Компани също се оплака от натоварената програма

18:22
Компани също се оплака от натоварената програма

Наставникът на Байерн Мюнхен Венсан Компани говори на пресконференция преди утрешното гостуване на Вердер (Бремен).

Специалистът коментира състоянието на стража Мануел Нойер, който се приземи лошо и бе сменен принудително на полувремето на разгромната победа над Динамо (Загреб) с 9:2 в Шампионската лига. “Той ще тренира днес и тогава ще вземем решение. Той има много опит, така че ще говорим след тренировката и ще вземем решение. Просто не искахме да поемаме излишни рискове. Но той изглежда добре“.

“Не мога да кажа дали утре ще направя много промени. Искаме да използваме целия отбор. Това няма да е възможно без всеки един играч. Имената не са важни, момчетата трябва да се борят за мястото си“, каза още той.

Компани говори и за добрия старт на новото попълнение Майкъл Олисе, който се разписа на три пъти от началото на сезона: “Не смятах, че е лошо, че е играл на Олимпиадата. Той се върна в много добра форма. Вече играе важна роля за нас и ще направи много добри стъпки в тази посока. Сега трябва да запази спокойствие и да продължи в същия дух“.

Белгийският наставник коментира и тема, обсъждана от много хора в европейския футбол - натоварения график. “Това винаги е било тема през последните години, аз бях част от съюза на играчите FIFPRO. Винаги сме се занимавали с тази тема много сериозно. Не става въпрос само за мачовете, но и за пътуванията - включително с националния отбор. Това са около 75, 80 мача. Още като играч настоявах, че трябва да се определи максимален брой мачове за играчите, че той трябва да бъде ограничен. Това защитава тяхното здраве и интересите на клубовете. И в крайна сметка и на треньорите, за които също не е лесно. Това би имало голям смисъл“.

Компани се спря и на трудното начало на младия талант на отбора Матис Тел: “Някога аз също бях млад играч. Напълно нормално е да имаш възходи и падения. Той просто трябва да продължи. Вярваме в него“.

Спортният директор на Байерн Кристоф Фройнд, който също присъстваше на пресконференцията, добави: “Матис впечатли в предсезонната подготовка. Той все още е много млад, но е с нас от дълго време. Винаги е самокритичен и работи усилено върху себе си всеки ден. Не се притеснявам за него. Преминаването му под наем също не е тема. Той отново ще вкарва голове и ще възвърне увереността си“.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация