Кой кого ще излъже?

13:57
Кой кого ще излъже?
В неделя следобед зрителите по целия свят ще имат възможност да гледат повторение на финала в Шампионската лига от тази пролет. Мачът е в Лондон, не в Москва и е от петия кръг на Висшата лига, но така или иначе си е сблъсък на шампиони: Челси срещу Манчестър Юнайтед. Двата непримирими съперника от последните години за титлата в Англия, а вече и на Стария континент.

Предимството през август и септември тази година е на страната на Челси. Те вървят без грешка в първенството, като равенството у дома срещу Тотнъм (1:1) бе изключението потвърждаващо тенденцията "сините" да налагат волята си над всички, при това с ярък голов израз. Най-добре усети това на гърба си на "Стамфорд Бридж" отборът на Бордо. Французите, които бяха през миналия шампионат един от най-атрактивните и резултатни отбори в страната си и замалко не станаха шампиони, бяха отнесени от домакините с 4:0 в първия кръг на Шампионската. Момчетата на "бившия манчестърец" Лоран Блан могат да са доволни, че се отърваха само с толкова. Лондончани показаха сила, мощ, комбинативност и резултатност, които трябва сериозно да са стреснали Манчестър Юнайтед.

Луиш Фелипе Сколари имаше притеснения как ще бъде заместен Микаел Есиен, но се видя че Джон Оби-Микел е в състояние да направи това. Появиха се възстановените Михаел Балак и Дидие Дрогба, федерацията отмени червения картон на Джон Тери от мача с Манчестър Сити. Челси се сдоби и с нов качествен помощник-треньор в лицето на бившия английски национал Рей Уилкинс, който замени отишлия в Уест Хям Стив Кларк. Все добри новини преди дербито.

В отсрещния лагер сякаш всичко бе с противоположен знак. Отборът на сър Алекс върви тежко в шампионата,  не бе убедителен и при нулевото равенство на "Олд Трафорд" в сряда срещу Виляреал. Създадени бяха само две-три чисти голови положения и се видя, че атаката на тима не е на ниво. Неманя Видич бе изгонен срещу Ливърпул и е наказан. Контузи се Майкъл Карик, травма получи  Димитър Бербатов и Фъргюсън започна с експериментите в движение, подгонен от нуждата. Пусна 20 годишния младок Джони Евънс срещу испанците в сряда и това се оказа добър ход. Вкара в боя и доскоро лекувалия се Кристиано Роналдо, който изглежда добре след два месеца лечение и трансферни шумотевици. Но ще понесе ли коляното на нашия Митко натоварването в неделната битка?

Личи си, че той е необходим на върха на атаката. Лошото е че дори и да може да играе, ще бъде пазен от един от най-добрите защитници в света - Рикардо Карвальо. Португалецът е по-добър от ливърпулеца Джейми Карагър, който пазеше нашия миналата събота, а и също като Карагър умее да рита незабелязано през краката, когато види зор. Така, че Бербатов не го чака нищо добро. Отделно Оуен Харгрийвс не е в добра форма и това допълва затрудненията на Манчестър.

Бонус за Челси са и показателите от статистиката. Отборът няма загуба вече 25 мача в Премиършип и падна за последно на 16 декември миналата година - 0:1 от Арсенал, като гост. От 10 февруари тази година няма мач без да е отбелязал гол, а у дома не е губил от февруари 2004 г. Това са си направо стряскащи показатели.

Манчестър Юнайтед все пак може да разчита на самочувствието, което му дават титлите настоящ шампион на Англия и Европа, отличия изтръгнати точно в преките битки с Челси през миналия сезон. Освен това в общия баланс от срещите за първенство "червените дяволи" са с 18 победи повече, а и като гости имат 9 успеха отгоре. Това е за всички времена. Тънката разлика е че в годините откакто бе създадена Висшата лига, макар и минимално предимството е за лондонския тим. Както и последната победа: 26 април Челси - Манчестър Ю. 2:1.

Кой кого ще излъже тази неделя, в мача ръководен от набедения за хомосексуалист у нас рефер Майк Райли ? Отговорът ще започне да става ясен след първия съдийски сигнал на 21 септември в 16.00 ч. Бих рискувал с прогноза за равен резултат, защото се срещат два много равностойни отбора, но знам че мнозинството запалянковци и специалисти, предвид и изброените по-горе доводи, предпочита да заложи за победа на Челси. Ще видим.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ApLeKuHo
21.09.2008 19:06

3 несъществуващи фала на Бербатов в нападение. Спестяване на картони за Челси, и раздаване на такива за Мачестър сякаш са бонбони. Това е само част от нещата които станаха. Да не говориме за три не свирени засади въпреки че бяха дигнати от страничния съдия. Странно е какво можеш да видиш от интернет, нали?
Затова не говори какво е станало на мача миналата година. Тогава вярно изгониха дрогба ама Челси победи нали. Играха си по-добре и си победиха.
Сега и двата отбора нищо не играха, Юнайтед вкараха един щастлив гол, а съдията помогна на Челси да си земе точката от несъществуваш фал.
Не знам кой мач си гледал, но явно не е този.
Лек ден ти пожелавам.

pafata
21.09.2008 18:18

От Челси съм и гледах мача, но да твърдиш, че съдията е прецакал мача, защото е свирил 1-2 спорни фаула в повече - не мислиш ли че е странно? Да е дал дузпа, да е изгонил човек? А, не, това се случи миналата година на Олд Трафорд.

ApLeKuHo
21.09.2008 18:07

Да за съжаление. Но към Ливърпул, а не Манчестър Юнайтед. И за съжаление ти го казваш това защото си фен на Челси или защото просто не гледаш мача.

pafata
21.09.2008 18:00

Ти си само леко пристрастен май...

ApLeKuHo
21.09.2008 17:03

Може сами да видите как Милия Хомосексуалист прецака иначе толкова чаканото дерби. Голям е. Няма спор.
За тези които нямат телевизия ще кажа г-н Райли тенденциозно и целенасочено си подкрепя Челси и свири несъществуващи фалове на Бербатов.
След мача на Левски и Вердер отнесъл 3 мача наказание. Сега и 33 мача ще са му малко.
Нямам думи. А си мислех че само в България е възможно това.

ForzaMilan1899
21.09.2008 15:54

Кой кого ще излъже тази неделя, в мача ръководен от набедения за хомосексуалист у нас рефер Майк Райли ?
е тва ми хареса и според мен е вярно

valenciq
21.09.2008 14:14

Мачът между Челси и Манчестър ще свърши 1:1