Серия \"А\" срещу Висшата лига - тройна матура за Калчото

17:54
Серия \"А\" срещу Висшата лига - тройна матура за Калчото
Тази седмица започва дългоочакваната елиминационна фаза от най-комерсиалния клубен футболен турнир в света. Жребият за 1/8-финалите на Шампионската лига предопредели три англо-италиански сблъсъка, които предвещават зрелищни битки. В спор за прогрес към европейския трон на арената си дават среща Интер - Манчестър Юнайтед, Челси – Ювентус и Арсенал – Рома. Или с други думи казано – шампионът, водач във временното класиране и почти сигурен нов първенец в Италия срещу шампионът, водач във временното класиране и почти сигурен нов първенец в Англия; третият в Серия "А" срещу третия във Висшата лига; както и отборите борещи се да влязат в четворките на двете първенства, където по традиция им е мястото напоследък. Тези титанични двубои са мачовете на истината, както обичаме да казваме у нас, най-вече за италианския клубен футбол. По-директен, по-удобен и по-желан сблъсък за завръщане на позициите си на европейската сцена, Калчото едва ли може да има. Оправдания също.

\"\"От трите италиански тима в тази "война", само Ювентус има положителен баланс срещу английски тимове. "Бианконерите" са играли и най-много мачове срещу отбори от острова - 36. От тях 14 победи, 9 равенства и 13 загуби. Единствените два отбора от родината на Дейвид Бекъм, които имат положителен баланс срещу "Старата госпожа" са Арсенал и Уулвърхямптън. С последните обаче са изиграни едва 2 мача. За пръв път "бианконерите" се изправят срещу английски отбор през 1965-та година, когато отпадат от Ливърпул на 1/16 финалите за КНК след победа с 1:0 в Торино и загуба с 0:2 в града на "Бийтълс". Последният сблъсък бе отпадането на 1/4 финала на Шампионската лига от Арсенал през 2006-та. Паметни ще останат двубоите на "госпожата" с Манчестър Юнайтед в края на миналия век. С "червените дяволи" Юве е играл и най-много мачове - цели 12. Балансът е равен - по 5 победи и 2 равенства. Няма как да се забрави и най-злополучният финал за КЕШ през 1985 година на "Хейзъл", който противопоставя Юве на Ливърпул. "Бианконерите" печелят с 1:0 и взимат първата си КЕШ, но дават 39 жертви, премазани от срутилия се стадион преди началото на двубоя. Иначе Ювентус и Челси се срещат за първи път в историята.

\"\"Интер е отборът с най-малко загуби от англичани - 12. Победите обаче са едва 9, а равенствата 5. С Юнайтед "нерадзурите" са се срещали само веднъж - на 1/4 финала на Лигата през 1999-а. Настоящият клуб на Димитър Бербатов взима победата в Манчестър с 2:0 и след равенство на "Джузепе Меаца" (1:1) стъпва на финала, а в последствие триумфира и с купата, след онзи паметен мач с Байерн Мюнхен. Първият мач на Интер с английски клуб е през далечната 1955-та, когато в 1/4 финал от турнира за Купта на УЕФА (тогава Купа на панаирните градове) "нерадзурите" играят с Бирмингам в Милано. Мачът завършва с нулево равенство, а на реванша, който се играе година по-късно, бирмингамци бият с 2:1 и продължават напред. Бирмингам са нещо като кошмар за Интер, тъй като 6 години по-късно, през 1961-а година отново отстраняват "нерадзурите" с 2 победи с по 2:1 пак в същия турнир, само че на полуфинална фаза. На финала англичаните губят трофея от Рома. Последният двубой на Интер срещу британски тим всички го помним. Той бе миналата година, когато шампионите на Италия отпаднаха от Ливърпул на 1/8 финала в Шампионската лига. Незабравими ще останат и полуфиналните двубои за КЕШ с "мърсисайдци" през 1965. В Ливърпул легендарният "дрийм тийм" на Херера губи с 1:3, но в реванша изиграва един от най-великите двубои в историята си и след победа с 3:0 отива на финал, който печели с 1:0 срещу Бенфика и вдига втората си и засега последна КЕШ.

\"\"Рома пък е с направо катастрофален баланс що се отнася до сблъсъците им с Англия - 31 мача, 9 победи, 8 равенства и 14 загуби. Двубоите с английски отбори са най-големия кошмар за "джалоросите", особено през последните 10 години. Те не са отстранявали тим от Висшата лига, откакто биха Нюкасъл през 1999-та. С Арсенал "вълците" играят в Шампионската лига през сезон 2002/2003 година. Тогава двата тима се срещат във втората групова фаза на турнира. В Лондон мачът завършва наравно (1:1), но в Рим "артилеристите" взимат победата с 3:1. В последствие обаче и двата отбора отпадат, за сметка на Валенсия и Аякс. Това са и единствените два мача между Рома и Арсенал. Иначе "джалоросите" срещат английски клуб за първи път през 1961-а година, когато в споменатия вече финал за Купата на панаирните градове сломяват Бирмингам след равенство в Англия (2:2) и победа в Италия (2:0). Рома е и единственият от трите италиански осминафиналисти, играл два финала в два европейски турнира с отбор от Острова. Освен този с Бирмингам, паметен ще остане и финалът за КЕШ от 1984 година, в който "вълците" отстъпват от Ливърпул след изпълнение на дузпи. Този сезон римляните бяха в една група с Челси. Двата отбора си размениха по една домакинска победа, но Рома успя да измести лондончани от първата позиция в групата, което уж им даде предимство при жребия.

Интересното е, че последният сблъсък и на трите италиански гранда от елиминационна фаза на европейски клубен турнир, е завършвал със отпадане от англичани. Общият баланс на италианските срещу английските клубове също е отрицателен - 159 мача, 55 победи, 40 равенства и 64 загуби, при голова разлика 169:187. Тази статистика стана в полза на англичаните през последните 10 години. Преди това те бяха мачкани от италианците почти половин век.

Един от най-любопитните аспекти на този англо-италиански сблъсък е завръщането на бившите треньори на Челси Жозе Мауриньо и Клаудио Раниери на Острова, както и въпросът дали Арсенал ще продължи успешното си представяне срещу италианските отбори и дали Рома ще продължи неуспешното си представяне срещу английските отбори. Повечето специалисти смятат английската Висша лига за най-доброто първенство в Европа и света, а преди десетилетие за такова се смяташе Серия "А". Дали отново не е дошъл моментът на италианското Калчо? Ако следваме логиката, наближаващото следващо десетилетие би трябвало да е за Италия. Края на миналия век Апенинският полуостров бе центърът на футболна Европа, първото десетилетие на 21-ви век обаче е по-скоро за англичаните.

\"\"Тройният сблъсък не е само футболен. Това е противопоставяне на две различни национални култури. Моментните финансови възможности, начинът и стилът на игра, както и цялостното разбиране за футбола също са коренно различни. За да онагледя разликата във футболните философии на двете нации, ще дам няколко цитата от една статия, които прочетох наскоро: "В Англия, ако си бърз, силен и можеш да тичаш без спиране 90 минути си велик играч, дори да имаш докосването и уменията на магаре. В Италия, ако си тактически и технически отличен, си добър футболист, дори да имаш скоростта и движението на охлюв". В Англия, ако "Скай Спортс" каже, че Питър Крауч е най-добрият футболист в света, цялата страна вярва и се моли за това. В Италия, ако "Скай Италия" каже, че Симоне Лориа е най-добрият защитник на планетата, цялата нация се отказва от сателитна телевизия. В Италия защитата е изкуство, в Англия е антифутбол. В Англия лошият съдия е некомпетентен, в Италия е корумпиран..."И още един цитат, забележете, от английски журналист: "Англичаните измислиха футбола, шотландците подаването, а италианците му придадоха интелигентност и завършен вид." Подобни закачки между италианци и англичани има безброй. Освен хумор, те ни дават и ясна представа за разликата между Италия и Англия.

Иначе всеки ден сме длъжни да търпим масмедийната пропаганда за английският футбол. Откакто Бербатов стъпи на "свещения остров", положението стана неконтролируемо. Ежедневно от телевизии, вестници, радия и най-вече интернет ни заливат с каква ли не безсмислена информация за случващото се там горе. Господа, разберете че повечето хора не ги интересува какви обици носят половинките на Джерард и Фърдинанд и колко бакшиш са оставили в ресторанта. Или дали Джон Тери е закусил и какво точно е имало на масата му. Или пък ако Уейн Рууни е кихнал, кой първи му е казал "наздраве".

\"\"Но да се върнем в същността на футболната игра. Отборите на острова иначе са добри, спор няма. Особено тези от така наречената "голяма четворка". След трагедията на "Хейзъл" през 85-та и последвалото наказание, англичаните се взеха в ръце, построиха нови стадиони, въведоха нови закони за безопасност, изготвиха дългосрочни планове, сформираха Висшата лига и създадоха един от най-печелившите бизнес модели в Европа. Парите от телевизионни права позволиха на клубовете да купуват първокласни чужденци в разцвета на силите им. Но не само играчи - треньорите чужденци модернизираха английския футбол, промениха тактиката, физическата подготовка и дори храненето. През новото хилядолетие английските отбори вече почти нямат нищо общо с това, което бяха в края на старото, когато понякога ставахме свидетели на направо комични сцени с тяхно участие. Всъщност с известни резерви, можем да кажем, че англичаните сега са там, където италианците бяха през 90-те години на миналия век. И въпреки всичко това твърдение не е съвсем вярно, поне от статистическа гледна точка. През миналото десетилетие Италия спечели цели 13 титли на европейско клубно ниво и имаше още 12 финалиста, докато Англия имаше едва 4 титли и 1 финалист. От началото на това десетилетие Англия има едва 3 титли и 4 финалиста, срещу 2 титли и 2 финалиста за Италия. На всичкото отгоре Ливърпул и Манчестър Юнайтед триумфираха с огромен късмет на финалите през последните 10 години. Всички помним финала на "Ноу Камп" през 1999-а между Юнайтед и Байерн, драмата на Ливърпул с Алавес през 2001-а на финала за УЕФА, паметния Истанбулски спектакъл през 2005-а, както и миналогодишният в Москва, който за първи път в историята на Шампионската лига противопостави два английски отбора на тази фаза. В тях англичаните извадиха луд късмет. Като говорим за "английска хегемония" през настоящия век не трябва да забравяме и титлата на Милан от 2003-а, когато пък имахме италиански финал, както и триумфа на "росонерите" през 2007-а. Трябва да споменем обаче и факта, че през 90-е имаше 3 европейски клубни турнира - КНК, Купата на УЕФА и Шампионска лига. След обединението на първите два през 2000 година, останаха само 2 опции за триумф в Европа.

Още една любопитна статистика сочи, че последните 5 сезона в Шампионската лига са били картотекирани едва 150 английски играчи. За сравнение броят на италианците за същия период е 253. Ако условно махнем легионерите в двете първенства разликата става огромна в полза на италианците. Всъщност без чужденци Серия "А" ще отстъпва може би единствено на френската Лига 1 в Европа. Това "условно" скоро може да се превърне в "реално", тъй като както е известно УЕФА работи в насока ограничаване на чужденците в европейските първенства. При това не само на тези извън Европейският съюз, а като цяло.

Но това е друга тема. Реалността в момента е сурова към италианските клубове. Според букмейкърите (и не само), английските отбори са абсолютните фаворити не само срещу италианци, но и срещу всички останали. Коефициентът, за който и да е английски отбор да отстрани италианския си съперник варира около 1.70, докато за обратното е около 2.20. Краен победител от Англия се приема на около 2.40, докато шансовете шампионът да от Италия се оценяват на 1 към 6. Подценяването на италианците обаче, може да донесе доста главоболия на къщите. Особено имайки предвид лудото и безотговорно залагане на Острова. Но да не ги мислим букмейкърите, все ще се оправят някак си.

Излишно е да казвам, че Интер, Ювентус и Рома ще бъдат по-мотивирани и нахъсани от Манчестър Ю., Челси и Арсенал. Най-малкото заради това, че няма какво да губят. Дали обаче мотивацията, духът, тактическата грамотност, техниката и "катеначото" ако щете, ще се окажат достатъчни да надделеят над динамиката, физиката, бързината, класата и увереността? "Паживеем видим", както казват руснаците. Едно е сигурно - очакват ни крайно интересни двубои, които ще върнат позагубеният пълен блясък на Лигата. Ясно е - Италия няма какво да губи. Сега е моментът "адзурите" да докажат, че "Калчополи" беше положителен процес за тях и че са се отърсили от скандалите и корупцията, които ги доведоха до това положение на аутсайдери. Сега е моментът да се докаже и едно друго, много важно нещо - че футболът все още не е изцяло игра на пари.

Прогноза: 2:1 за Италия!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

vill
12.03.2009 12:01

Прогноза: 2:1 за Италия!

Почти позна *lol*

DeviLLmaN
10.03.2009 17:32

ShaDy_Pz така като четеш моляте чети по добре. Аз да съм казал че са "регионални" отбори? А пък и да те светна се ми е тая за Милан но да го искарват измекярски отбор вообще не е така. А както виждам ти си фен на Арсенал. Просто дадох пример даже Арсенал ми са много симпатичен отбор ама извиняваи батенце ама вообще немогат да се мерят с успехите на Милан.

ShaDy_Pz
10.03.2009 15:44

DeviLLmaN, а ти спомняш ли си как "регионалният" отбор на Арсенал удари Милан миналата година, и то в Италия *wonder*

vladi393
08.03.2009 22:48

ти наистина ли си верваш че ша отстранат ЧЕЛСИ *lol*

sheri_x
08.03.2009 22:11

Момчета всеки си има симпатии към първенството на някоя страна и стила на игра в това първенство.Преди повече от 20 години мои любими отбори бяха Нотингам и Ливърпул.След това дойдоха Милан и Ювентус.Но в момента италианските отбори не играят абсолютно нищо.Ако Интер отстрани Ман. Юнайтед завинаги спирам да гледам мачове от европа.Започвам да следя българското първенство и по-специално моя любим тим ЦСКА,защото е време армейския отбор да бъде отново сред най-добрите отбори в европа.Нека си пожелаем на есен да ги видим в Шампионската лига

DeviLLmaN
08.03.2009 21:17

vill само незнам кои кумик ти го е казал тва 8 години 7 КЕШ. *lol*

DeviLLmaN
08.03.2009 21:16

Craz1_K1ller съгласен съм с теб. Pinturicchio_10 щом викаш на Милан измекяр тва означава че отбори като Арсенал и Челси трябва да играят в регионални групи. Само си спомни сезон 2007-2008 когато измекярският отбор победи Ман Ютд които смаза неизмекярският отбор на Рома с 7-1. На тва ли казваш измекярски отбор? Е извинявам се батка ама не съм сагласен с теб. А с статията е много точна. Ще ги видим англетата какво ще правят с тая финансова криза и с намаляването на чужденците.

Vanio_87
07.03.2009 23:24

според мене и тази година англииските отбори 6те доминират напално ж 6ампионската лига и 4 отбора 6те продалжат напред а 2 можеби 6те играят финал

prae
07.03.2009 10:49

не е се караите хора шампиоската лига тазигодина е на манчестар юнаитед *wink*

Craz1_K1ller
06.03.2009 18:27

Pinturicchio_10 кой е измекяр бе *wonder* Това че Челси сигурно никога няма да спечелата ШЛ,Ювентус и те сигурно няма да я спечелат блиските години.Иначе за мачовете преди реваншите най вероятно ще се класират 2 английски и 1 италиански:Интер,Челси и Арсенал ... *thinking*

Pinturicchio_10
02.03.2009 23:22

И това е вариант, най-вече защото безсмислените в момента купи ще станат много по-интересни. Но има и недостатъци де...

vill
02.03.2009 14:03

Pinturicchio_10

*thumb_up*

Друго добра идея е 2+1.
Първите два отбора от първенството се класират,а третия е този който е спечелил купата на страната. *wink*

Pinturicchio_10
01.03.2009 12:17

Именно и аз това имам предвид. Тук сме напълно единодушни! Не може отбори като Ювентус, Ман. Ю, Челси, Интер и др. да се борят на два фронта, а измекяри като Ливърпул и Милан да имат само 2-3 мача до края на сезона, да хвърлят всички сили в тях и да се промушват до финала, на който всяка година се прозявам... 3 отбори от големите първенства са напълно достатъчни. 2 вече ми се струват малко, но при 3 ще е много по-интересно и в самите първенства. Не примерно като Ливърпул - губи шансове за титлата най-късно до Нова година и вече си знае че до края на сезона има 3-4 възлови мача в първенството, които трябва да вземе за да се класира в четворката и през останалото време си драпа макарите...

vill
01.03.2009 00:44

Pinturicchio_10

Ако се намелят на 3 така няма как отбори като Милан и Ливърпул които в последните години заебаваха първенството,а се хвърлеха в ШЛ.
Ако ще ставаш шампион на Европа поне постигни нещо на местно ниво.

Pinturicchio_10
28.02.2009 14:21

"Според мен там отборите от големите първенства трябва да бъдат намалени на 3." - Тук си стискаме ръцете. *thumb_up* Така ще отпаднат карикатури като Ливърпул, Евертън по едно време, Фиорентина, Рома, Лацио и т.н... Шампионска лига и съвременния футбол обаче са много по-силни от КЕШ и футболът от преди 20-30 години. *wink*

vill
28.02.2009 14:08

Незман дали ШЛ или КЕШ е по-силния турнир,но ШЛ има много недостатъци.
Според мен там отборите от големите първенства трябва да бъдат намалени на 3 *wink*

Pinturicchio_10
28.02.2009 08:23

1. Не знам къде ги видя тия 7 КЕШ-а, като без да проверявам знам че след 85-та английските отбори бяха наказани. По спомен, дори и да броим 1980-та, която си е към 70-те, но да не издребянваме толкова... та дори и да броим 80-та - Нотингам, Вила и 2 пъти Ливърпул...
2. Щом КЕШ са равни нека прибавим КНК и УЕФА. Сам разбираш, че думата "мачкане", която е използвана и от самите английски журналисти, придобива реален смисъл.
3. Пак ти казвам, истинска доминация, на която и аз бях свидетел, бе през 90-те - нямаше финал в евротурнир, в който да нямаше поне един италиански отбор.
4. КЕШ или Шампионска лига за теб е по-силният турнир?

vill
27.02.2009 11:27

Pinturicchio_10

Не казвам,че статистиката за миналия век е полза на Англия,но пък чак мачкали.
Дори ако се вгледаме в статистиката ще видим,че за миналия век Англичаните имат 9 КЕШ-а толкова имат и Италианците.

Домацията на англичаните през 80те няма аналог.За 8 години 7 КЕШ-а

Pinturicchio_10
26.02.2009 03:40

Статията напълно се припокрива с моето мнение а на тези които твърдят че е пристрастна ще кажа, че никъде не се изявяват претенции за обратното. Напротив - показана е италианската гледна точка на нещата и това си личи от заглавието. И въпреки висчко бих казал че е реалистична защото се обосновава на статистиката, а когато тя говори и боговоте мълчат. *wink*

Pinturicchio_10
26.02.2009 03:38

vill като цяло статистиката през последните 50 години на миналия век беше доста в полза на италианците затова може да се каже, че "английските отбори бяха мачкани от италианците почти половин век". *wink* За сравнение - едва през 1999-та английски отбор постига първа победа в редовното време на италианска замя. Това се случва когато Ман. Ю. отстранява последователно Юве и Интер (победа с 3:2 в Торино с ужасно много късмет, след като Юве водеше с 2:0, а преди това на "Олд Трафорд" с 1:0 и Гигс изравни в продължението). От тогава нещата се обръщат, но въпреки всичко от чудесната статистика в статията виждаме че поне откъм титли и фанилисти англичаните не са чак такъв хегемон. Истински хегемон в пълния смисътл на таязи дума бяха италианците през 90-те. То си личи - 13 титли и 12 финалиста! *stop* Така че спрете да ми хвалите англичаните. Да добри са, но много се надценяват.

Pinturicchio_10
26.02.2009 03:36

Да бе, вчера и особено днес яко футбол ни показват мишкарските английски отбори. *lol* Изключвам Арсенал, които наистина смазаха Рома. Но пък те са англичани, колкото и аз. *lol* Вече феновете на англииския футбол нямат право да казват че италианците играли защитно и изчаквали удобен момент за гол. Особено пък тези на онова антифутболно недоразумение Ливърпул. Иначе Висшата лига безспорно е силна, но това е благодарение на колосалните пари и чужденците както пише и в статията. За мен обаче испанското е най-силно в момента. Англииските отбори са много прехвалени и ако италианците не бяха толкова плахи щяха да продължат и трите отбора. Само че те предварително се бяха предали като че ли. Особено Рома и Интер. Най-вече Рома. Извадиха суперкъсмет и 1:0 е най-малкото с което се отърваха. Само Юве се държа достойно и то след гола. Преди това яко се бяха спекли и те. Все пак мачовете са отворени и се видя че разликата между англичаните и италинците не е чак толкова голяма. Статията е хубава и аз съм съгласен с тази прогноза, но е пропуснато да се спомена участието на Милан на които англииските отбори са им абонати.

djunkata
25.02.2009 22:08

Аз мисля, че има футбол и футбол. Вижда се, че английското първенство е най-силно. Всеки човек би трябвало да е на това мнение, защото в Англия може да се види всичко искано от футбола, а в другите първенства има бавен футбол, много неравностойни отбори и това е лошото. В Англия всеки отбор може да бие друг отбор.

vill
25.02.2009 14:56

"Преди това те бяха мачкани от италианците почти половин век."

EХХ Христо ...
Ей.Май не си гледал футбол през 80те.С това изказване се изказваш много неподготвен.
Иначе статията е много пристранства.

BoBi_Levskara
24.02.2009 21:21

И аз като cesekarchetooo се надявам Юве и Манчестър да продължат.Фен сам на Манчестър но един мой е приятел е фен на Юве.И мисля че ако тези 2 отбора не се срещнат по рано ще наблюдаваме фина; Юве Манчестър Юнайтед.Успех на Червените довечера. *smile*

Lu4k0
24.02.2009 21:01

Поздравявам те за поста,наистина с много добър поглед и обширно разгледана ситуация около легендарната история на суперничеството футбола между Италия и Англия.
Определено обаче в думите ти долавям италиянския дух и мисля,че гледаш малко повече на нещата от гледната точка - както искаш да бъдат,а не както са.
Абсолютно съм съгласен,че двете страни имат различен поглед върху играта,различна тактика,различен подход,различно "око" за футбола и различна култура,присъща на всяка една от тези футболни страни и отразяваща се и на терена.
Личното ми мнение,в което съм убеден ( и то с основание ) е,че доминацията на английските клубове ще продължи и не само срещу Италия,а срещу целия свят.
Дори бих казал,че "доминация" е леко казано,като начело на всичко стой Манчестър Юнайтед *devil* (признавам си,че и аз съм малко пристрастен)

cesekarchetooo
24.02.2009 20:56

Лека поправка - Юве са втори в Калчото, не трети. Иначе статията е страхотна, дава ни доста информация преди двубоите... а за прогнозата - надявам се Юве и Манчестър да продължат, а в другия сблъсък залагам за Арсенал, така че 2-1 за Англия!

acroma
24.02.2009 20:55

Да, наистина много хубава статия *smile* и според мен ще излязат 2:1 за Италия.Рома и Интер ще отстранят Ман.Юн. и Арсенал, колкото и невъзможно да звучи.1-во, защото Рома, ако не бият сега Арсенал, които са много зле (Росицки,Фабре,Уолкот и Адеба), няма кога да го сторят, а пък за Интер СПЕЦИАЛНИЯ просто прави чудеса.Също така Сър Алекс Фъргюсън има комплекси от Жозе (от 10 мача Сър Алекс Фъргюсън няма победа мисля или ,ако има то е само 1).Челски vs Ювентус - това може да се каже, че е сблъсъка на отборите в криза в момента,но Челси току що смени треньора и сичко, което Раниери беше подготвил като противодействие с/у схемата и стила на отбора на Сколари пропадна,защото Хидинг е доста по-различен мениджър, което е в позла на Челси .

atsvetkov85
24.02.2009 20:48

Мисля че наи-после дойде времето и на италианците и 3-ния сблъсак ще баде 2:1 в тяхна полза. Дори и трите италиански да продалжат е напално нормално и не би ме учудило. Така щте баде сигурен сам, а между другото Ливърпул ще отпаднат от Реал и тази година наистина ще е трагична за Англия в ШЛ!!!!!!!!!!

ZeroCold
24.02.2009 19:36

Нека си изкажа експерните прогнози:
Атлетико М - Порто - 1
Олимпик Лион - Барселона Х
Арсенал - Рома ЖЕЛЕЗЕН Х
Интернационал - Юнайтед Х/2 (Х-а е по-вероятен)

Ако някой иска може да опита права колонка с 4-5лв и после да ми благодари *smile*

kazak
24.02.2009 19:22

браво на автора!А знае ли някой защо му казват"театъра на мечтите"? *thinking*

LucHo_GoNzaLez
24.02.2009 18:36

Прогноза: 2:1 за Италия! - хахахаха кой го написа това бе *lol* Англичаните ще садерат дупенцата на Италянчетата *lol*
Макар че сам за Интер срещу Манчестер не мисля че имат особенни шансове за продължаване в следващата фаза на турнира *stop*

NeCkO
24.02.2009 18:05

Не се лажете 3:0 за англичаните.... тфа е моята прогноза... *devil*

DKS
24.02.2009 17:03

НАСТЪПВА ПРОВАЛЪТ НА ВИШАТА ЛИГА ...

Pavel_BG
24.02.2009 16:44

Страхотна статия!!! *thumb_up* Благодаря много на автора!!!

Даже ей сега я копирам на принтера и довечера по време на мачовете ще я предоставя на компанията да четат!!!

Още веднъж благодаря!!!

iotto112
24.02.2009 16:09

аз лично сум фен повече на английския футбол , но искам и 3-те италански отбора да продулжат!

Katula
24.02.2009 16:08

Х на Интер и Юве и Арсенал ще бият с 1:0

machocka
24.02.2009 15:49

Манчестър Юнайтед + Интер = ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН СПЕКТАКЪЛ ,но за сажаление победа за Червените дяволи с 4-1.

ludotopse
24.02.2009 15:41

аз виждам хиксове на Интер и Рома и загуба на Юве довечера ,и крайна победа само за Челси ,докато другите са тройни

Anderson16
24.02.2009 15:10

баланса ще бъде 3 на 0 за Англия *wink* а относно,че ман.ю ще бъде излъган съмнявам се тва е най-твърдия отбор,който ще продължи от тези сблъсъцъ само рома има некакъв шанс и то минимален Ман.Ю

tokata_91
24.02.2009 14:55

Браво на автора, аз ще стискам палци за Рома, като техен фен. Също така се надявам Интер да отстранят Манчестър *wink*

venci1919
24.02.2009 14:55

резултатаа ще бъде 2:1 за Англия,Ман. Ю. е отпаднат от Английските отбори

DoN_vOLen
24.02.2009 14:35


Единствения шанс имат ювето другите са аут от играта *joking* *sick* *lol*

kolokolo
24.02.2009 14:18

този специалист си е направил труда да напише едва ли не цял роман- но моето лично мнение е че най много един отбор от англия може да продължи.ще добавя че не съм фен на итилианския футбол.

MB_KrisS
24.02.2009 14:15

Прогнозата 2:1 за Италия е абсолютно точна. Челси и Рома са абсолютно сигурни напред. Има малко въпросителни за Интер, но мисля, че Жозе ще успее да излъже Юнайтед.

HE3AK0HEH
24.02.2009 14:05

Браво. Страхотна статия. А за прогнозата... съгласен съм! Сигурен съм, че Рома и Юве ще отстранят Арсенал и Челси! *beer*

tamate_unufreev
24.02.2009 13:26

Много добра статия харесва ми *smile* научих нови и полезни статистики
но само не съм съгласен с прогнозата
Успех на всички довечера и не се напивайте много
приятно прекарване *wink*