Титулярите на Нидерландия и Австрия

18:23
Титулярите на Нидерландия и Австрия

Нидерландия и Австрия излизат от 19:00 часа на “Олимпиащадион” в Берлин в последния мач за двата тима от група D на Евро 2024."Лалетата" още вчера си гарантираха класирането на 1/8-финалата фаза и на теория след резултатите в мачовете между Испания и Албания и Хърватия и Италия. Днес обаче тимът на Роналд Куман ще иска да си осигури и първото място. Австрийците са на третата позиция в групата с актив от три точки. Равенство днес ще е достатъчно за тях да се класират за елиминациите като трети отбор. Ако спечели, а Франция не успее да победи Полша по същото време, Австрия дори ще завърши като победител в групата.

“Лалетата” имат сериозно предимство в статистиката между отборите. Двата тима се срещнаха и на миналото Европейско, когато Нидерландия спечели с 2:0. Всъщност Австрия е изключително удобен съперник за “лалетата”, които имат шест поредни победи срещу този съперник, а Вундертимът е печелил за последно в сблъсъка през далечната 1984 г.

Роналд Куман е направил три промени за днешния двубой. Лутсхарел Геертрюда стартира вместо Дензъл Дъмфрис, Донийл Мален започва като дясно крило за сметка на Фримпонг. Джоуи Ферман се завръща в халфовата линия, а Симонс сяда на пейката. Там е и Вегхорст.

Ралф Рангник е направил четири корекции от мача с Полша. Прас, Шмид, Вимер и Вьобер, който си отбеляза автогол срещу Франция, започват като титуляри.

Нидерландия: Веербруген, Геертрюда, Ван Дайк, Де Фрай, Аке, Схаутен, Райндерс, Ферман, Мален, Депай, Гакпо;

Австрия: Пентц, Пош, Врьобер, Лийнхарт, Прас, Зейвалд, Грилич, Вимер, Шмид, Забитцер, Арнаутович;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация