(Ре)креативна Барса, нови мъки за Реал

14:55
(Ре)креативна Барса, нови мъки за Реал
Много оспорван и интересен се очертава да бъде предстоящият 11-и кръг от испанската Примера. И тази седмица липсва голямо дерби, но пък няма и мач, който на 100 процента можем да определим като "твърд". Барса е в страхотна серия, която едва ли ще свърши този уикенд. Виляреал и Валенсия за сега не позволяват на каталунците да се откъснат, но дали ще издържат дълго предстои да разберем. Колебливият Реал пък претърпя поредното крушение след отпадането за купата, като отново допусна много голове. Севиля прекъсна поредицата от четири поредни загуби във всички турнири и 5-те точки изоставане от върха за сега не изглеждат толкова фатални.

Валядолид – Реал Мадрид

Този мач много ми прилича и напомня за гостуването на Кралския клуб на Алмерия. Тогава Реал не успя да спечели, не е ясно дали и сега ще съумее да постигне победа. В последните си 3 срещи "белия балет" пусна цели 8 гола, 6 от които срещу отбори като Малага и Реал Унион. Ако не започнат да печелят подобни двубои, футболистите на Бернд Шустер просто трябва да забравят за титлата. Робен и Ван Нистелрой ще се завърнат в игра чак догодина. Диара също е контузен, а участието в срещата на защитниците Канаваро Метцелдер, Пепе и Торес не е сигурно.
При гостуванията си Валядолид са трагични, но у дома имат три победи, равенство и загуба. Статистиката показва, че не веднъж през последните години са измъквали точка срещу мадридския гранд на собствен терен. Руеда, Прието, Сифуентес и Беа са под въпрос за Валядолид. Реал не прилича на страшилището, което трябва да бъде и навън трудно пробива отбори като Валядолид, които откровено играят за хикс. Бернд Шустер е на дузпата, а неприятности за Кралския клуб и в тази среща са твърде възможни.

Валенсия – Спортинг Хихон

"Прилепите" загубиха последния си домакински мач срещу Сантандер – противник от калибъра на Хихон и сега трябва да внимават. Трайно контузени са Уго Виана, Куро Торес, Тимо Хилдебранд и Давид Силва. Гостите за сега нямат проблеми със запазването на елитния си статут в Примера, но изводи все още е твърде рано да се правят. До момента успяват да печелят и навън, и у дома, а вече 10 кръга не са завършвали наравно. Едва ли точно на "Местая" това ще се случи и въпреки безспорния "талант" на Валенсия да се проваля точно в такива мачове, единицата изглежда непоклатима. Кармело и Малдонадо лекуват скъсани мускулни влакна за Хихон, но Давид Берал е готов за игра.

Бетис – Сантандер

Любопитен двубой между равностойни отбори. Поне за сега изглежда, че и двата тима ще обитават спокойно златната среда и едва ли имат шанс да се преборят за евротурнирите. По-скоро би трябвало да внимават да не попаднат в опасната зона. Бетис са неубедителни у дома, а Сантандер играе добре навън и е във форма. Одонкор, Сиско и Марк Гонсалес отпадат за домакините поради контузии. Еду също е аут, но нападателят Серхио Гарсия се вряща след наказание. На линия е и защитникът Хуанито. Проблемите за Сантандер са в отбрана. Луес Фернандес и Маркано са с травми, а под съмнение е участието на Гарай. Може би равенството е най-логичният завършек на този мач, но аз си мисля, че е домакините имат леко предимство и могат да спечелят.

Еспаньол – Нумансия

Каталунците са колкото симпатичен, толкова и непостоянен отбор. Нумансия е в трагична форма и зоната на изпадащите е логично следствие от лошата форма на гостите. За Еспаньол поради контузии отпадат Иван де ла Пеня и Нико Пареха. Алваро Антон и Антонио Гуайре няма да играят за Нумансия. В сблъсъците между двата отбора до сега факторът домакинство е решаващ. Вероятно и този път ще бъде така.

Атлетико Мадрид – Депортиво Ла Коруня

Най-интересният мач на кръга. Както казва вуйчо ми, Депортиво са "тотаджийски" отбор. Трудно е да се прогнозират мачовете им както у дома, така и навън. Съперниците са реални претенденти за зона "УЕФА", но амбициите на Атлетико преди началото на сезона като че ли бяха по-големи. Лео Франко и Томаш Уйфалуши се завръщат за "дюшекчиите". Серхио Агуеро също изглежда напълно готов. Домакините спечелиха последните си 3 мача срещу "Супер Депор", най-вече благодарение на кризата, която беше налегнала гостите след славните им години. Този сезон обаче Депортиво изглежда доста по-стабилен отбор, но все още е далеч от класата на онзи тим, срещу когото Барса и Реал трепереха. Антонио Томас, Джулиан де Гусман, Антонио Бараган и Пабло Амо отпадат за гостите поради контузии. Атлетико нямат хикс у дома и е много вероятно да го постигнат точно сега, въпреки че домакинството им дава предимство.

Алмерия – Майорка

Гостите в тази среща някога бяха силен отбор, но славните времена отдавна са в историята. Безпроблемно пребиваване в средата на таблицата, като че ли е таванът на Майорка този сезон. И двата отбора разчитат предимно на домакинствата си. Срещата изглежда равностойна, но аз си мисля, че симпатичният тим на Алмерия ще успее да спечели мача.

Малага – Виляреал

Един от най-интересните мачове на 11-я кръг. Малага влезе в лоша серия от 3 поредни загуби, но остави добри впечатления от началото на сезона. Пепе Марти, Фабиану и Росату са с травми, Уелингтон е наказан, а участието на Салва Байеста е под въпрос. Виляреал играе еднакво силно у дома и при гостуванията си и ще търси на всяка цена победата. Гостите като че ли жертваха купата за сметка на първенството и Шампионската лига, но дали ще издържат на двата фронта? Хави Вента е наказан, а шансовете на Анхел и Нихат да попаднат в състава са минимални. "Жълтата подводница" има потенциала този сезон да направи нещо голямо, но за целта трябва да печели подобни мачове. Няма да бъде лесно, но все пак мисля, че Виляреал ще победи.

Хетафе – Севиля

Поредният любопитен двубой между два поразколебани след миналогодишния си силен сезон отбори. Съперниците не играят добре в последно време и това си личи по резултатите им. Устари и Синьорино са контузени за Хетафе, но Солдадо се завръща след наказание. Въпреки лошата форма, Севиля не изостава много от челото и ще бъде претендент най-малко за зона "УЕФА". Коне е с травма, а Шевантон и Душер все още не са напълно възстановени. Хетафе не е стабилен домакин от началото на първенството, но има сили да не загуби този мач.

Атлетик Билбао – Осасуна

Едва ли на съперниците им е особено приятно, че излизат един срещу друг от позицията на предпоследен и последен. Домакините имат чудесна възможност да отлепят от дъното, но на "Сан Мамес" този сезон са побеждавали само веднъж. Аморебиета и Мурийо все още не са излекували контузиите си. Осасуна има 5 равенства и 5 загуби, но срещу Атлетик играе успешно в последните мачове. Проблемите на гостите са доста сериозни. Пунял, Хосечо, Кручага, Маргайрас, Дади и Монреал са с травми. Баските ще разчитат на вярната си публика за една хубава победа, но и евентуално равенство не би трябвало да бъде изненада.

Рекреативо – Барселона

Домакините изглеждат обречени в този двубой. Зоната на изпадащите е готова да ги приюти, а с последните си резултати Рекреативо се е запътил точно на там. Наяр, Камуняс и Саинос ще отсъстват за домакините. Иниеста, Милито и Абидал пък са контузените в лагера на каталунците. Барса е абсолютен фаворит и печели подобни мачове с разгромни резултати. По всичко изглежда, че и сега ще бъде така.

За Реал и Барса победите в този и следващият кръг са задължителни, понеже след това и двата гранда влизат в тежки серии от двубои срещу преките конкуренти за призовите места. Към момента изглежда, че каталунците са доста по-стабилни, но дори един частичен неуспех срещу по-непретенциозен съперник е в състояние да ги разколебае.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация