Никой не очаква добър футбол във Вечното дерби

13:58
Никой не очаква добър футбол във Вечното дерби
Големият въпрос за Вечното дерби на България, вече не е как ще завърши мача, а дали въобще ще се играе някакъв що годе стойностен футбол. В последните 10 години такъв стойностен футбол все по-рядко се среща точно в този мач, както между впрочем и във всички останали от българското първенство. Изпълнителите в дербито стават все по сиви и безлични, мачът в повечето случаи се подчинява на търсенето на самоцелната победа. Затова ценителите, които отиват на мач, за да гледат зрелище стават все по-малко по трибуните на сектор "А" и "В", където са техните места.

В какво русло ще се развие поредният мач, който дори не предизвиква засилен медиен интерес. От Левски вече признаха, че не очакват повече от 15 хиляди зрители на мача, което си е направо тъжна констатация. Ако съдим по досегашното представяне на двата тима, то футболът на терена може да се очаква само от "сините". Все пак те притежават някакъв по ясен игрови почерк, или поне са видими линиите в които играе отбора. Все още всичко направено като организация на футбола в последните четири години, не е съвсем унищожено, и футболистите правят заучените неща. При ЦСКА цари пълен игрови хаос, видно е, че карат в тактическата схема "излизайте, играйте, вие си знаете". Силно се съмнявам, че Димитър Пенев познава по име, че и дори визуално две-трети от играчите на Левски в момента.

Левски ще играе постепенен футбол и ще се опита да реализира своето превъзходство по крилата. Зе Соареш и Жоазиньо са способни да създадат доста проблеми на хората срещу себе си. Те са технични повратливи, изобретателни, лошото е, че след като си направят финтовете и пробивите, общо взето нямат продължение. В последните мачове се забелязва видимо подобрение в действията на Дарко Тасевски, който опитва удари отдалеч и може да стане герой на дербито. Ще бъде истинско чудо, ако някой от нападателите на Левски отбележи гол, а ако това го направи Гонзо ще е сензация. Общо взето атакуващите футболисти в синьо са загубили всякаква увереност. Футболистът, който може да създаде главоболия на "червените" е Тиберканин. Той е състезател, който може да бъде грабнат от емоцията на дербито и да направи нещо запомнящо се. Слабостите на Левски са най-вече в защитните действия, възможни са пробойни и в центъра, и по фланговете.

Това, което пък е ясно за ЦСКА, че сред голмайсторите няма да бъде Евгени Йорданов, който е най-безопасният централен нападател в света. ЦСКА обаче притежава опасни и бързи футболисти в лицето на Здравко Лазаров и Манчев, които могат да вкарат. Някакво предимство за водачите в класирането е присъствието на Маркиньош, който се въплъщава в ролята на плеймейкър. При благоприятно развитие на мача, неговият поглед върху играта, търсенето на нарушения, ще бъде от полза на ЦСКА. "Армейците" са сравнително стабилни в защита, но в последните мачове имаха и късмет. Лошото при ЦСКА е, че те не знаят как да играят като отбор. Общо взето си подават по два-три пъти топката и в останалото време тичат и рушат. Позитивното в тяхното представяне е само в отделни епизоди. Ако има нещо, от което в Левски трябва истински да се притесняват, то това са статичните положения. Още при Стойчо Младенов, те се превърнаха в силно оръжие на "армейците" и нищо чудно отново да видим подобен гол.

Главна фигура в дербито отново ще е съдията. Този път се казва Станислав Тодоров и "червените" вече са го нарочили за грешник. Тодоров като всеки български чернодрешко ще накъса играта, вероятно ще стартира с бързи жълти картони. Ще се опази от показване на червен картон и отсъждане на дузпа. И ще способства всячески да се играе най-много половината от игровото време. За един съдия на Левски - ЦСКА най-доброто е мачът да завърши веднага след като е започнал. Иначе следват рискове.

Това дерби си плаче за един резултат 0:0. Но, дано тази прогноза излезе невярна!

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
02.11.2008 20:57

Всъщност, от всичко казано най-точно е ...заглавието на статията, и съмнението, че Димитър Пенев познава по име, и дори визуално две-трети от играчите на Левски. А подаръка за който говори pafata, се оказа просто едно професионално съдийско решение...!!!

Resorter
02.11.2008 01:06

FLY_I, не бих казал прогноза а просто мнение на страничен наблюдател, който не е фен нито на Левски, нито на ЦСКА...в крайна сметка се оказах прав за Х-са, както и за гол от статично положение, това ми беше идеята. Вярно, малко комедийно звучи, но когато човек потъне в дълбоки размисли е така

pafata
02.11.2008 00:05

Всъщност доста от нещата, които предрече г-н Михайлов се оказаха истина. Само за съдията не беше прав - не накъса играта, но направи ранен коледен подарък за единия отбор.

FLY_I
01.11.2008 20:08

Resorter,брат признавам те,просто прогназата дето си я дал няма начин да не се сбъдне-100 процентов Х или победа за един от двата отбора.

GODFATHER
01.11.2008 17:30

Winner.Bg, аз като редовен потребител съм останал с впечатлението, че материалите в сайта се изготвят от профисионалисти, от което съм печелил, както в духовно, така и в матерално изражение, и не съм очаквал, че ще ни залеете с такава арогантна и низка "помия", каквото представлява това "бращолевене" на този симпатичен ентусиаст с костюм и вратовръзка. Не става въпрос за Левски или ЦСКА, и тяхното дерби, а за манипулативния опит за внушение чрез демонстрации, изхождащи от примитивните възгледи на "твореца" на материала. Бих Ви бил благодарен, ако в бъдеще се въздържате от подобни опити за заробване в "блатото на посредствеността".

CandyBoy
01.11.2008 16:07

Малиии , по - добре Кокала да беше писал тази статия.Нямаше да е толкова пристрастна.Без това през последната седмица единственото което прави той е да хвали футболистите на шампиона ЦСКА . Може да няма остановен стил на игра в ЦСКА-то , но пак ще ви напълним кошницата! <<< ЦСКА FOREVER >>>

koklev
01.11.2008 15:36

ми напиши ти като толкова го следиш.Аз се чудя даже как е намерил положителни страни в играта на двата отбора

Toni_jointa
01.11.2008 14:24

Мале 1ка получаваш задет си си играл да го пишеш но е почти безмислено само дет си забраил да напишеш отдолу "САМО ЛЕВСКИ" ама айде явно и ти толкова следиш БГ първенството . . .