Крадецът вика: Дръжте крадеца!

16:00
Крадецът вика: Дръжте крадеца!
Преди точно една седмица треньорът на Интер Жозе Моуриньо трябваше да даде обичайната си пресконференция преди полуфинала за Купата на Италия срещу Сампдория. Той обаче използва възможността да оплюе абсолютно всички и конференцията се превърна в скандална, дори и за "Специалния". Изнервен от публикациите и изказванията по медиите за дузпата на Интер, свирена в дербито срещу Рома, Мауриньо не се поколеба да нахрани всичките си съперници. "Интелектуалната проституция не ми допада. В последните 2 дни не се говореше за Рома или за Милан, които ще останат накрая на сезона без трофей. Нито за Ювентус, който спечели толкова точки благодарение на съдийски грешки. Говори се за Балотели и дузпата срещу Рома, която си бе явна. Раниери дори се опита да ми телефонира. Питайте го какво искаше", изригна наставникът на шампионите.

Тук вече половината свят се смееше, а останалата половина, която познава по-бегло португалеца – беше в шок. Специалистът обаче продължи със словоизлиянията си:
"Аз не харесвам подобни шикалкавения в позицията като това на Раниери. Винаги съм се държал по един и същи начин и не изневерявам на позицията си. В последните дни сме свидетели на една голяма интелектуална манипулация. Една огромна работа подчинена на манипулиране на общественото мнение. Всичко това, за да се навлезе в един свят, който не е моя. В който ще бъда докато работя във футбола, но не е моя. И тази манипулация бе изключително успешна. В последните 2 дни не се говореше за нищо друго. Не се приказваше за Рома, която има страхотни играчи и няма да спечели нищо този сезон. Нито за Милан, който също няма да спечели нищо, а има играчи родени победители и с психика на победители. Нито за Юве, който взе много точки до момента, но много от тях дойдоха след грешките на съдиите. Както Раниери твърди, че е в компания със Спалети, така аз съм в подкрепа на Дзенга, Прандели и Дел Нери, защото и тримата изпуснаха три точки срещу Юве, благодарение на съдиите. Също съм в подкрепа на Марино и Новелино, които тепърва имат да играят с Юве. Ако бях на тяхно място щях да изляза с втория отбор или въобще да не излизам на терена. Може би и Интер не бива да играе, защото съвсем скоро ще избухне поредния скандал..." и т.н. и т.н. Излагацията и глупостта на "Специалния" сякаш нямаха край.

Мисля, че няма две мнения около въпроса "Добър треньор ли е Мауриньо?". Дори и най-големите му врагове признават, че "Специалния" е голям специалист. И няма как да е иначе. Когато статистиката и успехите говорят знаем и кои мълчат. Само че има една тънка граница, която ако прекрачиш, започват съмненията дори и върху неоспоримите факти. Освен моралната и възпитателната, Мауриньо прекрачи и тази граница.

Нека обаче разгледаме само един от примерите, за които говори наставникът на Интер. Датата е 25 януари тази година, мачът Ювентус – Фиорентина. "Старата госпожа" печели с 1:0 с гол на младият Маркизио, след феноменален пас на Дел Пиеро. Попадението и поредното гениално хрумване на легендата на Юве обаче, остават на заден план при коментарите на медиите. Вместо това надълго и нашироко са отразени претенциите на гостите, които твърдят, че несправедливо им е отменен гол и съдията е повлиял за крайният изход на двубоя. За нито една италианска (а и българска) медия нямаше дори и съмнение, че голът е редовен. Но нека разгледаме въпросното положение в 33-тата минута под лупа. Сантана цели гредата, след което атаката на гостите продължава и Буфон с мъка избива силен шут на Монтоливо (на снимката). Топката попадна в Джилардино, който незабавно я праща в мрежата, но страничният рефер вдигна флага за засада. На снимката ясно си личи линията на засадата. Не е ясно обаче дали лявата ръка на Джилардино е пред или зад нея. Ако е пред, значи голът наистина е редовен, но ако е преминала дори и с милиметър, то правилата са категорични - трябва да се отсъди засада. Положението е много тънко и акцентът не е върху това дали има или няма засада. Тук става въпрос за "интелектуална манипулация", за която Мауриньо говори. Нито едно спортно издание не използва думи като "спорно", "тънко" и "трудно за отсъждане", при обзора на този мач. За всички бе "безспорно", че засада няма и съдиите продължават да подкрепят "голямото футболно зло" Ювентус. Тук дори не отчитам и факта, че положението наистина е много, много тънко и грешката на съдията е оправдана. За разлика от положенията на Интер, които вече са далеч по-ясни, но пък там смело се използват думи като "спорно" и "тънко".

Спирам се подробно на случая с Фиорентина, защото той е идеален пример за "интелектуална проституция". Всъщност Специалния е прав за манипулацията, само дето не е прав за посоката й. Интер разполага с чудесен медиен комфорт и това го знае всяко италианско хлапе. Не е тайна, че най-големият спортен всекидневник не само на Апенините, но в целия свят "Газета дело Спорт" е... да кажем просто че не критикува остро "нерадзурите", макар че това е доста меко казано. Всъщност освен торинския вестник "Тутоспорт", няма значителна италианска медия, която с действията си да ни накара да намерим основание в думите на Мауриньо.

Но нека да не бъдем голословни и да се спрем по-подробно върху "спорните" ситуация в някои от мачовете на Интер. Ще разгледаме само по фрапантните реферски грешки в полза на "нерадзурите" и то само през този сезон, защото ако се върнем и на предишния, редакторът със сигурност няма да публикува този материал.


30 август 2008: Сампдория - Интер 1:1, (1 кръг, Серия "А")
33-а мин. – Съдията Мауро Бергонци зачита гол на Златан Ибрахимович след игра с ръка от негова страна в атаката довела до гола. Сампдория обаче изравнява през втората част и подарената точка за "нерадзурите" е само една.

13 септември 2008: Интер - Катания 2:1, (2 кръг, Серия "А")
48-а мин. – Реферът Антонио Дамато зачита победният гол за Интер след положение, при което топката не е преминала с цялата си окръжност гол линията на Катания. 2:1 за Интер и 3 точки в актива им.

28 септември 2008: Милан - Интер 1:0, (5 кръг, Серия "А")
Отново главно действащо лице е човекът в черно. Емидио Морганти не дава 2 най-малкото спорни дузпи за Милан. При първото положение Кака е шамаросан от Матераци, а при второто отново той е съборен. Морганти спестява червени картони на Матераци и Станкович, който влиза със зверски шпагат отзад в краката на Кака. Не дава и жълт картон на Патрик Виейра, който събаря откъсващ се сам срещу Цезар играч на Милан. Все пак Интер не успява да вземе нищо от този мач.

4 октовмри 2008: Интер - Болоня 2:1, (6 кръг, Серия "А")
25-а мин. - Съдията Маурицио Киампи дава дузпа за Интер след като топката се удря в ръката на играч от Болоня, която обаче е плътно прилепена към тялото. Ибрахимович вкарва и Интер повежда с 1:0, а в последствие печели с 2:1.

29 октомври 2008: Фиорентина - Интер 0:0, (9 кръг, Серия "А")
Роберто Росети не дава чиста дузпа за Фиорентина, за събаряне на техен нападател в малкото наказателно поле, оставащ сам срещу празна врата.

30 ноември 2008: Интер - Наполи 2:1, (14 кръг, Серия "А")
Реферът отново е Роберто Росети. При резултат 2:1 той не дава чиста дузпа за Наполи, за събаряне на Лавеци в наказателното поле.

6 декември 2008: Лацио - Интер 0:3, (15 кръг, Серия "А")
При резултат 2:0 за Интер реферът Даниеле Орсато отменя чист гол на Сарате, а минути по-късно зачита попадение от засада на Златан Ибрахимович.

20 декември 2008: Сиена - Интер 1:2, (17 кръг, Серия "А")
83-а мин. - Съдията Андреа Де Марко зачита гол на Майкон, при който десният бек на "нерадзурите" е над 2 метра в засада. 2:1 за Интер и нови 3 точки в актива им.

15 февруари 2009: Интер - Милан 2:1, (23 кръг, Серия "А")
29 мин. – Добре познатият ни Роберто Росети зачита явен гол с ръка на Адриано - 1:0 за Интер, след като Милан е владеел инициативата до този момент. Голът пречупва "росонерите" и в крайна сметка се оказва решаващ за крайната победа на "нерадзурите" с 2:1. В края Росети не отсъжда и 100-процентова дузпа за Милан за задържане на Индзаги.

21 февруари 2009: Болоня - Интер 1:2 (24 кръг, Серия "А")
57 мин. - Меле пред вратата на Болоня и Камбиасо бележи за 0:1. Остава сериозно съмнение за нередовна игра при асистенцията на "волейболиста" Адриано, но в крайна сметка реферът Никола Айролди зачита гола. Интер печели с 1:2 двубой, в който е бил надигран.

1 март 2009: Интер - Рома 3:3 (25 кръг, Серия "А")
34 мин. - Пробив на Вучинич е спрян с нечист шпагат отзад, който би трябвало да се санкционира минимум с дузпа и жълт картон. Реферът Никола Рицоли обаче подминава ситуацията и вместо това свири измислена дузпа за Интер в 62-та минута, която ги връща в мача, след като преди това губят с 1:3. В крайна сметка Интер вкарва и трети гол и печели точка. За "чистата свирка" на Рицоли ясно говори фактът, че след този мач той е "заточен" да свири в Серия "Б", най-вероятно до края на сезона.


Миналата седмица вестник "Тутоспорт" възложи на специалната Обсерватория за отчитане на съдийските грешки да разгледа под лупа реферските решения и да изчисли кой на кое място щеше да бъде ако съдиите не правеха грешки. Логично се оказа, че Интер би трябвало да са на четвърта позиция, на 4 точки от лидера Милан, на 2 от втория Фиорентина и на една зад сегашният си преследващ Ювентус. Специалната комисия изчисли, че на "нерадзурите" са подарени цели 11 точки от съдиите, което е над два пъти повече от всеки друг отбор в Серия "А". В общо 260 мача са регистрирани 163 съдийски грешки, които са повлияли на крайния изход, което е 6.6 точки средно на кръг. В 20 от тези грешки е замесен Интер, като цели 15 са в тяхна полза.

За двойният съдийски аршин през този сезон ясно говорят две идентични ситуации в съботните мачове на първият и вторият във временното класиране. Положението в 61-а минута на мача Дженоа – Интер и това в 21-а на Торино – Ювентус си приличат по това, че след удари съответно на Балотели и Якуинта, топката е спряна близо до гол линията, но така и не я преминава с пълния си обем. Разликата е, че при първата ситуация е отсъден гол в полза на Интер, а при втората нищо.

Разгромната загуба на шампионите от Сампдория в първият мач от полуфинала за Купата на Италия в сряда, освен че отказа Интер от петият му пореден финал в този турнир, беше и звучен шамар през устата на Мауриньо. Ясно е, че напрежението върху наставникът е огромно. Ясно е още, че той е крайно темпераментен треньор с твърд характер и директен подход, на когото лично аз симпатизирам. До преди седмица обаче си мислех, че у него ако не друго, то поне има добродетели като доблест и чест и то в изобилие. Ако Жозе не се извини публично за глупостите, които наприказва, ще излезе, че жестоко съм се лъгал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

DeviLLmaN
19.03.2009 17:32

zarko_interboy *joking* засада а? не ставаи смешен бе пак да не говорим за божията рак на Адрияно

eurofutbola88
16.03.2009 02:12

ИТАЛИАНСКОТО ПЪРВЕНСТВО Е КОРУМПИРАНО ПОВЕЧЕ ОТ БЪЛГАРСКОТО НЯМА КО ДА СЕ ЛЪЖЕМ *evil* *devil*

zarko_interboy
12.03.2009 21:39

Май си забравил да напишеш че в пъвото дерби между Интер-Милан гола на Милан бе от засада а???

chapaycho
11.03.2009 20:24

Щом са ги избрали всички ще се съобразяваме с тях...не защитавам никои....просто е така.... *sick*

juventineca1
10.03.2009 11:27

за тези гре6ки на садиите няма какжо да говорим вав вси4ки парвенства малкитеотбори винаги са о6тетявани за сметка на по големите това е пределно ясно но положението при интер това го няма никаде говори се 4е са много голям отбор с много големи звезди закакво са им тези садииски аванти тогава и за6то като излезат в европа се осират тотално с тези тяьни големи зжезди

BUBOLE4O_ME4O
10.03.2009 00:53

Аз много добре знам какво означава думата еквивалент... не е нужно да преиграваш и да доказваш колко си красноречив *wink* Думите ти ще бъдат доказани ако Манчестър ги смъкнат в Чемпиъншип както стана с Юве, и ако това стане аз в продължение на 30 дни по всяка тема ще пиша "SwedeN беше прав, аз сгреших, Манчестър Юнайтед са посмешище!" Но тъй като това още не се е случило, МЮ са настоящи шампиони на 4-5 нещица(някой си по надолу по доста смешен начин се опита да омаловажи трофеите), няма как да стане. Тъй като явно ти не разбираш думата ШАМПИОН е най-високото отличие в един турнир/първенство, при колективните спортове шампионът е цял отбор, на отборите-шампиони обикновено се дава една купа, а на отделните състезатели от отбора - по медал. В момента именно МЮ са въпросните Champions Никой не го е оспорил. Не са отнети купи, не са сваляни в ЧШ. Respect

SwedeN
10.03.2009 00:01

Ще се изразя по-обосновано, така че и лудите да ме разберат.Интер са толкова безбожно подпирани от съдиите, чe има само един отбор в Европа от големите първенства, който получава същата ударна доза от чернодрешковците и това е ман.юн.Еквивалент означава равенство, равнопоставеност, еднаквост - мисля, че ако трябва да го обясня по-просто децата до 9 години ще ви се смеят.И англичаните не са подпирани, защото "съдиите ги уважават, тъй като са голям отбор", а по най-простата причина - пари и власт.Името Дейвид Гил може да обясни на по-запознатите с този клуб за какво иде реч.Мога да напиша роман за реферските аванти в полза на това посмешище, но тъй като тук има ограничение на думите ще спомена само някои двубои от този сезон - с Болтън, два пъти с Блекбърн, с Уест Хем.Това е само по памет на първа ръка - вие направете математиката и ми кажете ако не са ФА работниците как щеше да изглежда класирането на Премиършип ?Може би като това, което излезе в италианската преса след зануляването на съдийските грешки ?

BUBOLE4O_ME4O
09.03.2009 23:36

Adrian, дузпите не се броят за футбол ли какво? Или е на късмет работата викаш?? Колкото за СКП, Интер кога са я печелили?
Премиер Лийг...хмм ти знаеш ли, че едничкия ПЛ е с годишен оборот от 1 млрд паунда?? Не случайно ПЛ е избран за най-силното първенство на планетата. Значи не е толкова лесно да се вдигне купата там...мисля аз. Не триумфираха ли и с Карлинг Къп?? Не отричам напълно, подкрепа от съдиите, но в никакъв случай не е толкова явна и брутална както с Интер *wink* Подкрепата от съдиите идва от уважението към този велик отбор, който маааай е постигнал доооста повече от the italian mafiozo club

Adrian000
09.03.2009 23:13

До колкото знам Манчестър спечелиха ШЛ с испълнение на дуспи, загубиха суперкупата от Зенит и спечелиха една СКП ,която изглежда меко казано смешна предвид космическата разлика в класите особенно при отбори от Азия, Австралия,Океания,С. Америка и Африка единствено Ю. Американски отбор може да се равни с европейски и то ако шампиона на Европа е някой по- малък отбор ,който си е разпродал всички звезди след края на сезона. Една едничка титла без конкуренция и това е ФА Премиър лийг така ,че невиждам коренна разлика с Интер предвид начина на печелени на трофей естествено, не омаловажавам постиженията на Юнайтед, но немoveтe дa oтрeчeте ,чe Юнайтeд са люbиmци на аnглийsките съdii *smile* Iзвiнеtе ме зa разwаlениq бъlгaрsки nо nещo скрипtа сe bъgна

BUBOLE4O_ME4O
09.03.2009 23:01

SwedeN, какво точно искаш да кажеш с това, че интер са еквивалент на Манчестър *wonder* Изрази се по обосновано, моля. Но преди да се изкажеш...замисли се Манчестър колко купи спечелиха от миналата година до сега...и по какъв начин. *stop* *wink*

MB_KrisS
09.03.2009 21:20

Тази статия е смешна *joking* Ясно си личи пристрастието на автора или по-скоро ненависта към Моуриньо. Ако тръгнем да разглеждаме всеки мач, ще намерим между 10 и 20 спорни положения във всеки мач. Съдията няма начин да не допуска грешки в мачовете, а и доста от ситуациите са неразрешими дори от Господ. Това, че не били отсъдени спорни дузпи за единия или другия е смешно. Е щом са спорни какво искате, всяко падане в наказателното да бъде свирено ли? Всеки отбор е както ощетяван, така и подмоган в дадени мачове и ситуации и всеки, който е играл някога футбол ще го потвърди, но тук явно случаят не е такъв. Въпроса е, че винаги се помниш кога си бил ощетен, но когато ти помогнат го считаш за нормално и отричаш.

Kantev
09.03.2009 20:11

Много добра статия , разкрива на черните ризи на наи-корумпирания отбор,а не само и на него *smile* *thumb_up*

stanleyvo
09.03.2009 19:44

Моуриньо е много голям треньор,но понякога просто прекалява с приказките си !А за статия,тя е много добра

crazyfreak
09.03.2009 19:25

Съвсем ясно е че половината съдии в Серия А ги държи Морати.Мога да добавя още един пример за двоен аршин-ноември Фиорентина бие с 1-0 с гол на Джилардино с ръка.След мача федерацията след като виждат ситуацията наказват Джилардино да не играе 2 мача.Съвсем на другия полюс е голът с ръка на Адриано срещу Милан-не последва никаква санкция.Ето защо срещу Манчестър им беше толкова трудно-просто не са свикнали да играят с крака.Те губеха и сблъсъците на терена-не са свикнали просто да играят мъжки,а си знаят едно падат и съдията веднага свири нарушение.В шампионската лига обаче това не върви и веднага почнаха да се оправдават със съдията.Каква наглост!!!Много точно заглавие на статията"Крадецът вика-дръжте крадеца".

SwedeN
09.03.2009 19:22

Адриано, ще ти дам няколко съвета, които е желателно да обмислиш преди да напишеш следващото си мнение:научи се да пишеш на правилен български език, научи правилата на спорта и не бъди толкова моногамен в преценката си, само защото Интер е любимият ти отбор.Три поредни години така нар. "шампиони" биват бутани до върха от съдии, федерации и сие.Няма да казвам каква роля играят в италианския футбол Берлускони и Морати и защо единствено Ювентус понесе последиците от грандиозния скандал, мисля, че на всеки е ясно.Човекът от статията може да е фен на Ювентус, Милан, Наполи или Тревизо - в това няма абсолютно никакво значение, защото е изложил неоспорими факти.И всъщност е спестил допълнителния срам от напомнянето за съдийските вересии на Интер от предишните два сезона, особено през миналия, когато лишиха Рома от титлата.Единственият еквивалент на Интер в големия европейски футбол е манчестърския юнайтед.

Pinturicchio_10
09.03.2009 19:21

Adrian000 не знам дали знаеш, но топката трябва да мине с ПЪЛНИЯ СИ ОБЕМ, т.е. цялата, т.е. нито една част от нея да не докосва голлинията (не само основата). Не знам как по-просто да го обясня. Тук очевидно не преминава цялата! Съгласен съм обаче, че положението е тънко и трудно се преценява. Но когато не си сигурен е по добре да не отсъдиш гол, отколкото да отсъдиш, нали така? На Ювентус защо не отсъдиха гол? Тук става дума по-скоро за двоен аршин, а не толкова дали има или няма гол. А и когато всеки мач има такива спорни ситуации и те винаги са в полза на Интер, нещата започват да понамирисват. Когато пък вече "крадеца вика дръжте крадеца" - чашата прелива, нали се сещаш... Ювентус ги пратиха в Серия Б за далеч по-малки "провинения" - разрови си и ще видиш - в официалния доклад по делото има изрази като "съдията объркал няколко засади". Най-големите мафиоти никога не ги хващат, запомни го това. *wink*

demy
09.03.2009 19:13

Хмм искате мнение..Адриан000 и сексимама...Вие тъпи ли сте или на тъпи се правите бе !? Какъв отбор е Интер, че не мога да се сетя !? От 3-4 години е отбор...откакто пратиха Ювентус в Серия Б !!! Арбитрите в италия си нямаха любим отбор, хвърляха стотинка и се падна Интер !!!! Казвате "и арбитрите са хора". Добре бе .. бърка се 1 път .. бърка се втори път ... ама да се бърка баш всеки втори кръг и все в полза на Интер !!! Ами човек и грам футбол да не разбира, ще разбере какво става в италия. Съвет от мен ..Първо - или сменете любимия си отбор (Интер) или изобщо не пишете тук, защото наистина няма кво да кажете по темата...само ще се излагате !!! Второ - Пича който е написал този коментар/репортаж е все едно дали е фен на Ювентус или не .. важното е, че има право, а и това повечето не са лично негови думи, а на известни италиански всекидневници (вестници). И Трето ... за мненията които ще последват... аз също Не съм фен на Ювентус ...!!! Мога с гордост да кажа, че съм фен на Рома ( заедно с милан и фиорентина може би най-ощетените, за сметка на интер). Нито си правя устата, че сме най-големия отбор нито нищо, нямам основание, но и да имах нямаше да го правя... Защото, било то 1ви или 2ри или 10ти, момчетата винаги дават всичко от себе си и заедно с Лацио (на които също не се кефя, но им правя евала) играят може би най-красивия футбол на Апенините..... !!! Айде ако не ви е срам продължавайте да пишете глупости !

bobolino
09.03.2009 19:06

Какво се пенят тези Интеристи.Тва са 11 мача в които Интер игра по-слабо и от Бате Борисов.Като им махнеш 33 точки и отиват там където им е мястото.Серия Б.Като са толкова добри защо нямат успехи в Европа а ????? *joking*

Adrian000
09.03.2009 18:59

Pinturicchio_10
, на мен го си ми се вижда напълно редовен ако има някаква неточност то тя е толкова голяма колкото засадата на Фиорентина от картинката. Не забравяй съдиите са хора на нас и от 200 повтурение ни е трудно да преценим! И искам да чуя мнението и на останалите

bazov
09.03.2009 18:57

На мен статията ми хареса и то много, а колкото до Интер и съдиите, навсякъде е така с големите отбори, оправдание понякога е "човешка грешка", да може и да е вярно понякога, ама понякога, но не всеки път. В другите ситуации, когато си има явна съдийска подкрепа, трябва да се разследват съдиите или при няколко грешки на сезон те да не бъдат допускани в другия и така може и да понамалее подкрепата на силните отбори спрямо останалите.

sexymama
09.03.2009 18:43

не мога да се начудя на иначе симпатичния екип на winner.bg,защо пуска коментари на такива малоумници ? този гледа в канчето на другите,щото неговите са гола вода ! иначе сайта е чудесен,само да няма такива олигофрени,с неподготвени изказвания.......

Pinturicchio_10
09.03.2009 18:28

sexymama, да беше прочел поне предния коментар преди да почнеш да сереш. *lol* Иначе вие фенчетата на Интер отдалече си личите. Ако случайно няма правописна грешка, ще има псувня или в краен случай някоя простотия...

sexymama
09.03.2009 18:24

за този който е писал статията,мога да кажа,че е не интелектуална,а изпаднала проститутка ! на Балотели гола не бил редовен-сложи си по голям диоптър.....

Pinturicchio_10
09.03.2009 18:23

Adrian000, сега бааавно си свали синьо-черните очила и виж дали топката е минала с ПЪЛНИЯ СИ ОБЕМ голлинията => img22.imageshack.us/ img22/1258/32982973.jpg (махнете интервала между us/ и img) Ако трябва прочети и футболните правила, преди да се изказваш неподготвен.

kuramiian
09.03.2009 18:21

xaxaxa за тва бегайте с тея грозно-играещи отбори!!!

Xelikopterr
09.03.2009 18:19

Кучетата си лаят, а керванът си върви. Дано тази година Интер да направят нещо запомнящо се в Шампионската лига, че да се затворят устите на противниците на очевидно най- силния отбор на Апенините в момента.

Adrian000
09.03.2009 18:00

За двойният съдийски аршин през този сезон ясно говорят две идентични ситуации в съботните мачове на първият и вторият във временното класиране. Положението в 61-а минута на мача Дженоа – Интер и това в 21-а на Торино – Ювентус си приличат по това, че след удари съответно на Балотели и Якуинта, топката е спряна близо до гол линията, но така и не я преминава с пълния си обем. Разликата е, че при първата ситуация е отсъден гол в полза на Интер, а при втората нищо.
Лелеле по- голяма глупост не съм чувал и докъто при голът на Балотели 100% се видя ,че топката е превминала гол линията то при полужението на Якуинта се ви ,че път топката не премина гол линията и слепите го виждат това само не и феновете на Юве

martototo
09.03.2009 17:54

ПЪРВО : ЗАСАДА ИМА !!! ЗАГЛЕДАЙТЕ СЕ МАЛКО .... *stop* ВТОРО:
Христо Костов ТИ СИ ПРИСТРАСТЕН ЧОВЕЧЕ *joking* и най-простия ще разбере че си фен на Юве, айде да не си говориме *wink* Мисля че е тъпо след като си пристрастен да изказваш такова публично мнение от позицията на НЕЗАВИСИМ *sick*

redshark
09.03.2009 17:48

ае Adriano0000 ти прочетили написаното че викаш че не е написано колко пъти са били ощетени Интер *wonder*

wba
09.03.2009 17:43

Aко говорим за лилиовци,то наи-големиат е К.Роналдо така че млъкни.Вижда се,че тази година Интер са наи-добрият отбор като бият наред.Аз не съм им фен,но то просто е очевидно.Явно са се съсрадоточили за първеството и 6ампионската лига!

CRonaldo_fen
09.03.2009 17:39

Какъв голям треньор бе, кой бил специален бе, вие да не сте се напушили ?!?! Мориньо е пълен лигльо *stop* По-голям тъпак не съм виждал. Съдии му виновни, всичко му е виновно на него, само не и футболистите. Интер са толкова жалки

Adrian000
09.03.2009 17:37

От тая статия мога да разбера ,че човека който я е правил е най- вероятно Миланист ,а защо не е написал колко пъти Интер са ущетявани не е ли редно като се истъкват подпиранията да се пишът и ущърбите?! Да не говорим ,че половината "чисти дуспи" ги няма и да не говорим колко не са отсъждани за Интер айде моля ви заврете си зависта някаде ,защото се видя ,че Интер е по- класен от всички отбори в Италия

Rizov_24
09.03.2009 17:34

От всички спорни ситуации в света незнам защо точно тази се задълбава.Юве ги подпираха съдиите 2005-2006 но си понесоха наказанието.Но САМО Юве.Нито Милан нито Лацио и Фиорентина.А през този сезон откровено съдиите подпират Интер.Случаите са много и ако има поне малко справедливост Интер тая година им вземат титлата ако въобще я вземат и право в Серия Б.А когато напуснат всички играчи съм сигурен че Интер повече от 3 място не ще видят при завръщането им.В Италия има само 1 отбор и той е Ювентус

josephbg
09.03.2009 17:34

Това което не става с пари, става с много пари... Ситуацията е сходна с тази отпреди 3 години и скандалът с купени мачове в Италия. Само че има някои "дребни" разлики - 1. Юве бяха санкционирани за 2 сезона, докато Интер вече 4та година купуват "всеки втори мач" от Серия А... и 2. Докато Ювентус "подкупваше" съдиите и се "залагаше" на мачовете, участваше с успех в евротурнирите, имаше 9 номинирани футболисти за златната топка през 2005, а смешния Интер има по 2 полуфинала и четвъртфинала за последните 17 години в ШЛ !!! Сигурно не е много странно, при положение че мачовете в Европа се купуват доста по-рядко. Колкото до "Специалния"-предпочитам да не спира да си коментира и играта на отбора му да не се променя...

bajanaka_
09.03.2009 17:24

наистина супер статия и асолютно вярна. Нама 2 мнения по въпроса че Интер е най подкрепяния от съдиите отбор.В близкото минало това бе Юве и видяхме как ги унаказаха.Мисля че същото но тройно наказание се полага на тоя тъп АНТИФУТБОЛЕН ОТБОР НАРЕчЕН ИНТЕР!

wba
09.03.2009 17:21

Квото и да говорим моринио е голям трениор и никои неможе да го отрече.Тои е специален и такъв ще си остане

Pinturicchio_10
09.03.2009 17:20

Никъде в статията не е казано дали има или няма засада *stop* Пише само, че ситуацията е спорна, а това не вярвам някой с всичкия си да го отрече нали така? И акцентът както пише не е върху това, но някои хора са прекалено повърхностни и не могат да видят по далеч от носа си. Може би заради тъмните очила с различен цвят...

BUBOLE4O_ME4O
09.03.2009 17:19

Не съм много на "ти" с калчото, но важни фактите. Общо взето нищо по различно от положението в България, само дето там футбола е на мноооого по-високо ниво, но това е защото и парите там са в доста повечко. Жалко за "Специалният", излага се по-особено брутален начин...Отборите, които имат интерес към него ще се замислят...ако нямат подкрепата на съдиите, дали ще съумява да задържа челната позиция... Но мисля, че трябва да се поставим и на негово място. Представете си, че той няма нищо общо с тези лабилни садии...представете си, че Морати си прави далаверите без Жозе? Трудно е да се даде обективно мнение, ако не си навътре в "нещата" ...

Rivaldo10
09.03.2009 17:15

супер статия да ама не супер тъпа статия... грешки има навсякъде, а фифа и уефа и Платини и които и да е не прави нищо за да се премахнат... какъв е смисъла от тези статии като не се прави нищо по въпроса...имало дуспа в 33 мин. , която не била свирене и това значи 100% гол?!? 1 и 2 дуспи ли са били изпускани .. ами дори и да е вкарана крайния резултата дали ще е 2:2 1:1 или пък Интер нямаше ли да се хвърли за победен гол?!?то и на чорбата им се дава дуспа всеки път срещу Левски , но тогава не виждам подобни статии..нали нашето първенство е перфектно ами и италианското тръгнахме да разнищваме...

iksvel
09.03.2009 17:11

Добре, добре, така си е всичко казано. Само една забележка имам - когато мачът е щял да завърши Х, а той е завършил с победа за Интер, по-този начин спечелените нечестно точки са 2, а не 3.

orakul
09.03.2009 17:11

Много думи,а можеше просто да напише:"Мразя Интер". Винаги ще има нападател,който ще се кълне в живота си че са го спънали за дузпа!Но ще има и клетва от защитника,че не го е докоснал .А феновете ще спорят или бият с повод или без!

CHOMA
09.03.2009 17:10

Италия като цяло е едно въшливо първенство! ОТВРАТИТЕЛНО Е! Мразя всички - Интер, Милан, Ювентус, Рома - всичките са боклуци, а Пипо Индзаги е супер изверг

peshkin
09.03.2009 17:03

Засадата е чиста. Внимателно вижте, че линията е с дебелината на стъпалото на защитника, а ръката на нападателя - пред нея.

sliv
09.03.2009 17:00

Коментарите,както и статията са писани от хора мразещи Интер. Във футбола винаги ще има недоволни от съдийските решения. Мауреньо е прав в недоволството си от журналистите търсещи скандал от една спорна дузпа.Една от хилядите подобни.

Boracio
09.03.2009 16:59

Къде я виждаш тази засада?Ръката му била зад линията.Я виж къде му е кракът на защитника и тогава говори.

DuKe_Of_HaZzArD
09.03.2009 16:48

Охх моя грешка - не 100 мача, а една година без отсъдена дузпа срещу тях *stop*

DuKe_Of_HaZzArD
09.03.2009 16:46

Ааа между другото скоро Интер имаха и друг празник - 100 мача без дузпа срещу тях MERDA INTER *stop*

new_generation
09.03.2009 16:37

Ако гледаме реално Интер са най-смешния отбор постоянно ги бутат така както бяха байерн м доскоро или порто в португалия а защо не псв в холандия преди няколко сезона те не заслужават да са в първата половина на таблицата гледах съдииските аванти срещу катания каляри палермо и много други

VasilGeorgiev
09.03.2009 16:28

Да не стане като с Ювентус само да ги изгонят в Б група. Ама за по-дълго ако може!

svetliodj
09.03.2009 16:24

Най-после да видя , че някой може да прогледне ! Евала ! *thumb_up*

DuKe_Of_HaZzArD
09.03.2009 16:23

Супер статия *stop* Тези мазни нещастници от Интер купуват всеки втори мач и после имат наглостта да се оплакват, че те били потърпевшите Ето такава наглост няма дори и нащо пошло първенство В момента за мен най-тъпото първенство е Италианското и как да е иначе като още преди началото на сезона се знае, че Интер ще са шампиони. А то реално не заслужават и в 4ката да са, има поне 7 отбора, които съвсем спокойно ги надиграват - Рома, Милан, Фиорентина, Дженоа, Ювентус, Наполи и Сампдория, че някой път и други отбори както Аталанта наскоро. Но какво да се прави много пари играят там Това игра с ръка, нарушения, засади - няма такива неща за Интер. Срам и позор са те за футбола не само в Италия, но и в целия свят. Искрено им пожелавам днес, само ден след годишнината от създаването им (8 март, те и затова са такива женчовци) да бъдат изхвърлени не в Серия Б, а ВЪН ОТ ФУТБОЛА ЗАВИНАГИ