще ни предложат качествен и зрелищен футбол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vizo
20.03.2009 15:07

Поздравления за Winner да продължават във съштия дух *thumb_up*

Gardjone
17.03.2009 15:52

Поздравления на целият екип и все така да ни радват с техните успехи ,и да продължават в същият дух с саита който до момента се развива много успешно според мене,един от най-добрите сайтове за мен,бях в Германия и там с удивление останах от мои познати ,те редовно посещават този готин сайт,и ме попитаха даже защо не предложа на вас и на админите които се занимават с него,просто да сложат и още езици на които да могат да го разбират и други привърженици на този сайт,които не са в България.Можете да добавите поне опцията АНГЛИЙСКИ,сигурен съм че това ще популизира вашият саит и ще има много повече посещения от други държави,аз съм много доволен и от това което е направено до този момент защото всеки ден го посещавам и черпя информация от него.

Hirtos
13.03.2009 02:05

Продължавайте в същия дух момчета и току виж титлата се озовала при вас *smile*. Поздравления и за автора на статията - дано занапред да има повече такива публикации за да сме в течение с представянето на отбора. Успех днес срещу отбора на Самоков.

Miryo
13.03.2009 00:09

Браво Уинър, най-добрите сте!! Догодина в Шампионската ЛигА!

siboko
12.03.2009 23:28

Тия от уинър ако работеха така както играят сайта им щеше да е много добър.От извесно врема са гола вода.Все трябва да имаме търпение че данните се отработвали.Абе, тези данни колко време ги нанасяте. *angry*

pappi
12.03.2009 21:56

LEO_74,защо мислиш,че съм с разбито сърце или покойник ?? *joking* Нищо че 1 година не съм тренирал,още ставам за футбол

LEO_74
12.03.2009 20:09

pappi, ще отговоря с цитат на няколко строфи от песента - химн на отбора по FUTSAL - Уинър БГ. Вие ме поправете ако греша някъде. Песента се казва "Това е моя живот". Изпълнява се от Бон Джови и започва така: "Това не е песен за хора с разбити сърца! Без тихи молитви за " вярващите" покойници......!

onzzy
12.03.2009 17:54

ако със същия успех си оправят игрешките в сайта цена няма да имат *thumb_up*

pappi
12.03.2009 17:25

Браво,момчетааааааааааа Ама как може да се играе при Вас???? Само за работещи в Уинър ли е??? *wonder*

Hacktool
12.03.2009 17:01

Уинър направо ги размазаха, ако имаха малко повече късмет можеше да бият и с повече. Ако успяваха да съберат титулярния състав за всеки мач, както стана срещу Левски (въпреки че пак отсъстваше един от основните състезатели), нама кой да ги бие. *devil*