Ливърпул е фаворитът, но не забравяйте кой води Тотнъм

15:43
Ливърпул е фаворитът, но не забравяйте кой води Тотнъм
Хари Реднап е доказан творец на чудеса. От никакъв тим той направи Портсмут носител на Купата на Англия. Помните ли какви неща свърши в Уест Хям навремето? Най-малкото откри за големия футбол Франк Лампард и Джо Коул. Сега, разбира се, ще му гостува Ливърпул, който вече е хитът в шампионата след победите над Челси и Манчестър Юнайтед.

"Червените" нямат супер-скъпи звезди в състава си, но играят много стабилно. Лекарите обявиха, че Роби Кийн се е оправил от разтежението си, но Фернандо Торес продължава да страда от мускулните си проблеми получени още в мача с Белгия в световните квалификации. В Тотнъм, Джърмейн Джинас е под въпрос и ще се реши в последния момент дали ще играе, а Майкъл Доусън е наказан. Хуанде Рамос постигна големи неща със Севиля, но при лондончани се провали. Може би не е виновен точно той за трансферните провали в клуба, а клубното ръководство. Не е възможно да си продадеш най-добрите реализатори в лицето на Роби Кийн и Димитър Бербатов и да искаш резултати. А и не мисля, че Пол Робинсън беше слаб вратар. Заместникът му Аурелио Гомес има качества, но е ясно, че на тези години не може да надскочи себе си. Грешките са му ужасни и поне половината от загубените точки на Тотнъм са резултат от неговите смешни голове.

Тотнъм излезе от кризата. Павлюченко вече е в игра, Модрич според мен е един от класическите модератори на играта и с неговите подавания руснакът може донякъде да замести нашия Бербатов, въпреки че, съгласете се, бившият нападател на Спартак (Москва) няма нищо общо с интелигентната игра на капитана на националния ни тим.

За отбора от града на Бийтълс какво да кажем, резултатите говорят сами по себе си. Заеха първото място в класирането, а и има увереност, че ще бъде запазено, изразена в думите на капитана Стивън Джерард, че това е годината на Ливърпул. Ще видим, маратонът е дълъг. Продължавам да отстоявам позицията, че Манчестър Юнайтед и Челси са най-качествените отбори. Не защото превъзхождат Ливърпул и Арсенал, а защото имат взаимозаменяеми играчи. Дори бих поставил Челси като основен фаворит за титлата. И пак ще се повторя, и четирите тима си мечтаят за крайна победа в Шампионската лига, а това би ги изморило в битката за титлата в Англия. В това отношение само Ливърпул и Манчестър Юнайтед имат традиции да удържат и на двата фронта. А дори и на три, като включим Купата на Англия.
Като прогноза все пак ще дам Х2 и може би под 2,5 гола.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

iksvel
01.11.2008 22:19

Сега видя ли за какво говоря...глупак.

des_v24
01.11.2008 16:25

Koе не е ясно.....сигурно само с колко ще бият Ливърпул