Маверикс няма да се откажат без бой! Върнаха серията със Селтикс обратно в Бостън

08:01
Маверикс няма да се откажат без бой! Върнаха серията със Селтикс обратно в Бостън

Далас Маверикс попречи на Бостън Селтикс да ликува с шампионската титла в НБА още тази нощ. След като загубиха първите три мача от финалната серия, Лука Дончич, Кайри Ървинг и съотборниците им намериха сили да постигнат впечатляваща победа в двубой №4. Пред своите фенове в "Америка Еърлайнс Сентър" Далас се наложи със 122:84 и остави интригата жива.

За Бостън това беше едва едва трето поражение от началото на плейофите. "Келтите" бяха в серия от 10 поредни победи, но този път защитата им не се справи с опазването на двете големи звезди на Далас. В предишните три срещи тимът от Тексас нито веднъж не стигна до 100 точки, а днес вкара 122 и нито за миг не изпусна инициативата.

Дончич наниза 25 от своите 29 точки преди почивката, а Ървинг допринесе с 21 точки за успеха срещу бившия си отбор. Домакините поведоха от самото начало, на почивката имаха преднина от 26 точки, а преди последната четвърт разликата стана 32 точки и това позволи на Джейсън Кид да даде почивка на големите си звезди.

На моменти Бостън изоставаше с 48 точки - нещо, което не се беше случвало в нито един мач през редовния сезон. В крайна сметка, тимът на Джо Мазула регистрира най-тежката си загуба в плейофите. До момента рекордното поражение на "келтите" беше с 33 точки от Лос Анджелис Лейкърс през 1984 година.

Не е за подценяване и фактът, че Бостън пропусна възможността да стане първият отбор, който печели с 4:0 финалните серии в конференцията и в спора за титлата.

Джейсън Тейтъм беше най-резултатен за гостите с 15 точки, а другата водеща фигура в тима - Джейлън Браун, вкара само 10. Джру Холидей също реализира 10 точки, а показателно е, че нито един от баскетболистите на Бостън не завърши с повече от 5 борби, а най-много асистенции даде центърът Ал Хорфърд - 4.

На другия полюс бяха домакините. Тим Хардауей-младши наниза всичките си 15 точки в заключителната четвърт, а Дерек Лайвли II отбеляза първата си тройка в НБА в началото, когато Далас трупаше преднина.

Отчайващото представяне на Бостън беше маркирано от още два антирекорда: за първи път под ръководството на Мазула отборът вкара само 35 точки за едно полувреме и за първи път "келтите" изоставаха с толкова голяма разлика в мач от Финалите.

Самият Джо Мазула хвърли бялата кърпа още в края на третата част и извади титулярите, с което ясно показа, че мисли за мач №5, който ще е в понеделник в Бостън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация