ЦСКА ни почна, Левски ни повтори, Национала ни умори!

13:46
ЦСКА ни почна, Левски ни повтори, Национала ни умори!
Родният запалянко бе почнат през лятото, когато ЦСКА си изгуби хартийката наречена лиценз. "Армейците" тъкмо направиха отбор, биха наред в родната "А", 16 точки преднина пред закъсалия "син" тим и големи очаквания от всички за пробив в Европа! Нищо такова! Управниците затриха всичко градено до момента. На "Армията" започна тотална разпродажба, като от магазините "Всичко по 1 лев", качеството се разбяга и останаха само няколко патриота. Феновете на футбола хапеха устни и се чудиха как от Шампионска лига, отборът изведнъж се оказа пред угрозата да не играе дори и при майсторите. Да се чуди човек кой да ...... (сещате се) за тази простотия? Томов ли, Гарибов ли, Костадинов, Батков, Боби?

С гордо вдигнати глави всички погледнахме към Левски, нашият "нов" представител в Шампионска лига! Дори ми е смешно като го пиша. Какъв представител, каква Европа, каква Шампионска лига , каква Купа на УЕФА. Точно за две срещи "сините" доказаха, че са толкова далече от европейският футбол, колкото ние от Марс. А ние феновете си се надявахме де! Не може да го отречете. Имахме си и основание за това. Лек жребии, слаби противници, еуфория около мачовете. Шамар от БАТЕ, после и от Жилина, и пак всички останахме с пръст в уста. Пак се питахме защо така стана, наистина ли сме слаби, прецака ли ни някои, кой е виновен? Поотмина и "синята" трагедия за българския фен.

Събраха се националите ни, бляскави както винаги. Имаше много гел, прически, скъпи костюми, маркови парфюми, всичко както си трябва. В София дойде световният шампион Италия, който някои искаха да изкарат, че бил много слаб. Нямало ги Пирло, Тоти, Буфон, Каморанези, Неста се отказал, Матераци контузен. Италия винаги е била силна и истината е, че нашите изиграха един наистина брилянтен стратегически мач. Заслужено си взехме точка и всичките 40 000 фена на стадиона бяха по-скоро доволни, от колкото разочаровани. Е поне тези, които не ядоха палки в несвяст от полицаите. Вярно е, че нямахме чисто положение за гол, но да приемем, че сме играли по затворено с цел да не получим гол и да не загубим мача.

Дойде ред и на Грузия
. Мача всички го видяхте. Жалка картинка. Какво да го обсъждам. Разбирам един или двама да са играли слабо, че да ги дискутираме как сбъркали оная топка или не подали, когато трябва. Ама то какво се получи. "Лъвовете" ни не само, че заличиха успеха срещу Италия по най-бруталния начин, ами и като че ли не искаха да направят нищо, за да надградят над него. Снощи родния запалянко стоя в състояние "кома" пред телевизора и не можеше да повярва, че това се случва.

Родни футболисти, български НАЦИОНАЛИ! Вие за каква мотивация ми говорите, като излизате да играете за България? Какви са тези глупости бе хора, за какво да ви мотивира Пламен, за да биете Грузия ли? Молебен ли да направим? Кажете какво се иска от нас феновете, за да победите? Утре като се разбягате по клубовете, където на седмица ви плащат колкото взима цялата публика, която ви подкрепя на "Васил Левски" и то за година, дано да се мотивирате. Защото повярвайте, ако там играете така както снощи, много скоро ще сте безработни.

На нас българите, които живеем и обичаме тази игра ни дойде наистина малко множко. Много "изненади" тази година, много нещо! Много усмивки по лицата на българския фен! Да сте живи и здрави всички, които имате нещо общо с думата "футбол" в професионално отношение в България. И успехи!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
17.10.2008 08:57

Точно това имах предвид, и затова Гърция и Дания не са "световни футболни сили", още повече пък ние! Сега си разбрал вече кой говори тъпи и грешни неща? С едно четвърто място не се става световна футболна сила?!

iksvel
17.10.2008 02:13

Различни хора, различни мнения. За мен си световна футболна сила ако си мнооого силен. А ние бяхме, макар за малък период от време. Има отбори (Гърция, Дания), които с престижна титла като "европейски шампиони" можеха да паднат от половината по-известни държави.
Да, зная как се изпозлват тези думи. Идиот е някой, който говори тъпи и грешни неща. Пълен идиот е някой, който говори нелепи и много тъпи неща. А думата евроидиот я употребяват само цесекари, повечето от които попадат в гореизброените от мен 2 "раздела".

bo_qn4o
17.10.2008 02:01

Какво се правите, че разбирате от футбол, никога няма се върне 1994, когато бихме големи отбори и то Бербатов не може да  играе, само гледа парите,можели сме и повече, друго няма запитайте се какво и тогава коментирайте.

drummer
16.10.2008 23:25

iksvel,Първо по кротко с определения като идиот, пълен идиот и ......евроидиоти! Знаеш кога, и по адрес на кого ги използваме?! Второ, ти знаеш ли кога за една страна се използва понятието "световна футболна сила"? Трябва да има спечелена някоя и друга световна и европейска титла.( Бразилия, Италия, Германия, Аржентина, Франция, Англия и т.н.) И аз съм патриот,но само с 94г.няма как да сме до тях!!!

iksvel
16.10.2008 22:19

tishevbest, ти си пълен идиот. Както и всеки, който смята, че никога не сме били световна футболна сила. Ако не беше оня престъпник съдията да ни го сложи срещу Италия, щяхме да скрием шапката на Бразилия и да станем световни шампиони... Но кой ще позволи една малка страница като нас да стане световен шампион.....

roommen
16.10.2008 20:58

Футболна сила може да не сме ,но смятам че поколението от 94 година беше сила ,защото все пак класираха отбора веднъж на европейско и два пъти на световно ,а това не е случайно .

tishevbest
16.10.2008 17:29

Много добре написано .....иначе да не се заблуждаваме,НИКОГА не сме били световна футболна сила.Както може да победим случайно всеки/победи над Италия,Германия и др./,така можем да паднем или да направим равен със всеки...

Geccata
16.10.2008 16:01

Националният отбор на БЪЛГАРИЯ трябва да бъде емблемата ни, лицето ни пред другите. Дри и да не побеждава, дори и да не се класираме никъде, трябва да се представяме с чест и достойнство, а не да се чудим къде да се заврем от срам. Не говоря само за футболистите, виновен е онзи, който си хвърля боклука на улицата безнаказано, онзи, който минава на червено безнаказано, онзи, който взима мръсни пари безнаказано, ощетявайки милиони хора. И после тези тримата, отишли на мач и футболистите играели престъпно слабо....Кой е виновен?

cc160
16.10.2008 14:29

Ей некои хора са големи черногледци или дай като оня Л.Тасков да се правим на мазохисти и да отнасяме псувни в коментарите.Какво да правим напред-предложете нещо коструктивно-нещо от рода например*lol*окога прокуратурата ще си трае и затваря очите пред дерибеите във футбола.Това с Маргина страшно ме погнуси.А национала да оставим на мира.