Може ли Интер да спечели Шампионска лига със Специалния?

13:44
Може ли Интер да спечели Шампионска лига със Специалния?
Португалският треньор Жозе Моуриньо със сигурност може да се определи като амбициозен човек. На 46 години той вече има във витрината си всички значими клубни трофеи в Европа, но стремежът за още престижни отличия едва ли го е напуснал. Нещо повече, той винаги е твърдо уверен в успеха си и явно има защо, след като през две поредни години (2004 и 2005) е отличен като най-добър футболен треньор от Международната федерация по футболна история и статистика (IFFHS).

Някои го наричат арогантен, прекалено самоуверен, невъздържан в коментарите си. Благодарение на заядливите си изказвания, Моуриньо винаги съумява да е сред най-коментираните личности в медийното пространство. От друга страна обаче, големите му успехи говорят за едно - изключително много вложен труд. Зад името на Специалния, както самият той се определя, блестят солидни успехи –  титли на Португалия и Англия, постигнати съответно с Порто и Челси, Купа на УЕФА, титла в Шампионска лига и още редица награди. След всичко казано дотук, не можем да не си зададем въпроса: Ще успее ли португалският ексцентрик да спечели Шампионска лига отново, този път с първенеца на Италия Интер?

Небезизвестен факт за всеки тифоз е стремителният дебют, който Жозе Моуриньо направи на Апенините. През лятото на 2008 г. стратегът пое италианския гранд Интер и само след три месеца на новия пост, той спечели първата си титла – Суперкупата на Италия, а след първия си сезон на Ботуша, момчетата му се поздравиха и с третата си поредна титла в Серия "А". Повече от добро начало за скандалния треньор, но какво е настоящето?

Шампионите на Италия засега заемат лидерската позиция в домашното първенство. Само преди няколко седмици мястото им на върха не изглеждаше толкова стабилно, а във врата им дишаше силно амбицираният отбор на Ювентус. Но след последните мачовете от 13-я кръг на Серия "А" "нерадзурите" вече са с комфортната преднина от пет точки пред "Старата госпожа".

Представянето на Интер в Шампионска лига обаче не можеше да се нарече блестящо, не и преди последния мач на тима срещу Динамо Киев. Момчетата на Жозе бяха последни в своята група "F" и макар да нямаха нито една загуба от три мача, равенствата едва ли задоволяваха амбициите на треньорския щаб. Тогава дойде решаващият сблъсък в Киев и изключителното второ полувреме, което изстреля Интер на челната позиция в класирането.

Специалния побърза да сподели, че отборът му заслужено е победил и че същото ще се случи и в оставащите два мача, когато Интер ще се изправи срещу Барселона и Рубин Казан. Тук спокойно може да се каже, че думите на португалеца се препокриваха напълно с показаното от двата отбора на терена. Интер контролираше събитията на терена, но добрите изяви на вратаря Станислав Богуш запазиха резултата в полза на украинците чак до 86-а минута. Тогава Диего Милито изравни, а само три минути по-късно Уесли Снайдер донесе виталните три точки за италианците.

Победата на Интер и ремито между Барселона и Рубин заплетоха ситуацията в група "F" още повече, като и четирите отбора са с изключително изравнен точков актив, а борбата в \'мачовете на истината" се очертава да е доста тежка. Решителните двубои за "нерадзурите" са днес и на 9 декември, съответно срещу Барса на "Камп Ноу" и срещу Рубин пред собствената публика на стадион "Джузепе Меаца". Моуриньо вече сподели увереността си, че тимът му може да се класира и само с една победа и той би бил щастлив това да се случи у дома, но няма никакво съмнение, че успех над настоящия шампион би подкрепил събраното от Калчото самочувствие на "нерадзурите", а също така ще даде много по-големи шансове на тима му да завърши на първо място в своята група – нещо, което не е за подценяване.

Миналият сезон Интер остана втори в своята група след гръцкия Панатинайкос и на 1/8-финалите се изправи срещу Манчестър Юнайтед. Тогава англичаните бяха във върхова форма и прекършиха устрема на Моуриньо към това титла на Шампионска лига след 0-0 в Италия и 0-2 в Манчестър. Така се случи, че когато другите отбори играеха големите мачове в Лигата на шампионите, Интер доиграваше сезона в Италия. Когато другите се раздвояваха между първенство и Шампионска лига, Интер спокойно можеше да хвърли всички сили на европейска сцена ако все още участваше там, което би било сериозно предимство в края на един дълъг и изморителен сезон.

Затова ако Интер съумее да се възползва по най-добрия начин от проблемното състояние на Барселона и вземе важните три точки, то със сигурност ще се превърне в един от основните претенденти за най-престижния трофей в Европа. Специалния вече веднъж е стъпвал на европейския връх и нищо чудно да го повтори, но този път с шампиона на Италия – Интер.

\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

inter_mario1
03.01.2010 00:45

Ми малко вероятното реално погледнато.Но все пак Forza Inter

hanns20223
08.12.2009 18:04

Жозе за нищо не става, пък и те Интер в шампионската лига за нищо не стават.

XFactor
03.12.2009 17:16

Може ли Интер да спечели Шампионска лига със Специалния?

Не, не може.

sasedq
25.11.2009 18:41

mr_nice_guy не брато просто така наречените "грандове" не стават

mr_nice_guy
24.11.2009 19:36

Да...представете си...Барса(много трудно, да не кажа невъзможно да отпаднат), Ливърпул, Байерн М, Рома, Виляреал, Лацио (ако излязат) - отбори, които играят в Лига Европа... Дали не е с цел повишаване на рейтинга на турнира?

top4o_1994
24.11.2009 19:14

е светлето е якичка *wink* , за Интер ще спечелат място на Осмина финал в Шампионската лига наъ-много *lol*

intermaina
24.11.2009 18:28

Браво на Светлето , трябваше да си напишеш и тел отдолу *wink*

sasedq
24.11.2009 17:16

Сменете заглавието на " Може ли интер да излезе от групите на шампионска лига със специалния"

topmo3
24.11.2009 15:24

Айде интер напред! Довечера като ги бием тия барселонци,после ще говорим кой какво ще спечели *smile* важното е че барса няма да продължи напред докато интер може да не вземе ШЛ ама барем от групите ще излезе.Дано барса станат 3ти поне да вземат купата не Уефа

Jurka5
24.11.2009 15:04

В интерес на истината,прескочат ли тази група мисля,че имат доста голям шанс да стигнат до полуфинал или финал.И на мен ми звучи смешно,но все пак са италиански отбор.

Paelyt
24.11.2009 15:03

При Присъствието на отбори като Челси, Мачестър и Барса ми се струва невъзможно *thumb_up*

chelsea18
24.11.2009 14:59

незнам за интер и шл ама момичето дето е писала статията може да ми пише лично съобщение *thumb_up*

tomi123
24.11.2009 14:48

интер и 6ампионската лига хахахаха *joking* тази купа си е за милан *party*

FLY_I
24.11.2009 14:30

за мен е абсурдно Интер да вземат ШЛ тази година.Никой досега не е взимал купата 2 поредни години, така и Барса няма да са.Реал ако са здрави и се сработени имат имат шансове,но според мен Челси са най-добрият отбор в момента и те ще вземат ШЛ

mitko2026
24.11.2009 14:18

ей все пак статията е писана от жена... оставете я да си помечтае де

до тогава - FORZA MILAN *beer*

bianconer85
24.11.2009 14:12

Думите интер и Шампионска Лига могат да се използват в изречение само ако е: интер за пореден път отпадна безславно от Шампионската Лига. На осмина-финала който ги хване ще ги побърка *sick* *thumb_down*

CEC0_vg
24.11.2009 14:00

Според мен имат голям шанс. Така като гледам Барсата е слаба през този сезон, Реал падат от Алкоркон, който е трети дивизионен отбор. От Германия няма кой да им се отпре. Както и от Италия. От Англия Арсенал или Челси може да ги спре. За мен най-големият фаворит за спечелването на шампионската лига този сезон е Челси. Супер колектив защитата трепач, най-добрата халфова линиа в света, но Моуринио знае как да играе срещо бившият си отбор и според мен Интер имат голям шанс да спечелят шампионската лига този сезон. *thumb_up*

nani1732
24.11.2009 13:49

Не ми се вярва или Реал или Барса може би и Челси имат шанс *wink*