Байерн отупа здраво и Вердер

18:26
Байерн отупа здраво и Вердер

Набралият скорост Байерн Мюнхен премаза и Вердер Бремен в среща от Бундеслигата, побеждавайки го “само” с 5:0 като гост в мач от четвъртия кръг. Така само в рамките на последните осем дни баварската машина наниза 20 гола в три двубоя, след като преди това беше минала още през Холщайн (6:1) и Динамо (Загреб) (9:2) в Шампионската лига.

Тимът на Венсан Компани е лидер в първенството, тъй като единствен е с пълен актив до момента. Дежурният си поне един гол отбеляза Хари Кейн (57’), но звездата на деня беше Майкъл Олисе. Младият французин сам реализира две попадения - в 23-тата и 60-ата минута, както и подаде за други две. Джамал Мусиала (32’) и Серж Гнабри (65’) бяха другите голмайстори на “Везерщадион”. Отделно гостите удариха и две греди. По този начин Байерн подобри рекордната си серия от последователни победи над Вердер като гост във всички турнири на 16.

Точно след седмица мюнхенци ще получат шанс да се докажат и срещу шампиона Байер (Леверкузен).

По-рано през седмицата мюнхенци привлякоха вниманието, след като забиха девет гола на Динамо (Загреб) в Шампионската лига. Първоначално капитанът Мануел Нойер беше записан като титуляр днес, но минути преди началото отпадна от групата. Във въпросната среща с хърватите вратарят се беше контузил и затова беше под въпрос. Вместо него започна Свен Улрайх. Кингсли Коман пък замени Серж Гнабри на крилото. Алфонсо Дейвис записа мач №200 за Байерн.

Вердер се построиха в схема с трима централни защитници.

Първата възможност се откри пред гостите, след като в 8-ата минута далечен удар на Конрад Лаймер се отби в напречната греда.

Байерн продължи да доминира и в 23-тата минута поведе в резултата. Тогава Алфонсо Дейвис пресече опит на домакините да изнесат топката, след което Хари Кейн изведе Олисе сам срещу вратаря и той с лекота реализира за 1:0.

Превъзходството на мюнхенци беше такова, че вторият гол беше въпрос на време. И той дойде след още само девет минути, когато Олисе като на шега слаломира покрай четирима футболисти на Вердер и пусна пас към Мусиала на празна врата за 2:0.

На полувремето наставникът на Вердер Оле Вернер направи двойна смяна и поне като за начало това сработи. Тимът му стана опасен и в 54-тата за малко да се стигне до гол в мрежата на Байерн, но Упамекано успя да изчисти в последния момент.

Само три минути по-късно обаче домакините се оказа с трети гол в мрежата си. В случая Хари Кейн беше точен след размяна на пасове с Олисе.

Почти веднага след това Олисе завърши брилянтно с левачката за 4:0, като това се случи точно след час игра.

Развилнелите се мюнхенци нямаха никакво намерение да спират и след още пет минути резултатът вече беше 5:0 в тяхна полза. Този път с хубав гол се отчете Гнабри.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация