Зафиров: Ще се противопоставим на ЦСКА, Левски, Локо София и Литекс

20:03
Зафиров: Ще се противопоставим на ЦСКА, Левски, Локо София и Литекс
"Ще направя всичко възможно да изградя един боеспособен отбор, който да се противопоставя на грандове като ЦСКА и Левски". Това заяви в интервю за клубния сайт новият наставник на Калиакра Каварна Адалберт Зафиров.

Около сто верни привърженици на тима приветстваха новия треньор и пожелаха успех на своя отбор. Ето какво още заяви специалистът след първата тренировка на Калиакра:


- Днес изведохте Калиакра за първа тренировка, как се чувствате начело на отбора? Един червен кадър сменя един син кадър на треньорския пост...

- Няма никакво значение, какъв си бил преди и какъв екип си носил, стига да си вършиш добре работата. Важен е настоящият момент – какво правиш и дали влагаш цялата си енергия. Аз съм треньор на Калиакра и ще направя всичко възможно да оправдая гласуваното доверие.

- Запознахте се с базата, с феновете, как ви посрещнаха и какви са първите ви впечатления?


- Прави ми впечатление, че това е много хубав и тих град със спокойни и дружелюбни хора. Феновете ме посрещнаха с хляб и сол, надявам се тяхната подкрепа и съвместната ни работа да продължат. Базата е отлична, налице са всички условия, необходими на един професионален футболист. Момчетата трябва да се възползват от това и да дадат максимума от себе си, за да заслужат мястото си в отбора.

- Как се стигна до вашето назначение, лесно ли се разбрахте с ръководството?


- Действително много бързо се разбрахме. Казаха ми, че досегашният треньор напуска и ми предложиха поста. Същевременно имах и други предложения от по-друг характер – шеф на школа, по-организационни неща. Не мислих много, защото това е, с което искам да се занимавам. От друга страна добрите условия и отличната организация в Каварна също натежаха за решението ми.

- Виждаме един доста обновен отбор, много нови футболисти, към края си ли е селекцията на Калиакра?


- Не, селекцията не приключва, тя остава отворена. Ще наблюдаваме новите попълнения и ще преценим, кой от тях ще остане. Засега има седем сигурни попълнения. Очакват се още футболисти, част от които ще минат проби, с други вече имам договорка. Част от попълненията ще се присъединят на по-късен етап.

- И този път Калиакра ще се готви изцяло в България, на какво ще заложите по време на подготовката?

- Държа отборът да изиграе повече контроли, за да може да се обиграе. Всеки един от играчите ще получи възможност да покаже качествата си. Първата част от подготовката ще премине в Каварна, като тимът ще е в лагерна обстановка от 4-и юли. На 15-и ще заминем за Дряново, където ще останем до 28-и. Не виждам необходимост от лагери в чужбина, все пак ние не играем в евротурнирите и няма да срещаме чуждестранни съперници.

- Какви цели си поставяте начело на Калиакра?

- Ще направя всичко възможно да направя един боеспособен отбор, който да играе добър футбол и да държи добро темпо цели 90 минути. Искам Калиакра да бъде конкуретоспособен отбор, равностоен на грандове като ЦСКА, Левски, Локо София и Литекс. Колкото до класирането – едно 8-10 място ще ни приляга.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация