В Левски - сапунка по наказателния кодекс

13:00
В Левски - сапунка по наказателния кодекс
Нова година, нов късмет? Ами!... През 2010-а двама тъмнокожи садистично скъсаха нервите на Левски, а няма месец от 2011-а и Базил де Карвальо подлуди клуба. Няма край. На Гара Дембеле чак двама гардове прикрепиха - да го пазят от провокации..., пише в свой коментар "Труд"

Юсеф Рабех обаче още е №1 във всичко. Може би най-талантливият футболист в синьо през века и - най-скандалният. Засега.

"Герена" хвърли 750 хиляди евро за Юсеф Рабех през 2007-а. През февруари м.г. го продаде за 150 хиляди. Уискито в кръвта свали цената (то и при Дембеле май е така).

Мароканецът държи първо и второ място по промили в Левски - през 2009-а стигна до 2 и 1,8 по полицейските дрегери.

Шампионът на чашката веднъж плати 20 хиляди лева гаранция за свободата си, после - 30 000 евро глоба от клуба, не миряса. Около 74 пъти се кле, че "вече няма така." През януари м.г. обаче се напи на лагера в Каварна и потроши хотелската си стая след полунощ. Последва - вън!

Рабех стигна до 4 месеца условно, докато Дембеле все пак качи на двойно повече.

За 6 месеца в синьо Гара майсторски наближи Рабех по тъмна слава. Човекът даже три пъти си отлага сватбата, щото от прокурори и съдии няма кога едно "да" да изрече. Среднощни пиянства, шофиране пиян и без книжка...

Дембеле обаче стигна до 1,64 промила и трето място.

В “синия” алкохолен топ 5 влиза само един българин - Божидар Митрев. А третият тъмнокож е Ричард Еромоигбе (1,09 промила от 2007 г.). Нигериецът мина с мерцедес на червено в центъра на София и удари челно друга кола. Отнеха му книжката, отнесе глоба.

А Рабех се замеси с Рашид Тиберканин през 2008-а и в схватка с таксиджии до НДК, след като си чукнаха колите. Съдът глоби арабите по 4000 лв. за нанесени леки телесни повреди на таксиметров шофьор.

Голям талант се оказа и Серж Йофу - нападателят атакуваше бурно нощем. В малките часове асът от Кот д\'Ивоар тероризираше съседите на ул. "Вършец" с африкански ритми. "Вече не мога да издържам, мисля да си сменя жилището", обяви комшийката Божидара Рангелова. Всяка нощ шумни компании от африканци и нашенки я карали диво до светло.

Съседите все се жалваха в полицията. Но Йофу мъстеше чрез медиите със силата на по-известен от комшиите. Цитираха се думи като "Мой съседкица лош човек. Овца."

През 2000-а вкаралият и на Ювентус нападател изчезна. Звъняха му през ден. Подбрани отговори: "Мама е болна", "Проблем с паспорта", "Утре идвам", "В националния съм". Дрън-дрън. Дарик радио разговаря в ефир с Йофу. Чу се: "На летището в Цюрих съм, чакам самолета за София." Още го чака.

Левски се оплака във ФИФА, спряха му правата. Тръгна слух, че ритал под чуждо име из Швейцария по време на наказанието. После Серж се легитимира, игра под свое име в три швейцарски тима и един от Кот д\'Ивоар, спря с футбола чак през 2007-а.

Защо не се върна? Говореше се, че взел десетки хиляди назаем, включително от яки момчета. А само за телефон Левски плати около 5000 вместо него.

За Йофу се мълвеше, че бил дори на 42 г. А по паспорт се водеше на 28. Нищо не се доказа. Но рождените дати са запазена марка за тъмнокожите.

През 2003-а Левски дори спазари детективска агенция да проучи в Нигерия кога е роден Гарба Лавал, за да има мотив за късане на договора. Националът се водеше 1974-а, ама имаше съмнения, че е 66-и набор...

Обаче след "сините" участникът в две световни първенства мина през още 5 клуба. А миналата година се върна във футбола в нигерийския "Лоби Старс" като играещ помощник-треньор. Днес е на 36 (или 44 г.)...

Съотборникът му преди 8 г. на "Герена" Джъстис Кристофър отнесе 10 000 лв. глоба. Пипнаха нигериеца почерпен в дискотека с няколко... от древната професия. Това - по време на лагер на отбора. Лавал и Кристофър ги изтърпяха в Левски година. Джъстис игра общо 28 минути.

Дори кротко и културно същество като Лусио Вагнер стигна до съда. Преди 3 г. съседи викнаха полиция, докато българският национал с бразилска кръв купонясваше нощес с Маркиньос и Фелипе Машадо от ЦСКА вкъщи. Стана скандал. Футболистите преспаха в първо РПУ и на следващия ден - дело по бързата процедура. Наложиха им присъди за дребно хулиганство - нарушавали нощната тишина, показали среден пръст на полицаи, обиждали ги и ги наричали маймуни. Тримата платиха по 200 лева глоби.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ioga08
16.02.2011 17:39

От една страна самите журналисти си измислят разни глупости а от друга дават оценка кой колко стрева.Особенно този отв вестник*футбол*Димитър Християнов.Действително по тъп журналист от него не съм виждал и другият е коминтатора по така наречената Национална телевизия-БНТ/гнус ми е да му напиша името/.Но крайно време е някой от тях да бъде усден и тогава българския читател ще получава правдиви писания

beto
13.02.2011 23:15

Независимо кой е първоизточника решението за това какви статии ще има в Уинър си е на редакторите на сайта.А тази статия е стара и отдавна предъвкана!Не целяща нещо позитивно.Колкото до комунизма, та той винаги е бил около нас и така и ще си остане.Всички хора на положение и с ръководен пост независимо от сферата си на работа са или бивши агенти или "чеда" в пряк или преносен смисъл на тези агенти!

blueyellow
13.02.2011 22:49

Уиннер,уважаеми,много се изложихте с тази статия.Това ли продава?!Много подробно,много добре.А да бяхте пратили някого да отрази мачовете и тренировките на Левски не успяхте.Даже не знаете къде точно се състоя приятелският турнир,където участваха "сините".Много ме разочаровахте.Продължавайте в същият дух и давайте,както казаха по-горе някои колеги,поводи и причини децата да се забавляват. *thumb_down* И нещо за червенковците-а бе хора,спрете да влизате и да пишете в страници на Левски и в статии за Левски!Пишете си във вашите там публикации,знаем,че сте скучни,не показвайте поне колко сте тъпи!Пишете си там за вашите смешници,те нямат по-малко изцепки,даже са повече и чакаме Уиннер да ги отрази...

thrill
13.02.2011 21:07

В статията е посочен първоизточника, но кой да чете ? И откъде акъл в подуенска глава ? *angry* Колкото до "комунистическия" , доколкото ми е известно, в момента, в цялата страна има само един комунистически клуб и негов собсвеник е бивш комсомолец-доносник, нахождаващ се в Подуене. *joking* Относно посочените извършени Престъпления, те не са измислица на медиите, а доказани ( но ненаказани) от съда в наказателно производство. Измислена е единствено шофьорската книжка на негъра-престъпник. Колкото до случая де Карвальо , не медиите го обявиха за играч на "Левски-1911" , а самите ръководители на клуба. Също и снимката му със синята фланелка едва ли е манипулирана с "fotoshop".Според мен си е напълно автентична . *wink*

mahaha
13.02.2011 20:50

то бива чорбарски стстии ,ама това вече на нищо не мяза,а 14 февруари идва ,жална ви майка тогава комунистическа,мекерета анадолски!

beto
13.02.2011 14:55

Напълно излишна статия целяща дечурлигата в сайта пак да се разгорещат и да се изпишат куп словоблудства.Но докато простотията е на мода винаги ще има кой да се храни от нея!!!

Manower
13.02.2011 13:38

Толкова шум само и само да има интриги и хората да се манипулират! Кой РАЗУМЕН и ОБРАЗОВАН човек ще вярвя на всичко изписано по медиите за пълна истина?? Не случайно съм написал двете думи с главни! Медиите в БГ са една лъжлива напаст, чак ми ссе драйфа от тези "журналисти"! Дембеле ще ги разцепи всички през втория полусезон! Давай Гара!

kolio_vg
13.02.2011 13:11

Дембеле поне игра за разлика от изброените,алкохолици *smile*