Цирк \"Ал Ман Сити\" отново отваря врати!

18:35
Цирк \"Ал Ман Сити\" отново отваря врати!
Уволнението на Марк Хюз от мениджърския пост в Манчестър Сити дойде много неочаквано за мнозина привърженици на великата игра.

Арабските собственици, явно изобщо не са наясно с реалностите във Висшата лига на Англия и си мислят, че след като хвърлят една торба с пари за нови играчи златото в първенството ще е гарантирано. Това няма как да стане, по простата причина, че Сити има за конкуренти отбори, които са градени няколко години и разполагат с едни от най-добрите футболисти и мениджъри в световен мащаб. Това явно е непонятно за хората с чаршафи на главите, които направиха, поне според мен, един доста глупав ход, който предреши амбициите им за място в Tоп 4 на Висшата лига и ще превърне донякъде изградения отбор на "гражданите" в поредния Цирк, в който искат да играят всички.


Уволнението на Спарки, бе изключително прибързан ход, на какво да се прави, който плаща той поръчва музиката.

Не разбирам как мениджърът с най-малко загуби във Висшата лига на Англия, едва две до този етап на надпреварата, се уволнява след успех на тима, в която "гражданите" показаха страхотна воля за победа!?
Визирам срещата Манчестър Сити - Съндърланд - 4:3. По същата логика испанският наставник на Ливърпул Рафаел Бенитес отдавна трябваше да празнува Коледните празници в родината си.

Как така побеждаваш отборите на Арсенал (два пъти) и Челси като домакин, правиш равенства на "Вила Парк" и "Анфийлд", и губиш едно дерби срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" след гол в 96-а минута, което се оказва недостатъчно да запазиш поста си?

Да не говорим, че "гражданите" са с мач по-малко от другите тимове, а във втората половина на сезона имат домакинства на Астън Вила, Ливърпул и съгражданите си от Манчестър. При евентуален успех в тези срещи небесно сините ще бъдат с огромни шансове за класиране в топ 4, а защо не и в един момент от сезона отново да имат шанс за титлата. Явно никой от арабските собственици не е направил дори и елементарни сметки, за да види дали Марк Хюз изобщо я е свършил някаква от лятото насам. За сметка на това Спарки беше изхвърлен и на негово място докаран Роберто Манчини. Ако гониш Марк Хюз се обоснови защо го правиш и го замени с доказан специалист с опит в първенството. Версията за слаби резултати някякси изглежда смехотворна, а ако някой от господата с "Ал" пред името е вярвал, че Сити ще води с 10 точки на полусезона във Висшата лига,  жестоко е грешал.

Първият проблем, с който ще се сблъска новият наставник на Сити е настроението в съблекалнята. Играчите обичаха Марк Хюз и в нито един момент не са дали някакви индикации, че играят симулативно или че не им приятно да бъдат ръководени от този мениджър.

Проблем номер 2:
Роберто Манчини е мениджър, който е работел единствено в италианската Серия А и по никакъв начин не е запознат с реалностите на Висшата лига. До момента Карло Анчелоти доказва, че такъв тип наставник може да се справя отлично в условията на английски футбол, но нека не забравяме, че на Татко Карло отборът му беше готов и до голяма степен сработен. Така че пред Роберто Манчини тепърва започват въпросителните.

Пресата на Острова вече започна страхотна офанзива и залива всички читатели с всевъзможни писания за трансфери в тима на Сити. Явно арабските собственици на "гражданите" отново ще развързват кисията и на "Сити ъф Манчестър" се очакват нова огромна плеада от звезди. Според информация от Острова Роберто Манчини е връчил умопомрачителен списък на желаните от него футболисти, който изглежда абсолютно нереален на този етап. Ако трябва да обобщя имената, които се спрягат за трансфер на "Сити ъф Манчестър" към средата на 2010 година съставът на "гражданите" би изглеждал по следния начин:
\"\"
Тази единайсеторка според мен изглежда утопично и по скоро смехотворно, поради простата причина, че едва ли играчи като Фернандо Торес, Джорджо Киелини, Яя Туре и Майкон ще сменят толкова лесно своята клубна принадлежност. Привличането на Матю Ъпсън изглежда много вероятно с оглед амбициите на бранителя да играе футбол на най-високо ниво и да попадне в плановете на Фабио Капело за световното първенство в ЮАР. Склонен съм да повярвам, че Байерн Мюнхен ще се раздели със супер звездата си Франк Рибери, ако арабите извадят някоя доста астрономическа сума. Хавиер Масчерано също може да стане ново попълнение предвид желанието на аржентинеца да смени клубната принадлежност и колебливите му игри в последно време. Барселона също е кандидат за подписа на дефанзивния полузащитник на Ливърпул и ако се стигне до трансфер на "Камп Ноу" е много вероятно Яя Туре да заиграе при брат си Коло. Анхел Ди Мария е въпрос на "някакви си" около 20 милиона евро, а ако ръководството на Атлетико Мадрид преизчисли приходите от слабото представяне в Шампионска лига е много вероятно да се стигне и до трансфер на Серхио Агуеро. Разбира се всичко това са само предположения, на базата на трансферните новини, които витаят около Острова, а до тяхното евентуално осъществяване има още много време.

Нека не изключваме варианта, че може и да се стигне до някой нов "грандиозен" трансфер от страна на "гражданите". Арабите явно не са много добри в сделките след като се съгласиха да заплатят "скромните" 47 милиона евро за двама защитници - Коло Туре и Джолиън Лескът. Далеч съм от мисълта, че двамата не са качествени защитници, но всеки може да прецени, че цените са доста издути. Подобна е ситуацията с Емануел Адебайор, който след умопомрачителния си пропуск срещу Тотнъм е по добре да не се споменава, че струва "нищожните" 30 милиона евро.

Успех на Манчини и дано изкара до лятото!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

drummer
30.12.2009 19:28

Не мисля, че освобождаването на Марк Хюз ме е изненадало. Напротив, очаквах го. Нямам нищо против назначаването и на Роберто Манчини. Има много за и против, но автора е прав, че арабските собственици, изобщо не са наясно с реалностите във Висшата лига. Конкурентните отбори са градени с години, а според мен, най-важна роля в Англия играят,....традициите! *devil*

alexanderr_85
29.12.2009 20:12

..аз мисля ,че статията е несполучлива меко казано.. *thumb_up* ..Марк Хюз не може да е треньор на отбор с амбиций,а сити е такъв отбор ..от скоро..да си бе стоял в Блекбърн..изгуби един полусезон на отбора..а колкото до играчите...щом сито е в състояние да си ги позволи..защо не..реал барса интер да не са по назад..!! *party*

Adrian000
23.12.2009 22:47

Бахти глупавата статия е кво успя да направи Марк Хюз отбора тръгна гръмко ,но след тва от 10 мача имаше 8 равни при това Сити допусна адски глупави равенства, освен отбора с най-малко загуби ,Сити е един от отборите с най- слаба защита и може би от 17 мача отбора е допуснал умопомрачителните 27 гола е това отбор претендент за топ 4 ли е? Като за последните 6 мача отбора е допуснал 13 попадения отбор без защита неможе да е Гранд! Да отбора е пълен със звезди ,но неумее да играе защитно ,а точно това е нещото ,което е най- важно след отбелязването на гол, да Сити бележи много голове, но каква е ползата от това след като немогат да запазят преднината именно за това се наема доказано име в треньорската професия ,който знае как да научи един отбор да играе защитно, не е важно да вкарваш много 1 да е ,но да няма такъв във твоята врата! Манчини може да направи много само трябва да му бъде даден шанс най-вече от футболистите те трябва да му повярват!

CEC0_vg
23.12.2009 22:10

За мен трябва да се земат ляв бек и офанзивен халф.

DenteMente
23.12.2009 01:36

Стоянов де аз пък Иванов *lol* До са си говорихме за Иванчо Иванов и за това така Та Стоянов 5..8 или 13 гола има

DenteMente
23.12.2009 01:34

Да попитам нещо сайта... Иванов от ЦСКА колко гола има 5 или 8 *sick* Или има клонинг или сайта пак се излага *lol*

DenteMente
23.12.2009 01:06

Лескът ако е световна класа значи има извънземни по терените *lol*

chelsea18
22.12.2009 23:53

чета ви коментарите Сити нямали нито 1 добър защитник? *lol* Лескът, Туре - световна класа

sasedq
22.12.2009 23:37

Манчини най добре да спре да си мисли че играе фифа и може да прави какъвто си иска отбор с който си поиска играчи.

super_keita11
22.12.2009 23:23

Пожелавам успех на Мначини и новия му отбор, може и да му провърви, не разбирам от треньори...

Sten4
22.12.2009 22:35

Статията е пълен shit *thumb_down* пича е гледал да си напише предимно дебилските остроумия.Колото да презирам Yang_G съм напълно съгласен с него.Ами пишман журналисти,какво да ги правиш? *erm* .Поне да се надцакват здраво за Рибери,със Челси и Реал ,че Б.Мюнхен-а да се опаричи(не че нямат пара,ама е криза все пак) и да вземат някой друг добър играч... *thinking*

GodPlayer
22.12.2009 22:33

Чети от долу нагоре!!!!!!

Така, че вече има такъв прецедент в Премиършип. Колкото до топ 4, спред мен Челси и Юнайтед са сигурни, даже и Арсенал при един неуспех в градските дербита би загубил позиции да не говорим за тройката отбори на Тотнъм Вила и Ливърпул. А както каза Сити са домакини догодина, а в Англия, целта на по-голямата част от отборите е да направят своя стадион "Save Fortess". Тук идва момента, в който трябва да отбележим, че може част от мачовете да се решат и по не футболен път, но навлизаме в зоната на спекулациите, а там темите за спорове са безкрайно число. Все пак неможе да похарчиш 250 млн. паунда или евра не знам точно, и да нямаш възвращаемост (официална или не). И като заключение бих добавил, приятно гледане на 2рия полусезон във висшата лига.

GodPlayer
22.12.2009 22:31

Сашка (автора на статията), тотално далече си от истината младеж. Хюз и Манчини бяха висококласни играчи, и сега са не помалко добри треньори. Предимството на Манчини е, че освен практикувания атакуващ футбол (показа го в Лацио и Интер) знае как най-добре да комплектова защитата (справка 60те години прословутото "катеначо" на Интер и наложената дефанзивна мода от тогава). За мен лично махането на Дън от състава си беше чиста секира към защитата. Сър Ериксон беше я докомплектовал на 90% може би трябваше по-рано да се вземе Коло Туре, да не говорим, че под ръководството на шведа Майка Ричардс беше господар в зоната на бековете. Но да се върнем на основния въпрос - Цирк ли е Ман.Сити, според мен не. Ще дойдат тези играчи, които треньора пожелае. Както направи Мауриньо, когато дойде на Стамп Форд Бридж. Там какафонията след изгонването на Раниери беше пълна. Мауриньо съгради нов отбор, който в последствие игра два полу финала и финал в ШЛ през следващите 3 сезона.

arsenaL40
22.12.2009 22:24

Торес по-скоро би се отказал от футбола отколкото да отиде при тия

monnnito
22.12.2009 22:20

да не става вапрос и за измислените трансфери еми нека само накратко да кажа за какъв чеп му е на манчини торес и агуеро като има тевес и адебаиор и санта круз и т.н се добри играчи п1к и отбор само с нападатели нестава доколто яя туре масчерано и маикон аиде и киелини еми мога да му кажа успех *beer* то не че торес не спада към тази групичка *thumb_up* *erm* и пак да подчертая мн добра тема.. *party*

monnnito
22.12.2009 22:18

естествено че са важни парите но не става само с тях челси да не би веднага да се издигнаха трябва време а Хюз според мен си жършеше годно работата а колкото се отнася до статията евала мн ме изкефи и вече си имам 2 любими цитата ма аиде ся да не копвам тука накратко за чаршафите на главите на арабите и пожеланието за манчини да искара до лятото *lol*

Miryo
22.12.2009 21:53

Изобщо не ми хареса тая статия. Автора е в някяква голямя заблуда и не знам защто се учудва токова от смяната на тренора. Представянето на сити до момента не отговаря ня шампионските им амбиции, тъй като многото хиксове, които правят им пречат да натрупат точки. Това, че имат само две загуби не означава, че са най-добрия отбор, което се вижда от класирането. Важни са победите. Нормално е собствениците да не са доволни. Колкото до това, че отбор не се прави с пари, смятям че е точно обратното и живия пример за това са Челси, които преди 5-6 години нямяха жив фен, а сега е пълно с такива. Не казвам, че само парите са важни, но са от голямо значение.

Scunthorpe
22.12.2009 21:50

Мисля,че пича дето я е писал тази статия е доста голям кретен.Естественно,че ще го уволнят този треньор.
Кой дава луди милиони за един отбор който прави само Х-ове,замисли се пич.За да си в топ 4 трябват и победи и то доста. *joking*

BILI_85
22.12.2009 21:29

браво на този които е написал тази статия ..като чуя за италянски мениджар ми става смешно *lol*

FlyingHigh
22.12.2009 21:20

Автора на тази дебилна статия го съжалявам неизмеримо много. Само глупости, обиди на расови и всякакви други основи. Просто ако е на над 15 годишна възраст може с лека ръка да направи едно добро дело като се самоубие. Ако Бербатов струва 30-тина милиона, а играе като пълен ръП, то един Адебайор няма да ги струва така ли бе смешник? Бербо за 30 мин не може да изпоти тениската. Бензема в Реал вкарва при 3:0 и 4:0 само.. а Адебайор не си струвал парите. Ама кой по дяволите ви дава да пишете статии на футболни теми. Пубери.

Bai_Bradar
22.12.2009 21:06

stasi17 то с щракване не става ама не виждаш ли,че той въобще не може да я подобри по някъв начин?от нЗ колко мача те допускат гол...тва не е нормално за отбор от "4ката".пък и виж как задържа МАРТИН и не му даде възможностда се присъедини в Тотнъм и сега кво?пусна го 3мача като титуляр и той вкара 3гола и 2асистенции и тоя смотаняк спря да го пуска...еми да върви в цирка като не може да води отбор

Jurka5
22.12.2009 20:54

Единственото нещо,с което Манчини може да им помогне е в играта в дефанзивен план,като италиански трениор все пак.Иначе си е пълна скръб,в Интер добре,че бяха служебните титли иначе никога нямаше да ги вземе..

fuLL_Tim3
22.12.2009 20:28

егати ''добрия'' отбор нито един свестен защитник *lol*

stasi17
22.12.2009 19:43

Вярно е че в дефанзивен план Сити са пълна скръб ама то трябва малко време... Тая защита не може с щракване на пръсти и да се сработи

Bai_Bradar
22.12.2009 19:39

този,който е писал статията не е много наясно с футбола в днешно време.Само трябва да се помисли малко...Имал най малко загуби?!?хахахаха че той направи 17хиляди равни бе братче...и като им гледам защитата-те не са за висшата лига!Поне италянеца има по-големи шансове да им оправи дефанзивата...

stasi17
22.12.2009 19:38

Абе и Хюз не беше кой знае какво но имаше повече талант от Манчини колкото му е общия

DenteMente
22.12.2009 19:22

Торес и Агуеро може да си ги гледат на картинки!Торес каза ИСКАМ ТИТЛИ *stop* Агуеро се съмнявам да предпочете Сити пред Челси или Манчо...Абрамович също ще му дава доста доста добра заплата *wink* Майкон е един от най-добрите на този пост но е тип играч за Испания според мен!

Owenited4ever
22.12.2009 19:20

"хората с чаршафи по главите" тва много ме изкефи *lol* *lol*

kichy_1936
22.12.2009 19:16

хаха мн яка статия ... и въобще не съм съгласен с тая политика да са изкопуват футболисти на килграм, просто е грозно *stop* *thumb_down*

VeneSotirov
22.12.2009 19:09

Хич не симпатизирам на Ман Сити, но авторът на статията определено е душевно болен, и определено фен на Сити. Значи Ман Сити имали две загуби и не трябвало да гонят мениджъра си. На кой му пука колко загуби имаш когато НЯМАШ ПОБЕДИ. Ман Ютд са с 5 загуби ама са втори нали? А тия с 2-те загуби са 6-и, те и Ливърпул миналата година завършиха сезона с 2 загуби ама останаха втори, нали? Освен това взели точки на еди кой си - значи, Челси ги биха защото Лампард изпусна дузпа, единия път срещу Арсенал играха срещу децата им. Взели точка на Ливърпул - УАУ!! Че то кой не им взе точки на тия лузъри, даже трябва да ги е срам Сити че не биха Лузърите с 250 млн селекция. Освен това поредната глупост - показали воля и били с 4:3 съндърланд. Каква воля бе? Едвам да биеш отбор средняк, няма да коментирам че редовно им се празнят с по 3 гола във вратата на Сити. При всичко това е нормално дюнерите да го изгонят този, все пак са инвестирали адски много пари и искат резултати. Единственото вярно нещо в тази статия е че отбор не се гради за една година само с пари. Иначе Сити *lol*

SnaiperistaA
22.12.2009 19:02

Браво на автора,много добра и правилна статия ! *thumb_up*

magnezi
22.12.2009 18:56

Обаче 11 койте сте сложили са малко нереални и смешно ми звучи след зимата напълно нови 11 за Сити вярно,че се предположения ,но все пак ... Сити с тези нападатели който разполага е много боеспособен на дрги отбори в Англия да не говорим,че и Роке Санта Круз се отпуши нз,но според мен им трябват добри опорни халфове и 1 добър бек тва е *smile* според мен ! *beer*

soad94
22.12.2009 18:55

*thumb_up* Браво доста добър коментар .

CEC0_vg
22.12.2009 18:55

Аз исках да остане, но пуавите араби го изгониха. Дееба и дебилите.

Yang_G
22.12.2009 18:54

Нали Хюз ви беше виновен ! Сега пък започвате да защитавате Хюз със скапаните си статии ! Преди 8-те хикса изглеждаха много зле, сега изглеждали напълно нормални !
Преди: "Хюз не става..." ,
Сега: "Горкият Хюз, злодеите от Абу Даби го изпъдиха..."

CEC0_vg
22.12.2009 18:54

Може и смешно да ви се стори, но го знам от мениджара и от мачовете на Бенфика в ЛЕ.

ivan_sh
22.12.2009 18:54

хах тес още колко млн ще дадат бе да ги еба у гъзовете *lol*

stasi17
22.12.2009 18:51

Ами Ди Мария е един супер футболист.... Гледай 2-3 мача на Бенфика

CEC0_vg
22.12.2009 18:50

Да гледах го. Той е млад нали. А тоз Ди Мариа не знам как от Португалия хоп в Англия и ще е на същото ниво.

stasi17
22.12.2009 18:45

Цоцовг Анхел Ди Мария е един супер футболист!Млад е и звездата тепърва му ще изгрее!!! Пък ти гледа ли мача на Уест Хем с Челси та да ми говориш за Упсан?

CEC0_vg
22.12.2009 18:45

Също Рибери и Ъпсан. Ако се преборят с другите грандове за Агуеро и него могат да земат.

arsenov
22.12.2009 18:41

хахахах тия са луди бе единствено киелини и масчерано може би има някъв малък % да вземат щото отборите им са в много голяма криза но другите.....

CEC0_vg
22.12.2009 18:39

Упсан и Ди Мариа? Тоз Ди Мариа единствено е добър на Футбол мениджър 2010.