Лу(и)дост преследва сър Алекс

18:47
Лу(и)дост преследва сър Алекс
Днес в британското издание "Дейли Стар" бе публикуван материал от журналиста Дани Фулбрук, който представи интересна теза, свързана с трансферната политика, водена от сър Алекс Фъргюсън през последната година и половина. Фулбрук поставя основния акцент в материала си върху нападателите, които Фърги е купил и върху тези, които той е освободил в този период. За пореден път не са спестени критики към капитана на България Димитър Бербатов, който за година и половина не успява да убеди пресата в Англия, че заслужава да носи фланелката на Юнайтед:

Представяме на вашето внимание коментара на Дани Фулбрук. Съгласни ли сте с него?

Днес решението на сър Алекс да позволи на Луи Саха да напусне Манчестър Юнайтед през 2008 година изглежда като абсолютна лудост. Вярно е, че френският нападател бе измъчван от множество контузии в периода, в който носеше фланелката на "червените дяволи", но нито за момент някой от специалистите се е съмнявал в качествата му на реализатор, който може да вкара по всяко време и на всеки отбор. Сега Саха със сигурност вбесява Фърги с всеки свой следващ мач, в който се развихря с фланелката на Евертън. Апотеозът му досега бе в сряда срещу Челси, когато бившият играч на Фулъм наниза два гола във вратата на сините.


Вярно е, че головете на французина помогнаха на Юнайтед в борбата им за титлата, но пък от друга страна сър Алекс би трябвало да е много ядосан на преценката си преди година и половина да се раздели със Саха.

Само като се замислим как Фъргюсън пръсна 30 милиона паунда за Димитър Бербатов, а година по-късно рискува с Майкъл Оуен, можем да се разберем защо мениджърът на Юнайтед има всички причини да бъде бесен от този аспект на трансферната си политика. Очевидно е, че Луи Саха в момента е много по-добър и от двамата взети заедно, а това буди ирония, защото без съмнение той взима по-малка заплата и от българина, и от Оуен.

Представете си само колко по-добър би бил Юнайтед в момента ако Уейн Рууни имаше Луи Саха за партньор в атаката или пък ако Фърги ползваше французина в ролята на Оле Гунар Солскяер като златна резерва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gringo4400
16.02.2010 20:17

Бербатов просто не е за този отбор,колкото и невероятно да звучи ...

MOROZOV
16.02.2010 19:31

А АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ ЗАВИСТА Е ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА ЧЕРТА. това жорналисче АКО ПРАВИ С....И НА ОКОЛОВРСТНОТО ШОСЕ ПО ЩЕ МУ ПРИЛЯГА ВМЕСТО ДА ПИШЕ ЗА БЕРБО *lol* *beer*

fashiong
16.02.2010 03:44

"Ако Бербатов остане още 2 години, примерно, в Ман.Ю. той ще стане таран на отбора."
Това е най голямата глупост която съм чел/чувал някога. Бербатов не може да играе като централен нападател ами зад нападателя. А и не мисля, че има качествата и уменията да бъде водач на този отбор.

cocp
13.02.2010 14:03

ииии още нещо, в което съм убеден: Ако Бербатов остане още 2 години, примерно, в Ман.Ю. той ще стане таран на отбора. Абсолютно съм убеден!

cocp
13.02.2010 14:01

Дразни ме факта, че се нервите на Бербатов, а всъщост той какво е виновен ?! Той си играе играта... щом САФ е рискувал да го купи и според всички не може да оправдае парите, които са дадени за него не трябва да го нареждате, а трябва да се нервите на САФ. Друг е въпросът, че Бербатов е в пъти по-класен от Саха и Тевез... защо ли ?! Защото в отборите, в които играят и двамата те са всичко... атаките винаги са им насочени към тези двама футболисти, докато при Ман.Ю. (затова и ми е любим отбор) всеки е опасен, дори е Видич, който е централен защитник... в Ман.Ю. и в пъти по-трудно да си топ реализатор отколкото в Ман. Сити или Евертън. Единствените нападатели(според мен), по-добри от Бербатов в Англия, са Руни и Дрогба...А и можете да забележите колко по-красив и различен футбол играе Руни в сравнение с миналата година. Просто с берба са си един за друг. (СПОРЕД МЕН, разбира се )

Благодаря! *smile*

krasenco
13.02.2010 13:18

Futbulfen съгласен съм,че не оправдава още 30-те милиона,но инъче не е толкова слаб колкото го изкарват всички.Ако бяха го взели без пари,сега всички в Англия щяха да го хвалят.И особено сравнението със Саха е много глупаво.

krasenco
13.02.2010 13:14

Абе вие от вчера ли гледате футбол?Саха е един от най-слабите нападатели,които са играли в Манчестър Юнайтед!За всичките години,които е играл във Висшата лига има точно два силни сезона.Единия е сегашния,другия е с Фулъм,след който го взеха в Юнайтед.

Futbulfen
13.02.2010 13:09

Това се опитах няколко пъти да кажа..дайте като сме българи да кажеме на черното-бяло.Никой не казва,че Бербатов е слаб футболист,но за тази цена,за този отбор в който играе..Бербатов е повече от посредствен футболист. Примера с Торес е много точен..та вижте колко струва Ел Ниньо и погледнете огромната разлика в класите в полза на испанеца..вижте колко струва един Златан,Игуаин (все футболисти от типа на нашенеца),но цената им е далеч по-малка. Реално ли е това като толкова го възхвалявате и бълвате глупости?! Това,че има спиране,контрол над топката и поглед върху играта..не го прави футболиста,централен нападател на ЮНАЙТЕД и определено не е достатъчно за безумните пари дадени за него. За всеки влак си има пътници и за Бербо те са много,но не и на Острова,не и в МАнчестър Юнайтед!

skullhead
13.02.2010 09:28

За Саха не знам, но това, че не купи Карлос тевес, а даде 31 млн за Бербатов беше колосална грешка.Ясно се вижда, че Барбатов няма класата да играе в някой от грандовете в Англия.Саха може би е по-добър от Бербатов, но Тевес е със светлинни години по-добър и от 2мата взети заедно.Бербатов просто няма характер,а и качествата му не са толкова големи, че да компенсират липсата на такъв.Трансфера на Бербатов е една от малкото грешка на Сър Алекс в трансферната му политика, но доста скъпа.
Може ли да сравните Бербатов с Торес(31млн срещу 26млн), просто няма база за сравнение Торес е машина, а Бербатов си е мърда.Ако струваше 7-8 млн може би нямаше да е толкова зле, но за 31млн сие абсолютна дупка, а всичко останало е зацапване на очите и избиване на патриотични чувства когато не трябва.

fashiong
13.02.2010 03:14

Люи Саха е много добър футболист! Но той е централен нападател, а Бербатов играе като втори нападател. Но ако трябва да се сравнят въпреки всичко Саха е за предпочитане- има много повече опит във Висшата лига и знае точно къде и кога да застане. За Оуен няма да говоря, защото никога не е бил постоянен играч...

krasenco
13.02.2010 02:37

Относно медиите!Може ли на пресконференция на националния треньор свикана заради жребия да го питат,защо Бербатов не вкарва на големите отбори?Колкото и да не го харесвам Стоилов беше прав в едно:А България вкарва ли на големи отбори?Вие сами виждате на ден излизат по 2-3 статии,който плюят Бербатов.И точно от там е проблема в играта му.

krasenco
13.02.2010 02:33

На тези,които пишат,че Бербатов нямал качества,ще ги посъветвам да погледат малко по-детайлно играта му.Има превъсходно спиране и контрол върху топката(по-добро от Руни),раздава добри пасове и има добър поглед върху играта!В завършваща фаза проблема е по-скоро психологически.Като говорите за Саха,Тевес и Форлан,че играли силно в други клубове,да не би Бербатов да е играл слабо в Тотнъм и Левъркузен?Пак повтарям,проблема не е в качествата му,а психологически!За това допринасят всички като вас,който го плюят и основно медиите.

thinker
13.02.2010 01:38

ПО-ГОЛЯМА ТЪПНЯ СКОРО НЕ БЯХ ЧЕЛ - САХА ПО-ДОБЪР ОТ БЕРБО И ОУЕН ВЗЕТИ ЗАЕДНО. НЯКАКЪВ ТЪП АНГЛИЙСКИ ЖУРНАЛИСТ ПИШЕ ГЛУПОСТИ ЗА ДА СИ ПРИЧУЕ ИМЕТО И НАШАТА ЗЛОБНА, ЗАВИСТЛИВА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА ШАЙКА БЪРЗА ДА СИ УДРЯ ГЪЗА ОТ КЕФ И ДА МУ РАЗПРОСТРАНЯВА ПРОСТОТИИТЕ!
НЕКА ВСИЧКИ, КОИТО ПЛЮЯТ БЕРБО ДА СЕ СЕТЯТ, ЧЕ ЧОВЕКА В МОМЕНТА ИГРАЕ КОНТУЗЕН, ТРЯБВА ДА МУ НАПРАВЯТ ОПЕРАЦИЯ, НО СЪР АЛЕКС НЕ МУ ПОЗВОЛЯВА, ЗАЩОТО Е КАЗАЛ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ БЕЗ НЕГО. НЕКА НЕ ЗАБРАВЯТ И ТОВА, ЧЕ ТОВА ЖАЛКО ФУТБОЛИСТЧЕ БЕРБО СЕ ОКАЗА НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ИГРАЧ НА МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА.....ПОВТАРЯМ НАЙ-ПОЛЕЗЕНИЯ ИГРАЧ НА ЮНАЙТЕД - ПО-ПОЛЕЗЕН И ОТ РУНИ, И ОТ ТЕВЕЗ, И ОТ РОНАЛДО, И ОТ ГИГС, И ОТ СКОУЛС И Т.Н. ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ - НЕ МОЖЕ ДА СИ НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ИГРАЧ ЗА ОТБОРА И ТРАНСФЕРА ДА Е НЕУСПЕШЕН - ТОВА МОЖЕ ДА ГО КАЖЕ САМО НЯКОЙ БОЛЕН МОЗЪК, КОЙТО НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ ФУТБОЛ!!!

cris7ronaldooo
13.02.2010 00:59

Значи това е пълна глупост мога да дам много примери за играчи който са като Саха например Ричърд Дън във Ман Сити беше дупка сега във Вила играе уникално Тевез във Юнайтед оставаше във всянка във Сити не спира да бележи и много такива трансфери има просто Евертън му допада на стила и вкарва но във Юнайтед не вкарваше същото е със Бербо той във Тотнъм вкарваше почти всеки мач и беше може би най-важния играч а във Юнайтед е дупка това е просто на някой им пасват повече новите отбори (Мое Мнение)

Tearstained
13.02.2010 00:49

Абе всичко зависи от Фъргюсън,ако вземе да му гласува доверие във важните мачове и ако вкара един два гола всичко ще се промени.Както всички нас и Бербо страда от балканския синдром на малоценност.Ако му се дава повече възможност той ще натрупа и увереност в себе си и тогава няма да има кой да го спре.Ми то и Рууни ако заковеш на пейката и да го пускаш от време на време и той ще загуби и форма и увереност.Със всеки играч е така,дори и със най-големите.Така че,ако иска Фъргюсън да види наистина на какво е способен българина,просто трябва да го пусне в огъня да се пече със другите.Тогава аз вярвам,че уникалните му отигравания,които имаше досега ще са само малко част от това,което ще покаже.

plamen_milan
12.02.2010 23:58

Бербатов не е най великия но аз като българин се гордея с представянето му в манчестър.мое лично мнение е че с него отбора има по-добър облик
с невероятния му поглед на играта и пасове
и пт време на време някой феноминални изпълнения.
сравнението със саха е неуменсо за мен

PAFICH
12.02.2010 23:56

Ми не знам вече и аз ... всеки има свое мнение *wink* що се отнася Бербо от много години не играе в България та да говорим ся за Цецка и Левски и аз бях левскарин преди сега ми допадат черноморец Бургас и Литекс (надявам се да станат шампион защото ми омръзна само столичните Л и Ц да са шампиони) но това е друга тема. Що се отнася до разговора ни ми и аз Най-много си подкрепям Мартин все пак си е от моя град Враца а и смятам че е много добър. И се пак да се върнем на Бербатов - да найстина е мързелив или поне така изглежда но не спорете за това че няма качества - има огромен арсенал от качества особено спиране,владеене и задържане на топката,а най-прекрасното от всички е перфектният пас с който извежда съотборник на голова позиция - прави го по уникален начин. И да обобща Найстина Бербо не тича много и не бележи много - но играта му допринася много на отбора. А що се отнася до головете според мен е малко плах да стреля към вратата - аз ако съм на негово място казано на Врачански език "ша помпам таа топка у таа врата от каде ми падне" както прави Рууни. Спирам вече че много се задълбочих

Sparta4e
12.02.2010 23:54

Ами ако другия кръг Хъл бият пак някои от първите отбори някои може да каже че ще станат шампиони! бла бла бла *thumb_up*

Sparta4e
12.02.2010 23:50

Тъпо изказване!!!Че то Саха беше пълна дупка в Ман ю.Нормално в по-малък клуб да се доказва пожече,както Бербатов в Тотнъм.Пък и Саха минава 30-те,така че е нормално да го продаде. *lol* А Бербатов ще го "плюят" дори и всеки мач да прави хеттрик *sad* чешат си езиците *lol*

jasso
12.02.2010 23:32

Is Луи Саха в момента е много по-добър и от двамата взети заедно, а това буди ирония,

Futbulfen
12.02.2010 23:30

И това според мене е грешка..дай сега като сме българи да възхваляваме всеки от тая националност. Аз не малко пъти съм казвал,(защото ме опрекват,че говоря така за БербатоФ,тъй като съм левскар) че за мене Стенли и МАртин ПЕтрови са много големи и биват уважавани от цял един народ..и сини и червени нали така?! Замисли се защо има толкова разногласия за БербатоФ..не е ли твърде спорен въпроса за качествата му,що се отнася за Юнайтед. И тука идва другата тема..аз не казвам,че е слаб футболист..казвам,че той не е за Юнайтед,там са големи,много големи,а той е както каза ти-просто талантлив. Има толкова много отбори,в които би паснал,но не и на Острова или поне определено не в Юнайтед

PAFICH
12.02.2010 23:12

Futbulfen до някаде си прав но и за много не си. Той САФ колко пъти пусна Бербонатора срещу големи отбори малко... Жалко е да го пуска в 80-тата минута... Той не е Солскеар за 10 мин да направи фурор но това не го прави пи малко добър. Бербатов е добър и талантлив и има още какво да покаже и да даде на световния футбол и аз смятам че лека полека ще го направи. И грешиш че не вкарва на големите отбори - Вкарвал е и на Челси и на Сити и на Арсенал а сигурно и на доста други за който не се сещам. Та стига само критики все пак сме БЪЛГАРИ !!!!!!!!!

PAFICH
12.02.2010 23:08

Начи писна ми от сички тия глупости на Winner и тем подобни. Писна ми и от всички многознайковци като тоо мухльовец Дани Фулбрук - Ще му кажа да си боцне нещо в дупенцето да си пъхне нещо в устата и да си малчи и всички тия многознайковци като него. Все ще намерят какво да кажат и с кого да се заядат - ама такива като тях са едни комплексари - малоценни нищожества който печелят слава или нещо подобно на гърба на истински славните!!!! Не го мислете Сър Алекс той е дал много на световния футбол. И относно критиците те гледат само САФ.... пуснал Саха и той играе чудесно в Евертън - ми аз какво да кажа за Дарън Бент той е направо Всемогъщ в състава на Черните котки докато при шпорите не беше така... Така че мисля че примера ми ясно дава представа за падението на невежите неендерталски мърши който само гледат кого да упрекнат и критикуват. GG MUFC .... Keep Scoring WR10 & DB9

Futbulfen
12.02.2010 23:01

И колко време да го чакат да вкара на голям отбор..та нали един центр. нападател на Юнайтед трябда да прави това..за това е купен тоя индивид.На Рединг и на Помпи и аз мога да вкарам..нито има хъса,нито възможностите да играя на Олд Трафорд...журналистите в Англия го разбраха,Фърги е на път да го разере..къде спите ВИЕ ?!!! *sick*

Futbulfen
12.02.2010 22:59

Явно има още много заблуденяци,които на черното викат бяло.Хората в Англия започват да се дразнят от нашата балерина и да се сещат как великия иначе Фърги с лека ръка освободи много нападатели с също толкова много класи над яловия БербатоФ. Форлан,Нистелрой,Саха,Карлос Тевез..и за какво?!? А пък вие хора за каква магия говорите бе да му се невиди..той е бавен,муден,мързелив и може би най-накрая този сезон Фърги се е поогледал малко. Да не говориме за кастинги за Хари Потър,че трябват магаии. Дори да е такъв стила му не мисля,че той е пчеливш и пленяващ окото в съвременния футбол,още повече,че на острова обичат да гледат футболистите (особено на такива отбори) да оставят дробовете си на терена..ясно е,че футбола не е само тичани и сблъсъци,но този човек е прекалено ялов. Яд ме е като го гледам,яд ме е и на такива като вас,които го защитавате. Ще се радвам да играе с МИлан..за да победят росонерите

Anderson16
12.02.2010 22:59

Съгласен съм напълно с горе написаното *thumb_up* Бербо влезне ли в игра 2-3 пати докосва топката,и го кара ходом *sick* сравнете го с рууни *party* няма място за сравнение,а за саха сащо съм напълно съгласен по-добъе е и от оУен и бербо взети заедно *beer*

darkspeed
12.02.2010 22:56

arsenov, много добре знаеш, че това не е първия път в който нападате САФ и отбора като цяло.. И това го правите всички фенове на този отбор, във всяка статия за Юнайтед. За това си правя извода, че явно още не сте преживели загубата в ШЛ. Целта ви е само да подразните феновете.. В случая тоя подолски говори пълни измишлиотини и дори не знае за тях.. Форлан? Че за бога, той в около 70 мача имаше някъде 15 гола мисля.. Нистерлой беше добър, но вината за продажбата беше изцяло негова - оцели с някакъв предмет САФ (не помня какъв), после се оправдаваше, че не е искал но все едно.. Саха вече го коментирах, един сезон направи силен сега в Евертън и вече го помислихте за златен. Пълен провал беше в Юнайтед. Тевез какво да го коментираме.. Курва. Пълна курва. Юнайтед му предложиха договор, бяха готови да дадат 30 милиона на агента му, но измисленият отиде в сити за по-голяма заплата. А предложена заплата от нашите изобщо не бе малка, предлагаха му по-голяма от тази на Бербатов. Всички искания на аржентинеца бяха изпълнени до край, от там нататък няма за какво да бъдат винени Юнайтед. Айде малко помислете над тези неща, и друг път мислете преди да ръсите глупости..

michael_forever
12.02.2010 22:48

Между другото това което пише Tearstaned ми изглежда адски смислено.И аз смятам че състоянието и репутацията на държавата ни допринася за критиките и го прави по уязвим(бербатов).Английските медии наистина са най-долните и мръснишки в целия свят.Те могат да те величаят и след 1 слаб мач да те осерат,да те забият в калта и да ти провалят живота и кариерата.Все пак обаче трябва да се замислим че има и други играчи от Източна Европа който играят във Силни първенства.А за латинска Америка какво да кажем - тя си е просто запазена марка за таланти и никой не ги подлага на съмнение или такава критика.

Tearstained
12.02.2010 22:13

И не спряха да натякват за тези 30 милиона паунда дадени за Берба.Не си ги бил заслужил.Заслужил си ги е и още как.Всеки,който разбира от футбол,знае и вижда това.И сър Алекс го вижда.Плюят го защото е от бедна източно-европейска страна.Как така ще се дават такива пари за играч от този регион,не може.Кака като струва 60 милиона да не би да блести в Реал,нищо общо с това,което беше в Милан.Или пък Бензема - и за него луди пари,и какво?Нищо!Стои резерва.Или пък Робиньо ? Примери колкото искаш ама за тези играчи не се пише критика и на 1/10 колкото се пише за Бербатов.

Tearstained
12.02.2010 22:06

Ей,убиха се да го плюят Бербатов тия англичани.Как не им увряха малко главите.Футбола не е само тичане,центрирания и остри сблъсъци.За тях един играч ако не тича през цялото време,не е играч.В Юнайтед има достатъчно футболисти,които да тичат и да се борят за всяка топка но освен това трябва и малко магия.И Бербатов им я доставя даже в повече,като се има предвид минутите,които е изиграл в сравнение с другите.А това,че не излиза титуляр във важните мачове е поради схемата на игра,която избира Фъргюсън за тези срещи.Той разчита на силна халфова линия и бързина при атаките и е нормално да предпочита Рууни за тази схема.

Lucas_Podolski
12.02.2010 22:05

darkspeed оригинален си! Аз финала през 99-та го забравих 2 години след това - на един полуфинал...

arimann
12.02.2010 21:45

Аве тоз журналя е ,,изакал'' поредния английски шедьовър..Саха бил по-добър от Бербо и Оуен взети заедно...ГОЛЯМ СМЯХ...сигурно е бил надрусан или е заклет фен на Сити..само така мога да си обясня тази меко казана ,,ТЪПНЯ'' *sad*

arsenov
12.02.2010 21:24

darkspeed кво мрънкат хората бе? пише тема казват си мнението не нападат никои в темата или феновете(което е супер селско) но ти нападаш и кво има да помним мач преди 11г бе тва е спорт има победи има загуби! а ако толкова искаш да се връщаш назад във времето помни че Байерн е играл 7 пъти финал в ШЛ ае *beer*

tant
12.02.2010 21:22

по тъпа статия не бях чел.фен съм на юнайтед много преди Бербатов да играе там,икогаторазбрах че берба е в любимия ми отбор се искефих на макс.много от тук "разбиращите"казват че не е за този отбор,ама се се питам те от футбол разбират ли.този сезон колко мача е изиграл като титоляр и колко гола е вкарал,да Руни е по полезен на отбора за сега но Берба няма поле за изява за да седокаже но когато и да влезне в игра се усеща инпровизацията и перфектните отигравания за които другите само могат да мечтаят.за мен Бербатов си е перфектен за МАН УНД .само трябва да играе по често.и тази година пак да вземем купата *beer*

darkspeed
12.02.2010 21:12

Саха каква класа има бе.. Направи един добър сезон от пет и вече стана най-великия.. Пълни простотии. Никаква грешка не съм видял от САФ. А фенчетата на байерн явно не са забравили мача от 99-а година, щом постоянно пишат и мрънкат в темите на Ман *smile* . При това са и зле осведомени, но както и да е *wink* .

michael_forever
12.02.2010 20:28

Полди изчерпателен си *smile* Друго няма кво да се каже.. *sick*

Lucas_Podolski
12.02.2010 20:23

Форлан, Нистелрой, Саха, Тевез... сега си чукай главата с Барби!

krasenco
12.02.2010 19:29

Да не би Оуен,Диуф,Нани(изключвам последните мачове),както и още много други които вземат по-малко участия да са по-добри?

krasenco
12.02.2010 19:26

Оффф,големи мислители,големи схеми!Представянето му на Саха в Манчестър беше на доста слабо ниво.НАЙ-ЛОГИЧНОТО беше Сър Алекс да го разкара!Бербатов се представя по-добре от него,даже и както не дава 100 % от възможностите си.И това,че Бербатов не бил за Манчестър е пълна глупост.Вярно е че не оправда очакванията за 30 мил. покупка,но не е слаб!

seriosblack
12.02.2010 19:23

Какво да се прави. Човека си знае работата и си казва всичко направо.