Очаквайте бляскаво бъдеще за Милан

17:27
Очаквайте бляскаво бъдеще за Милан
Ръководството на италианския гранд Милан, както и наставникът на тима Карло Анчелоти, през последните години търпят доста критики заради високата средна възраст на футболистите в отбора. Безспорно "росонерите" станаха един от най-активните клубове на трансферния пазар, след като успяха да си осигурят подписите на Роналдиньо, Джанлука Дзамброта и Андрий Шевченко, който се завърна на "Джузепе Меаца" след неуспешен 2-годишен престой в Челси. Поглеждайки обаче към разширения състав на Милан откриваме няколко доста млади футболисти, повечето продукт на школата на клуба, на които засега Анчелоти разчита рядко.

Основните критики на футболната общественост бяха свързани с привличането на бразилската звезда на Барселона Роналдиньо, който през последния сезон за каталунците показа рязък спад в игровата си форма и \"\"мнозина мислеха, че кариерата му е прехвърлила своя зенит. Дори според изказванията на президентът на градския съперник Интер Масимо Морати от последните дни, Рони е показал най-доброто от себе си до този момент и привличането му в Милан било само маркетингова стратегия. Странно мнение, което според мен граничи със завистта, тъй като бразилецът показва блестящите си футболни умения от началото на сезона и по-важното - сработването с останалите футболисти на "червено-черните" изглежда перфектно. Роналдиньо отново е усмихнат на терена и пръска футболната си магия, която действа като наркотик за всеки почитател на най-великата игра. Бразилецът е на 28 години и според вицепрезидента на Милан Адриано Галиани той има още много време за игра и достатъчно поле за изява в бъдещето.

\"\"На дневен ред в селекционната политика на седемкратните европейски клубни шампиони е привличането на друга футболна легенда - Дейвид Бекъм. Карло Анчелоти иска да се възползва от услугите на 33-годишния англичанин в рамките на пролетния полусезон, когато е паузата във футболната лига на САЩ. Ръководството на ЛА Галакси, агентите на Бекъм и Адриано Галиани вече водят преговори за преминаването на футболиста на "Меаца", а основен катализатор се явява селекционерът на Англия Фабио Капело, който пък желае да има на разположение Бекс в идеална игрова форма.

Общото между Роналдиньо и Бекъм при "росонерите" е, че преминаването на бразилеца и сега очакваното подписване на англичанина предизвикват истерия в Милано. И тук Масимо Морати е прав - да и двамата са отлична маркетингова стратегия. Посещенията на официалния сайт на Милан при трансфера на Рони надминаваха 1 милион дневно, колкото се наблюдават и през последните дни покрай преговорите с Бекъм. Продажбата на фланелки и различни артикули се увеличава многократно, също както и търсенето на билети и карти за срещите на Милан. Тук ръководството на "росонерите" проявява доста добра съобразителност. Трансферната политика на клуба не е безразборна подобно на лондонския Челси от преди няколко години или очакваните мегатрансфери от страна на новите собственици на Манчестър Сити. Едно от важните неща за Милан е че, че успя да задържи суперзвездата си Кака, към който през лятото валяха стряскащи с паричните си размери оферти от къде ли не, а и като цяло "росонерите" не са се разделили със свой основен футболист.

\"\"Сега Милан пропуска участие в Шампионската лига, което според мен като цяло ще се отрази доста добре на клуба. Загубата на пари ще бъде компенсирана от споменатите вече факти, а напрежението сред ръководството и футболистите ще е значително по-малко. Естествено "росонерите" са основният фаворит за спечелването на Купата на УЕФА (единственият трофей, който липсва в тяхната витрина), а борбата за "Скудетото" ще е доста по-спокойна за тях. През последите години Милан устремен в битките за доминиране сред елита на Европа, сякаш оставаше на заден план италианския шампионат, но сега силите на звездните "росонери" ще бъдат фокусирани до голяма степен на Апенините. Двубоят с Интер, който последните три години стана шампион на Италия, ще бъде доста ужесточен, но все пак мисля, че този път Милан ще спечели, въпреки аванса от три тички на "нерадзурите" във временното класиране. "Росонерите" взеха първото дерби с тима воден от изключителния Жозе Моуриньо, а единственото попадение отбеляза Роналдиньо. Самата победа не е толкова важна, колкото психологическото предимство и самочувствието, което придобиха футболистите с "червено-черни" фланелки.

При предполагаемата разумна финансова и селекционна политика на ръководството на Милан, очаквам тимът да спечели шампионата в Серия "А" през този сезон, а догодина отново да бъде сред претендентите за трофея в Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dts000
13.12.2008 10:13

Аз не съм на това мнение. Роналдиньо вече не това което беше.

Drakona_DMX
26.10.2008 20:12

Според мен Милан ще стане 1 от най-големите отбори в света. Те имат изключителни футболисти.