Вики Томова загуби на старта на "Уимбълдън"

16:50
Вики Томова загуби на старта на "Уимбълдън"

Виктория Томова загуби от китайката Синю Уанг в първия кръг на “Уимбълдън”. Първата ракета на България отстъпи с 6:7(4), 6:3, 0:6 след 1 час и 52 минути игра. Срещата на два пъти бе прекъсвана поради дъжд - за кратко в края на първия сет и за доста по-дълго в началото на втората част.

Томова за първи път губи в първия кръг на тревата на “Ол Ингланд Клъб”. При предишните си три участия в основната схема на турнира тя успяваше да спечели първия си мач. Това е трета поредна загуба на Томова от Уанг през тази година, като и трите мача бяха оспорвани и се играха в три сета. Китайката записа победи над Вики в Мадрид и на “Ролан Гарос”.

Въпреки ранното си отпадане на “Уимбълдън”, Томова записа успешен сезон на трева. Миналата седмица тя достигна до полуфиналите в Бад Хомбург. След този резултат 29-годишната софиянка записа ново рекордно класиране и в момента е 48-а в световната ранглиста.

Най-добрата българска тенисистка имаше възможности да спечели първия сет, който бе изключително оспорван. Тя проби още в първия гейм и по-късно водеше с 4:2. Тогава Уанг спечели три поредни гейма, за да обърне до 5:4. Томова стигна до нов пробив и сервираше за сета, но не стигна до сетбол, а загуби сервис гейма си. В тайбрека китайката имаше предимство и поведе с 5:2. Вики спаси два сетбола, но в крайна сметка го загуби с 4:7.

Във втория гейм на втория сет срещата бе прекъсна за повече от част поради дъжд. След подновяването на играта Томова показа отличен тенис, бе убедителна в геймовете, в които сервираше, и стигна до пробив в шестия гейм. Тя запази аванса си и спечели втория сет. В третата част обаче Вики не успя да се противопостави на Уанг. Китайката поведе с 3:0 след равен пробив, а след това надделя и в оспорваните четвърти и пети гейм, като успя да спечели третата част на нула.

Във втория кръг Синю Уанг ще играе с поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула от САЩ. Томова пък ще участва и в турнира на двойки заедно с полякинята Катажина Питер. Техни съпернички в първия кръг са Камила Осорио от Колумбия и Клара Бюрел от Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация