Челси да забрави за титлата в Англия!

19:47
Челси да забрави за титлата в Англия!
Всички ще кажат: прекалено рано е да се правят такива изводи, има още много срещи, другите отбори също имат проблеми. Да, това е така, но отборът на Челси загуби своята същност, а другите колоси в Англия са готови да накажат това. Има поне пет фактора, които ме навеждат на тези мисли и са доста смущаващи за бъдещето на "сините" от Лондон.


Първи фактор: Жозе Моуриньо

Не съм срещал все още привърженик на Челси, който да се е зарадвал, че Специалният напусна тима. С изгонването на португалеца сякаш от Челси се откъсна едно парче, което никога няма да бъде залепено. Дойде "Големият Фил", безспорен специалист в бранша, но до момента не успява да убеди, че е правилен избор на собственика. Дори напротив. Челси все още не си е гарантирал участието в 1/8-финалите в Шампионската лига и ще трябва да търси задължителна победа срещу Клуж. Не се съмнявам, че ще я постигне, но това при Моуриньо никога не се е случвало, още повече, че групата на "сините" може спокойно да се окачестви като слаба. В първенството на Англия нещата също не са безпроблемни. Луиш Фелипе Сколари регистрира първа домакинска загуба от 86 мача на "Стамфорд Бридж" срещу Ливърпул, нещо с което не може да се "похвали" нито Моуриньо, нито заменилият го Аврам Грант. Последно победен в Лондон бе Клаудио Раниери през февруари месец 2004. Нещо още по смущаващо, Челси допусна да бъде победен и от Арсенал, точно когато "артилеристите" се намират в най-слабия си период при управлението на Арсен Венгер и то по начин, който Специалният едва ли би допуснал.

Втори фактор: Дидие Дрогба
Изключително важна фигура за отбора. Това е играч, който може да реши абсолютно всеки мач в полза на Челси и го е правил не един път. Положението с национала на Кот\'дИвоар обаче изглежда доста обезпокоително. На Дидие май не му се играе вече за "сините", а в мечтите му все повече изниква варианта Интер и Моуриньо. Отношението на ръководството и треньора също са повод за притеснение. Стигна се до там, че нападателят беше оставен за назидание на пейката в срещата срещу Бордо от Шампионската лига, заради преговорите си с приближени на Моуриньо. Анелка изглежда достоен заместник, но в срещите с отборите от ТОП 4 се видя, че той рядко стига до голови положения и е почти невъзможно да реализира.

Трети фактор: Схемата на игра
С привличането на Деко, Луиш Фелипе Сколари сякаш сам се принуди да смени схемата на игра. На терена все по-често се появяват четирима вътрешни халфа в лицето на Балак, Лампард, Деко и Джон Оби Микел. Мястото на нигериеца като дефанзивен халф изглежда сигурно, но другите трима на моменти дори си пречат. Тяхното присъствие лишава отбора от остър и бърз флангови футболист, който беше неизменна част от шампионския отбор на Челси. Флоран Малуда изглежда почти забравен и няма да е изненада, ако пожелае трансфер още през януари, а за младите футболисти на "сините" шансовете се броят на пръстите на едната ръка.

Четвърти фактор: Контузиите в тима
През този сезон "сините" бяха поразени от доста тежка загуба на старта. Една от най-важните фигури в тима, Майкъл Есиен, се контузи с националния отбор на Гана и пропуска срещите на тима си до пролетта. Рикардо Карвальо също бе сполетян от подобна вест, въпреки че травмата на португалеца е по-лека. Дидие Дрогба и Джо Коул постоянно са жертви на различни контузии, които така и не им позволяват да се включат пълноценно в игра и да навлязат във форма.

Пети фактор: Парите на Абрамович и политиката на клуба
Кранчето на руския олигарх май се позатвори. Започна да се говори за планове за самофинансиране на клуба. Питър Кениън загатна, че тази процедура се обмисля и всички желаят тя да влезе в сила от новото първенство. Само никой не уточнява как ще се набавят пари за трансфери, след като до момента Роман е похарчил "скромните" 600 млн. паунда от юни 2003 година. 42-хилядният "Стамфорд Бридж" трудно ще донесе приход за закупуването на световни звезди и ще се премине на системата - продаваме, за да купим. Роман Абрамович, като собственик на клуба, има пълното право да се разпорежда в него. Не е тайна, че олигархът е на загуба от "сините" и е твърде възможно да реши да възвърне част от вложения капитал. Това автоматично праща играчите на лондонския гранд на сергията, а там предложения не липсват, особено от "полуделите" собственици на Манчестър Сити.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djunkata
25.02.2009 22:23

В близките 2-3 години, няма да има друг отбор на върха в Англия, освен Манчестър Юнайтед

DoN_vOLen
19.02.2009 20:05

челси эа мене са 1 посредствен отбор беэ никакъв смисъл в играта *wink*

caifel
29.01.2009 02:30

Мисля,че доста отнещата наречени като 5-те фактора са истина,но Челси винаги има добър финален щурм и ще го използва до края на първенството.Прекалено рано е да развяваме бялото знаме.Ако спечелим срещу Ливърпул,това ще даде невероятен дух в играчите и мисля че след този мач няма да има кой знае какви пречки до края да печелим по 3 точки.И аз още съжалявам за Моуриню,но мисля че и без него можем да бъдем Шампиони. Трябва ни вяра в собствените възможности *wink*

evgeni_gb
18.01.2009 19:46

Очаквам нещо повече в следващите мачове - категорична победа на Мидълзбро и добър резултат срещу Ювентус.

kire
13.01.2009 13:47

Сколари обърка всичко в отбора,Грант започа а Сколари ще довърши Челси .... Щом Дрогба вече нее същото страшилище ,феновете на The Blues трябва много да се разтревожът със случващото се на Стамфорд Бридж *stop*

ENEMY
10.01.2009 19:15

Дето се вика на сила хубост не става.А за Деко и Балак те никога не са били чак толкова добри колкото ги изкарват.А за Дрогба той е в някаква психологическа дупка и това говори само по себе си че и той не е чак такъв психопат.А за Анелка той винаги е бил мивка и никога не се е доказвал срещу големите отбори.А за защитата и вратаря браво.Така мисля аз и само си казвам.

Hriskooo
08.01.2009 15:33

това според мен са прибързани решения , да ги оставим и да гледаме....
като паднат - паднат

evgeni_gb
08.01.2009 15:15

За парите мисля - има резултати има пари - няма резултати няма пари.А аз вярвам, че резултатите ще дойдат скоро.

Ако съм досадил моля да бъда извинен!

evgeni_gb
08.01.2009 15:14

3тия фактор - схемата.Не мисля, че Деко е виновен за смяната на схемата.Просто Балак и Деко трябват да се въртят и да се прецени кой е в по-добра моментна форма.Малуда не е забравен - играе в голяма част от мачовете и е единствения с ляв крак, който да играе по левия фланг(и Джо Коул).Но Джо е по-полезен отдясно и контузията на Малуда сега налага нова смяна на стила на игра ( мача със Саутенд).
Контузиите наистина са лошо нещо.Но Есиен е добре заместен от Микел и не мисля, че липсва толкова много на тима.Карвальо има двама достойни заместници - Алекс и младия Иванович, към който имат интерес Ювентус и други големи отбори.Контузията на Дрогба според мене има най-голям принос за кризата.Както споменах тъжната вест за баба му и контузията, не му позволиха да играе в почти всичките мачове.А липсата на игрова практика го е извадила от форма и сега трябва бързо да се настрои за игра и да влезе в кондиция, за да помогне на сините.

evgeni_gb
08.01.2009 15:11

2рият фактор - Г-н Дрогба - "Изключително важна фигура за отбора".Наистина е така и той го е показал през годините, но това, че не му се играе в Челси не мисля, че е вярно.За тези, които не знаят Дидие загуби най-близкия си човек - своята баба, през лятото и го понесе много тежко и е обмислял дали му се играе футбол вече.Затова според мен е напълно нормално да няма желание за игра за определен период, а заключения че не му се играе за Челси не мисля, че трябва да се правят, но и да не му се играе, затова има заместник.А тези спекулации, че мисли за Интер и т.н.... всичко ще излезе наяве.Колкото до Анелка - няма място за коментари - голмайстор на отбора и на Англия, много опитен играч, търсещ топката постоянно, нюх към гола, много полезен за отбора.

evgeni_gb
08.01.2009 15:09

За смяната на Моуриньо съм съгласен, че е тежка.Тя доведе до идването на Грант, който според мен не трябваше да бъде сменян.След него Сколари доведе двама много качествени футболоста (Босингва и Деко), който показват, че са на добро ниво.Не мисля също, че и групата беше толкова лесна.РОма са един добър отбор, отбори като Клуж(и БАТЕ Борисов) всикчи видяха какво могат и с това темата за ШЛ се изчерпва.Колкото до загубата на Стамфорд Бридж ще кажа едно - няма нищо вечно!

evgeni_gb
07.01.2009 14:53

Така първо по повод на коментара преди мене:
Винаги се очаква от големите клубове да завладеят върха и никой от тях няма право да дава шанс на другите отбори.Колкото до Нюкасъл....вече не са отбора, който бяха, много липсва според мен играч като Шийрър - висок, с нюх към гола, много опит и най-важното СЪРЦЕ!.Андрю Тейлър има физическите данни, но това не му стига.Майкъл Оуен също не е дребния англичанин, който прави чудеса и вкарва голове от невъзможни ситуации.Все пак се радвам, когато такива отбори пробиват, но просто като са ти омръзнали и са ти станали банални не ги гледай, а пък и в Интернет дават почти всеки мач така, че ако имаш желание потурси и ще бъдеш удовлетворен.

П.С. мога да ти дам 1-2 сайта

Hriskooo
07.01.2009 13:17

Стига сме очаквали само големите клубове да влезнат в топ4 , дайте шанс и на др отбори като Астън вила,Нюкясъл и др.Омръзна ми да гледам все идни и същи по телевизията , станаха ми банални , все "Челси , Ливърпул,Асенал и Манчестър"

the_red_forest
31.12.2008 15:58

Докато съдиите свирят а не се изгонят покрай тъчлините и от там за свирят каквото показват компютрите ще има значение и то голямо съдийският фактор.Миналата година при слаб Грант и Челси с проблеми съдиите клаха Челси в поредица от мачове.То не бяха измислени дузпи срещу тях и постоянно червени картони все уж за опасна игра при която в нито 1 случай нямаше контузен противников играч.При конкурентът им М.Ю беше обратното-десетки пъти ги подпираха.Така че Челси щяха да са реално шампиони на Англия.Иначе картинката със съдиите се повтори и Любош Микел закла за 2 и последен път Челси.8 пъти свири за ония и то в ключови ситуации.Не изгони Рио в началото за откровен умишлен фал срущу Лампард когато Франк оставаше сам срещу Едвин а оня бе последен в защитата-директен червен.Ъгловите ги свиреше наобратното-затвори си очите за 2 ситуации за дузпа по Скайс спорт коментаторите го казаха ясно-пеналти.Ливърпул май ще вземат титлата-дано са те а не Юнайтед най противният измислен иподпиран от съдии отбор.В лигата Челси ще си го върне на Юнайтед но след години както направи Милан с Ливърпул където магията и свръхестествеността и нереалността на развоя на мача бе почти същия и си проличаха ясно.

jonni3
29.12.2008 18:19

Ок,разсъжденията които си вложил са правилни ,но това е първенството на Англия там всички отбори са изключително класни.Остава да се изчака края на Премиършип за 2008/2009 сезон и тогава ще видим кой за какво има шанс.Не можеш да кажеш ,че Челси нямат шанс аз им симпатизирам много ,но в момента без никакви пристрастия мога да кажа ,че Челси имат много голям шанс за триумф с титлата.Все пак е топка да му еб*ш мамата.Никой не може да каже ,че Челси нямат шанс.Те винаги са били едни от челните тимове и винаги са били в борабата за призова позиция.Успорвани ситуации по класирането ще наблюдаваме със сигурност и не отписвайте Челси или който и да е отбор.Фаворит за титлата колкото и да ми е болно за мен е Ливърпул!

JoroR
29.12.2008 15:41

Никой не може да каже със сигорност кой ще се превърне в шампион на Англия, защото всичко се случва във футбола. Но в момента най-голям шанс да сторят това са Ливърпул. Ще питате защо ли: защото Арсенал правят колебливи игри, а МанЮ и Челси вече не са силни отбори. Ливърпул е в топ форма и няма да испуснат шанса си да станат шампиони. След завъщането на Торес играчите ще придобият самочуствие и ще мачкат наред. Това е моето мнение. Само Ливърпул!!!!

ZeroCold
21.12.2008 09:32

Голяма изненада, че Астън Вила ще се намърдат в топ4? Само аз ли очаквах Арсенал да изгуби мястото си?!

go6_kata
17.12.2008 00:10

Нека да не забравя ме че все пак говорим за Челси и да не се избързва с заключенията ,защото е много рано да се говори кой ще стане шампион има още цял полу сезон.Челси са велик отбор,а относно за Дроба той е най-добрия нападател

geicheto0o
15.12.2008 17:03

Челси са много слаби този сезон тайче Ман Юнаитед са шампиони

MyckapuH
14.12.2008 22:45

Защо пренебрегвате Астън Вила???? Отбора е във възход и при още подобни грешки от така наречената голяма четворка аз мисля,че Вила могат да бъдат голямата изненада този сезон,колкото и фантастично за момента да звучи това.

BlueAvalanche
13.12.2008 15:40

Статията е добра ,но тази година титлата в Англия ще се реши във последния момент.Безспорно Юнайтед ,на които и аз съм привърженик имат голямо предимство че посрещат тимовете от топ 4 на Олд Трафорд ,но напоследък забелязвам огромни проблеми за отборите от тази групичка и то именно на техните стадиони срещу далеч по слаби противници.Прегрупирането в защита на гостуващите отбори на стадионите на тимовете от топ 4 досега донесе много проблеми на Арсенал,Юнайтед,Ливърпул ,а донякаде и на Челси.Така че не виждам как някой може да прогнозира развоя на титлата.Много зависи и от това кой отбор къде ще хвърли своите сили.Кой какъв жребий ще има за ШЛ кой с какви футболисти ще се подсили,не толкова като имена ,а като фигури които ще бъдат полезни .

ma_ma
13.12.2008 15:12

За Челси незнам но Ливърпул със сигурност няма да я вземат,защото винаги се излагат накрая

dts000
13.12.2008 10:05

Доста е рано това да се каже. Водещите отбори все още имат шансове.

asenpt
12.12.2008 10:19

АЗ СЪМ ЗА МАН4ЕСТЕР ЮНАЙТЕД АМА Е МНОГО РАНО ЗА ТАКИВА ПРОГНОЗИ ИМА ОЩЕ МНОГО МА4ОВЕ В АНГЛИЯ

misholub4ev
11.12.2008 19:44

Челси не могат и да помислят за титлата манчестър са в много добра форма

basket4o
10.12.2008 21:10

Абе не знам кой ще вземе купата ама се надявам до последния кръг да не се знае победителя и да станем свидетели на битка до последен дъх .. Аз като фен на Арсенал си се надявам дълбоко в себе си най - после да ни се усмихне щестието .. На челси им давам 2 място след Арсенал хахаххах

ohluv
10.12.2008 11:00

Челси според мен тази година е нулева за тях !!! Личи си че Ман. Ю. и Ливърпул са по-добри от тях !!!

enevpatrona
09.12.2008 18:34

Незнам дали все още са загубили облика си,но се надявам да стане съвсем скоро.Така ще имаме възможност да видим нещо което не се е случвало скоро,аименно Ливърпул шампион.Искренно го пожелавам на всички фенове на този отбор

stoqn_maradona
07.12.2008 23:36

Да се смята,че Челси няма шансове за титлата още в самото начало и още повече,че водят на Ман Юн просто е смечно...за Liverpool неискам да говоря просто защото невиждам как отбор който се надява само на 2ма души да им организират играта да има претенции за титлата.Сега на всички им знаят устите,но в края на сезона всички в червено ще мълчат...И за Моуриньо аз съм доволен защото при него 4-5 гола Челси ги вкарваше в 4-5 мача,а сега играта е по-добра и по-резултатна...

vudo94
07.12.2008 12:25

Всеки отбор си има своите приливи и отливи....не съм превърженик на Челси,но според мен може и късмета да почука на вратата...надявам се Челси да се справят със проблемите си,защото така и качествения футбол намалява...

nemidrem
04.12.2008 21:18

Лично аз без нито 1 ново попълнение не виждам как може да спечелят купата, при положение че доста хора страдат постоянно от контузии, просто е невъзможно, тъй като сезона е много дълъг, и мачовете са прекалено много.

karaka79
04.12.2008 17:36

това не е българското първенство, там сеиграе до последно и мисля ,че е рано да се отписва който и да е отбор още на полу сезона

grocha_300
04.12.2008 07:28

МанЮ е по класния тим.Имат по добра скамеика.

ani_326
03.12.2008 22:56

Челси и Манчестър отново са основните конкуренти, но този сезон е толкова успорван че все още има 4 отбора в борбата за 1-вото място, така че е смешно да се твърди, че Челси може да забрави за тилата, фен съм на Арсенал, но за момента Челси имат по-големи шансове, да сезонът е дълъг, и всеки от 4-те отбора може да спечели.А от 4-те отбора най-малки шансове за мен имат Ливърпул, което ще си проличи в крайното класиране.

ACMilanItaly
03.12.2008 21:03

Дори не прочетох цялата статия, но Челси в момента са основния претендет за титлата, заедно с Юнайтед. Ливърпул тази година успяха да се задържат на върха доста дълго, но до Нова година ще бъдат подминати, а до Февруари вече ще са аут от борбата за титлата. Арсенал нямат абсолютно никакъв шанс за титлата, тъй като нямат достатъчно дълга резервна скамейка и не могат да се противопоставят на останалите 3 гранда. МанЮ е единственият конкурент на Челси, но тъй като изостават от тях, "сините" от Лондон имат предимство. Сколари все още опипва отбора и не го е моделирал така, както той иска. Вярно е, че обратно на Арсенал - Челси загуби от челниците - Арсенал, Ливърпул, но за сметка на това е почти безкомпромисен срещу по-посредствените отбори. От гледната точка на безпристрастен фен на Английското първенство (фен съм на Италия и в частност - Милан) си мисля, че в крайна сметка Челси ще спечели титлата тази година, въпреки че стискам палци на Бербатов

teodosi_4elsito
03.12.2008 20:42

Да отписваш Челси за купата в Англия е все едно да кажеш,че Вихрен или Локо Пловдив са фаворите за нашето първенство.Тази статия е направо смешна!

kluivert
03.12.2008 20:26

много съм съгласен с коментара на Sashko_91 и pafata

pnochev
03.12.2008 20:20

и като гледам головата разлика на Челси, може доста да поспорим

drummer
03.12.2008 20:03

pafata, Тотнъм и Манчестър Сити не си и помислят за титлата бе...?! Едните ще се спасяват, а другите ще си мислят че стават голям отбор! Единственото нещо което можем да кажем е, че в момента в Англия няма отбор който да е много над останалите,и титлата ще се реши може би в последния кръг. А казаното за Челси почти на 100% е вярно, но това не премахва проблемите в другите отбори от "великолепната четворка".

pafata
03.12.2008 19:45

Заглавия като "Тотнъм да забрави за титлата" или "Ман Сити да забрави за титлата" изглеждат логични, но "Челси да забрави за титлата" изглежда смешно и обидно!

Sashko_91
03.12.2008 19:05

Винаги съм се чудел защо хора като автора на тази статия си мислят,че разбират от футболна политика!Това го могат само най-гоелмите,от всичко е прав само за едно и това е напускането на Мауринйо!Всички смятат,че Роман Абрамович гледа на този клуб като на някаква инвестиция,точно обратното,удоволствие за него е да наблюдава изявите на свойте дори бих предоложил че ги обича!Самият аз като страстен привърженик на клуба и играта на Челси смятам,че такива статий са неприятна гледка за много от феновето на Челси,защо например смятате,че Ливърпул са в кой знае какъв възход или Манчестър Юнайтед!За момента не виждам състав в Англия който е способен с лекота да преодолява съперниците си а доколкото сблъсъка с Арсенал,мисля че загубата на Челси се дължи на фрапантната грешка на съдийската тройка която доведе до неочаквания обрат в срещата!!!Сините от Лондон до края на сезона ще бъдат основният фактор с който трябва да се съобразяват тимовете от топ 4 !!!

pet_14
03.12.2008 18:51

Бих се съгласил с много неща от статията...Ще видим на края на сезона.

Bat_Ilko
03.12.2008 18:42

Здавейте,фенове!Тази година е ред на Liverpool,но както винаги представянето им не е със завиден интерес за нас.А за Челси,нямя как да ги допуснат да се изкачат отново на върха в Премиершип.Правят елементарни грешки.

bo_qn4o
03.12.2008 18:23

TUIZAL каде вървиш ти Ливърпул няма да вземат ништо тая год 100%

seloto
03.12.2008 18:01

Челси в момента са едни от най-добрите във Висшата лига тази година..Добра селекция имат.. но изтърваха важни мачове.. и това може да коства титлата!

pnochev
03.12.2008 17:57

незнам дали е експерт или не, обаче нищо не каза - Арсенал и шампиони .. ако не ти е ясно Челси изпусна да стане миналата година шампион а не арсенал и Челси падна на дузпи, ок? нямам нищо против Арсенал да станат шампиони но бъди реалист.

captain123
03.12.2008 17:45

bEnz3mA послушай Geccata! Не виждаш ли, че под името му пише Експерт. Не знаеш колко такива футболни палета с му минали през ръцете

Geccata
03.12.2008 17:02

bEnz3mA, нещо не те виждам да се смееш...а накрая на сезона сигурно няма да влизаш в този сайт...колко такива футболни палета са ми минали през ръцете ако знаеш...

gregoda
03.12.2008 16:12

Това може да го напише единствено човек,който едва ли следи редовно мачовете в Англия.Като си толкова спе що не вземеш тва същото с малко корекцийки да го напишеш и за Манчестър.Те и без тва са същите дайе по-зле.Не мисля че си прав просто защото сезона дори не е в разгара си.Първенството се завързва едва след Коледа.Един път и Челси да се отпуснат и карай вече отписа ги.Миналият сезон Манчестър спечели титлата с 5 загуби.А Челси имаше 3.Така че следващия път не се хаби да пишеш толкова много особено за Челси!!

bat_boiko309
03.12.2008 16:01

контузиите са най-важният фактор, който може да направи даден отбор от водач със прилична разлика до отбор борещ се за място в зона шампионска лига в англия. миналият сезон точно това провали арсенал, явно този ще са челси. но има още мн време и ще видим.

bEnz3mA
03.12.2008 14:52

Геца твърде смешен си . Ама твърде , поразрови се в нета и земи прочети някоя друга книга..

juve_83
03.12.2008 13:57

Напротив, аз мисля че точно сега е момента да се заложи сериозна сума на Челси за шампионска титла, тъй като коефициента се вдигна след издънките с Нюкясъл и Арсенал. Смятам че Челси бързо ще излязат от тази миникриза и безпроблемно ще станат шампиони, още повече като се има предвид много слабата форма в която се намират Манчестър Юнайтед и Арсенал. Ливърпул изобщо не ги броя претенденти за титлата.
Единствения проблем на Челси е некадърника Сколари, за това тая надежда че може да се издънят с Клуж - Напока в ШЛ и да бият шута на бездарния бразилец

mir_2009
03.12.2008 13:42

Абсолютно вярно.Шампиона ще си е пак стария.То е ясно на всички.Ливърпул все още няма характер и зависи от двама футболисти: Джерард и Торес.Измъкнаха 2-3 мача в 90-тата минута, но късметът свършва.Освен това и са гости на Олд Трафорд. Арсенал пък скоро няма да помиришат титла, въпреки че бият и Челси и Ман.Юн.

TUIZAL
03.12.2008 13:35

Да така си е тази година шампион в Англия ще е Ливърпул,а Челси може би 2-ри или 3-ти!!!Доиде времето на Ливърпул в Англия

Geccata
03.12.2008 13:33

Естествено че Арсенал ще вземат титлата! 1. Миналата година я загубиха така, като Манчестър я загубиха по-миналата. 2. За да спечелиш титлата на острова първо трябва да я загубиш. 3. Сега е ред на ливърпул да я загубят. 4. Поради големите очаквания към Манчестър те едва ли ще имат сили да я дублират, още повече че губят много точки от преките конкуренти. 5. Арсенал досега взеха пълен актив от преките конкуренти, и е вярно, че загубиха точки от непретенциозни отбори, но да не забравяме, че и другите ще губят. 6. Едва ли Ливърпул ще задържат такава форма през целия сезон....

genadieves
03.12.2008 13:09

Какви са тези тъпи фактори бе братле? С един или двама човека не свършва света. Челси от отборите които и граят най-прагматичния футбол и да се каже, че няма да спечелят купа или шампионата си е направо идиотщина. Може и да не спечелят всичко но шампионата им е в кърпа вързан. Залагаите здраво.

pnochev
03.12.2008 12:16

Това което си написал Александър Тенишев може да е 100% истина, но заглавието дразни, поне мен и феновете на Челси. Туй като и други отбори не са това което бяха миналия сезон същото може да се каже и за тях. А пък други отбори са по силни от преди и т.н. Доста прибързано мнение и не съм съгласен с него - всяка година не може да си осигуриш място в шампионската лига и хоп веднага на 8-мина финал.

поздрави

bat_stambo
03.12.2008 12:02

Няма съмнение Манчестар ще дублират титлата от миналата година

pafata
03.12.2008 11:34

И 10 фактора да изброиш Челси отново ще е главният претендент за титлата. В момента основният проблем за многото контузии. Сколари е достатъчно добър специалист и ще поведе отбора към успехи.